Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Vic

Vic

16-01-2009 om 20:32

Witlof

Ik wil morgen witlof met ham uit de oven maken. Nu heb ik al even gegoogled maar ik kom er niet uit met het recept. Moet je de witlof van tevoren koken? Hoe lang? En moet je dan de onderkantjes er voor of na het koken vanaf snijden?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Mama van Jesse

Mama van Jesse

16-01-2009 om 20:43

Zo doe ik het

Ik kook de witlof eerst ongeveer 15 minuten.

Wanneer dit klaar is, zet ik ze rechtop in een vergiet om uit te lekken.

Dan snij de onderkanten eraf en snij ze doormidden om de harten eruit te halen.
Als je de onderkanten er voor het koken afhaald, koken de stronkjes helemaal los van elkaar.

Succes! Wij eten het minstens 1 keer in de week, heerlijk met aardappelpuree.

MamavanJesse

Kiki

Kiki

16-01-2009 om 21:52

Mmm witlof

Wij koken het inderdaad 15 minuten van tevoren.

Dan in een ovenschaal omwikkeld met parmaham, 5 gekookte eieren, aardappels, zelfgemaakte kaassaus.
Daarover een beetje geraspte kaas (als je het teveel kaas vindt kan je ook paneermeel gebruiken ofzo.

En dan 20 minuten op 200 graden in de oven. De geraspte kaas of de paneermeel vormt dan een knapperig laagje

Wij eten het regelmatig.

Vic

Vic

16-01-2009 om 22:17

Lekker

Het klinkt lekker, dus ik ben benieuwd Normaal gesproken roerbak ik lof dus dan snijd je het sowieso van tevoren.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.