Home » Forum » Wat zou je graag willen kunnen

Wat zou je graag willen kunnen?

78 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
tonny
Wat zou je graag willen kunnen?

en waarom kan je het niet? Sommige mensen zeggen 'willen is kunnen' - maar of dat altijd opgaat?

Ik zou willen dat ik mijn haar netjes zou kunnen föhnen voor een of andere gelegenheid, maar ik kom altijd die hand tekort die de kapper wel heeft ;)

Ik zou willen dat gerechten er na het volgen van het recept net zo uit zouden zien als op de foto - maar helaas lukt dat me zelden, misschien ben ik niet streng genoeg voor mezelf of niet precies genoeg?

Hebben jullie ook van die alledaagse onvaardigheden?

tonny

superpeet
Zingen...

Helaas zing ik nog valser dan vals...

...en het lef hebben om mijn columns onder de aandacht van een uitgever te brengen...

Kaaskopje
Autorijden

Hoewel ik ook zo mijn kanttekeningen heb bij autorijden hoor. Ik vind het namelijk een erg dure bezigheid. Met de trein kom je ook heel ver.
Maar juist op momenten waarbij je niets aan de trein of de fiets hebt mis ik een auto wel eens. Dan moet ik weer anderen om hulp vragen en dat vind ik niet leuk. Vorige week hadden we een feestje. Ik heb mijn zus gevraagd boodschappen met me te doen en een kennis wilde wel even bier halen en zo. Heel lief hoor, maar wat lijkt het me heerlijk om dat zelf te kunnen doen.
Autorijden is voor mij geen kwestie van willen, maar van mogen. Ik mag het niet helaas. Beter voor jullie, ik zou een gevaar op de weg zijn:-)

Kaaskopje
Maar ook

Ik ben soms in positieve zin wat afgunstig op talent van anderen. Ik ben blij voor ze, maar wat lijkt het mij heerlijk om mooi te kunnen zingen. Wat lijkt het mij heerlijk een hobby te hebben waar je je beroep van kunt maken. Dat geldt dus ook voor andere dingen dan zingen.
Als ik koks op tv bezig zie zou ik willen dat ik een neus had voor combinaties van kruiden e.d. of gewoon de fantasie om iets te maken wat niet uit een boekje komt. Ik kan best lekker koken, maar ik durf en weet eigenlijk niet zoveel.
Ik zou het ook leuk vinden als ik buiten aan het gekwetter of getjilp gelijk zou kunnen horen wat voor vogel dat is. Het lukt me bij een paar, maar ik onthoud al die geluidjes niet. Dus een cursus vogelkennis zou niet veel zin hebben denk ik.

reina
Autorijden en ver fietsen

Autorijden lijkt me gewoon heel handig om te kunnen. Ik heb ooit les gehad, maar mijn been kon het niet aan, ik zou dan met ongekeerde pedalen moeten rijden, dat lessen was destijds heel duur en omdat ik wel gewoon met het OV kan kreeg ik het niet vergoed. Nu zou ik het beter kunnen betalen, maar ik durf het nu gewoon niet meer. Ook lijkt het me heerlijk om een eind te kunnen fietsen, maar dat lukt niet. Maar ach, ik ben eraan gewend.

moppeke
Afvallen

en dan eens doorzetten. Als het om afvallen gaat heb ik het doorzettingsvermogen van een muts :-)

Silone
One womanshow

Oh, ik zou wel grappig, gevat en slim willen zijn én erbij kunnen zingen en dansen en dan een zaal vol entertainen. De zaal gaat dan uiteraard uit z'n dak....lekker realistisch ook ;-)

Talia
Roofvogels herkennen

Ik vind ze zo mooi, in de lucht, op een paaltje langs de weg etc. Maar ik ken er maar een paar ... dat zou ik nou wel willen kunnen als ik morgen wakker word :).

Groet, Talia

branca2
O ik zou....

Ook willen afvallen en een eind fietsen en het allerliefste weer eens PAARDRIJDEN over de bospaden galopperen en springen net zoals ik tot 2 jaar terug nog wel kon maar nu niet meer door dat stomme lijf van me!!! en hardlopen en fitnissen en gewoon werken en alles doen wat een normaal mens ook kan....

maar ja dat kan niet meer dus dan zou ik graag "willen kunnen" gelukkig leven met mijn beperkingen wat soms echt lastig is.

Vera*
Autorijden!

Net als kaaskopje lijkt me het geweldig maar helaas zou ik net als kaaskopje een gevaar op de weg zijn. Ik heb het wel een keer gedaan, gereden met instructeur in een lesauto op een circuit. Daarna had de auto een verbrande koppeling maar ik vond het geweldig!
Ook zou ik wat experimenteler in de keuken willen zijn maar dan moeten de gezinsleden wel meewerken.
Het lijkt me ook erg leuk om vogeltjes in de boom te zien zitten en de hertjes in het bos. Hoewel afgelopen zomer heb ik een hert van héél dichtbij gezien in Polen. Er lag een pas doodgereden exemplaar aan de kant van de weg :).
Het lijkt me ook geweldig om zelf je kleren te kunnen maken, al is het maar voor carnaval.
Het lijkt of ik heel ondankbaar ben maar ik heb eigenlijk zoveel dat ik zou willen (kunnen).

Sancy
Talia (en ik)

Sancyman herkent ze állemaal! Nog voordat ik ze zelfs maar gespot heb...
Ik zou willen dat ik kon zingen. Ik kán het gewoon niet: ik houd geen maat, geen ritme, geen toonhoogte, helemaal niks bak ik ervan. Arme medestudenten, die mij jarenlang hebben moeten aanhoren als ik met de walkman op stond te strijken, het volume zo hoog dat ik mijzelf niet kon horen...

Massi Nissa
Echt een leuke vraag

Waarop ik een erg onorigineel antwoord heb, aan deze draad te zien: zingen. Ik zing heel erg veel, met kind, met de leerlingen, in mezelf. Eigenlijk speelt en sowieso al-tijd iets van muziek in mijn hoofd, meestal iets wat ik niet echt kan herleiden. Mijn man kan prachtig zingen maar doet het veel te weinig.
Mijn andere wens op dit gebied is: meer durven. Ik weet dat het leven kort is, dat ik later spijt krijg als ik bepaalde dingen nu niet uitprobeer etc etc. En toch ben ik op sommige gebieden zo'n bangerik. Ik bedoel, ik durf ook veel dingen wel, maar die zijn in mijn ogen dan ook niet eng, haha.
Groetjes
Massi

mirreke
Skaten!

op een skateboard. Lijkt me echt zoooo gaaf. Ik skeeler wel een beetje, nu weer te weinig, heb net nieuwe gekocht en wil weer gaan skaten om wat beweging te hebben enzo, maar nonchalant op een skateboard staan en dan zo'n half pipe doen, ja, echt gaaf.
Maar daarvoor ben ik wel te oud, helaas. 46, en ik merk helaas dat ik wat houteriger word.
En ja, ik las het ook ergens, een carrière switch durven maar ook kunnen (financieel) maken: me echt serieus storten op tekenen (illustreren) en schrijven voor kinderen. Cornelia Funke is mijn grote voorbeeld. Lijkt me heerlijk als je hobby echt je werk kan zijn.

EsmeePF
Net als massi

Ik zou meer willen durven. Ik kan bijvoorbeeld wel zingen, maar ik doe er niks mee. Niet dat ik nou bij de volgende X-factor zou willen staan ofzo, maar gewoon voor mezelf iets ermee doen. Bij een leuk koor ofzo, maar ik ben toch altijd bang voor het oordeel van een ander. Terwijl ik normaal compleet lak heb aan wat een ander van me denkt.
En ik zou wel een opleiding willen doen, over een paar jaar als de kinderen allemaal naar school gaan. Maar ook daarvan weet ik niet of ik dat dan nog wel aandurf. Tegen die tijd heb ik 10 jaar niet buitenshuis gewerkt en is het 15 jaar geleden dat ik mijn opleiding voltooide. En om dan ineens weer zoiets te gaan doen...

margje van dijk
Cello spelen

Ik zou wel cello willen leren spelen. Of een ander strijkinstrument (viool, altviool, of zelfs contrabas). Het lijkt me zo machtig om dat te kunnen, en er mee uit je dak te gaan. Dat je één onderdeel van zo´n machtig strijkorkest kunt zijn. En dan met name de lagere tonen (vandaar de cello). Mmmmm.

Maar ja, zo onmogelijk is dat natuurlijk niet, ik kan gewoon een cello in bruikleen organiseren, les gaan nemen en beginnen. Volgens mij krijg je er bloederige handen van in het begin, maar als je maar vaak genoeg oefent krijg je vanzelf eelt.

En toch doe ik het niet omdat ik weet dat ik het die tijd niet zal kunnen geven. Ik neem natuurlijk geen genoegen met een leuk beginnetje, ik wil dan ook wat kunnen. Dus zal ik er minstens elke dag een uur of langer aan moeten (willen) besteden. En dat is volstrekt onmogelijk momenteel.

Trouwens, gitaar spelen lijkt me ook fantastisch. Van die oude Stones en Beatles gaan zingen en jezelf begeleiden met een paar nonchalant getroffen akkoorden, alsof het niks is.

Op de piano zou dat overigens ook goed kunnen, en hee, ik speel al piano! Maar dat talent: gewoon neerploffen en een spontaan opkomend lied begeleiden, dat kan ik absoluut niet.

Maar goed. Veel dingen doe ik ook al wél. Zingen doe ik al op het voor mij hoogst haalbare niveau, en daar haal ik ook heel veel bevrediging uit. Zowel het genot van een "strijkorkest" (maar dan als koor) als van Stones en Beatles zingen (als koortje) heb ik al, momenteel.

Verder zou ik ook meer discipline willen hebben om écht in mezelf te geloven en dingen af te maken die ik begin. (Ook handig voor dat cellospelen, als ik daar al ooit aan zou beginnen ;-)

Margje

Guinevere
Striptekenen

Ik zou willen dat ik mooie stripverhalen kon tekenen. Dat ik die beelden uit mijn hoofd kon omzetten naar een tekening op papier. Volgens mij was dat een geweldig beroep voor mij geweest, striptekenaar....

Mariel81
De weg kennen

Ik heb absoluut geen gevoel voor richting en het lijkt me fantastisch om gewoon altijd de weg te kunnen vinden in de stad, de auto terug als je hem geparkeerd hebt, de kleedkamers in het zwembad etc. Ja ik heb echt nul gevoel voor richting en loop dus regelmatig verdwaasd rond.

Mariel

margje van dijk
Mariel!

Dat gevoel hebben ze in een doosje weten te stoppen en dat kun je gewoon kopen! Google maar eens op 'Tom Tom'!

(Hahahaha)

Margje

tonny
Kleding maken

dat zou ik graag heel goed willen kunnen, zo goed dat niemand ziet dat het zelfgemaakt is.

Vroeger toen de kinderen klein waren, zat ik heel vaak achter de naaimachine en er waren best leuke resultaten bij. Maar voor mezelf werd het nooit écht wat ik in gedachten had. Ik mis ook het geduld, vrees ik.

tonny

albana
Wat gemener zijn...

Het zal wel heel raar klinken, maar ik zou graag wat gemener willen zijn......
Wat harder, wat meer zorgeloos, gewoon wat minder een 'watje' ofzoiets.
Soms overkomt het me weleens dat mensen 'denken' dat ik iets onaardig bedoel ofzoiets en als ze dan tegen me uitvaren ben ik écht stómverbaasd en niet allert genoeg (of te geschrokken) om écht van me af te bijten.
Als ik b.v. écht denk dat ik nu aan de beurt was ofzoiets bij de groentekraam op de markt en doodleuk heel gewoon zeg: "euh...ik ben...mag ik....." en dan iemand voor ik de zin kan afmaken erg boos op luide toon begint van: "En wat denk jij wel niet, ik stond hier alláng voor jij eraan kwam..." en dan z'n boodschap gaat afratelen. Meestal wéét ik dan ook niet of die nu écht voor me was of gewoon zo brutaal is dat ie doet alsof en dan sta ik daar maar te schutteren en beetje beschaamd te kijken.
Of zoals anderen wel eens doodleuk vertellen hoe ze de belasting een loer draaien om dingen op te geven die ze helemaal niet gekocht hebben om zo aan bepaalde bedragen te komen...zoiets zou ik niet eens dúrven. Ik zou er zeker een half jaar niet 'lekker' van slapen.
Het is me zelfs wel eens overkomen dat een man me bijna een klap verkocht omdat hij dacht dat ik z'n parkeerplaats had ' ingepikt' (wat grote onzin was want we stonden beiden blijkbaar te wachten aan de andere kant en konden elkaar w.s. niet zien door het overige verkeer..) dus toen ik uit de auto was gestapt (met baby op de arm) kwam hij zéér dreigend z'n verhaal halen. Ik was sprakeloos en echt bang. 'T was dat ik dat kind op de arm had, zó boos was ie...en net toen ik d'r gauw terug de auto in wilde zetten en er vandoorgaan, kwam er een wildvreemde langs die een opmerking maakte (iets als kan je wel tegen een weerloze vrouw met een baby op de arm?) en hield ie op en ging er tot mijn opluchting vandoor. Maar als ie me écht een mep had verkocht geloof ik dat ik weerloos was geweest. Ik had niet eens gewéten hoe ik 'm terug moest meppen, zou de snelheid van reactie ervoor niet hebben en zou niet weten wat aan te moeten vangen.
Dus dat zou ik willen. Wat minder een 'watje' zijn.
groeten albana
(zouden daar curcussen voor zijn?)

margje van dijk
Albana

"(Zouden daar curcussen voor zijn?)"

Ik denk dat je een heel eind komt met een assertiviteitscursus ;-)

Margje

Kaaskopje
Dank je wel pelle

Wat een leuke sites. Ik heb al wat beluisterd en ga er morgen mee door:-)

Monique D*
Muziek maken, technisch zijn

Allerlei muziekinstrumenten moeiteloos kunnen spelen zoals bijvoorbeeld bas, gitaar en piano, en in een bluesband spelen of zingen. Ik speel redelijk trompet en leer spelenderwijs saxofoon en piano, gaat alleen moeizaam door tijdgebrek. Dat wat in mijn ziel leeft wil ik weer laten klinken in het geluid van de bluesharp. Samen stevige muziek maken dat staat als een huis. En dan optreden door heel Nederland en op het podium samen één worden met de bluesrock of soul. Te zien dat het publiek dan ook met een wordt met de muziek.. fantastisch lijkt mij dat.
Ik zou over technisch inzicht en gevoel voor cijfers willen beschikken. Ik ben absoluut geen rekenwonder, eigenlijk al tegen discalculie aan. Ook ben ik vaak jaloers op mensen die vlot kunnen leren en zo makkelijk door opleidingen heen rollen. Dat zou ik ook wel willen! Ik heb altijd moeten blokken voor mijn studies.. het ging zeker niet van een leien dakje.
En ook zou ik beter willen kunnen plannen, niet chaotisch zijn, ordelijker.. het leven zou dan veel makkelijker zijn voor mij!

albana
Nee margje dát is het niet.........

Want ik kan best voor mezelf opkomen, kan boos zijn, kan dreigementen uiten (én uitvoeren), kan op m'n strepen staan etc.
Op mijn werk weten ze er álles van....
Het gaat echt om onverwachte situaties, dat mensen zó totaal ánders reageren dan ik ooit zou doen.....(vandaar het onverwachte) of wat ik me kan vóórstellen dat mensen zouden doen en op de een of andere manier klap ik dan compleet dicht, ben sprakeloos, verlamd. zoiets.
Of om situaties waarbij oneerlijkheid/zieligheid in het spel is.....
Ook in minder acute situaties speelt het me parten. Ik kan dan geen beslissing nemen en stel het maar uit en uit. Tot er ergens door omstandigheden of door iemand anders een beslissing geforceerd wordt....zoiets.
(b.v. nemen we een zwart-werkende tegelzetter of een bedrijf.....dan lig ik nachten te prakezeren dat dat toch eigenlijk oplichting is....ik noem maar een voorbeeld..)
groeten albana

Mamvantwee
Cello spelen (margje)

Dát kan ik dus al, scheelt weer: cello spelen.
En nee Margje, dat bloed valt heus wel mee hoor...:)

Terpi
100 meter stilliggen

Sja, eigenlijk wil ik er niets bij kunnen, ik wil meer kunnen genieten van alle dingen die ik wel al kan. Ik ben te druk met alles wat ik kan, moet, doe dat ik niet altijd overal aan toe kom...
Misschien moet ik wel leren organiseren ;)
Groet Terpi

Massi Nissa
Albana

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Je wilt niet zozeer assertiever worden, als wel meer ad rem. En vooral wanneer je geconfronteerd wordt met buitengewoon onbeschaafd gedrag. Ik sta ook altijd een beetje met mijn mond vol tanden als een vreemde onverwacht agressief wordt, terwijl ik in de klas wel meteen handel als een leerling een woede-aanval krijgt.
Ik heb er trouwens nog twee bedacht. Ik wil graag beter leren klussen, zodat ik bijvoorbeeld zelf onze onpraktische badkamer zou kunnen verbouwen. Ik zou ook graag een eigen school oprichten. Allebei geen totaal onmogelijke dromen, eigenlijk.
Groetjes
Massi

IngridT
Piano spelen!

En ik ben zo blij dat ik er 2 jaar geleden mee begonnen ben!

Een beetje erbij zingen, dat zou ook leuk zijn.

En wat introverter op zijn tijd. Zou wel eens zo'n ingetogen stijlvol type willen zijn voor een maandje of zo. eens zien hoe dat voelt.

Ingrid

Monique D*
Bewondering voor bepaalde pianisten..

.. die uit hun hoofd van alles uit de piano kunnen halen: van honkie tonkie/boogie woogie tot meeslepende blues die je helemaal "pakt".. en dan de rauwe gevoelige stem er boven uit.. ik heb zo'n iemand gekend die regelmatig in kroegen speelde. Helaas leeft hij niet meer, maar dat is een ander verhaal.
Of saxofonisten die uit hun tenen de groove halen.. ze spelen het alsof dat instrument een verlengde is van hun lichaam en gevoel.
Ik wil dat ook... maar ik vergeet daarbij dat die mensen elke dag (misschien vanaf hun jeugd) dat instrument bespeelden tot het letterlijk in de vingers ligt. En om elke dag flink te oefenen heb ik helaas niet zoveel tijd voor.. komt misschien wel als mijn kinderen zelfstandig zijn en als ik gepensioneerd ben.

Asa Torell
Hm albana

Volgens mij zijn jouw reacties helemaal niet zo verkeerd. Zelf ben ik zo iemand die voordat ze kan nadenken al terugscheldt of terugmept. En daar heb ik helemaal niet de lichaamsbouw voor dus dat is echt af te raden. Gelukkig tot nu toe in 2e instantie dit altijd (de 2 of 3 x dat zoiets speelde) op tijd bedacht en het hazepad gekozen maar achteraf dacht ik wel oei! Dat had veel fouter af kunnen lopen.

MLN
Gebakken aardappels

Ik zou heel graag aardappels willen kunnen bakken.

Pagina's

Onderwerp gesloten