Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ayla

ayla

19-11-2008 om 11:42

Hebben jullie een goed servies en welk merk

Het huidige servies dat ik heb is een beetje een ratjetoe van van alles wat. Nu wil ik graag voor de net een nieuw servies, maar wel een goed servies. Wat zijn leuke merken hoeveel delig moet ik dan nemen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

19-11-2008 om 11:47

Merk niet echt

wel in 1 keer alles gekocht dat ik mooi vond.
Ik reken altijd het dubbele van mijn gemiddelde gezinssamenstelling. Dan kun je 2 dagen toe zonder af te wassen en kan er ook nog iemand blijven eten.
Ik heb bij Ikea 2sets voor 4 personen gekocht voor het hoge bedrag van: 5.90 totaal (nee dat bedrag dat klopt echt)

groet,
Angela

Yep

Wij hebben voor ons huwelijk van mijn schoonouders het Edme plain servies van Wedgewood gekregen. In principe alles 8-delig maar van sommige stukken (koffie mokken, soepkommen) heb ik 10. Het is niet perse een hip servies maar wel tijdloos roomwit en als je iets laat vallen, zal het tot in lengte van jaren verkrijgbaar zijn. Enige nadeel; het is prijzig maar dat is wel Wedgewood wel bekend.

ayla

ayla

19-11-2008 om 12:52

Ik twijfel

ik moet een nieuw servies, dat is een feit. Ikea zou een optie zijn. Ik heb zitten kijken bij het 365+ servies. 18 delig voor iets meer dan 35 euro. Maar dan heb je geen goed servies
Maar gebruik je tegenwoordig nog wel een echt goed servies? Ik zou het hoogstens gebruiken bij de communie van 1 van de kinderen hoewel je dan misschien servies van de cateraar krijgt. Dus is een echt duur servies wel zinvol?

Voor mij niet

Ik ben nogal gooierig en smijterig blijkbaar (verder wel goede relatie hoor), dus vul ik regelmatig allerhande serviesgoed aan. Lekker goedkoop van de action oid. Hier dus ook een ratjetoe. Een 'echt' servies is aan mij niet besteed. Behalve risico op veel en duur moeten bijkopen, heb ik ook helemaal niets met mooi gedekte tafels.

Waarom zou je het niet gebruiken?

Meer serviezen heb ik niet Dus ik gebruik het iedere dag hier en ik vind het juist zonde om iets wat duur is dan maar niet te gebruiken. Je hebt er dan toch ook helemaal geen plezier van. Vooropgesteld; het is dat we het gekregen hebben hoor. In de periode dat we trouwden hadden we zeker niet de centen om een compleet Wedgewood servies aan te schaffen.

Albert heijn wedgewood

bij elkaar gescharreld met airmiles en meesparende moeders. En elke week deden we dan een bordje in de kar erbij. Zo zijn we gaande weg aan ons servies gekomen: ontbijtborden, diepe borden, dinerborden, gebakbordjes, soepkommen, mokken, ovenschaal, kleine kommetjes. Het is fijn dat ze nog steeds te krijgen zijn want er sneuvelt af en toe wat. Het is heel klassiek servies en eigenlijk hou ik niet van klassiek en het is ook heel buma (burgermans) om dat zo bij de AH met je airmiles etc te sparen maar ik vind het wel wat hebben. Straks weer de tafel met een rood linnen wedgewood tafelkleed en het hele servies mooi op tafel.

Ik moet nu gaan bedenken welk bestek we gaan sparen, want het bestek is een allegaartje.

liora

liora

19-11-2008 om 13:15

Bridgewater

Hoi,

Ik heb Bridgewater, redelijk onbetaalbaar maar supermooi. Heb het echt bordje voor bordje gekocht, en ooit mijn slag geslagen bij een importeur die van zijn voorraad af moest.

Liora

Hanny61

Hanny61

19-11-2008 om 13:16

Wat bedoel je met goed?

Ik denk dat in principe alle serviesgoed minimaal redelijk van kwaliteit is. Bij goedkoop servies zie je nog wel eens dat niet alles symetrisch is gevormd en er zitten soms vlekjes op. Als je dat niet erg vind, kun je best met een goedkoop servies toe.
Toen we nog geen kinderen hadden hebben wij een heel mooi servies van Tomas gekocht. Een wit servies, en dat was maar goed ook, want ik heb er niet veel meer van en heb dat aangevuld met een goedkoop servies van de Blokker dat er goed bijpast. Ik houd wel van een mooi gedekte tafel. Een wit servies biedt dan ook veel mogelijkheden. Met een mooi gekleurd tafelkleed, bijpassende servetten en bijvoorbeeld gekleurde schaaltjes en kaarsen, kun je een tafel vrolijk aankleden. Met een wit kleed en witte servetten en kaarsen en roestvrij staal of zilveren accenten kan een tafel er heel chic uitzien.

ayla

ayla

19-11-2008 om 13:24

Met goed bedoel ik

een servies dat echt maar 1 of 2 keer de kast uit komt. Dus niet iets wat je dagelijks gebruikt. Klinkt misschien een beetje Hyacinth achtig maar ik vind Wedgewood prachtig maar ik moet er echt niet aan denken dat dochter van 4 een bord van 20 euro op de grond gooit

Ayla

hier hebben we naast het AH wedgewood ook plastic van de Hema, de boterhammen gaan daar op.

ayla

ayla

19-11-2008 om 13:37

Zag net arzberg

en dat vond ik erg mooi en niet zo rampzalig duur als Wedgewood

haha Manda die plastic heb ik ook, dreumeszoon krijgt daar zijn boterhammetje op

Vera*

Vera*

19-11-2008 om 13:40

Wedgewood en ratjetoe

Aangezien we 'alles' al hadden toen we trouwden hebben we aan iedereen een deeltje Wedgewood edme plain gevraagd. Op dit moment wordt het ongeveer 25-30 keer per jaar gebruikt.
Voor dagelijks gebruik hebben we een ratjetoe van borden, van de ongeveer 14 ontbijtbordje heb je keuze uit 7-8 verschillende.

Inderdaad!

De kids (3 en 6) eten hun boterhammen en warm eten van een plastic Hema bord (tja verschil moet er wezen). De keren dat ik ze wel (poogde) van wedgwood te laten eten, werd daar een stokje voor gestoken door manlief. Hetgeen kapot is gegaan (twee in 7 jaar, toch een mooie score) waren van mijn hand Helaas was daar wel een theepot bij en die zijn zooo duur.

ayla

ayla

19-11-2008 om 13:44

Wedgewood toch echt iets te duur denk ik

ik dnek dat ik het budgettair iets lager moet zoeken, anders heb ik 10 jaar nodig om een servies bij elkaar te krijgen

Als je in groningen woont

er staat nu een nieuw wedgewood (ah) servies in groningen te koop op marktplaats.

ayla

ayla

19-11-2008 om 13:58

Manda

haha nee helemaal aan de andere kant juist

Royal boch

Ik heb borden van royal boch en dan het servies kitchen. Dat is het welbekende boerenbont servies maar dan effen gebroken wit. Ik vind de borden en schalen superleuk, maar de dekschalen/botervloot etc niet. Geeft niks want met alleen een stapel borden in verschillende groottes kom ik een heel eind.
Dinerbord is ca. 12 euro en dat vind ik nog wel te doen. Het is ook nog eens een oersterk servies. Je stoot er niet zo snel stukjes af.

ayla

ayla

19-11-2008 om 14:23

Royal boch bijenkorf

Weet iemand wat dit kost daar?

Ook royal boch

Wij hebben thuis ook het services Kitchen van Royal Boch. We hebben het vorig jaar gekocht bij Dille en Kamille en het bevalt prima!
Een tijdje terug stond er een complete prijslijst van dit servies op de website van Dille en Kamille, maar deze kan ik nu niet meer terugvinden. Misschien haal je hier een prijsindicatie uit: http://www.seasons-lifestyle.nl/Prijslijsten%20serviezen/Royal%20Boch%20prijzen.htm

Groet,
Mariola

Guinevere

Guinevere

19-11-2008 om 15:09

Arzberg

Ik heb een spierwit Arzberg servies. Wel een dure soort, maar dan een beetje scheef gebakken waardoor het goedkoper in de winkel lag.
Ik heb ook bakjes van Arzberg, een andere kwaliteit. Daar vliegen de scherfjes vanaf, terwijl mijn borden vrij goed in orde blijven. Trouwens, ik heb ook expres spierwit gekocht, dan kun je altijd losse onderdelen van een ander servies erbij zetten zonder dat het gek staat.
Ik zag laatst bij de kringloopwinkel een prachtig compleet servies uit de 30-er jaren. Dus daar kan je ook eens kijken voor iets aparts.

Hema

Al jaren Hema. In de 28 jaar (*kijkt verschrikt om* waar blijft de tijd) dat ik samen ben met mijn geliefde nu alweer jaren het derde servies aan het verslijten.
Toen we nog met twee waren een setje van zes gekocht, daarna eentje van 8. Een jaar of vijf geleden een setje van 12.
Ik ben zeer tevreden over Hema. Ik kan mijn kinderen bij het uit huis gaan uit de restanten ieder een compleet setje van 4 meegeven: platte borden, diepe borden, ontbijtbordjes, dessertschotels en soepkommen.
Heel deftig, zo op een studentenwoning.
We zijn trouwens een keer vreemd gegaan bij Ikea. Zo'n goedkope verzameldoos. Maar dat is toch werkelijk van bijna wegwerpkwaliteit en butst al als je er naar kijkt.
Groet,
Miriam Lavell

Porselein of aardewerk

dat vind ik het belangrijkste onderscheid. Die keus moet je eerst maken.

Aardewerk gaat gewoon veel en veel sneller kapot. Daarom voor mij geen Wedgwood meer. Chipt ook meer. Wedgwood verandert trouwens wel de vormen, dus eindeloos bijkopen is er niet bij. De naam blijft hetzelfde maar het ontwerp wordt telkens weer licht bijgesteld.

Wij hebben Arzberg met een versierinkje maar wel een knalwitte ondergrond, dat kun je dus met al het ander witte porselein (van Arzberg en van andere merken) combineren. We gebruiken het iedere dag. Ik vind het ook belangrijk om de kinderen 'eetcultuur' mee te geven. Het servies is helemaal een uitspatting, design van Rosenthal. Ergonomisch en mooi. 200 gulden per couvert.

We hebben ruim ingekocht (bij bruiloft, via lijst, meeste in 10 of 12 voud). Na een jaar of vijf een enkel stuk bijgekocht.

Ik vind het veel te leuk om van mooie spullen te eten, dus daar zal ik niet snel op bezuinigen. Juist dat je het dagelijks ziet vind ik zo leuk. Uiteindelijk ben ik ook niet veel meer kwijt dan mensen die constant aardewerk bijkopen.

Mijn keus zou dus zijn, als je voor een enkel niet al te duur servies zou gaan IKEA 365. Vind ik er leuk uitzien en ze hebben er veel grappige vormen bij, dus je kunt altijd weer anders combineren.

Royal Boch hebben we gedeeltelijk gehad tussen Wedgwood en Arzberg in en het ging verskrikkelijk snel kapot. Ook aardewerk.

reina

reina

19-11-2008 om 18:15

Teema

Na jaren een ratjetoe gehad te hebben kochten we een jaar of 10 geleden ( gelijk met eennieuwe keuken met nieuwe pannen etc) een servies wat ik echt mooi vond: Teema van Arabia (inmiddels van Iittala) in verschillendde kleuren. Ik ben er blij mee. Ik heb het nu een beetje aangevuld met Taika van Iitalla. Het is sterk en als het kapot gaat zonder dat het echt hard valt krijg je nog eennieuw exemplaar terug ook, heb ik gemerkt.

Wedgwood traditional plain

Dat is het servies dat ik altijd gebruik, behalve bij ontbijt. Het gaat niet snel stuk (gelukkig!). Ik heb mokken gehad van Royal Boch, die vielen zowat uit elkaar als je ze aanraakte.
En ik heb toen we gingen trouwen een HEMA servies gekocht. Hoefde je ook maar aan te stoten en het was weer kapot.

Dus, doe mij maar Wedgwood. Enige wat jammer is, dat de verkoopster destijds verzekerde dat dit 1 van de 3 tijdloze serviezen van Wedgwood was, die er nóóit uitgingen. Nou, mooi wel dus.

Ik heb nu van alles 10, we zijn met 6 personen.

PS IKEA heeft ook leuk spul en lekker niet zo duur!

Yta Chalne

Yta Chalne

20-11-2008 om 08:06

Mooi, betaalbaar, goed verkrijgbaar

Een goede keus vind ik Maxwell en Williams, http://www.maxwellandwilliams.nl/.
Zeer stootvast, geweldige prijzen, paar euro per bordje, overal te vinden. Ze hebben meerdere lijnen, vooral wit.

ayla

ayla

20-11-2008 om 08:32

Yta

Dat vind ik een goede tip, ik heb eens wat rond gezocht en toevallig is hier in de stad een kookwinkel waar een mooi servies van Maxwell en Williams in de aanbieding is. Ik rij er straks denk ik eens langs

Wat blijft er nou?

Wat zijn nou de serviezen die gewoon in de handel blijven? Want ik kan nu wel Hema-servies kopen, maar over twee jaar zijn daar natuurlijk geen bordjes meer van bij te krijgen.
Ik zit in een tweestrijd: wegens verregaande onhandigheid wil ik enerzijds geen al te duur servies, maar anderzijds eigenlijk het liefst wel iets waar ik later nog wat van bij kan kopen.

Weet iemand raad? O ja, ik ben geen liefhebber van Wedgwood, hou meer van strak.

Groeten,

Temet

Dat is een kwestie

Inderdaad Temet. Als Hemaservies net zo trouw was aan ons als man en ik aan elkaar, dan hadden we gewoon nog steeds de eerste versie gehad en aangevuld. Dat had best wat meer mogen kosten ook, want hetzelfde bijkopen, spaart natuurlijk uit.
Maar ik heb nog geen servies gevonden dat ik zo mooi vind dat de kostprijs het nadeel opheft. Bovendien: Ook de echt degelijke merken veranderen hun design. Dat is expres, om te zorgen dat je elke tien jaar een nieuw servies koopt.
Groet,
Miriam Lavell

Woehaha

Elke tien jaar een nieuw servies! Grapjassen. Ja, met Ikea kan dat nog wel, maar met Ittala of Arzberg...
Doet me denken aan een kop die ik laatst las boven een artikel over een meubelontwerper 'wat wij maken is over 5 jaar ook nog mooi'. Dat mag ik toch hartelijk hopen zeg, als ik meubels koop, koop ik die toch voor minimaal 10-15 jaar. En mijn Artifortstoel gaat t.z.t. naar mijn nageslacht als ik er zelf in Huize Avondrood niet meer lekker in kan zitten.

Zouden er nou echt mensen zijn die om de tien jaar een nieuw servies of om de vijf jaar een nieuwe inrichting kopen? En zo ja, hebben die dan 6 x modaal, gaan ze nooit op vakantie, hebben ze een halve ton schuld of hebben ze een trucje waar wij niks vanaf weten?

Groeten,

Temet

Aanbiedersmarkt

Temet:"Zouden er nou echt mensen zijn die om de tien jaar een nieuw servies of om de vijf jaar een nieuwe inrichting kopen?"
Ja. Er zijn namelijk geen (nauwelijks) aanbieders die een servies hebben dat je over tien jaar nog bij kunt kopen en er zijn steeds minder meubels die langer meegaan. Lundia (gaat wel 30 jaar mee en kun je al 40 jaar bijkopen) heeft het niet voor niets moeilijk.
Ikea (valt binnen 7 jaar uitelkaar) gaat als een tierelier.
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.