Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

bibi63

bibi63

25-04-2012 om 13:29

Dresscode huwelijk

Hello,

Binnenkort hebben wij een huwelijk. De dresscode (bleh...) voor het avondfeest is een avondjurk (kort of lang) voor de dames. Nu ben ik niet echt een jurkenmens, maar zal toch iets moeten. Ik heb geen zin om een dure typische avondjurk te kopen. Wil eigenlijk een leuk jurkje kopen (wel netjes enzo natuurlijk) wat ik op een ander moment ook kan dragen. Kan dat? Of moet ik me echt in een avondjurk heisen? En verder: kan ik deze jurk dan ook naar de ceremonie en receptie aan, of moet ik me echt 's avonds gaan omkleden? En wat doe ik dan overdag aan....
Pffff, wie helpt mij?
Gr. Bibi

Fiorucci

Fiorucci

28-04-2012 om 18:07

Maylise

Als de omgeving er niet mee zit dat er jeans worden gedragen op een begrafenis, wat is dan het probleem? Ook in jeans, overhemd en jasje kun je er keurig uitzien. ook in net pak kun je er onverzorgd uitzien.

In spanje

zien we regelmatig hele groepen vlak bij de kerk rondlopen in de meest mooie, glimmende gewaden, compleet met hoofdversieringen en voor de dames hakken waarvan zelfs ik denk 'die breken of ze breken zelf hun nek op deze kinderkopjes'.
Alle dames op chique, alle mannen in pak, witte bloes met zeer kleurige stropdas.
Persoonlijk vind ik het héél feestelijk staan.
Ik weet ook dat zo'n beetje vanaf eind april de bruiloften beginnen, deze kledij in de 'uitverkoop' te koop staan, maar ook dat mensen soms in één periode wel 3 bruiloften hebben, waar ze veelal dzelfde mensen tegenkomen en dus steeds een andere outfit aan 'moeten'.
Zelf een aantal jaren geleden een bruiloft in Nederland nog meegemaakt waarin ik zag dat een hele goede vriendin van de bruid even een witte spijkerbroek en een t-shirtje nog uit de kast trok: helemaal niets nieuws gekocht.

Maar bibi: benje er zelf al uit?

En in schotland

is het ook gemakkelijk, de mannen gaan in kilt en de dames super chique ( in mijn ogen dan). En een hoed is "verplicht" voor de "moeders". Ik hoop dat dit me in de toekomst bespaard mag blijven :o).

marjanne

marjanne

29-04-2012 om 00:44

Het zijn maar kleren

Ben ik ff blij dat mijn dochter op haar verjaardag trouwde, met z'n tweetjes in het gemeentehuis en de rest van de dag (bloot) doorbracht met haar vriend in de sauna ;-)
Uit principe koop ik niet iets om maar een keer aan te trekken. Ik draag wat ik zelf mooi vind en niet wat en ander mij verplicht. Dus niet een avondjurk van 35 euro want die is lelijk ( alleen als je jong en slank bent zie je er prachtig uit in een H en M-metje EN een avondjurk die ik mooi vind kan ik niet betalen) En als dat niet geaccepteerd wordt...dan kom ik niet.
Want ik gun iedereen de mooiste dag van zijn leven.

Sancy

Sancy

29-04-2012 om 11:31

Lol marjanne

"Ben ik ff blij dat mijn dochter op haar verjaardag trouwde, met z\'n tweetjes in het gemeentehuis en de rest van de dag (bloot) doorbracht met haar vriend in de sauna ;-)"
Gut, ze trouwde en ging daarna met haar vriend naar de sauna/ Wat deed haar kersverse man dan op zijn trouwdag ondertussen? ;-)

Luna

Luna

29-04-2012 om 13:21

Toch grappig

Om te lezen hoe iedereen een onderwerp bekijkt door zijn eigen bril. Iemand schreef: gewoon een leuk zwart jurkje. Dat gaat 'm niet worden in mijn maat. Dat schreef ik al.
Nee, ik heb geen nette kleding nodig als ik ga solliciteren. En een jurkje voor "maar" 35 euro.Als je een grote maar hebt is er niet zoveel voor zo'n prijsje hoor. Bovendien, dat geld moet je maar net makkelijk kunnen/willen missen. We gaan met zijn vieren.

Natuurlijk ga ik niet in een afgetrapte spijkerbroek. Ik zal heus mijn best doen om er netjes genoeg uit te zien. Maar een dresscode... ik word niet geholpen omdat ik anders niet weet wat ik aan moet doen. Ik voel me juist meer gepushed en word er onzekerder van.
Overigens, op onze bruiloft kwamen er wel mensen in spijkerbroek. Geen enkel probleem. Paste ook wel bij de locatie. Als ik voor de hele dag bent uitgenodigd heb ik sneller de neiging om iets nieuws te kopen voor een bruiloft. Vind ik toch anders dan alleen 's avonds naar het feest.

Luna

Maylise

Maylise

29-04-2012 om 14:30

Fiorucci

Als de omgeving het prima vindt is een spijkerbroek prima maar daarom is een dresscode dus in sommige gevallen wel handig. Aan de reacties hier zie je al dat wat de norm is enorm uiteenloopt.

Ik heb nog nooit mensen op een begravenis/huwelijksfeest in spijkerbroek gezien, bij anderen zoals Kobalt is dat in de omgeving volkomen normaal. Blijf je binnen je eigen omgeving dan is een dresscode misschien wat overbodig omdat iedereen weet wat de 'norm' is. Nodig je echter veel verschillende mensen uit dan is het dus wel handig kom ik achter omdat er echt enorm uiteenlopende ideeen zijn over wat gewoon is.

Fiorucci

Fiorucci

29-04-2012 om 15:27

Maylise

En het heeft dus niks te maken met decorum,of onverzorgd zijn.

marjanne

marjanne

29-04-2012 om 17:27

Sancy

oeps..... snap hem. Ik zeg na ruim 25 jaar ook zelf ook nog vaak vriend terwijl we ooit getrouwd zijn omdat dat toen handig was.
Ik zal vast nog wel een traumaatje weg te werken hebben want ik krijg 'mijn man' erg moeilijk mijn mond uit
:-) Marjanne

Ely

Ely

29-04-2012 om 19:27

Iets nieuws

Ook weer grappig, ik associeer dresscode of netjes aankleden met iets nieuws kopen. Tuurlijk is het soms leuk om voor een gelegenheid te gaan shoppen maar het hoeft toch zeker niet?
Ik ben nogal bewaarderig van kleding en een zwart jurkje oid slijt niet zo snel. Ik vind het vaak juist leuk om iets van tig jaar geleden aan te trekken, mits tijdloos van model dan ;)))
Maar dat je per se iets nieuws moet kopen herken ik dus niet.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

bibi63

bibi63

30-04-2012 om 21:00

Inmiddels

Leuk zwart jurkje bij Otto gekocht voor 34,00! Valt mooi, niet duur. Nu nog leuk sjaaltje of zo en klaar is klara.
Thx voor het meedenken.
Gr. Bibi

Roosje Katoen

Roosje Katoen

01-05-2012 om 19:07

Sjaaltje

Dat sjaaltje bedoel je voor overdag? Bij een avondjurk hoort geen sjaaltje ;-) Dan zou ik voor mooie sieraden kiezen. Mooi dat je geslaagd bent!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.