Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

21-01-2011 om 13:06

Wat te dragen onder blote jurk?

Ik heb een aantal zomerjurken met erg bloot decolleté. Té bloot, als ik ook maar even voorover buig, staat de jurk open en is mijn borst (in bh dan) zichtbaar. Maar het zijn echt leuke jurkjes. Wat draag ik daar nou onder? Een hemdje/T-shirt of zo verpest het. Wat kun je daar nou onder dragen dat het wel sexy blijft, maar toch fatsoenlijk?

Fiorucci

Fiorucci

25-01-2011 om 16:29

Ohja

Ook nog even aan mijn dochter gevraagd, een echte fashionista ook al is ze pas 11: een legging is gladde stof, een maillot is grover, vaak met verschillende breisteken en inderdaad een soort stevig stuk van boven.
Een legging kan in elk seizoen, maar hartje zomer draag je geen maillot. Dat is echt een herfst/winter kledingstuk.

Pluk53

Pluk53

25-01-2011 om 17:02

Fiorucci, leuk

een discussie over drie-keer-niks. Voor een definitie van "legging" zie http://en.wikipedia.org/wiki/Leggings (er is ook een Nederlandse omschrijviing, maar de engelse is veel uitgebreider, met een stukje geschiedenis). Ik deel je mening wat betreft het "uitelijk" van een legging: die is glad. En een maillot heeft normaal gesproken duidelijke (brei-)patronen. Maaaaar, ook de legging-stof is gebreid. ook al is het een "gladde, matte stof"

Fiorucci

Fiorucci

25-01-2011 om 18:58

Pluk

Ik weerlegde mijn mening allang, zie mijn posting aan margje, waarin ik stel: Maar, een legging ziet er meer 'gebreid' uit. Daarin zeg ik niet dat jullie ongelijk hebben. Als dat in een discussie niet voldoende is, is dat toch werkelijk jouw probleem,hoor.

Pluk53

Pluk53

25-01-2011 om 21:28

Fiorucci

jij moet politicus worden ;). Dus als jij iemands mening niet weerspreekt, dan ben je het met hem eens (tenminste, daar kun je je naderhand op beroepen indien nodig).
Ik ben meer een b-type. Voor mij geldt: als iets niet duidelijk wordt verwoord, dan "zweeft" het nog.

Fiorucci

Fiorucci

25-01-2011 om 21:50

Pluk

Dankje, ik doe liever iets nuttigs.:)
Weet je, dit is vals, je lijkt wel een vrouw.(Zie de zin: tenminste, daar kun je je op beroepen.) Ik ben zo niet. Ik weerspreek die mening niet, dus inderdaad, dan ben ik het er mee eens. Maar niet om me daar naderhand op te beroepen. Misschien ben jij zo, maar ik niet.
En, zou ik dat allemaal doen om de definitie van een legging? Geef me geduld.

Fiorucci

Fiorucci

25-01-2011 om 22:00

Ik denk ook niet dat ie je goed zal staan,Pluk.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-01-2011 om 00:27

Lofzang voor leggings en treggings

Ik ben toch zó blij met de jaren 2000 legging! Door die leggings wordt ik in staat gesteld mij vrouwelijker te kleden dan ik voorheen deed en omdat ik weet dat de mode volgend jaar voor kan schrijven dat de legging 'uit' is, maak ik me daar nu al zorgen om (nou ja... ik lig er niet wakker van hoor:-)). Voor mij, als steunkousdrager, is de legging een zegen. En ik lijk door mijn manier van kleden mét de legging ook nog jonger en slanker, is mij het laatste jaar gebleken. Voor mij niks dan lof dus voor de legging (en de tregging) ;-)

Pluk53

Pluk53

26-01-2011 om 10:10

Fiorucci

weet je, ik draag zelf "leggings". Maar dat heet dan een running-tight. En hoewel ik zelf vind dat mijn benen gezien mogen worden, vraagt mijn vrouw altijd of ik wel een vergunning heb om me zo op straat te vertonen. Diezelfde vraag heb ik zelf bij het merendeel van de vrouwen in legging. Eerlijk is eerlijk, er zijn vrouwen die er zelfs in een legging leuk uitzien. Maar dat zijn in het algemeen de types die er in een overal nog charmant uitzien.

amk

amk

26-01-2011 om 10:41

Legging prima

zolang je maar niet ziet dat het een legging is. Dus als het onderstuk in een laars zit. En dan maakt het mij niet uit hoe het genoemd wordt.

Wat Pluk al zegt, een running tight kan nog net als je dan ook maar gaat hardlopen of schaatsen of zo.

Onder een jurk met hakken geen legging maar een mooie panty of maillot. Ik ben zelf groot verbruiker van dikke panties. Een legging komt er hier echt niet in, ook niet bij mijn dochter.

Lou

Lou

26-01-2011 om 11:17

Lachen dit

Wat een geweldige discussie dit. On topic: leggings zijn uitermate handig als variant op een panty, want zonder voet, zodat je er fijne sokke bij aan kunt doen. In een laars en met een jurk/rok/tuniek erop zie je echt het verschil niet, zoals Izar al zegt. Ik pak gewoon wat het dichtste bij ligt meestal, kan een legging of een maillot of een dikke panty zijn. Wat heerlijk moet het zijn om hier zo'n uitgesproken mening over te kunnen hebben.

Vic

Vic

26-01-2011 om 11:25

Wat ik veel zie

Vooral 's zomers zie je vaak vrouwen met een legging tot halverwege hun kuit, of iets boven de enkel. Daaronder dan slippers of ballerina's. Met een beetje mazzel wordt het geheel dan opgeleukt met een enkelkettinkje. Met laarzen vind ik dan nog wel gaan, maar ik zou er niet aan beginnen. En al helemaal niet met een 'tuniekje'. Ik heb er ook het figuur niet voor trouwens.

margje van dijk

margje van dijk

26-01-2011 om 11:47

Nee, cobi

Dit herkennen wij totaal niet. Heb je wel een vergunning om zo achter je computer te zitten? In een MINIROKJE zeg je? Die kunnen uberhaupt niet meer na je 40e, dat weet je toch.

En dat van die totaalruptuur, dat komt omdat je gewoon te kleine maten koopt. Elke weldenkende vrouw met maat 40 weet dat haar panty/legging/maillot in geen geval kleiner dan maat 42 aan mag trekken. Liefst 44 of desnoods 46. Lekker veel panty. Dan gaan zelfs die van de Hema niet stuk.

Margje

Margje

amk

amk

26-01-2011 om 11:47

Herken het niet

ik doe jaren met panties.
Maar laat zien bij de meeting :-) misschien kunnen we er dan iets zinnigs over zeggen.

*pom pie dom pie dom, welke jurk zou ik zelf dan eens aantrekken....,die rode kan niet, die had ik vorig jaar al aan.*

margje van dijk

margje van dijk

26-01-2011 om 11:47

Uhm

Wat een zinnen schrijf ik. Maar de strekking is toch wel duidelijk, lijkt me ;-)

margje van dijk

margje van dijk

26-01-2011 om 12:22

Cobi

Ik zou gewoon een legging aan doen, met niets er overheen. Zo'n stevige, die scheuren niet in het kruis. En dan ziet iedereen in één klap hoe slank je bent.

M.

Pluk53

Pluk53

26-01-2011 om 12:44

Berber

je kreeg nog een antwoord. Ben het met Izar eens, als je de legging maar niet als legging herkent is er niets aan de hand. Maar dat had ik al in een van mijn eerste postings geschreven: noem het dan een voetloze maillot/stevige-panty.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

26-01-2011 om 13:40

Maar hoe zit die bovenkant bij jullie?

Ik ben zelf fervent legging-onder-jurkjesdrager, maar dan vooral vanwege de bovenkant. Die zit als je mazzel hebt redelijk los. BIj een maillot of panty zit de bovenkant altijd strak, zodat mijn middel is ingesnoerd of er vetrollen boven uitkomen. En ik heb niet eens veel vet! Vind ik dus niet mooi staan. Hoe doen jullie dat dan? Ik koop overigens altijd maat 46-48 terwijl ik maat 38 heb, dus daar kan het niet aan liggen...

Pluk53

Pluk53

26-01-2011 om 14:53

Cobi

Wolford; kost wat, maar dan heb je ook kwaliteit. Mijn vrouw koopt meestal een voorraadje tijdens de dwaze dagen.

Fiorucci

Fiorucci

26-01-2011 om 15:08

Pluk

Xanneke wacht ook nog op antwoord.

Pluk53

Pluk53

26-01-2011 om 15:13

Fiorucci, xanneke

"That which we call a rose. By any other name would smell as sweet." Zo neen, het woord zegt me niets, maar wel het model/silhouet wat het de meeste vrouwen geeft (als het overheersend in beeld komt; dus niet de 20cm tussen rok en laars)

amk

amk

26-01-2011 om 15:31

We zijn wel heel erg afgezakt

want volgens mij begon dit draadje met een vraag over een bh onder een jurkje, en zijn we nu al bij de leggings aangeland.

Ik zak nog even verder: Pantykousjes? Iemand daar nog een mening over?
Persoonlijk snap ik niet dat die dingen nog verkocht worden. :-) Niemand draagt ze toch.

Puck

Puck

26-01-2011 om 17:09

Nouuuu, amk

Ik beken.... met kerst had ik een zwarte legging aan en daaronder pumps. Blote voeten vond ik daar niet in staan dus heb een paar zwarte pantykousjes gepakt.

Hibiscus

Hibiscus

26-01-2011 om 17:15

Panty kousjes

die dan na een dag dragen zo'n lekkere rode streep rond je onderbeen geven. Vreselijke dingen, maar ook ik beken, als ik een broek draag met daaronder schoenen met hakken doe ik ze ook aan, blote voeten zit ook niet altijd lekker.
Maar ze zijn heel erg, vooral in zo'n fijne vleeskleur.

Onder een bloot jurkje draag ik eigenlijk altijd een hempje. Zo'n bloot jurkje zal ik niet dragen, omdat ik het niet mooi vind als daar iets onder zit en zonder iets eronder vind ik het te bloot met mijn volle boezem. Ik denk dst zo'n jurkje vooral mooi is als je een bescheiden cup hebt en dan kun je met een goed zittende bh een heel eind komen.

Hibiscus

Fiorucci

Fiorucci

26-01-2011 om 17:28

Kousjes

Nee, draag ik nooit. Ik ben een sneaker/slipper vrouw.
Dus hier geen panty's of kousjes.

Sancy

Sancy

26-01-2011 om 17:36

Welnee

Een 'blote' jurk draag ik bloot :-) Als de jurk goed past en er een goede beha onder zit, misstaat het me niet. Wie het te bloot vindt kan de andere kant op kijken en als mijn boezem een stukje zichtbaar is: so what. Het is niet alsof ik 3 borsten heb en er dus iets zeldzaams te zien valt.
Ik draag nooit panty's of kniekousjes, maar blote benen of hold-ups. Schoeisel varieert van kekke zomerschoentjes met weinig meer dan elastieken bandjes op een paar hakken gemonteerd of slippers.

Sancy

Sancy

26-01-2011 om 19:09

Grin berber

Bovenstaande geldt alleen als het weer meewerkt en de temperatuur zomerse waarden geeft.
Ik zit nu in een kamer waar het 20,5 graden is, in een shirt met lange mouwen, een wollen vest, een spijkerbroek en knielange, zéér oncharmante fleecekousen in fleeceslippers :D

Sancy

Sancy

27-01-2011 om 10:47

Berber, harembroek

dat is nou jammer, een harembroek misstaat me vreselijk. Verhoudingsgewijs zijn mijn benen nogal kort en dan is een lager kruis optisch niet de beste keuze begreep ik van Trinny & Susannah.
Mijn man vindt fleece ook niet aantrekkelijk, maar mijn koude voeten vindt hij erger ;-)

Fiorucci

Fiorucci

27-01-2011 om 11:44

Harembroek

Ik draag ze graag ,maar erger me aan sommige foto's in folders, waar harembroeken gecombineerd worden met stiletto's!

Fiorucci

Fiorucci

27-01-2011 om 14:36

Ja hoor berber

Ik snap je, die heb ik ook..:))

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

28-01-2011 om 01:14

In plaats van panty's met afzakkend kruis

Iemand noemt ze al: de hold-ups. Sommige goedkope merken hebben de neiging om af te zakken maar een goede hold-up vind ik veel comfortabeler dan een panty. En sexyer natuurlijk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.