Home » Forum » Hoe vaak een schone handdoek

Hoe vaak een schone handdoek?

191 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Viespeuk?
Hoe vaak een schone handdoek?

Ik schrijf even anoniem omdat ik de goede indruk die jullie van mijn normale nick hebben niet in gevaar wil brengen. ;-)

Naar aanleiding van een draadje in Relaties:
Hoe vaak douchen jullie en hoe vaak nemen jullie en gezinsgenoten een schone handdoek? Hoe vaak hebben jullie een handdoekenwas en hoe doen jullie die was?

Ik douche bijna iedere dag, met zeep. Als ik niet douche was ik me aan de kraan. En na het douchen gebruik ik deodorant (van Weleda, die synthetische zooi vind ik vreselijk). So far so good. Maar nu komt het. Met een handdoek (eentje voor het hele lijf) doen we 1 à 2 weken, we gebruiken hem zolang hij niet stinkt. We hebben dus niet heel vaak een handdoekenwas. Zodra ik een machine vol heb met handdoeken gaan ze in de machine, maar dan wel in een kookwas. Ze komen er dan heerlijk fris uit tevoorschijn. Volgens mij kunnen we ze zo lang gebruiken zonder dat zich stank ontwikkelt omdat ze echt steriel uit de machine komen. Een nieuwe/schone handdoek is ook heerlijke verwennerij, net zoiets als schone lakens op je bed (1x per maand... en beddengoed gaat ook in een hete was hier).

Zijn er onder jullie die durven toegeven dat jullie ook zo'n handdoekenregime hebben? Of ben ik echt niet helemaal lekker bezig? Bij mijn weten stinken we niet.

ookeenviespeuk
1x

1 a 2x per week een nieuwe handdoek.Tenzij hij muf gaat ruiken natuurlijk. En 1 keer per 2-3 weken schoon beddegoed.

Rafelkap
Hier

Onder m'n eigen nick durf ik wel :-)
Elke week schoon beddengoed, elke dag kort douchen met een stukje zeep (behalve oudste zoon, die gaat om de dag), 2x per week haren wassen, kinderen doen dit 1 x per week. We doen ca. 3 dagen met een handdoek. Beddengoed en handdoeken op 60 graden. We wassen eigenlijk ooit heter. Kleding 30 of 40 graden. Elke dag schoon vaatdoekje/theedoek/handdoekje in de keuken.

Merel
1x per week

Ik was de handdoeken een keer per week. Soms pakt iemand wel eens eerder een nieuwe, maar dat is het gemiddelde. Beddengoed, eens in de 2-3 weken. De handdoeken doe ik trouwens op 95 graden, samen met mijn dekbedovertrekken (als ze aan de beurt zijn) en de kussenslopen van mijn zoon (die doet ivm acne iedere dag een nieuwe kussensloop om zijn kussen) Al dat wasgoed is wit en dan heb ik dus meteen het hete wasje gedaan wat zo goed voor je wasmachine is. Oh ik zet 'm dan wel op kort (wordt net zo schoon)

Viespeuk?
Vaatdoekje

Ah, vaatdoekje. Ook niet iedere dag schoon, ik denk om de drie dagen, soms nog langer. Wel spoel ik het regelmatig even goed uit en stop het 2 minuten in de magnetron. Daarna ruikt het weer heerlijk morsood en kan het weer over het aanrecht. Die vaatdoekjes gaan met de handdoeken even eventueel beddengoed in de 60- of 90-gradenwas mee in de machine. En voor zo'n vaatdoekje de wasmand in gaat gaat het ook nog even in de magnetron. Daar ligt het samen met andere vaatdoekjes eindeloos te wachten tot er ein-de-lijk genoeg handdoeken vuil zijn om een machine te vullen. Wassen doe ik trouwens met Neutral, want parfumluchtjes vind ik niet prettig. Was die naar helemaal niks ruikt, dus niet naar wasmddel of -verzachter en niet naar bacteriën vind ik het lekkerst.

Viespeuk?
Aargh!

Ik schrijf "En voor zo'n vaatdoekje de wasmand in gaat gaat het ook nog even in de magnetron. Daar ligt het samen met andere vaatdoekjes eindeloos te wachten tot er ein-de-lijk genoeg handdoeken vuil zijn om een machine te vullen." maar zo gek ben ik nou ook weer niet, dat ik de vuile was opspaar in de magnetron. De wasmand bedoel ik natuurlijk.

Mea Proefrok
Wij zijn erger

Hier: vaatdoekjes elke dag, keukendoeken bijna elke dag, handdoeken 1 a 2 per week (en dan doe ik ook nog 1 handdoek voor onze twee kinderen) en beddengoed durf ik hier niet te vertellen, want dan moet ik terugdenken wanneer de laatste keer was dat ik alles verschoond heb en dat was volgens mij einde meivakantie. Bedje van peuter overigens bijna dagelijks omdat hij het presteert om elke keer alles onder te plassen (dwars door luier, pyjama, slaapzak, hoes en matrasbeschermer heen).

Yaron
Veel/vaak

Wij, gezin met vier kinderen: man en ik douchen en wassen de haren iedere dag. De oudste twee douchen om de dag en/of na de voetbaltraining, met haren wassen en met de warmte vaak elke dag. De jongste twee gaan twee keer per week in bad, verder wassen met een washand. Wij gebruiken elke was-of douchebeurt een schone handdoek. Vaatdoekje gaat elke avond in de wasmand, hand-en theedoeken, hangt er vanaf, als er een beker drinken is omgegaan twee of meer per dag en anders om de dag. De wasmachine draait daarom om de dag vol met handdoeken en ondergoed. Bedden verschonen meestal om de week, soms wel een week langer.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

lennest
Was

Vaatdoekjes, keuken- en theedoeken: iedere dag, geldt ook voor het handdoekje op het toilet. Na het douchen gast de handdoek in de was. De handdoek aan de wastafel: om de dag. Beddengoed: elke week en met dit warme weer 2 x per week. Ik heb veel was!

Vertigo
O leuk!

:)
Handdoeken: als ze raar ruiken. Of als ik ondergoed was, mogen ze erbij trnie vol is.

Beddengoed, als het te korrelig wordt en ik net in de goede bui ben. Ik maak daar heel bewist momentkeuzes over omdat ik over elk freaking detail nadenk #%**+?%

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

P
Hmm

Als handdoeken raar ruiken ben je in mijn ogen al veel te laat met wisselen.

ijsvogeltje
En hier

Vaatdoekje: iedere dag (ook wel vaker).
Handdoek: ik denk dat een handdoek hier gemiddeld na 2 of 3 douchen in de was gaat.
Beddegoed: onderlakens iedere week, dekbedhoezen om de week.
Handdoeken en vaatdoekjes wassen we op 60 graden, beddegoed gewoon op 40.

Tasja123
Handdoeken e.d.

Ondergoed iedere dag, handdoeken na iedere douche beurt. Ze belanden na het douchen op de grond, de volgende staat er op enz.. Maar we douchen in principe niet iedere dag. Afhankelijk van het weer en wat ze doen. Haren wassen voor de kinderen 1x per week. Handdoeken beneden als ze vies zijn. Vochtig enz. Vaatdoekjes idem. Eigenlijk dus geen vaste regels om hoe snel of langzaam ik iets vervang.

Bedden goed 1x per 4-5 weken? Geen idee precies. Als er 1 verkouden is, bloedneuzen, in bed plassen e.d. Veranderd het. Vaak ook wanneer het goed weer is om het buiten te laten drogen, kan het er eind van de dag fris en schoon weer op. Lekker makkelijk, niet opruimen, vouwen en?...

Trouwens handdoeken vind ik dat ze best langer mee kunnen maar krijg het handdoek ophang systeem er niet in. Ze hebben wel allemaal een eigen haakje voor hun handdoek.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Clowntje
Oh leuk, een wasdraadje!

Hier gaan de handdoeken ongeveer 3 dagen mee, we (ouders) douchen iedere dag. Kinderen douchen 2-3x per week en vaker als ze onder het zand zitten of heel vies zijn. Handdoeken gaan samen met het ondergoed en sokken op 60 graden en in de droger.
Vaatdoekje bijna iedere dag of vaker, keukendoeken ongeveer om de dag (afhankelijk van het gebruik, als er veel geknoeid wordt dan dus vaker......).

Beddengoed 1x 2 weken ( ene week wij, andere week kinderen).
Gewone kleren gaan op 30-40-60 graden, witte was (vaak t-shirts van man) op 60, kleren van de kinders op 40 graden wen mijn eigen kleren op 30 (behalve bij vlekken, dan 40).

En alles gaat op de waslijn, of nu bij voorkeur buiten, behalve de handdoeken en ondergoed/sokken was, die gaan in de droger ( handdoeken uit de droger, lekker zacht en al die sokken en onderbroeken ophangen vind ik te veel werk...).
Andere dingen graag op de waslijn, heerlijk zo'n mooie lijn witte was, buiten in het zonnetje (of de gekleurde was, gesorteerd op kleur :-) ).

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Vic
Hmmmm

2 weken met een handdoek doen vind ik best wel vies. Maar goed, ik verschoon mijn bed dan niet altijd precies na 2 weken. De kinderbedden iets minder vaak omdat zij er de helft van de week niet zijn. Vaatdoekjes probeer ik elke dag, en de keukenhanddoek/theedoek ongeveer 2 keer per week (heb een vaatwasser dus echt veel wordt die niet gebruikt). Het handdoekje in het toilet ongeveer wekelijks of eerder als er een hangt die eigenlijk wit moet zijn.
Zelf ben ik denk ik het schoonste 'object' in huis. In ieder geval de enige die dagelijks doucht en dan een schone handdoek neemt.

Brianna F
Hier

Elke dag douchen, haren wassen om de dag.
2 handdoeken per douchebeurt, eentje voor lichaam (die gaat in de was), eentje voor haren. De laatste gebruik ik de volgende keer voor lichaam.
Beddengoed: om de week
vaatdoeken meerdere keren per dag
Handdoeken en theedoeken, 3 keer per week.

Tango
Ben zeker ook een viespeuk?

Handdoeken gebruiken we hier een week tenzij ze eerder niet fris meer ruiken. Beddengoed verschoon ik eenmaal per 2 weken tenzij dochter geen zin heeft haar bed af te halen, dan laat ik het nog een week extra liggen bij haar.
Vaatdoek, ik probeer elke dag maar vergeet dit nog weleens zodat hij soms wel 3 dagen ligt. Theedoeken en handdoek van de keuken en wc ook eenmaal per week. We hebben een vaatwasser dus gebruiken de theedoek nauwelijks.
Maar, nu komt ie. Wassen op 60 of 90 graden doe ik dus eigenlijk nooit. Alles op 40 of indien nodig op 30. Vast erg vies!

oregano
Elke dag schone handdoeken

Wij douchen elke dag en steeds met een schone handdoek, puberdochter zelfs 2 handdoeken, wil niet op badmat staan...
Vaatdoekje paar keer per week ( hoe zit dat met dat magnetron idee?)
Theedoek 2 x per week ongeveer
Beddegoed 1 x per 2 weken, onderlaken soms vaker.
Dus veel was hier..

Roosje Katoen
Ah de handdoeken

Hier doe ik een dag of vijf met een handdoek en bedden verschoon ik ongeveer om de drie weken. Vaatdoek in principe elke dag maar dat kan ook drie dagen zijn. Ik hang hem wel altijd netjes uit ;-)
Ik doe eigenlijk alle was op 40 graden, daarna wel bijna alles in de droger dus dan zullen die bacteriën ook wel dood zijn denk ik.

Stenna
Nog een viespeuk

Doen ook een week met de handdoeken. Vooral als de handdoekverwarming aan is. In de zomer soms een keertje extra, als ze langzamer drogen. Bedden wil ik het maar niet over hebben ;-)
Wij wassen alles op 40 graden, volgens man is het vooral het wasmiddel dat bacterien doodt, meer dan de temperatuur (of je zou alles langdurig op 100 graden moeten wassen, weer volgens hem dan he). Zeep en enzymen die in wasmiddelen zitten, daar kunnen bacterien heel slecht tegen. Schijnt

Kaaskopje
Geen ritme

Ik heb niet echt een ritme in dit soort klusjes. Als ik het over een handdoek heb, heb ik het overigens over een lap van 100 bij 40 of 50 cm. Die gebruiken wij nooit voor het douchen, daar hebben we douche/badlakens voor. Ik vind dat iedereen daar minstens twee douchebeurten mee moet doen, maar mijn oudste dochter is daar een beetje nonchalant mee. Die wast haar haar en gooit de 'handdoek' dan bij de was. Irritatie van mijn kant helpt soms even, maar een dag later is het weer raak. Ik was op kleur. Ik was daardoor een rode was (rood, oranje, roze, geel) met douchelakens en een was met witte douchelakens, wit beddegoed en wit ondergoed. De witte was kan zomaar twee wassen per week zijn. De rode was gemiddeld een keer per week, denk ik. Ik was de handdoeken meestal op 40 graden. De witte was ik af en toe op 90 graden, meer omdat dat goed is voor de wasmachine dan vanwege de handdoeken. Zo sla ik twee vliegen in een klap.
Het beddegoed... was ik te weinig.
Ik ga elke dag onder de douche, van de rest weet ik het niet exact eigenlijk. Jongste volgens mij ook iedere dag, man slaat wel eens een dag over, maar doet het dan bij de wastafel, de oudste is het zuinigst met water, maar wast wel om de dag minimaal haar haar.

Viespeuk?
Enzymen

Ik las eens dat de enzymen in wasmiddelen snel minder werkzaam worden en dat het spul eigenlijk luchtdicht bewaard moet worden en beperkt houdbaar is. Mijn ervaring is dat een 40-gradenwas snel gaat stinken als je het per ongeluk een paar uur in de wasmachine laat zitten. Een 60-gradenwas kan je rustig een dagje vergeten, zelfs hartje zomer, dan komt het er nog redelijk fris uit. Dus ik denk dat bacteriën bij hogere temperaturen echt wel beter het loodje leggen. Volgens mij is 40 graden ook de optimale temperatuur voor bacteriën om zich voor te planten. Dan moet je wel erg sterk werkzaam wasmiddel hebben om dat te ondervangen. Persoonlijk denk ik dat sterk geparfumeerde wasmiddelen de bacteriegeur gewoon maskeren.

Vertigo
Haha p

Ja echt veeeel te laat, helaas heb ik teveel aan mn hoofd om daarmee bezig te zijn :)
Vaatdoekjes gaan in de was als ze naar natte hond ruiken, zo noemen wij dat. Go figure..

Jessica O
Veel was

Hier verschillend qua douche regelmaat. Maar om de dag is het minimum. Handdoek gaat daarna in de was. Verder elke ochtend bij de wastafel even wassen, gezicht, billen enzo, heb ik kleinere handdoeken voor, net iets groter als een gastendoekje. Vaat/theedoek dagelijks. Beddengoed wekelijks. Was op 60 of 40 graden.

Fiorucci
Hier veel was

We douchen dagelijks, ik gebruik zelf een handdoek gerust een tweede keer. Elke dag schoon vaatdoekje. Beddegoed draai ik wekelijks.

P
Oregano

Als jouw dochter haar handdoek op een rekje hangt kan ze die de volgende keer op de grond leggen.

Als mijn kind TWEE handdoeken zou eisen omdat er een op de grond moet liggen dan mogen ze zelf de was gaan betalen ;)

Viespeuk?
Afmetingen

Wij gebruiken bijna alleen handdoeken van 100 x 50 cm na het douchen. De meeste handdoeken die we hebben zijn 5-10 jaar oud denk ik. Maar er zitten ook enkele heel dunne versleten dingen bij die ik in 1984 van mijn opa erfde. Die gaan vaak mee op vakantie, met het idee dat we ze aan het eind van de vakantie kunnen weggooien. Wat ik dan weer niet doe (opa...). En zo droog ik me doorgaans na het doorwerken van de nieuwere exemplaren, onderop de stapel aanbeland, met die volledig versleten rafelige dingen af. Ik weet dan dat er genoeg handdoeken zijn om een machine te vullen. We hebben trouwens ook wel een paar van die badlakens, maar ik vind die weinig meerwaarde hebben en in de wasmachine nemen ze meer plek in.

albana
Douche-viespeuken en vaak was.

Hier douchen we ongeveer 2 keer per week. Oudste staat onder streng regime van huidarts die haar verboden heeft vaker te douchen en haren wassen zelfs maar 1 keer per week!
Hoogstens na sporten even 'afspoelen' zonder zeep en met erg lauw water. Soms met warm weer smokkelen we...met extra afspoelbeurten.
Als ze zich er niet aan houd zit ze binnen no-time onder het eczeem dus ze heeft weinig keus.
Aangezien mijn huid dezelfde kunsten heeft doe ik ongeveer hetzelfde.
En we hebben géén vette haren en stinken niet.
Deodorant is ook uit den boze.
Wel even met washand door gezicht en onder oksels en kruis en die gaan elke dag in de was. Gek genoeg heeft man en jongste die vaker kunnen en mogen douchen over het algemeen de haren véél sneller vet en ook ruiken ze meer na een warme dag.
Blijkbaar doet al dat gewas en geschrob je lichaam weinig goed, ga je er meer van zweten en meer vettig haar krijgen.
Wel áltijd schone handdoeken. Anders werkt dat ook niet bij ons. W.s. zitten er oude zeepresten op die ons parten spelen. Alleen al gebruikte om de voeten op te zetten.
Was op 70 graden. Anders hebben we óok last van. En onze huid reageert meteen als we 't eens overslaan (vergis me weleens :). Zo schoon is het dus in werkelijkheid niet op 40 graden. Je kunt eczeem niet voor de gek houden....Het ruikt dan niet, maar hebben dan wél meer uitslag of de uitslag die we al hadden gaat harder jeuken,pijn doen.
Vaatdoekjes soms 2 dagen, meestal 1 dag. 2 Dagen als ik 'm meewas in de afwasmachine.
Keukenhanddoeken gebruiken wij amper. Alleen om handen na het eten af te drogen. Die gaan meestal 2 keer per week in de was, soms vaker. W.c. idem dito. Maar we zijn er geen van alleen de hele dag....
Beddegoed, onder wisselen wij elke week. Dekbed draaien we om en 2 weken, idem dito kussensloop.
Dat is wel te doen hoor, 4 onderlakens. Neemt niet veel ruimte in. De handdoeken kunnen erbij ...ook op 70 graden.
groeten albana

Viespeuk?
Doekje in de vaatwasser

Dat doe ik dan weer niet. Ja, ik heb het weleens gedaan, ik zag in de winkel daar speciale doekjes voor die je in de vaatwasser kon wassen en dat wilde ik weleens proberen. Maar ik vind het bij nader inzien niet zo fris. Je verspreidt de bacteriën van dat doekje door de hele machine en die heeft toch al vieze kledderige hoekjes. En zo ontzettend heet wordt het niet in de vaatwasser. Verse vuile vaat wordt wel hygiënisch schoon, maar van die opgekweekte bacteriekolonies in zo'n doekje houd ik daar liever buiten. En handig vond ik het ook al niet. Dan zat er zo'n drijfnat doekje in terwijl de vaat zelf net droog was geworden. Een doekje uitspoelen is niet veel werk vind ik, en in de magnetron maak ik het steriel. In een overijverige bui kook ik die doekjes weleens uit in water met soda, op het fornuis. Het is ongelofelijk wat voor vieze een bouillon je daar nog uit kunt trekken, zelfs uit een doekje dat regelmatig in de was gaat.

Elinde
Waar laat je de handdoeken?

Na iedere douchebeurt gaan de handdoeken hier in de was. Dat zijn dus iedere dag 6 (grotere) handdoeken. Ik heb wel eens geprobeerd om er langer mee te doen, maar waar laat ik 6 handdoeken in de badkamer. En dan ook nog eens dat iedereen ( puberzonen, die zijn niet zo van netjes op een haakje hangen) zijn eigen handdoek heeft?
De bedden verschoon ik om de week. Dus ja, best veel was.

Anneke
Hier

Hier douchen we iedere dag. Zonder zeep. We wassen wel iedere dag onze haren. We doen twee keer met een handdoek. Maar we hebben geen eigen handdoek.

Ik vraag me wel af of jullie handdoeken dan drogen in de badkamer. Hier een grote badkamer, raam en deur staan altijd open maar die handdoeken drogen voor geen meter. Dan gaan ze vanzelf stinken. Dus we hangen ze nu over de balustrade.

Vaatdoekjes: meerdere per dag. Maar die was ik ook weleens op 40 graden.

Beddengoed: sinds kort om de twee weken en kussenslopen iedere week (was iedere week alle vijf de bedden verschonen). Was ik op 60 graden.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.