Huis, Tuin en Keuken
Yvan
18-03-2018 om 20:18
Zijn er hier nog mensen ...?
Het is weekend, ik heb gewerkt, vrijdag 12h, zaterdag 12h, er was geen tijd om boodschappen te doen of deftige maaltijden te bereiden.
En ik wil wat plaats maken in mijn berghok.
Mijn maaltijd van vandaag:
"Vol-au-vent", bereid met kippenblokjes in bouillon, ingemaakt van eigen slacht in 2011.
Gefrituurde krielaardappeltjes van krielaardappeltjes van eigen teelt, ingemaakt in 2012, gebakken in mijn Nova-fretketel, > 35 jaar oud.
Met sjallot gestoofde sperziebonen van eigen teelt, ingemaakt in 2012.
Dessert: bolletje roomijs (gekocht) met een halve Doyennepeer, ingemaakt in witte wijn, 2002.
Zijn er hier nog mensen die zich bezighouden met dat soort ouderwetserigheid?
Kirsten
21-03-2018 om 10:20
ot: titel
'Nee, alleen maar bots', denk ik bij het lezen van de titel van dit topic.
rode krullenbol
21-03-2018 om 10:49
Nog een mogelijkheid (OT)
Wie zijn gedachten de vrije loop laat, zou ook kunnen denken aan de denkbeeldige tegenhanger van mensen: onmensen. Zo bezien zou je de titel van de openingspost kunnen opvatten als een indirecte oproep tot medemenselijkheid.
Tango
21-03-2018 om 13:15
Ja, ik ook
Nog steeds denk ik als ik de titel zie dat hij geschreven is midden in de nacht met de vraag of er nog iemand aanwezig is.
Kirsten
21-03-2018 om 15:07
Tijdstip
Als je het forum via 'recente inhoud' benadert, zie je het tijdstip pas als je een topic aanklikt. En dus pas nadat je je hebt afgevraagd of het midden in de nacht is geschreven.
Yvan
21-03-2018 om 15:25
Die vriesvakjes in koelkasten zijn ook niet bedoeld
om dingen in te vriezen. Die dienen enkel om ingevroren waar even te bewaren. Een week, enkele weken.
Qua uiteindelijk resultaat is de inwendige temperatuur van de diepvriezer van belang, maar vooral het invriestraject: de tijd die de diepvriezer nodig heeft om de inhoud een eind onder de 0° te brengen. Als dat niet snel genoeg gaat, worden er in de waar grote ijskristallen gevormd, die de cellen perforeren. Bij ontdooien vloeit de celinhoud weg, de waar ligt in een vochtbad en droogt bij bereiding verder uit. Een flink deel van de smaakcomponenten zitten in de waterige fractie en zijn dus verloren, een malse biefstuk wordt een taaie, smakeloze schoenzool.
Voor wie echt veel invriest is een tweedehands diepvriezer, zoals die gebruikt worden in laboratoria en bloedbanken een aanrader. Die vriezen een volledige inhoud in binnen enkele uren en ze halen moeiteloos -80°. Nadeel: ook tweedehands niet goedkoop, lomp, zwaar, groot en ze vreten energie.
Met wat geluk tweedehands wel te vinden voor een € 1 000, nieuw vanaf een € 6 000 - 7 000.
Soms wel zo goed als gratis te vinden als "oud ijzer". De mijne is er zo eentje.
Niki73
21-03-2018 om 15:56
Wow
Mijn vriezer gaat in superfrost tot -30 en dat vind ik al indrukwekkend! Maar bedankt voor de uitleg, snel invriezen heeft dus grote voordelen.
Zeetakje
21-03-2018 om 16:40
Ja, Bots (volledig ot)
Jeugdsentiment. Gingen we op vakantie naar de Loosdrechtse plassen. Roeide ik daar met een nichtje, heel hard dit liedje zingend, alle plassen rond in een rubberbootje.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.