Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

15-04-2011 om 22:45

Benen ontharen, hoe?

Ik ben bijna 40 en heb nog nooit mijn benen onthaard. Er zitten blonde haren op, heb ze nooit écht storend gevonden, al had ik ze liever niet. Heb ook altijd gedacht dat de nadelen van het ontharen (stoppels, evt. rode beschadigde huid, weetikveel) niet opwogen tegen het voordeel van een glad been. Maar goed. Ik wil er nu toch aan beginnen. Wat is de beste manier? Ik wil nergens heen, het moet absoluut een doe-het-zelfje worden. Veet? Gewoon scheren, zoals mijn oksels? Harsen lijkt me niks, ik heb een gevoelige huid die snel geïrriteerd is. Ik wil mooie gladde benen zonder stoppels of andere haarverwijdersporen.
Of zijn de nadelen idd zo groot dat jullie allemaal roepen: "doe het niet!"?
En klopt het dat je, als je eenmaal begint met ontharen, dat moet blijven doen? En komen er idd zwarte haren terug?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Primavera

Primavera

15-04-2011 om 23:54

Waarom?

Tja, ik vraag me af waarom je eigenlijk na 40 jaar wil beginnen met benen ontharen. En waarom je je oksels wel doet en je benen niet. Ik dacht dat andersom gebruikelijker was.
Scheren en ontharingscremes raad ik af omdat je daar sneller stoppels of ingegroeide haren mee krijgt (en nu zal er wel een heel koor komen dat dat niet zo is en het resultaat ook een stuk minder lang duurt. Het makkelijkste is om een electrisch epileerapparaat te kopen, Silk epil of iets dergelijks. De eerste keren kan je huid iets rood worden (maar niet beschadigd), maar meestal zijn er wel verkoelende cremes te koop, die reuze goed helpen. Doe het de eerste keer in ieder geval nooit vlak voordat je je benen wil laten zien, maar in het weekend of als je een broek aandoet.
Met deze epileer-apparaten krijg je in ieder geval geen stoppels, de haartjes die terugkomen kunnen echter wel wat donkerder zijn, omdat ze niet gebleekt zijn door zon, weer en wind zoals je oude. Na verloop van tijd worden ze weer zachter en blonder.
Harsen is ook een mogelijkheid, maar dat is pijnlijker en kan ik je niet aanraden voor grote oppervlakten zoals de benen.
Een ander advies wat ik in mijn tienerjaren toen ik begon ten harte heb genomen en nooooit spijt van heb gehad is begin alleen met je onderbenen en stop bij je knieën. Als je blond bent zijn die haartje boven de knie en op je bovenbenen waarschijnlijk zo goed als onzichtbaar en een stuk kleiner en dunner dan op je onderbenen. Zonde om daar aan te komen of te riskeren dat ze toch dikker terugkomen.
Denk er nog eens over. Je kunt als je toch wilt misschien eerst eens een keertje zo'n epileer-apparaat van iemand lenen en op je onderbenen uitproberen of het inderdaad iets voor je is.
Groeten Primavera

Fiorucci

Fiorucci

16-04-2011 om 08:13

Scheren

Epileerapparaten heb ik geprobeerd, noooit meer. Ik scheer gewoon met een mesje, dat bevalt mij het beste.
Nadeel van ontharingscremes vind ik toch wel het feit dat het behoorlijk agressief spul is. Ik vind het niet fijn om dat meerdere keren per week op mijn huid te smeren.

dc

dc

16-04-2011 om 08:24

Mwa

Ik zou er gewoon niet meer aan beginnen, want je moet dan inderdaad het wel blijven doen!

epileerapparaat in grijs verleden geprobeerd, veel te pijnlijk, niets voor mij!

Ik heb ook een gevoelige huid, maar voor mijn benen gebruik ik een ontharingscreme voor gevoelige huid en dat bevalt me het beste (doe ik maar 1 keer per 2 weken). Scheren moet je veel te vaak doen (doe ik wel onder oksels trouwens). Harsen enzo lijkt me te pijnlijk.

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

16-04-2011 om 08:51

Hmmm

Verschillende geluiden, met scheren-met-mesje op kop. Ik ben er nog niet uit. Zou je het echt één keer kunnen doen, en daarna nooit weer als het niet bevalt? Ik ben zo bang voor vermeerdering (en verkleuring) van die haartjes. Ze zijn nu heel blond (van zichzelf, ik lig haast nooit in de zon), en naar mijn smaak met iets te veel. Maar niet véél te veel en boven mijn knie groeit überhaupt niets (zichtbaars) meer. Ik weet t niet, als ik mijn oksels scheer, voel ik vaak na 1 dag alweer piepkleine stoppeltjes. Ik wil geen schuurpapier op mijn benen
Ik snap dat het onlogisch lijkt om er nu pas mee te beginnen. Ik stoor me er nu meer aan dan vroeger, merk dat ik ouder word en probeer uit alle macht nog iets van fyzieke aantrekkelijkheid te behouden, zoiets is het geloof ik.

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

16-04-2011 om 08:51

Ahum

fysieke dus.

als je op veertigjarige leeftijd nog nooit last gehad hebt van de bescheiden haargroei die je hebt, dan zou ik het mooi zo laten hoor!
Zo'n boeiende bezigheid is ontharen nou ook weer niet.

dc

dc

16-04-2011 om 10:34

Mee eens

Wat met scheren krijg je dus wel schuurpapier na een paar dagen!

Puck

Puck

16-04-2011 om 11:28

Ook scheren

Knip en plak de posting van Fiorucci en je hebt mijn mening ook.
En natuurlijk kan je het best één keer proberen en daarna nooit meer. Je hebt dan idd wel een paar dagen stoppels, maar als die weer langer worden dan is dat ook zo weer over en zijn ze weer gewoon zoals moeder natuur ze aan jou heeft toebedeeld. Je hoeft ook niet bang te zijn voor meer haartjes (door het scheren komen er echt gee haarzakjes bij) of voor blijvende verkleuring. Jouw haarkleur is jouw haarkleur en verandert ook niet door het scheren. Wat ikme nog wel kan voorstellen is dat de huidige haartjes door de zon wat geblondeeerd zijn en die nieuwe stoppeltjes zijn dat misschien minder dus mogelijk iets opvallender.

Veet

Ik heb bescheiden donkere haargroei op mijn onderbenen die ik in de winter altijd lekker laat zitten. Maar nu het mooier weer wordt, haal ik de haren weg met Veet. Ik hoef dit maar een paar keer per zomer te doen en het bevalt met prima. Scheren lijkt me niks, door de stoppels.

Chris

Primavera

Primavera

16-04-2011 om 11:36

Is persoonlijk

Dat dacht ik wel dat het erg persoonlijk is. Ik kan juist absoluut niet tegen scheren. Ik heb het een keer geprobeerd op advies van een vriendin toen ik op vakantie geen epileer-apparaat bij me had. In één woord verschrikkelijk! Stoppels na een dag (terwijl ik anders pas na ongeveer een maand weer iets van een zachte haartjes bespeur) en daarna ingegroeide haren die gingen ontsteken en pukkeltjes vormden. Nooit weer dus.
Een epileer-apparaat voel je wel, maar is eigenlijk alleen in het begin wat pijnlijk. Na verloop van tijd voel je het nauwelijks meer. Verder begin ik altijd bij de enkel en werk dan in een rechte lijn langzaam naar boven. Op een één of andere manier prikkelt het op die manier het minst de zenuwbanen. Geen epilady nemen (als die nog bestaat) maar iets dat een kleine kop heeft en niet teveel haren tegelijk uittrekt.
Verder gaat mijn persoonlijke voorkeur er naar uit om 8 keer per jaar een epileerapparaat te hand te nemen ipv honderden keren te moeten scheren om het hele jaar door gladde benen te hebben.
Als de wat langere haren er weinig zijn kun je natuurlijk ook alleen die met een pincet eruit trekken. Iedere dag wat. Is wel een plan op lange termijn, maar je hoeft nauwelijks pijn te leiden en je krijgt in ieder geval geen stoppels. Of je laat ze gewoon zitten.
Groeten Primavera

Maylise

Maylise

16-04-2011 om 12:01

Epileren

Ik vind epileren erg prettig. Het kost helemaal niet zoveel tijd en het hoeft veel minder vaak te gebeuren dan scheren. Daarnaast krijg je geen stoppels en ik heb vaak het idee dat er steeds minder haargroei komt. Pijnlijk is het de eerste paar keer maar hoe vaker je epileert hoe minder last je er van hebt.

Mijn oksels epileer ik ook vaak maar af en toe scheer ik die wel. Gewoon onder de douche zonder scheerschuim. Gaat ook prima en is ook heel vlug maar het moet wel veel vaker.

mirreke

mirreke

16-04-2011 om 12:24

Scheren

en dan gewoon elke dag, onder de douche. Kost me, ik denk tien seconden of zo per been. Ik heb een goed (mannen)scheermes gekocht, zoeentje met vijf mesjes of zo op een rijtje, en het scheert superdesuperglad. Ik voel als ik mijn benen geschoren heb nooit stoppels, huid lijkt dan wel van zijde zo glad (ahum, maar is echt zo). En omdat ik elke dag scheer voel ik nooit stoppels, blijft gewoon glad.
Ik scheer alleen mijn onderbenen trouwens. En zonder scheerschuim, is echt niet nodig. Bevalt prima, is snel en goedkoop.
Oksels is weer niet nodig hier, heel af en toe zie ik een haar en die trek ik er uit. Maar mijn onderbenen zouden echt behoorlijk behaard zijn, net zoals een mannenbeen...

Fiorucci

Fiorucci

16-04-2011 om 14:41

En....

Probeer die veet eerst uit op een klein stukje huid. Als je in de fik gaat, is het tenminste niet een heel been....

Primavera

Primavera

16-04-2011 om 14:48

Ja cobi

Ik kreeg als tiener langzamerhand langere en donkerder haren op mijn onderbenen. Het waren er niet echt veel, maar het werd me wel te zichtbaar. Scheren kan ik niet tegen en Veet vindt ik stinken en bovendien vindt ik alles waarbij je af moet spoelen lastig. Als er niet erg veel haren uitgetrokken moeten is een epileerapparaat ook niet zo pijnlijk en je bent in een paar minuten voor minstens een maand weer klaar. Maar omdat dat voor iedereen verschillend is raadde ik haar dus aan on eerst eens een keerje eentje te lenen ipv gelijk zelf aan te schaffen.
Onder mijn oksel verdraag ik niks dus dat knip ik alleen wat korter. Ik heb geen zin om nog eens wijdarms met pukkelige ontstoken oksels te lopen, omdat de huidige mode haarloos voorschrijft.

Mamvantwee

Mamvantwee

16-04-2011 om 18:17

Ook aan scheren went je huid

Dus die ingegroeide haartjes die gaan ontsteken komen bij mij niet meer voor. Scheten vind ik het gemakkelijkst en pijnloos. Stoppels valt ook heel erg mee.

Groet, Mamvantwee

Vic

Vic

16-04-2011 om 23:15

Hij is leuk

Leuke vertyping van Mamvantwee

Valkyre

Valkyre

16-04-2011 om 23:42

Toch maar niet

Zelf laat ik harsen door de professional en ik houdt 't tussendoor bij met mijn trusty martelwerktuig. Valt erg mee, hoor! Ik laat de hele boel zo'n vijf a zes keer per jaar harsen, en sinds ik dat doe, komen de haartjes steeds zachter en dunner (en dus visueel ook minder donker) terug.

Nou heb ik erg donkere haren icm een bleke, zeer gevoelige huid, dus scheren is geen optie (mijn huid went daar dus nevernooit aan..). Na het harsen moet ik even een dagje een broek aan, maar dan kan ik weer vier weken vooruit ofzo. Met scheren was het elke dag, en dus altijd rode bobbels.

Kortom: ik zou gaan voor harsen/epileren. Het groeit in ieder geval subtieler terug, vooral als je 't langer volhoudt. Zelf harsen is geen aanrader, omdat de haartjes dan vaak afbreken. Met jouw lichte haargroei, en alleen onderbenen, hoeft 't ook echt niet duur te zijn om het te laten doen. Met blonde haartjes kun je vast wel volstaan met zes keer per jaar (in de zomer vaker dan in de winter).

Zoals je ziet heb ik er een uitgebreide studie van gemaakt (helaas noodzaak...).

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Valkyre

Valkyre

16-04-2011 om 23:43

Ik houdt?

Wat een suffe spelfout!
Die typfout van mammavantwee was inderdaad veel leuker

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Brianna F

Brianna F

17-04-2011 om 08:43

Single lady

Als harsen en epileren zo geweldig waren deden alle wielrenners het wel.

Ik vind harsen geweldig en toch scheer ik, gewoon omdat ik niet met behaarde benen rond wil lopen tussen 2 harsbeurten. (Haartjes moeten lang genoeg zijn om te "pakken") met scheren hoef je daar niet op te wachten.

Mamvantwee

Mamvantwee

17-04-2011 om 09:34

O aha...

Ik zie hem nu pas! Zo'n iPod heeft een zeer creatieve autocorrectie, ik lees alles wat ik typ drie keer na, maar soms mis ik wat. Tja.

Groet, Mamvantwee

amk

amk

17-04-2011 om 11:04

Scheren

als het niet bevalt doe je het gewoon niet meer. Ik heb tijden gehad dat ik alleen in rokjes tijd mijn onderbenen bewerkte. In de winter zag ik het nut er niet van in.
Ik gebruik nu van die Nivea double .... onder de douche, heerlijk, geen gezeur met scheerschuim.

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

17-04-2011 om 12:10

Thnx

"als het niet bevalt doe je het gewoon niet meer"
Dát ben ik in elk geval wijzer gworden Ik kan het dus proberen en hoef niet bang te zijn voor een zwarte mat op den duur. Verder ben ik er nog niet uit, neig nu toch weer naar laat-maar-zitten, maar zeer bedankt voor de tips in elk geval.

bibi63

bibi63

17-04-2011 om 13:42

Scheren

Ik vind scheren ook het meest ideaal. Ja, het moet om de paar dagen, maar ik doe dat onder de douche en ben in een paar streken klaar. Gebruik geen scheerschuim maar gewoon de douchegel waar ik mee was, werkt net zo goed. Zo doe ik m'n oksels ook.
Gr. Bibi

Framboos

Framboos

17-04-2011 om 17:35

Jaloers

wou dat ik het kon laten zitten. Maar ik heb donker haar. Epileren heb ik geprobeerd, maar krijg ik bultjes van en heel veel ingroeiende haren
Harsen is goed te doen, maar daarvoor moet het haar weer lang genoeg zijn. Nat scheren onder de douche is het snelst of anders met de ladyshave. Doe ik alleen in de lente/zomer. Ik heb zeg maar een wintertenue. Heb van dat achterlijk snelgroeiende haar.
Helaas...
Als ik niet hoefde, zou ik het NOOIT doen

Dát zal het zijn framboos

Mijn haar lijkt erg op wat jij beschrijft, en ik kreeg heel veel ingroeiende haren van de epilady.. terwijl blonde vriendinnen ermee wegliepen.
Misschien is zwart (in mijn geval ook nog licht krullend) veel harder en vindt het dus eerder zijn weg onder de bovenste huidlaag. Of je ziet het niet bij blonde haren.

Nooit bij stilgestaan, maar er bestaat dus iets als beenhaartype dat je keuze bij de ontharingsmethode beperkt... tsss....

Beenhaartype

ha, daar moeten ze eens wat meer mee doen in de marketing. Dat zou veel frustratie en geld schelen!

Ja bromvlieg

..je wilt echt niet weten hoe vaak ik de afgelopen 25 jaar aan blonde vriendinnen heb moeten uitleggen waarom het verwijderen van mijn zwarte beenbeharing toch net ff meer moeite kostte dan het wegsturen van die paar elfehaartjes op hun kostelijk blonde delicate stelten!

Verdorie zeg, wel 26 soorten margarine en geen ontharingssystemen gerangschikt naar beenhaartype!

mirreke

mirreke

17-04-2011 om 23:54

Haha, hier ook beenhaartype dik en zwart

Ik zou qua beharing mannenonderbenen hebben als ik niet schoor. Maar op mijn onderbenen heb ik echt nul komma nada niks last van het scheren. Geen ingroei of pukkels of rode irritatiehuid...
Dan heb ik een stuk been vrijwel zonder beharing, en dan komt de bikinilijn, een bossig gebeuren. En op die plek kan ik weer totaal niet tegen scheren, als ik er alleen maar aan denk krijg ik al spontane pukkels, vreselijk.
Wat ik nog net wel kan verdragen is VEET maar dat vind ik vind ik zo vreselijk vies ruiken... Dus meestal knip ik het een beetje in model, voor zover ik dat durf met die schaar, en ik draag al een poosje van die lange zwembroeken die bij jongens zo in zijn.
Harsen moet ik niet aan denken trouwens, ik heb zoveel en zulk dik haar, dat doet veel te veel pijn.

Rembrand

Rembrand

18-04-2011 om 00:03

Als ik de loterij win ............

Dan laat ik mijn onderbenen en mijn oksels permanent ontharen !
En dan bof ik nog met mijn blond/rossige "bekleding".
De haren op mijn benen zijn echter wel een zodanige lengte dat ik dit in de zomer toch echt geen porem vind onder een rokje of driekwart broek. Met een mesje ben ik een kluns en ik gun me daar in de ochtend echt geen tijd voor. Harsen is duur en zes weken tot de volgende keer bij de schoonheidsspecialiste zijn te lang. Blijft epileren over. Ik heb al eens eerder hierover geschreven, maar één week nadat ik mijn benen met de Epilady heb behandeld krijg ik onbeschrijfelijke jeuk...
Vooral in de nacht krab ik mijn benen tot bloedens toe open. ( heb je eindelijk gladde benen worden ze ontsierd door krabsporen..).
Dus kom maar op met die postcodekanjer !
M.

Zwart ijzerdraad

Hier zwart ijzerdraad. Ik haal het echt alleen in noodgevallen weg, omdat alle verwijdermethodes op harsen in salon na (duur!) jeuk en ontstekingen opleveren.

Enige wat gladde benen geeft zijn schuursponsjes, maar dat is een butklus. Duurt ERG lang met zwart ijzerdraad, en na 1 dag alweer stoppels. Dat gebeurt dus hooguit een paar keer per jaar als de benen echt bloot moeten.

Met een epilady breekt het alleen maar net boven de huid af. Dan heb je dus meteen stoppels.

Ik haat het, laat het meestal gewoon groeien.
Ik heb er gewoon geen zin in, vind het ook een beetje onzin om iets wat er van nature blijkbaar zo graag zit weg te halen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.