Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

MistyLaila

MistyLaila

11-09-2011 om 19:32

9/11... weet je nog?

Tien jaar geleden was ik net onderweg met jongste om middelste op te halen van school, toen er een extra nieuwsbulletin op de radio was (sky, daar luister ik nog naar). Een vliegtuig was in New York in het WTC gevlogen. Thuis gekomen jongste in de box gezet, dochter met limonade op de bank en CNN aangezet. Ik verwonderde me over de grootte van dat gat en hoe het mogelijk was dat een piloot niet had geprobeerd uit te wijken... Toen dat 2e vliegtuig live op tv in de andere toren vloog, had ik het idee naar een of andere idiote 2e rangs rampenfilm te kijken als "The Towering Inferno" oid. Onwerkelijk. Dat gevoel hield ik eigenlijk tot het bericht kwam dat het Pentagon was geraakt door nog een ander toestel. Toen moest ik toch het eten koken en vroegen mijn kinderen rechtmatig hun aandacht op.
Nog steeds als ik die beelden zie krijg ik het gevoel dat het allemaal niet echt is. Ik wen er niet aan.
Weten jullie nog wat jullie deden toen je het hoorde?

Bibi72

Bibi72

11-09-2011 om 19:43

Ik kwam thuis na het boodschappen doen, en trof mijn man aan voor de tv. Hij zei "Moet je kijken! Is dit echt? Ik snap er niks van, is dit echt?" En toen vloog het 2e toestel de toren in.... Ik was zwanger van mijn jongste, ze wordt in februari 10. Ik heb toen wel gedacht "In wat voor wereld kom je tercht?" Ik krijg nog steeds kippenvel als ik de beelden zie...

Lynna

Lynna

11-09-2011 om 20:11

Op mijn werk

Ik hoorde op mijn werk op de radio over de vliegtuigen die de torens invlogen. Ik zat samen met een collega te luisteren en we voelden ons eigenlijk betrapt toen onze leidinggevende toevallig binnenkwam. Maar hij schrok ook. We zijn naar beneden gegaan op zoek naar een tv.

Ik ben een tijdlang behoorlijk bang geweest en het was bij mij de druppel (na het plotselinge overlijden van mijn nog jonge vader) voor een tijd waarin ik helemaal niet goed in mijn vel zat en stapels kalmeringstabletten heb geslikt.

Vic

Vic

11-09-2011 om 20:35

In het park

Ik was met dochter (toen 2,5) een rondje aan het wandelen toen mijn toenmalige echtgenoot vanaf zijn werk belde dat hij naar huis kwam. Het hele bedrijf werd naar huis gestuurd vanwege 'de aanslagen in de VS'. Ik schrok me rot en ben nogal paniekerig naar huis gegaan. Vervolgens hebben we de rest van de dag alleen maar voor de tv gezeten, pizza besteld. Ik werkte destijds op Schiphol en vond dat de eerste tijd behoorlijk spannend.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

11-09-2011 om 20:51

Kdv

Ik haalde mijn kinderen op van het kdv, hoorde daar een moeder vertellen over vliegtuigen in flatgebouwen. Ze wist het niet precies en ik vond het maar een vaag verhaal. Ik haastte me met de kinderen naar huis, werd daar al bij in de tuin door mijn man geroepen om gauw bij de tv te komen zitten, omdat er rare dingen aan het gebeuren waren. We zaten aan de tv gekluisterd tot we allebei weer weg moesten voor ons werk. Die avond begon er in mijn eigen leven op een ander vlak ook een drama, dat nog lang doorging. Klein op de schaal van het wereldleed van toen, maar voor mij, mijn man en kinderen heel ingrijpend. Dus daar is 9/11 ook mee verbonden voor ons. We hebben trouwens die nacht nog uren via de tv het nieuws gevolgd. En de dagen erna ook....
Aagje

Siem

Siem

11-09-2011 om 20:59

ik weet het nog precies, ik was hoogzwanger van onze 3e!
Manlief belde naar huis of ik de tv aan wilde zetten want er was iets gaande in NY, ik zet de tv aan en zie live het 2e vliegtuig de 2e toren invliegen......
De rest van de dag heb ik me vertwijfeld afgevraagd in wat voor wereld ik mijn kind ging krijgen.....
's nachts stond onze wereld stil en kregen we onze 3e zoon; morgen vieren we zijn 10e verjaardag met zijn 2 grote broers, zijn jongere broertje en zijn 2 zusjes!

Tango

Tango

11-09-2011 om 21:10

O ja

Ik was voor mijn werk op huisbezoek geweest, weet nog precies in welk gezin. Ik reed terug naar huis en hoorde het ook op zo'n extra nieuws bulletin van Sky Radio. Thuis zat mijn man al voor de TV (hij werkt aan huis).
Mijn dochter was toen ook nog maar een half jaar oud, inmiddels is ze ook 10. Ze zal bij de gastouder hebben gezeten, maar kan me totaal weer niet herinneren dat ik haar gehaald heb.
Nu ik de beelden weer zie, vind ik ze weer net zo onwerkelijk als toen. Alleen heb ik het idee, dat ik nu ik zelf 10 jaar ouder en wijzer ben, veel beter besef hoe erg het was.
Wat ik dan wel weer lastig vind is hoe leg je je kinderen zoiets uit.

Iedereen was zwanger volgens mij,

ik ook! 8 maanden, van onze 3e en jongste.

Ik zat me ook af te vragen wat er in godsnaam aan het gebeuren was, en of kind 3 midden in een derde wereldoorlog geboren zou worden...

En tegelijkertijd was ik dolblij dat mijn man, die in die periode minstens 1 1/2 week per maand in de USA zat voor zijn werk op dat moment gelukkig in NL aan het werk was.......

Ingrid

Lynna

Lynna

11-09-2011 om 22:05

Kort filmpje?

Mijn dochter (5 gym)en ik zaten vanavond een tijdje naar SBS6 te kijken en ze was zwaar onder de indruk. Van de feiten wist ze bijna niets (!). Is er een kort filmpje waarin uitgelegd wordt wat er die dag allemaal is gebeurd?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-09-2011 om 22:06

Mijn man belde mij om te zeggen dat ik de tv aan moest zetten. Een collega van hem, toen een andere werkgever dan nu, was naar het werk gekomen met de boodschap dat er een vliegtuig het WTC ingevlogen was en daarop heeft mijn man mij gelijk gebeld. Ik kon me daarna een tijdlang amper van de tv losrukken. Ik wilde alles volgen.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-09-2011 om 22:07

Joyeux

Is je man er later nog van teruggekomen dat het niet zo boeiend was?

Kaaskopje

Kaaskopje

11-09-2011 om 22:40

Eigen schuld dikke bult

Bekenden van ons vonden het eigenlijk een goeie zaak wat er met het WTC gebeurd was. De Amerikanen hadden het aan zichzelf te danken. Na deze uitspraken waren wij en andere mensen die erbij waren eigenlijk perplex. Deze opmerking staat niet helemaal op zichzelf tussen de voor ons foute uitspraken uit hun richting, waardoor ze nou niet bepaald in onze achting gestegen zijn. Hebben jullie dit soort meningen ook gehoord?

Fiorucci

Fiorucci

12-09-2011 om 07:13

Wat deed ik...

Ik weet niet meer precies wat ik deed, volgens mij gaf ik jongste de fles toen ik op tv zag wat er gebeurde...diezelfde jongste zag volgens mij gisteren voor het eerst bewust de beelden van 9/11 en was onder de indruk.

Ja dat weet ik nog heel goed

ik was aan het werk, mijn 1e eigen project na mijn afstuderen, nb bij een internationale school. Ik werd gebeld door mijn kersverse vriendje (die nu de vader is van onze dochters) en ik ben toen naar de directiekamer gelopen waar we de tv hebben aangezet.

Mijn man zat in een collegezaal en toen is hij met zijn studenten ook naar een tv gelopen. Het was 1 grote paniek, daarna is hij direct naar Eindhoven gereden waar we toen nog woonde in mijn studentenflatje en toen hebben we dagen lang alleen maar tv gekeken.

Rembrand

Rembrand

12-09-2011 om 09:20

Net thuis van visite

Ik was met mijn drie kinderen op visite geweest bij een boezemvriendinnetje ( waar Dirksmama ook was). Toen we thuis kwamen zette ik de tv aan en wilde aan de voorbereidingen van het eten beginnen toen ik zag wat er aan de hand was. Volgens mij vloog even later het tweede toestel de andere toren in.
M.

ishtar

ishtar

12-09-2011 om 10:07

In de stad geweest

middelste was net een half jaar, en ik was met mijn moeder de stad in, op aandringen van man;-)
Toen ik thuis kwam was het eerste vliegtuig net gebeurd. Ik heb de rest van de dag in ongeloof aan de tv vastgeplakt gezeten.

Tijgeroog

Tijgeroog

12-09-2011 om 10:12

Thuis

(en ook niet zwanger)
Ik was net afgestudeerd en op zoek naar 'n baan. Op internet zag ik op teletekst staan dat er een vliegtuigje/vliegtuig tegen het WTC gevlogen was. Ik dacht aan een sportvliegtuigje zoals die wel eens tegen het Empire State Building gevlogen was. Op andere nieuwssites geprobeerd te kijken, maar dat lukte niet (dat begreep ik achteraf wel), dus eerst even verder gezocht naar banen.
Toen naar beneden, want ik zou nog naar de stad gaan. Nog even snel op tv gekeken of er meer over dat vliegtuigje op teletekst stond en toen zag ik het, de eerste toren stortte vrij snel daarna in. Ik heb een hele tijd verbijsterd op de bank zitten kijken, uiteindelijk ben ik pas veel later in de stad beland.

amk

amk

12-09-2011 om 10:31

Laat, heel laat

want ik hoorde het pas op 12 september ergens eind van de ochtend.

Wij waren op vakantie in Frankrijk. Op 11 september waren we op La Rochelle. Lekker aan het wandelen, 's morgens boodschappen gedaan, dus 's avonds niets nodig.
Geen tv of radio in de tent. De volgende ochtend zijn we richting NL gaan rijden. En ergens in Belgie hebben we de radio aan gedaan. Nog kan ik onze verbazing terug halen: vliegvelden dicht, bloed te kort? Wat is er gebeurt.
Bij het eerste tankstation over de NL grens hebben we een krant gekocht want wat er nu precies gebeurd was was echt niet te achterhalen met de radioberichten als je de eerste dag gemist had.

11 september herinner ik mij dus vooral als een mooie zonnige dinsdag met heerlijk weer en lekkere kaasjes voor de tent, op een uitgestorven camping, maar dat was ie daar voor ook al.

Clo

Clo

12-09-2011 om 11:31

Zwanger

Zwanger, acht en een halve maand. Ik had verlof en stond te strijken, terwijl ik af en toe even pauzeerde om mijn buik in de spiegel te bewonderen. Tot vriend belde: hij was onderweg voor zijn werk en had gehoord dat er een vliegtuig'je' in één van de Twin Towers gevlogen was. Op CNN was vooral beeld te zien van de verslaggever, met in de hoek een klein vakje livebeeld. Terwijl ik probeerde te zien hoe ernstig het dan was, kwam het tweede toestel (live) de toren ingevlogen. Ik weet niet eens meer zo goed wat ik dacht of voelde, behalve verbijstering, en ongeloof toen later die dag de torens instortten.
Zo vreemd, zo ver weg en toch zo kortbij.
Wat ik me heel goed herinner is dat wij allemaal op het einde van de dag de tv uitzetten, het licht uitdeden en in stilte gingen slapen. Terwijl de andere kant van de wereld op zijn kop stond.
Het blijft me op een vreemde manier fascineren, ieder jaar grijpen de beelden opnieuw aan. Hoewel ik de afgelopen tien jaar een heerlijk veilig leven met (ondertussen) twee gezonde kindertjes heb geleid, voelt het toch alsof ik het ook een beetje heb meegemaakt.

Ayanna

Ayanna

12-09-2011 om 11:38

Thuis

Ik kwam net thuis met mijn boodschappen en zette de tv alvast aan, omdat ATWT zou komen. Ik was in die tijd ATWT verslaafd en had het al een paar keer gemist, dus wilde ik er nu zeker van zijn dat ik het niet zou mislopen. Terwijl ik op en neer liep met mijn boodschappen, wierp ik een blik op de tv en zag beelden van iets waarvan ik dacht dat het een preview was van een rampenfilm. Toen ik een paar minuten later weer langs de tv liep waren die beelden er nog. Ik ging zitten en geloofde niet wat ik zag.
Na een paar minuten ging de telefoon. Een vriend van ons: heb je het gezien? Daar gaan jullie naartoe volgende week....
Wij zouden 18 september vertrekken voor een 8 daagse reis naar Memphis. Een Elvis-trip. Jeugddroom van mijn man. Ik was als de dood om te vliegen, maar wilde wel graag een keer naar Amerika, dus na jaren van: 'dat gaan we een keer doen' uiteindelijk geboekt.
Vlak daarna kwam mijn man thuis en we hebben daarna bijna 24/7 CNN zitten kijken. Het ongeloof en de angst en de verwarring is mij het meeste bij gebleven. Wij zijn in die dagen ook heen en weer geslingerd tussen: gaan we wel of gaan we niet? Na een dag of vijf werd bekend dat mensen die een reis geboekt hadden, een beroep konden doen op een coulance-regeling. Mijn man was toen heel stellig: "ik kan niet mijn droom gaan beleven en roepen 'oeh' en 'ah' en 'wow, Elvis' in een land waar dit gebeurd is. Ik kan niet genieten van wat ik zie terwijl er zo veel mensen zijn die pijn en verdriet hebben. We gaan niet!" Ik ben toen huilend naar het reisbureau gegaan om te annuleren, want vanwege mijn vliegangst had ik me in de weken ervoor, zo enorm lopen oppeppen en mentaal voorbereid op de vliegreis. Ik was er klaar voor! En nu ging het niet door....ik liep helemaal leeg. Uiteraard stond ik achter de beslissing om niet te gaan, maar in die dagen werd de optelsom van wat er gebeurd was en het NIET gaan vliegen mij teveel.
Ik zal 11 september nooit meer vergeten. De totale ontzetting dat er mensen zijn die dit mekaar aan doen. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet plaatsen......

koentje

koentje

12-09-2011 om 12:03

En ik

was op vakantie. Met ons mannetje van toen 3 die ziek was. En ik zelf zat met brandwonden in mijn kruis omdat ik een kopje thee had laten vallen. En toen gebeurde dit. Wij waren echt flink van slag en voelde ons heel onveilig, zo ver van huis. (duitsland) We hebben serieus overwogen weg te gaan. Maar zijn toch gebleven. Toch was dat nog nauwelijks een leuke vakantie. De laatste buiten de schoolvakantie...

Chippie

Chippie

12-09-2011 om 12:06

Ja...

Ja, ik lag op bed uit te rusten ivm zwangerschap. Toevallig stond de tv aan, ik zag live het tweede vliegtuig naar binnen vliegen. Het was toen nog een 'ongeluk' en langzaam drong heb besef binnen dat dat bijna onmogelijk was.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-09-2011 om 12:18

Joyeux

Ik zou het eigenlijk niet kunnen verdragen als mijn man er zo nonchalant over zou doen.

Serwe

Serwe

12-09-2011 om 12:38

Kaaskopje

Er gebeuren natuurlijk heel veel hele verschrikkelijke dingen op de wereld. Het is bijna onmogelijk om je alles even heftig aan te trekken. Misschien dat de man van Joyeux nonchalant overkomt omdat hij zich hiervoor wil afsluiten. Ik ken wel meer mensen die dat doen.

Ook zwanger

Ik lag in bed te rusten, zwanger van onze tweeling. Man was oudste van school aan het halen en hoorde het op de radio. Toen ze thuis kwamen hebben we gelijk de tv aangezet. Het was zo onwerkelijk en toen zagen we dat 2e vliegtuig binnen vliegen.... Daarna aan de buis gekluisterd. Dat beeld dat we toen op ons bed naar de tv hebben zitten kijken, dat vergeet ik nooit meer.

Gisteren avond een stuk zitten kijken op SBS, het blijft nog steeds zo bizar om te zien.

Groet, Pinkelot

Katrien

Katrien

12-09-2011 om 13:33

Gewoon thuis

Ik was gewoon thuis. Wil op een gegeven moment mijn echtgenoot bellen die aan het werk was en hij vertelde wat er gebeurde. Tv opgezet en met een half oog gekeken terwijl ik me voorbereidde op een vergadering de volgende dag.

Wat ik wel erg bizar vond, was dus die vergadering de volgende dag waar niemand iets zei over wat er de dag voordien was gebeurd. Het was allemaal koetjes en kalfjes. En aangezien ik nieuw was, mijn eerste vergadering en eerste kennismaking, heb ik er zelf ook niets over gezegd.

Katrien

Fianna

Fianna

12-09-2011 om 13:39

Die dag weet ik nog heel goed

Die dag zal ik nooit meer vergeten.
Ik was ziek thuis en was een beetje aan het zappen toen ik het allemaal live zag gebeuren. Mijn vader werkte toen regelmatig in het World Trade Center (op project basis). Gelukkig die dag niet. Ik heb dus wel even in de rats gezeten.
Hij heeft het wel allemaal zien gebeuren omdat hij op dat moment wel in NY was. Mijn nichtje, die op loopafstand van het World Trade Center woont, lag toen net in het ziekenhuis met een longontsteking. Zij werd ontslagen uit het ziekenhuis omdat ze ruimte moest maken voor slachtoffers.
Ik blijf het ook een raar idee vinden dat ik nog geen maand er voor, nog zelf in het gebouw was geweest.
Ik kan er nog steeds niet aan wennen. Toen ik afgelopen zomer weer de skyline van NY zag, vond ik het er nog steeds vreemd uit zien.

Asa Torell

Asa Torell

12-09-2011 om 13:47

Geen mobiel internet

Dat is dus echt een verandering sinds 10 jaar bedenk ik me nu. Ik zat in een internationale trein op weg naar man en hoorde het pas om 8 uur s avonds bij aankomst van hem. Ik denk niet dat dat nu nog zo zou gaan, al heb ik zelf dan nog geen smartphone, de rest van de trein natuurlijk wel.
Het duurde wel even voordat ik man geloofde. Ik ben blij dat ik het niet live op tv gezien heb zoals veel anderen, dat lijkt me echt zoveel harder binnenkomen.
Ik was trouwens niet zwanger maar wel bang het ongepland te zijn toen, dat hield me voorzover ik me herinner meer bezig dan de aanslagen.

Rieke

Rieke

12-09-2011 om 13:53

Ja weet precies wat ik deed

Ik had een vrije dag en winkelde in mijn geboortestad waar ik nog woonde. Was net een broek aan het passen, stapte uit de paskamer en wierp een blik op de tv die daar in een hoek in. Eigenaresse van de winkel zei nog: moet je kijken, nu vliegt er vliegtuig in dat andere gebouw. Wat een raar ongeluk vonden wij dat, goh wat toevallig. Broek gekocht. Thuisgekomen tv aan en de rest vd dag gekeken. Broek heb ik inmiddels niet meer, maar wel altijd geassocieerd met die dag.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-09-2011 om 14:01

Serwe

Dat je niet overal even heftig op reageert begrijp ik, maar stel dat iemand zijn schouders erover op zou halen dan zou ik echt boos worden. Ik weet natuurlijk niet hoe ik 'niet boeiend' van de man van Joyeux moet zien, maar als hier in huis iemand het waagt om bij ernstige zaken de schouders op te halen volgt er toch wel enige commentaar van óf mijn man óf van mij. Ook als het over elkaar gaat.

ayla

ayla

12-09-2011 om 14:24

In de auto

We waren op de terugreis van onze huwelijksreis, we redden door duitsland en we wilden de duitse verkeersinformatie horen dus even de radio aan, we dachten dat we midden in een luguber hoorspel terecht waren gekomen, totdat we in de gaten hadden dat het op de andere zenders hetzelfde was. We konden ons er gewoon niets bij voorstellen. Zonder pauze doorgereden naar huis en daar de rest van de dag voor de tv gezeten. Ik blijf het nog steeds zo iets onwerkelijks vinden, zoiets onvoorstelbaars

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.