Home » Forum » Kado 40 jarige bruiloft ouders

Kado 40 jarige bruiloft ouders

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
lied
Kado 40 jarige bruiloft ouders

Hallo,
Mijn ouders zijn in september 40 jaar getrouwd en wij gaan dan heerlijk met het hele gezin een weekendje weg. De week erna wordt er een feestje gegeven. Nu het probleem: ik zou niet weten wat we moeten geven. Ik heb nog een zus, dus we doen het samen. Ik denk dat 200 euro wel de top van ons budget is.
Iemand ideeen??? Ik zou graag iets willen geven wat blijvend is, maar wat??
alvast bedankt, groetjes Lied.

margje van dijk
Idee maar wel veel werk

Is het een idee een fotoalbum voor ze te maken?
Met een soort overzicht van hun leven.
Je moet daarvoor de mooiste foto's verzamelen die er door de jaren heen gemaakt zijn.

Ik heb zoiets voor mijn ouders gemaakt toen ze 60 werden en dat is inmiddels al jaren geleden maar nog altijd zeggen ze soms hoe mooi ze dat vonden. Ik had alleen geen fotoalbum gemaakt maar een verjaardagskalender: met een groot blad voor elke maand en op elk blad familiefoto's in een bepaald thema. (Dus bijvoorbeeld 'dieren': allemaal foto's van gezinsleden die een dier vast hebben of zo, ook een oude foto van m'n vader als 2-jarige op een pony. Of 'eten': van een stemmig feestdiner tot het gepruts waarmee ik baby-zoontje probeerde te voeren. Of 'school', allemaal schoolfoto's. Ook van allemaal een portret dat min of meer rond dezelfde leeftijd gemaakt was: allemaal zo'n 3 jaar oud. Heel grappig, al die peutergezichtjes. Etcetera).

Het is alleen heel veel werk. Dus je moet er maar zin in hebben. Maar succes gegarandeerd.

Margje
PS Ik had bij een eerder familiebezoek gewoon de fotoalbums van mijn ouders uit de kast gehaald op een onbewaakt ogenblik en daaruit foto's ingescand en weer uit laten printen. Ging prima. De albums zijn maanden weggeweest en mijn ouders hadden z nooit gemist). En natuurlijk aangevuld met foto's die we zelf hadden.

Hanny61
Filmpje (ook veel werk)

Wij hebben destijds voor mijn schoonouders een filmpje gemaakt. Ze zijn tijdens hun huwelijk vaak verhuisd en we zijn terug gegaan naar de oude woningen. Vrienden van hun die destijds daar ook woonden hebben we geïnterviewd. Het werd een heel leuk portret van een huwelijk. Ook de plek waar ze elkaar hebben leren kennen hebben we gefilmd en de plaatsen waar de kinderen zijn geboren. Door de interviews en het mengen met oude beelden is het heel levendig geworden. (Anders werd het heel statisch).
Mijn zus en zwager hebben we een hele mooie tuinbank gegeven, met daarop een koperen plaatje met hun naam en de datum van hun zoveel-jarig huwelijk.
Succes en veel plezier!

lied
Reactie

Er is/zijn bijna geen film en fotomateriaal, dus dat gaat het niet worden. Alles wat er is, hebben ze zelf in een grote lijst gedaan.
Mmm , ik ga nog even verder denken. Iig bedankt voor de reacties!

Genista
Kunstwerk?

Houden ze toevallig van een bepaald soort kunst? Een fraai schilderij, een beeldhouwwerk, ik noem maar wat.

*Rymcke*
Hier

Ik ben enig kind en mijn ouders wilden geen groot feest. Ik heb ze met mijn gezin zowel met 25 jaar als met 40 jaar een hele dag cadeau gedaan. Met 25 jaar opgehaald met een oude landouwer (open koets) met 2 friese paarden ervoor. Een ritje duurde bijna een uur wat met de auto normaal 15 minuten duurde. Heel leuk. En toen lekker taart en veel foto's gemaakt. 's Avonds uit eten geweest met z'n viertjes. Nu ruim een jaar geleden was dan hun 40 jarig huwelijk. Wederom wilde ze geen feest. Nu zijn wij gelovig en had ik een hele speciale mis voor ze gemaakt. Alleen wij in de kerk, mijn ouders en wij met onze vier kinderen. Wij deden de hele mis. Ik heb toen samen met de kinderen de hele mis gezongen. Heel speciaal. Hier video van gemaakt en vooral veel foto's. Toen naar ons, waar een hele mooie taart met hun foto klaar stond. En dan 's avonds uiteten. Erna ze een heel mooi album aangeboden van deze dag. Mijn moeder is nog steeds ontroerd als we het erover hebben.
Over twee jaar zijn mijn schoonouders 50 jaar getrouwd en hebben we al gevraagd of zij ook zo'n mis willen. Zij willen wel de hele kerk vol. Mag ik weer zingen.
Rymcke

lied
Dagje weg

Ik vind het idee van een dagje weg ook wel erg leuk. Ze doen graag wat met ons en de kleinkinderen. Iets tastbaars en langdurigs moet ik maar uit mijn hoofd zetten, want ik kan echt niets leuks verzinnen.
Inderdaad een dagje met zijn allen op stap. Iets om naar uit te kijken, foto's en filmen en later misschien een fotoboek of collage maken.
Ideeen zijn nog steeds welkom!
grz Lied.

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.