Home » Forum » Weekendsucces soep recepten

(weekend)succes-soep-recepten?

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
amar
(weekend)succes-soep-recepten?

ha allemaal,
in het weekend eten wij hier eigenlijk altijd op zaterdag vis (van de markt) en daarbij maak ik dan een lekkere soep (i.c.m. met heerlijk brood/broodjes).
De restjes soep vries ik dan in aparte bakjes in; dochter(14) warmt bijna elke dag als ze dan uit school komt een kom van die soep op,liefst kippensoep. Ben ik ook weer blij mee.
Maar ik ben volkomen uitgekeken op mijn eigen soepen.
Ik maak dus zelf : tomatensoep,kippensoep,erwtensoep en dat is het wel zo'n beetje. Ik heb wel eens iets geprobeerd met maissoep,pompoensoep, iets met pindasoep,maar dat was het allemaal niet: te zwaar, te vet etc.
Wie heeft er nog heerlijke,gezinsbeproefde en daarna goedgekeurde (vooral dat laatste:-)) soepen ?
alvast bedankt voor jullie reakties!!
amar

albana
Wel een ander vraagje(geen advies)

wij eten ook deze 3 soepen. héél enkel maak ik nog wel eens koninginnesoep (voor recept moet je googelen, ik ken 't ook niet uit m'n hoofd) en op hoogtijdagen maak ik ossestaartsoep. en zo nu en dan bonensoep. maar deze laatste is meer een 'maaltijd' dan een soep.
en hier ook een 15jarige die graag na school soep eet. bij gebrek aan beter is dat cup-a-soep. maar als er verse soep is heeft ze dat liever. ik vries het niet in, maar wil dat wel! maar ik vindt geen geschikte bakjes. welke gebruik jij? en waar heb je die vandaan?
groeten albana

amar
Albana

die witte bakjes, met blauwe dekseltjes, ik geloof dat ze van de Blokker zijn. Of was het nou toch van de Hema?
Het is handig omdat ook in klein formaat zijn, en daar past precies een grote kom soep in:-).
Ik heb ook bakjes van Ikea, een beetje doorschijnend met rode dekseltjes maar die vind ik minder prettig vanwege de toch wat rondere vorm van de dekseltjes.(neemt iets meer ruimte in en we hebben maar 3 kleine vriesvakken)
Ossestaartsoep: hoe maak je dat in godsnaam?
amar

ishtar
Albana

ik heb bakjes van Tupperware, en bakjes van Blokker. Die van Blokker voldoen ook prima! Ze zijn een beetje doorzichtig wit, met blauwe dekseltjes. In diverse maten te krijgen.

soepie
Gezond, lekker en snel:

Courgette soep, mijn niet-groenten-etende zoon van 7 smult hiervan: uitje fruiten, 3 courgettes in blokjes, alles lekker fruiten, liter groentebouillon erbij en staafmixen maar. Eet smakelijk!

ma3
Superlekkere bonensoep

Hoi Amar,
Ik ben nu toevallig uiensoep aan 't maken (het ruikt hier al heel lekker) maar het is de eerste keer, dus ik durf nog niet te vertellen of hij lekker is.
Laatst heb ik bij m'n schoonmoeder erg lekkere bruine bonensoep gegeten. Het recept is uit de allerhande.
Bruinebonensoep met bakbacon en kruidnagel 4 personen, soepen, slank
Ingrediënten:
2 uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree (of een klein blikje)
1 theelepel gemalen kruidnagel (of 6 gewone, maar die moet je er dan later wél uitvissen)
1 blik Hollandse bruine bonen (850 g), uitgelekt
125 ml crème fraîche
1 liter bouillon (van tablet)
1 groene en een rode paprika, in reepjes
1 eetlepel peterselie, gedroogde
100 g bacon

Materialen:
staafmixer of keukenmachine

Bereiden:
In ruime soeppan ui en knoflook in olie op laag vuur goudbruin fruiten.
Tomatenpuree en kruidnagel toevoegen en enkele sec. meebakken.
Bonen (2 el bonen bewaren) en crème fraîche door uimengsel roeren.
Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Bonensoep afgedekt 15 min. zachtjes laten koken, af en toe roeren.
Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren.
Intussen in droge koekenpan bacon op laag vuur krokant bakken.
Rest van bonen en paprika door gepureerde soep scheppen.
Soep eventueel met water verdunnen en door en door verwarmen.
Op smaak brengen met peterselie, zout en peper.
Soep over vier kommen verdelen en met baconreepjes bestrooien.

Het is zo klaar en erg lekker. Je kunt altijd variëren en ingrediënten toevoegen maar de paprika erbij is een succes. Het originele recept is makkelijk te vinden op de ah site. Eet smakelijk!

Ma3

purk
Soep van reina...

is hier favoriet. Toevallig vroeg gisteren een vriendje van oudste die bleef eten...eten we weer de tomatensoep met rozijnen ;-)

Even zoeken in het archief en je vindt hem wel. Moet wel zeggen dat het dus een tomatensoep is...en die maak je al.

Groetjes van Purk

albana
Ossestaartsoep
moon32
Courgettesoep

Zelfs mijn jongste, moeilijke eetster, is er gek op:

Uitje fruiten en flink wat knoflook, 2 courgettes gewassen en in blokjes erbij en even meefruiten. 2 theelepels tijm, zout en peper. Dan liter volle melk erbij. Heel even laten doorkoken en dan de staafmixer erin. Voor de niet veggies kun je er nog wat gekookte hamblokjes indoen of gerookte kip of kalkoenreepjes.

Gr.
Moon32

Genista
Uit het archief

Kerriesoep van Reina
Pel en snipper 2 uien. Een prei schoonmaken en in kleine ringen snijden. Schil 3 aardappelen en snijd ze in grote pan en fruit de ui met prei een paar minuten. Aardappelblokjes erbij, goed roeren. Doe er 4 eetlepels kerrie en 2 eetlepels koenjit bij. Even meebakken, maar pas op voor aanbranden! Afblussen met scheutje witte wijn. Voeg 1/2 liter kippenbouillon toe, laat alles zachtjes trekken tot de groentes gaar zijn. Pureer alles met staafmixer. Doe er 3 dl room bij. Door zeef roeren. Indien nodig op smaak maken met peper en wat zout. Eet ze!
Komkommersoep van IngridT
Ingredienten: beetje boter,bloem, 2 tuinkruidenbouillonblokjes, 1 komkommer, royaal dille (gedroogd) en flinke klodder creme fraiche
Bereiding: maak een roux-tje van de boter & de bloem (hoeveelheden een beetje op het gevoel, maar het komt niet zo nauw..als het uiteindelijk maar een licht gebonden soepje wordt) (niet bruin laten worden!) Voeg langzaam en roerend ongeveer 3/4 liter water toe & de bouillonblokjes. breng aan de kook. Rasp ondertussende komkommer grof (of hak in blokjes) en gooi erbij. Royaal dille erdoor. Minuutje of 5 koken, van het vuur halen. Klodder creme fraiche erdoor & dan de staafmixer erop! Jammie!!

amar
Geweldig

dank jullie allemaal voor jullie succes-soepen-input, dat wordt lekker uitproberen de komende weekenden!!
De staafmixer lijkt een belangrijke sleutel voor succes te zijn bij een aantal recepten,viel me op. Ik kan me daar van alles bij voorstellen met kinderen en soep :-).
groeten van amar

Onderwerp gesloten