Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Speelgoed idee gevraagd

Binnenkort hebben we een barbecue en naast alle volwassenen komen er ook 3 kinderen in de leeftijd van net 8 (m), net 6 (v) en 3,5 jaar (v).
Nu wilde ik voor de kinderen iets kopen als entertainment.
De tuin zit vol met eters dus daar is amper plek om iets te doen.
Ruimte is er wel binnen (en binnen heeft brede verbinding met buiten).
Wat zouden ze leuk vinden? 
Daarna mag het mee naar huis.


Gravitrax.

Bijtje82

Bijtje82

15-07-2022 om 21:58

Decembermamma schreef op 15-07-2022 om 21:51:

Gravitrax.

Dat is best prijzig en denk dat ze ook nog wat te jong zijn. 

Ik zou gaan voor iets van kleurboek /potloden.

Misschien een houten treinbaan? Wat poppen? Puzzel? Autootjes? 

Best lastig als je geen idee hebt wat voor kinderen het zijn. Misschien de ouders vragen? 

Zouden die ouders niet zelf iets meenemen voor hun kinderen om mee te spelen?
Als wij ergens naartoe gingen waar ze geen kinderen hebben of van een totaal andere leeftijd en het niet vanzelfsprekend was dat er iets te spelen was voor dochter namen/nemen we altijd zelf iets mee. Andersom heb ik dat ook van andere mensen wel meegemaakt. 

Als je ze wel iets wil geven dan zou iets van teken/kleurspullen of iets om te knutselen geven of een spelletje (maar dan wel iets dat voor zowel de oudste als de jongste leuk is).

Als hier kinderen meekomen met hun ouders zitten ze eigenlijk alleen maar op hun telefoon/tablet. Ik hoef geen lego meer te pakken of de eettafel vol te leggen met knutselspullen. Dat gravitax is ook veilig voor die 3 jarige? Ik zou dat toch weer eng vinden met dat kleintje erbij, die knikkers. 
Dan toch liever teken- en knutselspulletjes, vakantie-doe- boeken heb ik ook wel eens bij elkaar gespaard met supermarktactie's, vonden ze ook leuk. 

wil40 schreef op 15-07-2022 om 22:53:

Als hier kinderen meekomen met hun ouders zitten ze eigenlijk alleen maar op hun telefoon/tablet. Ik hoef geen lego meer te pakken of de eettafel vol te leggen met knutselspullen. Dat gravitax is ook veilig voor die 3 jarige? Ik zou dat toch weer eng vinden met dat kleintje erbij, die knikkers.
Dan toch liever teken- en knutselspulletjes, vakantie-doe- boeken heb ik ook wel eens bij elkaar gespaard met supermarktactie's, vonden ze ook leuk.

Ook kinderen in die leeftijd?

Bij oma (met 11 kleinkinderen) wordt er door groot en klein gespeeld met:

Playmobil, lego, tekenen/kleuren, boomgaard spel, stoepkrijt, duplo, auto’s.

De ouderen hebben n wat langere spanningsboog natuurlijk dan de 3 jarige. En het verschilt per kind, ik ken kinderen die heel veel moeite hebben zich te vermaken en anderen vermaken zich een middag  met wat bierviltjes. Is er ook een speeltuintje in de buurt, misschien kunnen ze daar ook even spelen?

Wij nemen idd ook altijd zelf wat te spelen mee.

Ik weet niet of je vaker visite met kinderen krijgt? Voordat wij zelf kinderen kregen had ik wel een bak met wat speelgoed in huis, zodat er altijd wat te spelen was.
Als je iets wilt kopen om mee te geven zou ik denk ik voor iets te tekenen/ knutselen gaan. Ligt er ook aan hoelang de bbq duurt en hoe lang moeten ze zich vermaken? Zelf iets mee laten nemen is ook prima om te vragen en doen ouders ook meestal wel.

alle spullen met kleine onderdelen is 3+ qua veiligheid. In het gezin van mijn neef met kinderen van die leeftijd bouwde de oudste samen met de middelste de baan en was de jongste met wat losse onderdelen aan het rommelen en toen baan af was genoot hij van het rollen van de knikkers maar goed je hebt ook 3 jarigen die van alles nog in hun mond steken maar ik ging uit van het gezin van mijn neef.

Kleurspullen zijn voor veel kinderen ook niets aan. Mijn zoon zou daar binnen 5 minuten al klaar mee zijn. 

Mijn oom en tante hadden altijd een hoek met stapels Donald ducks en in diezelfde hoe lagen wat autootjes.

Bijtje82

Bijtje82

16-07-2022 om 08:55

Junio schreef op 16-07-2022 om 06:31:

[..]

Ook kinderen in die leeftijd?

Bij oma (met 11 kleinkinderen) wordt er door groot en klein gespeeld met:

Playmobil, lego, tekenen/kleuren, boomgaard spel, stoepkrijt, duplo, auto’s.

De ouderen hebben n wat langere spanningsboog natuurlijk dan de 3 jarige. En het verschilt per kind, ik ken kinderen die heel veel moeite hebben zich te vermaken en anderen vermaken zich een middag met wat bierviltjes. Is er ook een speeltuintje in de buurt, misschien kunnen ze daar ook even spelen?

Wij nemen idd ook altijd zelf wat te spelen mee.

Oh ja.. Verschrikkelijk vind ik het. Kinderen van 2+ die zoetgehouden worden met tablet, want dat hoeft er niemand op ze te letten oid. 

Ze komen hier regelmatig langs. Maar goed, ieder z'n eigen manier zeggen we dan maar. 

Kijk uit met kleurspullen. Kinderen zijn binnen zeg je, en een kind van 3,5 kan in een onbewaakt ogenblik je behang kleuren, ik zou dus zeker geen stiften doen. Verder even kijken wat de kringloop heeft, nieuw speelgoed is altijd leuk. Voor de oudste verder iets van Donald Duck’s, bijvoorbeeld een Donald Duck vakanties boek, daar zit van alles in. Misschien voor de anderen ook zo iets, met dus gezamenlijk kleur potloden. Eventueel voor de oudste een pen die alleen voor hem is.

Je kan een ‘auto’-kleed neerleggen zodat ze met van huis meegenomen auto’s kunnen spelen.

Maar het is gezelliger als je  in de tuin toch een hoekje voor ze kan maken. Het hangt er ook van af of de kinderen kind aan huis zijn, of eerder wat eenkennig tussen al die volwassenen.
Hier hadden we een strandtent neer gezet. Zo’n halve maan neemt niet veel ruimte in beslag. Leg er een stoelzitting in en zak boerderijdieren en een dienblad met drinken en lekkers.

Barbecues hebben hun aantrekkingskracht voornamelijk te danken aan de oergevoelens die ze plegen op te roepen. Spelen met vuur,  de geur van aangebrand vlees, buiten vertoeven in plaats van binnen; ook kinderen zijn best gevoelig voor dit soort prikkels.
Mijn advies zou dan ook zijn om het speelgoed daarop af te stemmen. Wat dacht je bijvoorbeeld van ringwerpen om die kinderen eens op een verantwoorde manier tot lichamelijke inspanning aan te zetten, terwijl het competitie-element garant staat voor de nodige spanning? Touwtrekken,  hoelahoepen, kegelen, touwtje springen, diabolo, stoepkrijten,  touwklimmen/slingeren, badminton, balspelen,  rolschaatsen of natuurlijk (eenvoudigweg) schommelen. Zet er nog een zwembadje bij met wat attributen als waterpistooltjes en het feest is compleet.

Wel zorgen voor het nodige ouderlijke toezicht en voorkomen dat de barbecue omvalt. Maar dat spreekt vanzelf.

Ik zou dit niet zelf verzinnen maar aan de ouders vragen, en als die het liefst genieten van een bbq met de kinderen op een tablet, wie ben jij om je daarmee te bemoeien? Als de kinderen rustig zijn hebben de ouders ook een fijne avond. 

Maar een zomervakantieboek is inderdaad wel leuk als je de goede leeftijd te pakken hebt. Voor elke leeftijd kun je wat vinden, zoek op vakantieboek of doeboek met erbij peuters, kleuters, 6 jaar, 8 jaar. In de boekwinkel vind je ook wel wat 

https://shop.donaldduck.nl/product/donald-duck-vakantieboek-2022
https://www.bruna.nl/boeken/de-gorgels-doeboek-9789025880910
https://www.boekenvoordeel.nl/collecties/doeboeken-voor-kinderen.html?gclid=EAIaIQobChMI48jZyp39-AIV0o9oCR0ACwNZEAAYASAAEgK7TvD_BwE
https://www.bol.com/nl/nl/l/doeboeken-vanaf-3-jaar/46099/46052+25140/
https://www.leukmetkids.nl/de-leukste-vakantieboeken-voor-het-hele-gezin/

Stickerboeken, bij zo'n merkloze boekhandel. Dat is veel plezier voor weinig geld. En misschien een paar stiften/potloden erbij. Of anders even kijken in die 'eurobakken' in de speelgoedwinkel, zit ook van alles leuks in.

Bijtje82

Bijtje82

16-07-2022 om 16:22

Lang leve de action. Voor iedere leeftijd iets, alleen kost het een fractie van wat je in een normale winkel betaald. 

In grote lijnen mee eens, Bijtje. Koop alleen geen goedkope kleurpotloden bij Action, die zijn prut.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.