Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Witte t shirts en zweten

Ik baal heel erg. Vind witte shirtjes altijd heel leuk, onder vestje een witte top, zomers heel veel wit. Gewoon naar 1 dag dragen en dan wassen. Maar .... ik zweet onnoemelijk veel. Weet af en toe niet waar het vocht van dan komt. Als ik effe iets doe hup nat. Dus na paar weekjes ondanks 1 dagje dragen en dan wassen hup kan ik ze weggooien. Ook mooie witte blousjes voor mijn werk zijn ook een ramp. Naar paar weken geel rond de oksels.
Alles geprobeerd, scheer om de 2 dagen de haartjes weg. Heb altijd deo in de buurt, alle merken al geprobeerd. Weinig resultaat. Ook verschillende wasmiddelen en temperaturen. Ook al azijn geprobeerd, t shirt 's avonds uit meteen in azijn water en nachtje weken en 's morgens in het machien. Noppes resultaat. Moet om de paar weken/maand(en) nieuwe shirts kopen. Gewoon zonde.
Heeft er iemand nog tips ?
Rym

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tinus_p

Tinus_p

06-03-2009 om 15:08

Tip

Een bezoekje aan de huisarts om te kijken of het dit is:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperhidrose

Mamvantwee

Mamvantwee

06-03-2009 om 15:10

Biotex

Heb je dan vast ook al geprobeerd: biotex speciaal voor het "stralend wit" maken van witte textiel. Ik heb toevallig deze week weer wat niet-meer-zo-wit met idd ook gele vlekken laten weken en het is zeker minder geworden. Nog niet helemaal weg, maar dan moet je het denk ik langer laten weken (zeker 3 uur).

Het is inderdaad zonde he. Maar het gebeurt ook wel bij iedereen, laat het een troost zijn...!

Vic

Vic

06-03-2009 om 15:18

Zeker niet bij iedereen

Mijn huisgenoot draagt altijd witte onderhemden en heeft veel witte shirts. Sommige zijn al jaren oud en nog altijd stralend wit. Mijn witte (en gekleurde) kleding heeft wel na korte tijd al vlekken, terwijl dat op dezelfde manier gewassen wordt(40 graden, al het wit bij elkaar). Ik heb wel eens spullen in de bleek gezet, maar dat hielp ook niet.

Minet

Minet

06-03-2009 om 15:38

Geen deo

gebruiken, maar altijd antitranspirant! Deo helpt echt niet tegen zweten, maar neutraliseert de geur (als je geluk hebt)
Groetjes, Minet

Jet Burg

Jet Burg

06-03-2009 om 16:08

Syneo5 en odorex extra dry al geprobeert?

Dat werkt bij mij super.
Maar een bezoek aan de huisarts kan geen kwaad.

Ja odorex extra dry

werkt goed. Ikmoet zeggen dat ik er zelf wel atijd een beetje irritatie van krijg. ( jeuk, maar verdwijnt ook weer.)

Syneo5

hier ook een fan van syneo5

fan

fan

06-03-2009 om 19:02

Ook syneo 5 of botox?

Helpt echt goed tegen overmatige transpiratie. Ik heb trouwens weleens van mijn schoonheidsdspecialiste gehoord dat ze zelf Botox in haar oksels had laten inspuiten. Ze heeft 6 tot 9 mnd niet of maar amper getranspireerd.

MaximeM

MaximeM

06-03-2009 om 19:18

Okselpads misschien?

Hoi,

Je hebt toch van die okselpads (een soort inlegkruisjes, maar dan voor in je kleding) misschien is dat iets??

Maxime

Inge M

Inge M

06-03-2009 om 20:05

Gezien op tv: botox of iets dergelijks

Ik weet het niet meer precies. Het was een programma over schoonheidsoperaties. Daar was een vrouw die extreem transpireerde. Zij kreeg injecties in haar oksel. Dan zou het voor een paar jaar over moeten zijn (alleen nog lichte transpiratie). Ik heb het programma niet afgekeken dus ik weet niet hoe de resultaten waren.

mama 78

mama 78

06-03-2009 om 20:52

Syneo

Ik heb hetzelfde probleem. Ik zweet snel en helaas ruik je dat dan snel...
Heb ook Syneo geprobeerd. Er staat op dat het 5 dagen werkt, maar bij maar maar net 2 dagen..balen hoor.
En idd, ik krijg die vlekken ook moeilijk weg. Alle kleding moet ik ook heet wassen, anders komt die zweetlucht ook weer terug.
Ik baal er echt van,maar wat kun je er verder aan doen?

Lys Lionne

Lys Lionne

06-03-2009 om 22:04

Botox

Voor botox behandelingen moet je bij de dermatoloog zijn. Botox werkt helaas maar 6 tot 9 maanden, dus vaak is jaarlijkse behandeling nodig. Een behandeling bestaat uit 10 tot 15 injecties per oksel en duurt ongeveer een half uur. Na drie weken volgt een controle en indien nodig opnieuw injecties.

Okselpads?? en kleding inspuiten

Nooit van die okselpads gezien. Waar koop je zoiets? ligt dat bij de deodorant ofzo?
Als ik een kledingstuk met natte okselplekken heb, spuit ik die plekken gelijk in met een vlekkenmiddel voordat het in de was(mand) gaat. Sindsdien nooit meer last dat de stank erin blijft zitten.

Fraz

Fraz

07-03-2009 om 20:23

die liggen bij de deo (o.a. kruidvat en etos) maar ik vind ze maar zo zo. Ze zijn vaak te lang of te dun of te kort etc en in een t-shirt of bloesje zie je ze zitten dus alleen als je een t-shirt (met korte/lange mouwen ) draagt en daar iets over heen dan is het de moeite waard.

marije

marije

09-03-2009 om 22:05

Botox is alleen zo duur!

Ik heb ook Botox geprobeerd en echt, het werkt fantastisch! Maar het is zo duur! Ik heb 't een jaar of wat geleden laten doen en ik geloof dat ik toen zo'n 900 euro kwijt was. En da's veel geld, maar het werkt wel! Helaas kan ik het mij niet meer veroorloven en geen verzekering die het vergoed.
Van Syneo5 krijg ik jeuk, Odorex dry werkt onvoldoende en ja, dan blijven de okselpads over. Is ook niet alles, want ze blijven niet altijd goed zitten en je ziet ze ook vaak zitten, zeker bij witte shirts. Ik houd rekening met mijn kledingkeuze en koop alleen nog maar kleding waarbij je de natte pleken niet meer ziet. Veel zwart dus, heftige prints en geen effen shirts. Altijd deo op zak en soms halverwege de dag verschonen. Het is een luxeprobleem, maar wel extreem lastig. En ik herken ook het verhaal dat je de zweetlucht soms niet meer uit je kleren krijgt. Alle kleren gaan in de was met voorwas en waskrachtversterker en dan moet het soms nog een keer gewassen worden omdat de lucht er niet uit is gegaan. Witte shirts gaan een seizoen mee, daarna zien ze er niet meer uit.
nu las ik laatst op het internet dat je je zweetkliertjes ook operatief kunt laten weghalen. Heeft iemand daar ervaring mee?

*Rymcke*

*Rymcke*

10-03-2009 om 10:31 Topicstarter

Oderex dry

gekocht en nu afwachten, maar 3 x in de week mag je het gebruiken. pffff. Botox leuk maar die kosten komen als het ware elk half jaar tot jaar terug en dat kan bruintje hier niet betalen. Dan is die paar t shirtjes toch goedkoper.
Bedankt voor meedenken en als iemand DE TIP heeft zet hem erop !
Rymcke

Brianna F

Brianna F

10-03-2009 om 15:58

Marije

Het loont zich om even verder te kijken voor de botoxbehandeling. Mijn dochter betaald 375 euro per keer.
We hebben ons wel verdiept in thoracale sympathectomie (google er maar eens op) maar de nadelen zijn zoveel groter dan de voordelen, de kans dat het mis gaat ook, dat ze daar vanaf heeft gezien.

marije

marije

10-03-2009 om 20:43

Voor brianna

Ik heb je link opgezocht, maar dat bedoelde ik niet. Het ging niet over het behandelen / verwijderen oid van de zenuw, maar over het verwijderen van de kliertjes in je oksel. Sommige privéklinieken bieden dit aan.

avt

avt

12-03-2009 om 15:05

Vichy anti transpirant

Hoi,

Ik ben enige tijd geleden anti transpirant van het merk Vichy gaan gebruiken. Dit is alleen te koop bij de apotheek. En zo waar het helpt. Het is geen goedkoop produkt maar je doet er wel lang mee. In het begin is het even een werk omdat je het volgens een bepaald schema steeds moet aanbrengen maar daarna alleen maar twee keer in de week opbrengen en de volgende dagen gewoon een gewone deo gebruiken. Als er niks meer uit de tube komt openknippen en er zit nog voor weken in. Ook witte kleding wassen op 40 graden met Vanish crystel white werkt ook.

groetjes arnolda

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.