Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Mascarpone, wat doe ik ermee?

Ik heb van iemand heel mooie mascarpone gekregen, maar in ons gezin eten we eigenlijk nooit toetjes en dat is de enige toepassing die ik ken.
Weet iemand nog een toepassing hiervoor bij het warme eten?

Bedankt alvast!
Jons

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rembrand

Rembrand

06-01-2009 om 11:29

Pasta.

Ingrediënten:
voor 2 personen:

250 g pasta (spaghetti tagliatelli, ...)
1 teentje knoflook, geperst
300 g verse bladspinazie, gewassen
peper, zout, nootmuskaat
olijfolie
1 dl room
200 g mascarpone
vers geraspte Parmezaanse kaas
pijnboompitten

--------------------------------------------------------------------------------

Bereidingswijze:
Grill de pijnboompitten in een warme, droge pan en laat afkoelen.
Kook de pasta beetgaar en verfris met ijskoud water.
Fruit de knoflook aan in wat olijfolie.
Voeg de spinazie toe en laat meestoven.
Kruid met peper, zout en veel nootmuskaat.
Voeg de room en mascarpone toe. Laat verder indikken.
Voeg de pasta bij de saus en laat opwarmen.
Rol wat pasta op een grote vork en leg op een bord.
Overgiet met saus en spinazie.
Overstrooi met Parmezaanse kaas.
En werk af met de pijnboompitten.

amk

amk

06-01-2009 om 22:21

Spinazie

vandaag het restje door de spinazie gemikt et voila spinazie ala creme. Beetje peper er bij voor wat extra bite.

Angela

-Wendy-

-Wendy-

06-01-2009 om 22:38

Op de pannekoek

Dan wat zwarte bessenjam en poedersuiker, mjammie!

-Wendy-

-Wendy-

15-01-2009 om 14:48

Knurf, hoe vond je het?

Ben benieuwd ?!

lottie

lottie

20-01-2009 om 15:42

Lekker toetje

Ik heb er een keer een heerlijk toetje van gemaakt.
1 bak Mascarpone
1 pak blanke vla
lange vingers
caramelsaus
evt. mandarijntjes uit blik

doe de lange vingers op de bodem van een langwerpige schaal. Bedek de bodem helemaal.
besprenkel dit met caramelsaus (uit flesje)
De mascarpone en het pak blanke vla met de mixer tot een gladde vla mixen. Daarna dit over de lange vingers heen. Eventueel nog caramelsaus eroverheen. (VOor de liefhebber kunnen er nog wat mandarijntjes door de mascarpone + blanke vla geroerd worden.) Zet het geheel een tijdje in de koelkast. En daarna: mjammie!!!

Wij hebben dit nu twee keer gegeten toen we eters kregen, en iedereen at z'n vingers er bijna bij op.
Bij ons dus een groot succes. Zeker als je een keer een ander toetje wilt serveren
Daarna de mascarpone met de blanke vla eroverheen.

madelief

madelief

23-01-2009 om 22:31

Teoetje 2

Deze is ook errug lekker:

mascarpone mengen met een zakje vanillesuiker en een blikje perzik ( stukjes)
goed husselen, hierdoorheen kleine stukjes kletskoppen,( koekjes) en dit serveren met twee hele kletskoppen, mmmmmm lekker!

gr madelief

Qwendo

Qwendo

24-01-2009 om 16:26

Dip voor buggles

Doe de mascapone in een bakje, doe daarover heen een laag sweetchili saus. (uit een fles). En daarover heen wat koriander.

Heerlijk om mee te dippen met de buggles.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.