Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Cecile

Cecile

26-06-2014 om 21:06

Legging-vraag

Ik heb nog nooit een legging gedragen, maar wil er nu toch een kopen. Misschien toch wel handig onder korte rokjes.

Ik heb er laatst een gekocht (one size fits all), maar die bleek nogal lang te zijn, en ik ben met mijn 1.66 niet zo lang. Echt te lang om hem met een beetje optrekken op de goede lengte te krijgen.

Ik wil graag een legging die net onder de knie komt.

Wie weet waar je momenteel dergelijke (voor kleinere vrouwen) wat kortere legging kunt kopen?


Katniss

Katniss

26-06-2014 om 21:47

Doe het niet

Leggings onder rokken is zo lelijk, en zeker als ze tot onder je knie komen. Als je het om een of andere reden zou willen, zou ik er een nemen die korter is dan je rok. Dan ben je in ieder geval decent in geval van harde wind en op trappen Tuniekjes (alleen het woord al) op leggings is ook al zo gruwelijk.
Het beste kun je gewoon rokken kopen met een beschaafde lengte.

Angela67

Angela67

26-06-2014 om 21:50

zeker als je iets korter dan gemiddeld bent (moi aussi)

zijn leggings en capribroeken zelden elegant. Er zijn een paar van die korte leggings die speciaal tegen die plakkende bovenbenen zijn, dat is fijn en zie je niet.
gr Angela

Evanlyn

Evanlyn

26-06-2014 om 22:04

maar Katniss

Waar vind je vandaag de dag rokken van een beschaafde lengte?

Wat betreft de legging onder een rok ben ik het met je eens. Het leek me zo'n goed idee, maar ik had zelfs puber niet nodig om me ervan te overtuigen dat ik zo echt de straat niet op kon. Bij kinderen vind ik het wel schattig staan, maar bij mezelf toch een heel stuk minder.

Cecile

Cecile

26-06-2014 om 22:09

Marie

Grappig, ik had juist een setje (1 wit, 1 zwart) van de C&A en die waren dus veeeeel te lang voor mij.

Maar op die link van jou vind ik de onderste foto welk oké qua lengte, net iets korter dan die bovenste.

Katniss

Katniss

26-06-2014 om 22:11

Evanlyn

Overal. Ik moet zelfs zoeken naar rokken die een stuk boven de knie vallen (ben niet zo groot).

Cecile

Cecile

26-06-2014 om 22:13

Katniss/ Angela / Evanlyn

Haha, ik ben dus ook geen fan van leggings, daarom heb ik ze nooit gekocht.

Maar een vriendin van mij, net zo lang als ik, en net zoals ik, redelijk tenger (maat 36/38) draagt wel leggings onder kortere rokjes en dat vind ik bij haar echt wel leuk staan, en inderdaad, dan toch wel beter gezien het feit dat korte rokjes tegenwoordig echt wel kort zijn.

Ik wilde het in elk geval een keer proberen, kijken hoe het staat. Misschien is het niets, dan breng ik 'em weer terug.

Lange leggings vind ik sowieso niets. En echt korte (boven de knie) vind ik ook echt geen porem (dan zijn het net sportbroekjes, die ik draag als ik ga hardlopen!!).

Evanlyn

Evanlyn

26-06-2014 om 22:22

Juist,

ik ben wel groot, en tenger kun je me niet noemen. Dus wat voor de een decent is, hoeft dat voor de ander niet te zijn

Ik had inderdaad zo'n lange legging aangetrokken. Misschien zou een driekwart nog wel kunnen?

Kaaskopje

Kaaskopje

26-06-2014 om 22:25

Smaak

Over smaak kun je discussiëren. Ik vind het echt afhankelijk van de draagster of iets staat of niet.

Maar misschien is dit wat:

http://www.otto.nl/Stretchlegging-set-van-2/article/47753280/?e_campaign=recommendation_prudsys&e_place=categorypage2

Tihama

Tihama

26-06-2014 om 22:44

Nee, alsjeblieft geen legging

Kijk eens hier:

https://nl-nl.facebook.com/StopDeWitteDriekwartLeggingNu

Ik ben geen facebooker, anders zou ik hem liken

Cecile: een legging die onder je rok uitkomt, zorgt er voor dat je optisch jezelf in de breedte deelt. Dat zorgt voor een verkleinend en verbredend effect. Het is dus echt verstandig dat je nog nooit een legging hebt aangeschaft: het is gewoon een compleet fout mode-item.

Helemaal eens met Katniss en Angela.

amk

amk

26-06-2014 om 22:50

kan wel

in de winter met mooie laarzen zodat je niet ziet dat het een legging is.

Niet mee eens

Dat het beslist niet kan. Het hangt erg van je figuur af, en het soort rokjes. Heb twee dochters van mijn lengte ( nou ja, gelukkig voor hen iets langer) en driekwart leggings onder rokjes misstaan bij hen zeker niet. Hangt wel af van de tint, hoe een en ander bij elkaar past. Want inderdaad, spierwitte leggings onder rokjes, dat vind ik ook niks, al zie je het in onze regio erg veel.

(Leggings onder een rokje zijn ook heel prettig als je qua bouw last hebt van langs elkaar schurende bovenbenen. En nee daar hoef je niet perse dik voor te zijn. )

Wel driekwart leggings

Ik vind het wel mooi, driekwart leggings onder jurkjes of rokjes boven de knie. Draag ze met open schoenen of als het iets kouder is met driekwart laarzen eronder. (Ja, ik hou nogal van driekwart, haha, ook mouwen heb ik graag zo.) Ik ben 1.65 en heb maat 36/38. Ik heb ze van verschillende merken, Vila, S.Oliver, Miss Etam, bijv. Bij mij staat een langere rok of jurk niet omdat ik vrij klein ben en mijn benen zijn niet zo mooi dat ze altijd bloot kunnen. ' 's Winters draag ik ook graag leggings, zitten lekkerder dan panties.

Geen witte trouwens

Ik ben meer van de donkere kleuren

ijsvogeltje

ijsvogeltje

26-06-2014 om 23:32

tuurlijk kan het wel

Ja hoor, ik heb ook wel eens leggings aan. Enne... ik zie toch heel veel vrouwen met leggings onder een jurkje of kort rokje, ik vind die leggings-kunnen-echt-echt-echt-niet-berichten dan ook nogal overtrokken.
Mijn verhaal is verder precies zo als dat van Piano

Marie

Marie

27-06-2014 om 06:55

ik heb ze ook hoor

Ik heb ook leggings. In 3 lengtes, meeste wit. Onder de knie, driekwart en lang. En ik draag ook tunieken (heb nu maat 42, maar deed ik ook met maat 48).

Maar door die "anti-legging maffia" durf ik dus eigenlijk mijn nieuwe spijkerrok niet te dragen. Blote (witte) benen vind ik zelf eigenlijk geen gezicht en dat plakt zo tussen de bovenbenen en panty's veel te warm in de zomer.

panty

JE heb ook leuke panty's legging soorten, dat geeft net een ander gezicht dan een legging zelf.
de panty legging is (dacht ik ) tussen de 30 a 60% dik heb je in verschillende kleuren en maten. kort, halflang, lang zonder (en zonder voetjes zeg maar)

legging zelf vind ik niets maar ik draag wel van die panty's (zo nu en dan)
het geeft net iets van een leuker effect vind ik zelf

tunieken draag ik altijd heel graag (valt mijn dikke kont er lekker onder hihi) alleen niet op een korte rok dan heb ik gewoon iets er boven dat net op mijn billen valt..

ik heb witte benen (zelfs als ik uren in de zon zou liggen ) en vind het geen gezicht als ik niets onder mijn rok aan zou hebben. tevens vind ik dat ik knots knieen heb (al zeggen andere dat het niet zo is hihi) die ik dan toch ook wel heel graag lichtjes bedekt

Mira

Mira

27-06-2014 om 09:23

Hier ook leggings

Als alternatief voor panty's en maillots die ik beide verschrikkelijk vind. Qua comfort dan hè.
Ik snap eigenlijk niet waarom mensen soms zo hysterisch over een legging doen. Ja zonder rokje en een niet zo'n slank figuur vind ik het ook niet fraai, maar met rokje vind ik het juist een verbetering ten opzichte van de panty. Zeker die huidkleurige.
En eigenlijk zie je nauwelijks verschil, alleen een naadje extra en blote voeten. En dat laatste vind ik ook een groot voordeel. Kun je ook slippers aan onder je rokje terwijl het nog net fris is.

Overigens ik heb ook heel erg witte benen en helaas een paar littekens op mijn benen, maar als het warm is loop ik gewoon blootbeens hoor!

Katniss

Katniss

27-06-2014 om 09:51

Blote benen

Waarom zou je met blote witte benen niet onder een (spijker-) rok kunnen? Wat mij betreft is elk bloot been, wit of bruin, dik of dun, beter dan een legging. Ik draag in mijn vrije tijd rokken en jurken zonder panty, en naar mijn werk met (tenzij het echt heel warm is, en de rok van voldoende lengte).

Tihama

Tihama

27-06-2014 om 10:46

Panty's

Er zijn inderdaad een heleboel lelijke en oncomfortabele panty's. Die zie ik ook heel vaak. Dat vind ik altijd zo jammer.

Er zijn echter ook heel mooie, geweldige, ultradunne panty's, die de indruk wekken van een egaal, licht-gebronsd been.

Ik heb het dan m.n. over Falke Shelina 12 denier.
Die is absoluut niet warm of broeierig.

Helaas hebben de meeste vrouwen alleen maar ervaring met slechte kwaliteit panty's en dan wint zo'n legging.
Een echt goede zomerpanty is absoluut niet te vergelijken met een goedkoop exemplaar. Ik zie het verschil echt in 1 oogopslag. Huidkleurig kan er uitzien als steunkous, maar bij een goede panty moet je meerdere keren kijken of iemand nu zulke mooie benen heeft, of een panty)

Falke is wel duurder dan Oroblu of V&D of Hema, maar dat verdien je ruimschoots terug. Mijn Falke 12 denier gaat regelmatig in het waszakje in de machine. Ik doe probleemloos een compleet seizoen met 1 panty.
Mijn Falkes in dikkere deniers (voor de winter) gaan zelfs al jaren mee. Ze zakken niet af, knellen niet. Ik heb ooit in een vlag van verstandsverbijstering een donkere legging gekocht voor als ik laarzen aanhad. Vergeleken bij een 100 denier lubbert het en heeft het absoluut niet het fijne weefsel van een panty.

Mijntje

Mijntje

27-06-2014 om 11:18

gebronste benen

Persoonlijk wil ik absoluut geen gebronste benen, als het nep is Maar Falke ken ik wel van de sokken en dat is een goed merk.

Ik heb alleen iets met jurken/rokken, trek dit toch niet gauw aan terwijl het niet eens onaardig staat. Toch een zekere schroom. Vandaar dat een mailot of legging wel prettig afkleed.

Hanne.

Hanne.

27-06-2014 om 11:22

panty

Probleem bij panty's is vooral dat ze te kort zijn. Qua breedte heb ik maat 38 nodig. Qua lengte maat 48 en dan gaat een panty slobberen. Ook de duurdere merken.

Voor de winter daarom dikke leggings (ook hema gaat jaren mee) in laarzen.
Voor de zomer blijft het lastig. Want als je lang bent zijn ook de rokken altijd nét even te kort. Niet erg als je staat. Maar als je zit komt er wel heel veel been tevoorschijn.

Dus dan soms toch een (panty) legging er onder. Al is dat vooral privé. Naar het werk heb ik na lang zoeken een paar knielange rokken gevinden.

Werkelijk Hanne?

Bij mij (zelfde probleem als jij) slobberen de panty's echt nooit. Ik heb ze gewoon van de hema en koop ze zo groot mogelijk (liefst 52)
Maar goed, ik heb wel maat 40 en geen 38, misschien dat dat net het verschil maakt?

amk

amk

27-06-2014 om 12:21

leggings

het nadeel van leggings is juist dat het lijkt alsof ergens je voeten er afgehakt worden. Het breekt het beeld en dat is opties niet zo mooi als een mooie panty die doorloopt.

Peeptoes moet je gewoon dan niet dragen of slippers. Maar op de meeste werkplekken kunnen die toch ook al niet vanwege veiligheid. (ook op kantoor)

marie

marie

27-06-2014 om 12:43

Hanne - Miss Etam lang

Hanne, ik weet niet of het je stijl is, maar wellicht kun je met je lengte wel slagen bij Miss Etam en dan de lange collectie?

Mira

Mira

27-06-2014 om 15:13

Peeptoes of slippers niet op werk?

O?
Dat snap ik niet. Bega ik nu een modeflater? Of overtreed ik een fatsoensregel?

Dure panty, ooit gekocht omdat ik in het net moest als bruidshulpmeisej (mijn dochter was het eigenlijke bruidsmeisje, maar nog maar twee jaar). Goh dat ding kostte me 30euro, en zat helemaal niet fijn. Stond wel mooi hoor, maar toch nepbruine benen. Want ja wel witte armen..... En helaas halverwege zat er een joekel van een ladder in en was ik blij met de reserve van een paar euro van mijn schoonzus.

Neeu ik geloof niet in panty's, zeker niet na dat 'drama'.

En ik vind persoonlijk wel mooi als je legging ophoudt halverwege je enkel, of hoger, afhankelijk van het weer.

En een legging hoeft, net als een goede panty echt niet te lubberen hoor. Als het lubbert is het op, of was het baggerkwaliteit.

Druif

Druif

27-06-2014 om 16:05

hahaha

Jeetje, ik lees dit draadje met verbazing. Wat bezielt mensen om er zelfs een facebook pagina van te maken?!?! Get a life.

Ik loop zelf nooit in rokken of jurken, (vind het lelijk en ongemakkelijk) maar mijn dochters hebben vaak rokjes met leggings aan en ik vind het hun erg mooi staan. Ik vind mijn kinderen sowieso prachtig natuurlijk! Ook als ze in een jute zak door het leven gaan.

Op mijn werk lopen trouwens ook veel vrouwen met leggings onder een rokje en ook dat vind ik mooi staan. De jonge meiden daar willen geen lange rok, want dat staat truttig en een panty vinden ze dan weer ongemakkelijk en warm.

Soms is zo'n legging doorschijnend en dat vind ik wel lelijk. Maar ja, dan moet die persoon dat nog lekker zelf weten. Mijn altijd-in-spijkerbroek-dracht zullen mensen ook niet mooi vinden. En ik zit er echt niet op te wachten dat ze dat dan tegen mij zeggen.

En verder vind ik panty's werkelijk een verschrikking, net als maillots. Altijd het kruis op mijn knieen. En ik trek bij het aantrekken altijd gelijk al de ladders erin. Brrrr. Ik snap werkelijk niet dat er mensen zijn die dat vrijwillig aandoen. Zo oncomfortabel. Maar goed, ik snap ook niet dat er mannen zijn die vrijwillig stropdassen dragen. En daar zijn er ook hordes van.

Ik geloof niet dat de mode het van mij moet hebben.

Jaina

Jaina

27-06-2014 om 16:26

Nee

Ik vind leggings onder een rok ook absoluut niet staan als je geen klein kind meer bent. Ok meisjes van 16 komen er ook nog mee weg want bij hun staat alles goed maar als je wat ouder bent staat het echt niet. Zeker niet zo'n drie kwart legging (voorral vaak wit) met een kort rokje of jurkje erboven. Niet doen als je wat ouder bent. Staat gewoon niet. Kies in de zomer voor een iets langere rok (net boven de knieen bijvoorbeeld) en dan hoeft er echt niks onder. In de winter met panty (en in het Nederlandse klimaat kan je 10 maanden lang wel een panty aan. Of als je pech hebt bijna 12 maanden.

Een lange legging in de winter bij een wat langere rok en met hoge laarzen is nog wel ok. Al staat dat naadje aan de zijkant niet zo mooi. Zou ik zelf niet zo vlug doen als ik moet werken maar bij het maken van een boswandeling draag ik het wel. Al is het niet enorm mooi. Maar niet alles wat ik draag is sowieso mooi. Soms ga ik voor praktisch ipv mooi. Zeker bij het maken van een boswandeling of in en rond het huis.

Maar het is natuurlijk maar een mening verder

panty's/slippers/leggings

Ik hou ook niet van panty's en draag ze nauwelijks, maar als ik ze draag voor een nette gelegenheid dan koop ik tegenwoordig ook Falke. Zijn duurder maar blijven mooi en komen niet van die strepen in zoals bij goedkopere panty's.

Leggings waren een aantal jaar geleden in de mode en toen droeg ik ze ook wel onder een rokje maar ik vind het nu eerlijk gezegd niks meer. Maar goed, ieder zijn ding..

Slippers op het werk: hangt van je werkplek af. Bij mij kan het echt niet, wel jammer hoor want soms is dat 's zomers wel heerlijk.

bibi63

bibi63

27-06-2014 om 21:21

slippers of open sandalen zijn mij om het even, maar.....

..... dan wel graag verzochte voeten! Brokkelige nagels en gescheurde eelt hielen: brrrrr, dat kan niet, echt onsmakelijk voor een ander.
Bibi

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.