Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op

Getekend contract maar geen plek?

Momenteel zijn wij onze ongeboren baby aan het inschrijven bij verschillende opvangen. Gister kreeg ik een contract toegestuurd voor de 2.5 dagen die we zoeken, vanaf de gewenste startdatum. Deze heb ik digitaal ondertekend en teruggestuurd. 

Vandaag belde het verblijf voor een rondleiding. Echter kwam ik er gaarne het gesprek achter dat het nog niet duidelijk was of er uberhaupt plek was op de gewenste dagen. Maar ik heb al een ondertekend contract? 

Van het kinderdagverblijf wat we eigenlijk graag willen horen we in oktober of er plek is. Daar staan we ingeschreven maar nog geen contract gezien of getekend. De rondleiding hebben we wel al gehad.

Kan een KDV na getekend contract mijn kind nog op een wachtlijst plaatsen of heeft onze baby nu sowieso 'recht' op een plek vanaf de gewenste ingangsdatum? 

Dat bedrijf heeft de zaken dus niet voor elkaar. Los van of je er recht op hebt, en ik denk dat als het voor de rechter zou komen je gelijk zou krijgen, is geen plek geen plek. Je kind kan er niet boventallig bij. Gauw op zoek naar een kdv dat geen valse beloftes doet. 

Ik zou het contract zelf ontbinden voordat ze wel geld gaan vragen en je toch al ergens anders plek hebt. Want het is wel een beetje gek, een contract aanbieden terwijl je niet zeker weet of je wel plek hebt.

Gewoon duidelijkheid vragen; is er plek voor je baby of niet. En lees even de voorwaarden over ontbinden en eventuele kosten.

En heb je nou dus een contract getekend bij een verblijf dat niet je eeste keuze is? Wat nou als eerste keuze dan in oktober belt dat er plek is, wat wil je dan doen aangezien je een getekend contract hebt met een ander?

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.