Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Tessa

Tessa

14-12-2020 om 23:10

Wat koken met de kerst?


Pirata

Pirata

26-12-2020 om 11:03

Gelukt

Het is hier gelukt met de rodewijnsaus! Zelfs nog iets van kunnen invriezen voor een andere keer. De afgekoelde saus hebben we opgewarmd in het bakvocht van de hertenbiefstukken, dus extra smaak!
De pubers hebben dit jaar voor het eerst volop geholpen met het bereiden van het kerstdiner, wat een heerlijkheid. Man deed de stoofperen en het bakwerk, de kinderen de aardappelen, boontjes en de saus. Ik het voorgerecht, nagerecht en de algehele regie + overnemen waar de kinderen het even lieten liggen.
Toen aan de grote eettafel met oude tante "eenzaam" aan het hoofd en wij met 4 aan de andere kant. Allerlei ramen open en de verwarming op 21.
Vanavond gaan allerlei restjes in de gourmet, met alleen het eigen gezin.

zebra

zebra

26-12-2020 om 11:16

lunch

vandaag schuift mijn moeder bij ons aan voor de lunch, ik heb een pan verse soep gekookt, heb broodjes en stokbrood laten bezorgen, wat beleg erbij en een schaal Russisch ei (rare combinatie maar ik vind het lekker). En vanmiddag koffie met taart.

Bedankt Kenfan

Heb me kostelijk vermaakt met Click and Collect tijdens het bakken van meringues!

skik

Lou

Lou

26-12-2020 om 16:43

Leuk Pirata

Hier ging het vergelijkbaar wat betreft hulp bij eten koken en tafelschikking. Twee studenten die de hoofdmaaltijd bereidden, en wij hadden mijn schoonmoeder aan het hoofd van de tafel en wij aan de andere kant. Ging prima. Eten was ook heerlijk.

Tango

Tango

27-12-2020 om 16:53

We hebben het weer gehad

Eerste kerstdag dus mijn zus, zoontje en mijn ouders. Keurig in restaurant opstelling gegeten, per gezin een tafeltje. Was heel gezellig. We hadden wel heel veel gerechten met zalm. Mijn moeder had een amuse met zalm, dochter sushi ook met zalm/surimi er in en in het hoofdgerecht dus gebakken zalm in marinade van sinaassappelsap, sojasaus, ketjap manis en sweet chilisaus. Die was trouwens erg lekker.
Daarnaast nog Hasselback aardappelen, maar die waren iets te hard gebleven (baktijd niet goed in de gaten gehouden) zag er trouwens wel erg leuk uit. Verder nog stoofperen en boontjes.
Dessert was van mijn moeder: hangop met nootjes, stukjes chocolade en blauwe bessen. Ook erg geslaagd.
Gisteren met het gezin kaasfondue en vanmiddag nog mijn schoonouders op de lunch. Broodjes belegd met tonijnsalade, brie en kipfilet, alles met sla e.d. erbij. En nog een amuse met avocado, creme fraiche en garnalen. Was ook heerlijk.
Veel nieuwe dingen uitgeprobeerd die over het algemeen best geslaagd waren.
Ik zit nu nog uit te buiken van de lunch dus denk dat we vanavond het koken maar overslaan

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.