Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Rixt

Rixt

28-10-2020 om 17:12

Crockpot, Instant Pot of?


40er

40er

23-11-2020 om 17:55

Dorry

Die aga past niet in mijn kast 😉
Ik vind ze schitterend die aga fornuizen, maar ik zou mijn keuken moeten ombouwen. En radicaal ook ben ik bang.

De zaag!

Ik hen de cirkelzaag gepakt 40er, en het blad doorgezaagd. Eerst stond hij in n keuken van 2,5m X 5 m. Nu staat hij in een keuken van 7m X 4m. Ik beide gevallen heb ik kastjes ervoor opgeofferd. En er een wandplank of een sidetable ervoor in de plaats gekregen (op n andere plek)
En Temet, je kunt een workshop volgen in Aga koken, dan krijg je wel n idee of t iets voor je is. En anders leuke recepten en een smakelijke dag.
Trouwens t kost veel minder tijd koken nu. Speklapjes gekruid en in de heetste oven vd aga in een braadslede. Hutspot dingen geschild, in de pan, 3 min. koken, afgieten en in de 100 graden oven. Toen lekker de hond uitgelaten en nu op de bank. Over een half uurtje zie ik wel of t vlees klaar is. De hutspot kan zo nog uren blijven staan. Blijft perfect. Ai ai ik hou op. Sorry voor t spammen. Nee ik heb geen aandelen.

Rixt

Rixt

23-11-2020 om 20:26

Reactie

De Aga lijkt me geweldig, echter die past op het moment echt niet in onze keuken van 3 bij 2,5 meter, waar het aanrecht en de eettafel voor zes personen in staat. Misschien ooit, al betwijfel ik of ik hem goed zou benutten. Ik twijfel nog over wel of geen Instant pot, vanwege de ruimte die hij inneemt, eerst de bijkeuken maar eens goed opruimen.

Monique

Monique

26-11-2020 om 17:30

Aga

Dorry1 wat en geweldig fornuis lijkt me dat. Heb hem even zitten googlen (niet zoveel tijd want ik moet nu de keuken in 😉)
Maar wat ik meteen op de site zie is dat er kende rubrieken zijn voor gas, elektra of inductie. Hoe zit het dan dat wat hij zegt over dat je kunt ombouwen tit de gewenste warmte bron? Of is dat een speciale uitvoering?

Ga straks rustig verder kijken😁

Sla gerust over: aga praat

De aga heeft maar 1 warmtebron. De oude traditionele aga dus. Ik heb t niet over de nieuwe aga’s dat zijn halve computers.
Achter het controlekamer deurtje zit de brander, die kun je dus vervangen. Kost wel wat maar als er ooit geen gas meer is dan hoef je de aga niet weg te gooien. Inductie is iets wat soms op de plrk van de warmhoudplaat wordt gebouwd. Dan heb je geen warmhoudplaat meer maar inductiepitten om te gebruiken bij warm weer. Ik heb vandaag limburgs zuurvlees gemaakt, het heeft de hele dag in de 100 graden oven staan te sudderen. Zojuist de rode kool even aangezet op de heetste plaat, hup ook in de kookoven. En toen blokjes pompoen en knolselderij met kruiden en olijfolie omgeschept en in een koekenpan op de hete bodem van de heetste oven gezet. Dadelijk even omscheppen. Ik zit lekker op de bank!

Kenfan

Ik heb m net besteld op amazon😅

Monique

Monique

26-11-2020 om 21:33

Bedankt

Klinkt geweldig Dorry1.

Lilian

Als je er maar half zoveel plezier van hebt als ik, is het al een goede aankoop.

Kenfan

Ik hoop t,haha. Ik zal erwel aan moeten wennen datie tussendoor niet open kan. Ik roer en schep nu nogal eens in mn stoofpot

Paddington

Paddington

27-11-2020 om 13:30

Wat heeft het voor voordeel

boven een hooikist? Dan kun je toch ook weg (zonder dat je gas aanstaat) en kost het geen energie.

Ik heb trouwens geen Aga, maar wel een Smeg fornuis. Daarnaast nog een stoomoven (geweldig om eten in op te warmen wat eerder is gemaakt)

En en en en

Paddington, dat kan ik gewoon niet kort uitleggen. Ik heb 4 ovens: 60 graden 100 graden 180 graden en 220 graden. En dan nog een hete en een minder hete kookplaat. En een warmhoudplaat. Een hooikist kun je enkele uren iets laten garen, daarna koelt het toch af en op n bepaald moment krijg je toch bacterie vorming. Ik kan 48 uur gegarandeerd op 100 graden bouillon trekken. En dan de borden voorverwarmen en de serveerschalen, de gymschoenen en wanten drogen, de was drogen en strijken, een cake bakken, rijst koken, stoofvlees sudderen, aardappeltjes bakken, chocolade smelten, kruiden drogen en een pizza bakken. Tegelijk. Theoretisch he...Het is n compleet fornuis met alles op en aan, wat door zn manier van koken een hoge mate van kwaliteit aflevert. Het eten smaakt als geen ander fornuis dat kan. Jonnie Boer heeft er een, Jamie Oliver en Rick Stein, ook.
Maar het hoeft niet he, maar het is echt niet te vergelijken met welk ander fornuis vind ik. Maar daar ging dit draadje niet over. Er zijn ontzettend leuke filmpjes te zien over wat een Aga nu eigenlijk precies kan. Ff opzoeken

Sfeerfilmpje

Dit geeft aan hoe diep een Aga bij sommige mensen zit:


https://youtu.be/JNDR7DQouuE

Uitleg

En hier wordt uitgelegd hoe de Aga werkt en wat je er allemaal mee kan:


https://youtu.be/-Oiwt5N82EU

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.