Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Ayanna

Ayanna

04-07-2011 om 10:37

Bang voor spinnen en/of muizen of juist niet?

Dit weekend vertelde een vriendin dat ze deze week gillend van angst op tafel had gestaan omdat er een muis door de kamer rende. Ik moest daar een beetje om lachen, want een muis....ach gosh....hoef je toch niet bang voor te zijn. Zij wees me toen fijntjes erop dat ik precies hetzelfde gedrag vertoon...maar dan bij spinnen! En zij heeft bij spinnen wat ik bij muizen heb: ach gosh, daar hoef je toch niet bang voor te zijn.
We gingen toen een rondje doen binnen de groep en wat bleek: de dames zijn óf bang voor muizen, óf bang voor spinnen. Er is niemand die voor beiden bang is. Maar ook niemand die voor beiden NIET bang is. Toch wel typisch.... Hoe zit het met de dames binnen het OOL-gebeuren? Waar ben jij bang voor? Een spin of een muis? Of allebei? Of lig je in een deuk om die gillende keueknmeiden omdat jij helemaal voor geen enkel gevalletje bang bent???

Thursday Next

Thursday Next

04-07-2011 om 10:58

Mmm

nou, voor een muis ren ik echt niet weg. En bang voor spinnen ben ik ook niet. Kleine exemplaren laat ik zitten of pak ik zelf, voor de groteren roep ik wel manlief als hij thuis is. Als hij er niet is dan pak ik ze zelf ook wel hoor. En ja, ik lig wel in een klein deukje om de dames die op tafel springen voor muizen of een kamer niet indurven om een spin. Maar ik blijf ver uit de buurt van gillende keukenmeiden, want ik ben dan weer als de dood voor vuurwerk!

Bellefleur

Bellefleur

04-07-2011 om 10:59

Niet muizen en spinnen

ik ben niet bang voor muizen, en niet voor spinnen. Maar ik ga gillen van padden.

Belle Époque

Belle Époque

04-07-2011 om 11:00

Het kan nog geker

Muizen, spinnen, het doet me weinig.

Maar een dood beest, daar griezel ik van, daar loop ik van weg!

Volkomen nonsens natuurlijk want ze kunnen niks meer doen. En ook nog eens heel erg hypocriet, want een kippenbout of biefstukje sla ik niet af.

Maar dode beesten, of nog goed herkenbare roadkill? Daar heb ik nachtmerries van!

Fiorucci

Fiorucci

04-07-2011 om 11:02

Niet bang

Nee, ik ben voor beiden niet bang. Heb ooit een vogelspin gehad en muizen gekweekt voor slangen, dus nee, ik ga er niet meer voor op de loop.
Ratten, die vind ik pas eng, die staart,bbr.....

Ayanna

Ayanna

04-07-2011 om 11:06

Roadkill...

Volgens mij gaat dit een grappig draadje worden..... Nooit geweten dat je bang kunt zijn voor roadkill.
Zo vind ik het trouwens ook bijzonder dat een vriendin van mij, bang is voor...vlinders! Echt...panisch wordt ze er van. Heel apart.

Vic

Vic

04-07-2011 om 11:09

Spinnen

Ik ben niet bang voor muizen, maar ik wil ze echt niet in huis hebben. Smerige beesten, die alles aanvreten en overal plassen, yuk. Spinnen vind ik heel eng. Ik durf ze tegenwoordig wel op te zuigen, of dood te meppen.

Hibiscus

Hibiscus

04-07-2011 om 11:10

Slangen

Daar ben ik bijzonder bang voor. Maar gelukkig heb je er niet veel van hier. Alhoewel, we liepen pas langs het hek van een dierentuin en zagen een grote groene slang wegglibberen. brrrr. we hebben iemand die binnen de dierentuin liep gevraagd of hij het even binnen kon melden. Ik heb geen idee of het een inheemse slang kon zijn, wil het ook niet opzoeken want ik wil niet eens weten dat er zulke beesten hier zouden kunnen voorkomen!

Spinnen zijn niet mijn favoriet, vooral niet van die grote zwarte met dikke poten, maar sinds ik kinderen heb moet ik wel het goede vorobeeld geven en koel dat beest buiten zetten.

Muizen vind ik niet eng, we hebben een hamster en dat ie eigenlijk hetzelfde. je schrikt alleen zo als je er opeens eentje ziet rennen, maar bang, nee.

Hibiscus

Maylise

Maylise

04-07-2011 om 11:17

Spinnen & slangen

Muizen vind ik niet eng. Ratten ook niet. Ik wil ze alleen niet in huis hebben maar eng vind ik ze niet. Kleine spinnen vind ik ook niet eng en mogen zelfs blijven zitten. Echter als de spin groter wordt vind ik hem niet zo leuk meer. Ik spring niet op de tafel maar ik verwijder hem wel uit huis. Bovendien gaat dat niet echt ontspannen. Ik vind het eng om te doen. Als mijn man of een van de niet bange kinderen in de buurt is mogen zij het doen. Daarentegen vind ik een spin uitsluitend eng in huis. Buitenshuis vind ik zelfs grote spinnen niet zo eng. Hoewel hier boven noemt iemand een vogelspin en die zou ik overal doodeng vinden.

Slangen vind ik ook eng. Gelukkig kom ik ze in huis nooit tegen maar die zou ik zelf niet durven te verwijderen, zelfs niet al ik zeker weet dat ze niet giftig zijn. Uiteindelijk vind ik slangen enger dan spinnen.

Hmm

ik ben absoluut niet bang voor muizen, ik vind het enorm innemende lieve diertjes. Zo had ik een zomer dat de poes zo'n 40 muizen mee naar binnen nam, de meeste leefde nog. Sommige heb ik kunnen redden, die deed ik in een bakje met wat water en een kattenbrokje en als ze er dan de volgende dag weer fit bij zaten liet ik ze even verder op weer los.

Zo heb ik ook padden gered. Net als kikkers vind ik dat leuke beestjes ik pak ze ook zo op.

Spinnen maak ik dood door ze met een zakdoekje fijn te knijpen oppakken durf ik niet. Vroeger voerde ik ze dan aan mijn hamsters.

Verder geen angsten voor dieren. Wel haat ik wespen dus die maak ik ook dood als ik de kans er voor krijg. Ik moet ook geen steek krijgen ik krijg daar een allergische reactie op, dus dood is weer 1 minder in de buurt.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

04-07-2011 om 11:24

Muizen eng, spinnen niet

Ik vind muizen echt eng, maar spinnen doen mij niets!

Hibiscus

Hibiscus

04-07-2011 om 11:41

Eten hamsters spinnen?

Dood of levend? Goh, kan ik weer aans wat anders op het hamstermenu zetten dan altijd maar dat wortelkontje!

Hibiscus

Leuk draadje

Ayanna, ik had dit ook eens gehoord: of je bent als de dood voor muizen, of voor spinnen (of voor geen van beiden natuurlijk), maar nooit voor allebei tegelijk.
Sindsdien vraag ik aan iedereen die bang is voor de een of ze net zo panisch zijn voor de ander, en dat is inderdaad nooit het geval.

Ik ben dus bang voor spinnen, hoewel dat in de loop der tijd wel wat is afgenomen. Muizen vind ik vervelend en zal ik bestrijden als ze in huis zitten, maar bang ben ik er niet van. Man wel. Die is weer bang voor muizen (ik wist eigenlijk niet dat mannen dat ook hadden, maar hij dus wel)We hebben het dus aardig verdeeld.

Dochter (ruim 2) aardt zo te zien naar Pa, we hadden een vrij goed lijkende speelgoedmuis in huis en het arme ding was panisch. Het zit er duidelijk vroeg in.

Groeten,

Temet

Spinnen

Brrrr, spinnen daar ben ik toch wel bang voor, niet voor kleintje, maar voor die dikke zwarte, daar kon ik wel om gillen. Nu niet meer, omdat ik de kinderen niet bang wil maken. Muizen vind ik schattig, we hebben er wel eens eentje in huis gehad, die kwam zelfs rustig kijken. Kijk dat knagen en plassen ben ik niet zo blij mee.

Ik hou ook niet zo van die hele grote toren en op de camping wel eens zo vliegend hert, daar kreeg ik kippenvel van. En wespen, nare beestjes, als ik de kans krijg gaan ze eraan :o).

Pinkelot

Kiki

Kiki

04-07-2011 om 12:20

Ach manda

dat is echt zielig, die arme muisjes in een bakje water doen. Ze hebben al zo´n trauma door die kat, hahahaha

Ik ben niet bang voor spinnen, maar als ik een grote tarantula of een zwarte weduwe in mijn huis zou tegenkomen zou ik niet rustig slapen uiteraard. Maar die wonen hier niet. Ik ben ook niet bang voor muizen, als we ze levend uit de kaken van de katten konden redden zetten we ze braaf weer buiten.

Ik ben wel bang voor wespen, mijn man trouwens ook dus daar heb ik niets aan.

Jessica O

Jessica O

04-07-2011 om 12:32

Ehm

muizen, spinnen, kikkers, padden en slangen staan allemaal op mijn niet favoriet lijstje.....

Puck

Puck

04-07-2011 om 12:39

Muizen en spinnen niet

Ik ben niet bang voor muizen en ook niet voor spinnen en kikkers die 's avonds laat ineens door de open keukendeur door de keuken hupsen. Eigenlijk ben ik voor geen enkel dier bang. Sommige vind ik vies (kakkerlakken) en sommige dieren moet je gewoon voorzichtig mee zijn (een rat in het nauw, grommende honden, etc.)

Nou

ik ben niet bang voor muizen, maar wel behoorlijk bang voor spinnen, brrrr. Eigenlijk houd ik gewoon niet van insecten in het algemeen... blegh

Geen van beiden

Muizen vind ik ontzettend leuk, we hebben er een tijd 2 als huisdier gehad, wilde zoon graag. Ik vind ze als huisdier niet heel geweldig, maar wel erg schattig om te zien. Spinnen ben ik ook niet bang voor, ik vind ze veel minder schattig dan muizen, maar niet eng. Slangen vind ik leuk, de meeste reptielen eigenlijk wel en kikkertjes ook.
Ik heb wel een enorme fobie voor wormen. Totaal belachelijk, dat weet ik heus wel, maar daar raak ik dus echt van in paniek. Maden, meelwormen, duizendpoten en miljoenpoten ben ik ook geen fan van, maar tenzij ze met heel veel zijn of heel groot kan ik het wel hebben. Wormen echter zijn reden tot gillen en hyperventilatie. Ik heb inmiddels redelijk geleerd om me te beheersen, ik gil alleen nog inwendig, ik wil niet dat iedereen het weet, ik ben namelijk bang dat er iemand zo grappig zal zijn om er 1 te pakken en in mijn richting te gooien ofzo.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-07-2011 om 13:18

Om te vallen

Ik heb in mijn jeugd al een angst om te vallen ontwikkeld. Ik hoef er maar aan te denken om slappe knieën te krijgen.
Muizen vind ik niet eng, maar wil ik niet in mijn huis hebben, dus in die zin zal ik misschien wat paniekerig reageren. Zolang een spin niet boven mijn hoofd hangt, geloof ik het ook wel. Alles met meer dan vier pootjes durf ik niet met mijn handen te pakken, behalve een lieveheersbeestje en een vlinder mag ook rustig op mijn arm zitten. Dat is wel krom, maar daar hebben meer mensen last van geloof ik:-) Ik durf een spin wel te vangen, maar dan wel met een doorzichtig bakje een een stevig karton o.i.d. wat ik eronder kan schuiven. Dat gooi ik dan naar buiten en als spin eruit is haal ik het bakje en kartonnetje weer netjes op.
Omdat het niet zo realistisch is om bang voor slangen te zijn ben ik daar dus niet op voorhand bang voor. Als ik zeker weet dat een slang niet gevaarlijk is durf ik hem vast wel aan te pakken.
Waar ik denk ik echt van in paniek zou raken is als ik een kakkerlak zou zien. Het idee alleen al.

neteret mut

neteret mut

04-07-2011 om 15:12

Niet bang maar

ik voel me niet op m,n gemak bij alle beesten. Ik vind het bv niet prettig om dicht bij paarden of koeien te staan, heb er liever een hok tussen. Ik schrik wel als er plotseling een muis of spin uit een hoekje voorbij komt, want er gebeurd dan iets onverwachts. Daarna lees ik weer verder of zorg dat ik het beest probeer te verwijderen. Spinnen weghalen is mijn taak hier in huis, man vind het onprettig om te doen en de kinderen griezelen er al helemaal van. Maar echt bang zijn ze geen van allen ( denk ik). Vliegende insecten probeer ik wel naar buiten te krijgen en anders te doden. Ik wil geen wespen en bijen in huis.

Fiorucci

Fiorucci

04-07-2011 om 16:47

Tante

Ik heb een tante die onze kittens eng vond, want...ze waren zo zacht. :)

Kaaskopje

Kaaskopje

04-07-2011 om 17:26

Fio

dus jij vond je tante eng?:-)

Ayanna

Ayanna

04-07-2011 om 17:26

Dan ga ik ook maar bekennen

Ik ben dus niet bang voor muizen, maar wel voor spinnen. Ik kan het allemaal heel logisch beredeneren (ik ben groter, ze zijn nuttig enz.) maar zodra ik zo'n grote zwarte joekel zie rennen verdwijnt bij mij alle logica. Ze hoeven niet dood, ze moeten wel WEG! Schone taak voor man en als die er niet is dan voor buurman en in case of great emergency ben ik staat om zo maar een passant van de straat te trekken....
Man is trouwens wel bang voor knaagdieren. Er kwam ooit eens spontaan een hamster via de achterdeur binnen lopen (een wonder dat hij drie katten wist te omzeilen!) en man stond nog net niet op de keukentafel. Ik voelde me toen bijzonder stoer toen ik zonder blikken of blozen het beestje oppakte en in een mandje deed. Kon ik eindelijk eens wat terugdoen voor hem, voor al die keren dat hij mij van spinnen verlost heeft.... :-)
Maar nu mensen hier eerlijk hun angsten opbiechten voor roadkill, voor vallen of voor maskers, zal ik mijn tweede grote angst ook maar eerlijk vertellen.
Ik ben namelijk bang voor....clowns.....

Primavera

Primavera

04-07-2011 om 18:04

Horrorhuis

Ik woon voor sommige dames waarschijnlijk in ware horrorhuizen al voel ik dat helemaal niet zo. Hier op het italiaanse platteland ben ik zo ongeveer alles wat hierboven genoemd wordt wel eens in huis tegengekomen. In ons vorige huis moest je naar een losstaande schuur met allerlei troep van de huiseigenaren erin om de oude verwarmingsketel aan te doen als die weer eens een keertje afgeslagen was. Ik ben daar meerdere keren ratten tegengekomen en onze katten vingen er ook wel eens eentje. Net als slangen. Giftige soorten leven eigenlijk alleen in de bergen, dus daar ben ik niet bang voor. Ze kunnen wel bijten, maar meestal glijden ze snel weg als iemand eraan komt. Behalve in paringstijd, dan kun je in een weiland of langs de weg rechtopstaande slangen tegenkomen die agressief reageren als ze zich verstoord voelen in het elkaar het hof maken.
Spinnen hebben we hier natuurlijk ook. Als ik een bijzonder groot exemplaar in de tuin tref hol ik meestal naar binnen om een fototoestel te pakken, vooral als die mooi gekleurd is. Er zijn maar drie giftige soorten hier te vinden, waarvan vooral de mediterraine zwarte weduwe gevaarlijk is omdat de beet aanvankelijk niet gevoeld wordt. Hoewel potentieel dodelijk is het echter maar heel zeldzaam dat er doden door een spinnenbeet vallen. Lastiger zijn kleine grijze springspinnetjes die vaak in het gras en struiken leven, hun beet is niet gevaarlijk, maar geeft wel persistente jeuk als die niet behandeld wordt.

Wat dat betreft zijn wespen statistisch gevaarlijker dan spinnen. Ik ben er niet bang voor, maar check wel de tuin geregeld op beginnende wespennesten om die weg te halen. Helaas was me er toch eentje ontgaan en hadden ze op het terras een nest gebouwd. Helaas was het niet de gewone soort, maar kleinere die bijzonder aggresief waren en zonder pardon als een zwerm twee van mijn kinderen in huis achtervolgden. Mijn kinderen bleken gelukkig niet allergisch te zijn en de wespen heb ik gelijk uitgeroeid met een gifspuitbus. Ik ben bang dat deze kleine wespen er ook de oorzaak van zijn dat bijna alle metselbijen zijn uitgeroeid, die normaal in de lente en vroege zomer vrolijk om me heen zoemen als ik het washok binnen kom en daar hun nesten bouwen.
Opmerkelijk dat juist deze kleine wespen (nog geen cm) zoveel gevaarlijker blijken te zijn ipv de grote van 4 tot 5cm die je ook wel eens ziet. Laatst nog iets groots wespsachtigs gezien wat helemaal zwart was met een helderpaarse rand aan de vleugels. In de zomeravond als het gaat schemeren vult de tuin zich met een soort grote oerstomme hommels. Ze doen niks, maar knallen al vliegend overal tegenaan.
Hetzelfde stomme gedrag heeft een soort groene kever, die in het amerikaans niet voor niks 'southern green stink bug' wordt genoemd. Zodra het aan het eind van de zomer kouder wordt proberen ze binnen te komen en doodslaan kun je ze ook niet, omdat er dan een enorme stank vrij komt. Iedere keer als we de luiken van de slaapkamer dichtdoen moeten we uitkijken dan we niet per ongeluk zo'n beest in de kier pletten, want dan slaap je in de stank.
Andere insecten die verwoed hun best doen om het huis binnen te komen zijn kakkerlakken. 's avonds worden ze actiever ze schieten zo door het spleetje onder de hordeuren door. De kunst is om ze snel dood te meppen zodat ze niet de kans krijgen om zich in huis voort te planten. De soort die hier is is trouwens geen teken van viezigheid, maar gewoon een bewoner van het platteland. Als we 's avonds de honden uitlaten ratelt er geregeld eentje met z'n pootjes het weggetje over waar we dan op lopen. Af en toe hooren we verder dan een plons van een rat of pad die zich snel in de sloot laat werpen en verder vliegen de vleermuizen om je hoofd.
Muizen zien we eigenlijk alleen maar dood als prooi van een kat, die vervolgens liefdevol begraven worden evenals dode vogeltjes of hagedissenlijkjes. Wisten jullie dat die als ze dood zijn naar blauw toe kleuren?
Wat de katten moeilijker te pakken krijgen zijn gekko's. Eigenlijk zijn het lieve beestjes, met die grote ogen en zuignapjes aan hun poten die ze op handjes doen lijken. Het velletje voelt onverwacht zacht aan vergelekn bij het grijze wratachtige uiterlijk van ze. Alleen kunnen ze zich wel door hun platte kop door de meest onmogelijke kieren wurmen en als je dan midden in de nacht wakker wordt is zo'n grijs wrattig geval tegen het plafond precies boven je hoofd alleen geen belemmering om weer in slaap te vallen als je er zeker van bent dat de zuignapjes zullen houden.
Iemand nog geinteresseerd in huizenruil deze zomer ;-)))
Groeten Primavera

Fiorucci

Fiorucci

04-07-2011 om 18:26

Kaaskopje

Ja, dat vind ik inderdaad..:)

Fiorucci

Fiorucci

04-07-2011 om 18:27

Primavera

Ja hoor!Alleen heb ik ook diezelfde gekko's hier, amar dan in een terrarium..:)

bibi63

bibi63

04-07-2011 om 18:37

Als het maar niet rent

en ik niet weet waar het beest gebleven is en of ineens ergens weer opduikt...... Brr, daar griezel ik van, of het nu een muis of een spin is. Dat betekent dat ik niet ga gillen voor een dikke vieze kruisspin in m'n tuin (zit rustig in z'n web, al hoef ik hem natuurlijk niet vast te pakken....). Maar zo'n rennende vieze zwarte spin door m'n kamer, nee, dank u.
Gr.Bibi

Maylise

Maylise

04-07-2011 om 18:59

Primavera

Ik woon niet eens zo ver noordelijk van je (Zuid Oost Frankrijk, tegen de Italiaanse grens aan) maar hoewel hier ook veel insecten zijn tref ik ze gelukkig zelden in huis aan. Misschien woon ik niet landelijk genoeg. Ik ben wel eens een hagedis tegengekomen in huis maar die vind ik niet eng. Slangen in huis moet ik echt niet aan denken, giftig of niet. Hoewel er hier ook veel adders zitten en die zijn wel giftig. Lijkt me zo eng om in huis een slang tegen te komen. Dan inderdaad veel liever een spin. Een spin durf ik altijd wel te verwijderen/doden maar dat zou ik bij een slang echt niet durven. hoogstens bij een heel kleintje, zo'n mini adder maar niet bij die grote gekleurde exemplaren ook al zijn die niet giftig.

Sorry

ben niet bang van spinnen maar ook niet van muizen.

Wat nu?

Ik heb niks van muizen of spinnen

en van padden en roadkills ook niet. Wat ik wel doodeng vind is een ballon. Zo gauw zoonlief apentrots rondloopt met zijn nieuwe Jumboballon anticipeer ik al op de klap die onvermijdelijk volgt, en de schrik die daarmee gepaard gaat. Vreselijk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.