Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

miauww

miauww

02-04-2012 om 09:18

Bah! Katten

Moet het evem stoom afblazen hier…..

Gisteren mij drie keer in de rondte gewerkt en met bloed, zweet en tranen de hele tuin op orde gemaakt…..Kom ik vanochtend in de tuin….ligt er een heuse kattendrol midden in de tuin!!! Verder, al mijn bloembolletjes uitgegraven, kapot gevreten…echt een puinzooi!!!!

Ik dacht hele lelijke dingen op dat moment wat ik met dat beest zou doen als ik het zou zien en vervolgens wat ik met de eigenaar/eigenaresse zou doen....

Aan alle katten bezitters die hun kat naar buiten doen. Doe niet zo asociaal en denk eens aan uw buren!! Geen getrut of gemuts met: "Het zijn nu eenmaal buiten dieren…kan er ook niets aan doen". Je kunt er wel wat aan doen!! Beest in je eigen tuin houden of aanlijnen, of binnenhouden….of neem GEEN KAT als je dat fatsoen niet kunt opbrengen! Het is JOUW kat dus neem je verantwoordelijkheid.

Ik laat mijn Rotweiler toch ook niet buiten rondlopen en schijten in andermans tuin?

Nu kan ik *(&@$#….)*!!! weer alles opnieuw doen en nieuwe bollen, plantjes kopen….ja, wel met luchtbuks erbij!!! Ben het zo zat!!

Ik ben geen kattenhater, maar katten horen gewoon niet in een woonwijk los! Ga dan op een boerderij wonen of zoiets!

Laatst zijn er zelfs 3 koikarpers van de buurman vermoord door buurkatten. De vissen zijn die mans hobby en zijn behoorlijk prijzig. Die man is er helemaal kapot van. Hij had een net over zijn vijver gedaan, maar die kut beesten zijn er gewoon dwars doorheen haan hengelen….Een andere buur heeft die katten zelfs eens verjaagd toen ze het zag gebeuren. Ik heb voorgesteld om het eens te filmen en daarmee naar de eigenaars van de katten te gaan en dan mededelen dat er nog een rekening volgt van een paar honderd euro!! Want zo duur zijn die vissen per stuk!! Hou gewoon die katten in je eigen tuin!

Klinkt

beroerd, maar ik ken geen kat die aan bloembollen gaat liggen knagen, ik denk dat een ander beest actief is geweest..(jakkie wat is die dichtbij komende natuur toch irritant ;-) )

Een net over de vijver is, bij onze buren, hét middel tegen vissende katten..ik snap niet hoe de kat over het net heen een koikarper eruit weet te vissen...

Enigszins een dikke duim, denk ik..??

Gooi die buks maar weer in de kast en probeer eens te achterhalen welk beest er nu zo vreselijk handig is..

(bij ons is ooit een haan gepakt door een marter/hermelijn..tsja, die komen nou eenmaal voor in de vrije natuur..)

Wil daarmee niet zeggen dat ik me voor kan stellen dat je je aan die drol ergert..

MariaV

MariaV

02-04-2012 om 11:07

Konijnen?

Katten kunnen vreselijk vieze drollen achterlaten, die frustratie snap ik meteen. Maar ze graven geen planten uit en knagen niet aan bloembollen. Ik vermoed zomaar dat er ook een konijn ofzo actief geweest is. Hmm, ik zie hier een paar natuurlijke oplossingen voor mijn geestesoog opdoemen...

Raad het beest

Los daarvan laat een kat geen drol achter midden op het gras. Die begraaft het, of doet daar pogingen toe. Het gaat hier om een ander beest.
Marter?
Groet,
Miriam Lavell

miauww

miauww

02-04-2012 om 11:52

Nou berber

Tuinieren is inderdaad heel ontspannend en ik geniet er ook erg van….als het allemaal ook heel blijft en niet de volgende ochtend totaal tot een ruïne is omgebouwd.

OK, aangevreten kan ook door de slakken zijn (die schijnen dat lekker te vinden). Maar, al mijn bolletjes en planten totaal onderste boven uitgegraven en dan overal katte pootjes in de aarde zien…..tja, het bewijs is daar.

Heb al eens vriendelijk een gesprek gehad met een kattenbezitter in de buurt wiens katten inderdaad buiten lopen. Krijg je eerst zo'n onnozele blik en dan….jawel het geijkte antwoord: "Ja, maar katten zijn nu eenmaal buitenbeesten". "Ik kan ze moeilijk binnen houden". En klaar ben je.
Ze doen net alsof ze 'gekke Henkie' zijn, echt.

Steenmarter!

"Maar, al mijn bolletjes en planten totaal onderste boven uitgegraven en dan overal katte pootjes in de aarde zien"
Sprekend kattenpootjes!
Groet,
Miriam Lavell

miauww

miauww

02-04-2012 om 12:06

Ja, raad het beest

konijnen draaien echt geen katten drol en het ziet er echt uit als een katte drol. Marters schijten niet zulke grote drollen. Misschien een reuze marter ?? LOL

Verder kunnen er geen honden in onze tuin (alles is afgesloten), dus dat is ook geen optie. Er zijn hier ook geen konijnen (weet ik 100% zeker.

OK, mollen dan. Nou, we hebben zo'n apparaat met van die bliepjes door de aarde heen en de mollen zijn er niet.

Mijn moeder zei ook al dat het dan een zieke kat geweest moest zijn want die begraven inderdaad hun drollen. Nou, sommige gaan gewoon zitten hoor…misschien is de kat geschrokken door iets en direct weggerent….kan ook.

Ja, en wat die vijver van buurman aangaat…..vind ik het ook zeer knap van die kat/katten dat ze toch die vissen eruit hebben weten te halen…nou ja, ze hebben ze half eruit geklauwd…..Volgens een naaste buur waren het katten. Heb de buurman verzocht om e.a te filmen en de katteneigenaar ermee te confronteren….want het is natuurlijk noooooooit hun kat.
Enge, egoistische mensen die hun kop in het zand steken.

Als ik erachter kom wiens kat het is, zal ik mijn Rotweiler eens door hun tuin laten gaan…alles kapot, gaten laten graven (doet tie niet maar dat leer ik hem wel) en natuurlijk een flinke dampende boodschap als bedankje achter laten. Moet je dan zien hoe ze voor je deur staan te steigeren!

Nou, ga zo maar weer naar het tuincentrum voor nieuwe beplanting.

Ik weet wat die katten aanrichten, want ik heb er vorig jaar eentje tot een paar keer toe op heterdaad betrapt. Die groef gewoon een gat midden in de tuin en niet zo'n kleintje ook (wist niet dat katten zulke grote gaten konden graven). Toen zag ik 'm weer toen hij mijn planten aan het verzieken was. Gewoon ertegen opstaan en die jonge takken naar beneden aan het klauwen! Ik nog met een plantenspuit erachter aan, maar het kreng had me door en weg was ie…..
Daarna zag ik 'm weer tegen mijn dure struiken aan pissen….de hele onderkant bruin en stinken naar de amoniak lucht….

Puck

Puck

02-04-2012 om 12:07

En wat dacht je van vogels

Ik heb ooit met eigen ogen gezien dat een stelletje spreeuwen de pas geplante bloembollen in een grote bloempot onder handen namen. En die maakten er een ongelooflijke puinhoop van.

Ik denk dat de bedoeling is

Even lekker gallen, dat lucht blijkbaar op. Liefst met zo fraai mogelijke scheldwoorden erin. Leuk!
Sanneke*

miauww

miauww

02-04-2012 om 12:35

Berber

Zoals ik in mijn eerste posting al zei…."Even stoom afblazen!".

En dat heb ik nu gedaan. Lucht wel op zo…:-)….'for the time being' dan….

Irene

Irene

02-04-2012 om 12:39

Wij hebben..

In onze tuin: mollen, iets marter-achtigs, muizen, katten, vogels, padden en slakken en die richten allemaal van tijd tot tijd de nodige schade aan, aan de tuin. En oh ja ook nog 4 kinderen, en moet je zien wat die met een gazon doen!
Ik ben er heus niet altijd allemaal even blij mee, maar zo druk als jij je erover maakt, ik weet niet, dat klinkt niet helemaal oke. Mijn advies: laat lossss

miauww

miauww

02-04-2012 om 12:40

Wel …[email protected]#!))(*&!

Zie ik net weer die *…kat in mijn tuin graven op precies dezelfde plek waar ik die drol heb weggehaald! Heb er een sier kei naartoe gesmeten…..en net raak tegen zijn reet!!! (kan geen plantenspuit tegenop).

Hopelijk heeft dat beest nu door dat mijn tuin geen katten bak is!!

miauww

miauww

02-04-2012 om 12:41

Zo!

en nu Tai Chi doen!

Irene

Irene

02-04-2012 om 12:42

Oh ja

En niet alle katten begraven hun uitwerpselen. Ik heb verschillende katen 'gekend' die dat niet doen. Ik denk dat het best mogelijk is dat het begraven van uitwerpselen iets is wat er bij bepaalde soorten doorgefokte huiskatten langzamerhand uit evolueert....

Die kattenbezitter

die jou vertelde dat katten nu eenmaal buitendieren zijn heeft natuurlijk gelijk. Katten houd je niet binnen, en als je dat wel doet is dat eigenlijk dierenmishandeling. Je zou kunnen zeggen dat er te veel katten zijn, maar dat geldt ook voor honden (die mijn stoep vol schijten). Bekijk het gewoon als een natuurverschijnsel, net als regen, misschien dat je dan wat minder ergert.

Chris

Irene

Irene

02-04-2012 om 12:47

En een vraag

Hoe ver mag je gaan in het wegjagen van een (huis)dier dat zich op jouw erf bevindt? Hier weel eens iets naar een kat gegooid, maar dan altijd wel expres ernaast, met de bedoeling het dier te laten schrikken. Maar raak gooien, mag dat ook? En als je 'm nou iets te goed raakt??

Fiorucci

Fiorucci

02-04-2012 om 12:50

Miauw

Katten knabbelen echt niet aan bollen, woelmuizen wel.

Wisse

Wisse

02-04-2012 om 13:08

Bloembollen, vogels

Volgens mij worden bloembollen vooral door vogels uitgegraven en opgegeten (duiven!). Katten eten toch geen bloembollen?

Ook zijn hier vogels (eksters?) die steevast eikels begraven, o.a. in de bloembakken.

En waarschijnlijk ben je flink aan het wieden en schoffelen geslagen en lag je tuin vol met losse aarde? Is sowieso niet goed voor de bodem... en het lokt een hoop vogels aan die lekker in de bodem gaan wroeten om voedsel te zoeken.

Wisse

Wisse

02-04-2012 om 13:12

Katten begraven hun poep, en steenmarterdrollen?

katten begraven hun poep

Ik ben ook wel benieuwd naar die steenmarterdrollen. Wij hebben een geheimzinnig beest in de omgeving, die grijze vieze drollen achterlaat, tussen een honden- en kattendrol in, midden op het gras, niet begraven. Geen kat denk ik daarom. Lijkt ook niet echt op een hondendrol (al kunnen die flink verschillen). Ik dacht al aan een steenmarter, maar Google leverde mij andere drollen op. Kan het zijn dat steenmarters verschillende soorten drollen hebben, afhankelijk van omgeving, voedsel, ev. ziekte? Deze drollen zijn wel iedere keer hetzelfde...

Vies, dat wel!

miauww

miauww

02-04-2012 om 13:21

Chrish

je trapt natuurlijk gelijk een open deur in. Als die katten inderdaad buitendieren zijn en niet binnen te houden (wat overigens een hoop zeer goede katten fokkers niet met je eens zullen zijn) dan moet die buurvrouw ze gewoon niet nemen, punt. Notabene is een woonwijk nog wel!

Niet toch een kat nemen, hup deur open en laat de buurt het maar oplossen wat mijn kat allemaal uitvreet, pist en schijt en vermoord.
Dat heet namelijk verantwoording nemen! In zet toch ook geen paard in mijn tuin? en ik laat ook mijn hond niet buiten loslopen en gooi vervolgens de deur dicht.

Katten kun je alleen los laten lopen als je op een boerderij woont, ergens in een bos woont of op de hei. Dan lopen ze pas echt lekker buiten.

Lizelot

Lizelot

02-04-2012 om 13:40

Miauww

Niet toch een kat nemen, hup deur open en laat de buurt het maar oplossen wat mijn kat allemaal uitvreet, pist en schijt en vermoord.

Katten kun je alleen los laten lopen als je op een boerderij woont, ergens in een bos woont of op de hei. Dan lopen ze pas echt lekker buiten.

Helemaal met je eens.

Moet je niet willen

"dan moet die buurvrouw ze gewoon niet nemen, punt. Notabene is een woonwijk nog wel! "

Dan kun je ook omgekeerd redeneren 'je moet niet willen tuinieren in een gewone woonwijk'.

Sja, dat betekent dat 80% van de mensen niet meer kunnen tuinieren. En ze hebben er zoveel ontspanning van! Maar kattenbezitters hebben ook ontspanning van een kat. En vriendschap.

Wie zijn lol is belangrijker??

Je geeft het verkeerde beest de schuld

Dat er wel eens katten in je tuin rond lopen en graven geloof ik meteen. Maar katten begraven hun poep en vreten geen bloembollen aan. Dat heeft een ander beest gedaan.

Kijk eens naar deze afbeelding, lijkt sprekend op poezenvoetjes maar is van een steenmarter.
http://www.natuurmonumenten.nl/content/dierensporen-in-de-sneeuw-op-landgoed-vennebroek

En dit lijkt kattenpoep maar is dus van een steenmarter. http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3337560985

Lizelot

Lizelot

02-04-2012 om 14:26

Ontspanning van een kat

Klopt,maar toch.Ik had een huis-tuin en keukenboerderij kat.ik wilde de kat graag binnenhouden,beestje kreeg exceem van de stress en werd nogal wild en agressief.Uiteindelijk kon ik niets anders dan de kat naar buiten laten.Dat gaf me totaa lgeen ontspanning,i kwas altijd bang dat hem buiten iets overkwam,de buren hadden een grote hond die geen katten in zijn tuin dulde,zijn terrein ,niet meer dan normaal.Dan het verkeer,nog een duivenvriend een eindje verder.Soms wilde de kat 's avonds niet naar binnen komen,was ik ook weer ongerust.Ik heb de kat ook in moeten laten slapen,omdat hij aangereden was en daardoor zijn achterlijf verlamd.Nu heb ik een raskat,die het uitstekend vindt om binnen te blijven.Hij is 1 keer naar buiten gegaan.Hij werd meteen door de buurtkatten onze tuin uitgejaagd.Na 2 dagen hebben we hem uit de tuin 2 huizen bij ons vandaan kunnen halen.Sindsdien kunnen we zelfs de deur open laten staan,de kat durft niet meer.Nu deze kat altijd binnen is,geeft de kat me inderdaad ontspanning.Een buitenkat geeft mij geen ontspanning,integendeel.
Ik woon in een woonwijk,maar wel in een dorp op het platteland,hier veel katten en veel overlast.
En niet alle katten begraven hun poep,bij ons komt een kat die graag op het gras poept,inplaats van het zand.

Wisse

Wisse

02-04-2012 om 14:47

Dankjwel reva!

Ik zie op je foto's dat steenmarterpoep ook grijs kan zijn. Aha! Toch een steenmarter die bij ons op het gras bij het huis de boel onderpoept...

Ik vloekte trouwens in het begin ook wel eens: welke ellendige mensen laten hun [email protected]#$%^&*(hond hier poepen! Maar later begon ik toch steeds meer te vermoeden dat er een wild beest in de buurt was, die ik een keer in een flits zag wegvluchten...

Wisse

Wisse

02-04-2012 om 14:52

Katten snuffelen en graven graag naar vreemde geuren

'Zie ik net weer die *…kat in mijn tuin graven op precies dezelfde plek waar ik die drol heb weggehaald!'

Dit lijkt mij helemaal geen bewijs dat die kat daar eerder heeft gepoept. De poep was toch niet begraven? En deze kat was wel aan het graven? Bovendien, katten zijn erg geïnteresseerd in vreemde geuren. Juist als daar een ander beest heeft gepoept, zal die kat nieuwsgierig zijn en zijn eigen geur willen achterlaten.

En je woont in een dorpje op het platteland? Dan is de kans groot dat er ook andere wilde dieren in je tuin bezig zijn.

'Heb er een sier kei naartoe gesmeten…..en net raak tegen zijn reet!!! (kan geen plantenspuit tegenop).'

Sja, zelfs een inbreker mag je niet verrot slaan... Ik hoop voor je dat het geen dure raskat was die blijvend schade heeft opgelopen.

anderss

anderss

02-04-2012 om 15:56

Miauww

ik neem aan dat je zelf ook niet poept? Of denk je soms dat dat in de lucht verdwijnt?
Dit soort dingetjes zijn altijd ZOOOO kortzichtig: ik denk dat de belasting die jij voor het milieu opleverd omgezet in kattenpoep een hoop zou opleveren van hier tot aan de maan!

Mijn ouwe kat

Groef hier een kuil, poepte verderop en ging weer verderop de boel dichtgooien :)
Dus kan best.

Maarre miauw, volgens mij wilde je gewoon effe van je af tieren, en dat mag best! Succes ermee en geef er ajb niet teveel geld aan uit, des te groter is je frustatie elke keer!

app-sent

Hombre

Hombre

02-04-2012 om 17:51

Wel dus

"Los daarvan laat een kat geen drol achter midden op het gras."

Wel dus. En niet een keer, maar wel tientallen keren. Ons 'gazon' was dat beest z'n favoriete WC. Hij groef wel een 'gat' in het gras, maar van toedekken kwam het nooit.

En daar zit je dan met je dreumes die lekker in het gras wil kruipen en een stinkende tuin als je buiten wilt zitten. Nee, sindsdien kan ik me die moordfantasieen wel voorstellen.

Hombre

Hombre

02-04-2012 om 17:54

Rotweilers

"Ik laat mijn Rotweiler toch ook niet buiten rondlopen en schijten in andermans tuin?"

Van mensen die met zo'n idiote hond in een woonwijk gaan zitten heb ik ook geen hoge pet op.

Miauww

Ik snap niet dat nou juist jij zo ont-zet-tend veel last van katten hebt. Je hebt zelf een hond (en wat voor één...). Katten mijden die over het algemeen. Zelf is mijn tuin een soort doorgang voor alle buurtkatten, dus je zou verwachten (als je jouw logica volgt) dat mijn hele gras en tuin ónder ligt. Niets is minder waar, ze zullen ongetwijfeld in mijn tuin poepen, maar ik zie dat, of de restanten daarvan nooit.Waar ik wél last van heb is het feit dat ik iedere week poep moet scheppen vanonder de heg en mijn eigen tuinpad. Meerdere keren heb ik ook loslopende honden weg moeten jagen uit mijn tuin op een rustige vroege zondagochtend. Ik heb dus ook het vermoeden dat je een enorme duim hebt.

Gr. Poezie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.