Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Belazerd. Coronacijfers

Ik heb een vraag aan jullie ik heb een hele sterke mening hierover en vind dat we belazerd worden 

Ik zat vandaag op AD te kijken en er werd gezegd dat de ziekenhuizen weer vol aan het stromen zijn 

nu ging ik vandaag ook op telegraaf kijken en daar werd gezegd dat er daling is kwa instromen ziekenhuis

nu heb ik zoals ik zei al sterk mijn eigen mening hierover en heb meerdere dingen gezien die niet kloppen.

toch wil ik graag weten wat iedereen zijn mening hierover is?


Ik denk dat je het onnodig persoonlijk en emotioneel maakt. Belazerd? Het zal wel. Er is een veel grotere kans dat het een chaos is, onkunde. Hoe luidt dat gezegde ook alweer: nooit iets aan kwade opzet toeschrijven wat aan onkunde kan worden toegeschreven. 

Met ieders mening erbij wordt het helemaal een chaos.

Volstromen qua corona patiënten en afstroom qua andere patiënten misschien?

Oh, ik dacht dat je een slachtoffer van een of andere fraude was. Gelukkig niet.

Er zijn 2 zaken die worden weergegeven: de instroom en de bezetting. Die 2 worden nog al eens door elkaar heen gebruikt.

Niet belazerd maar ik hou wel altijd in mijn hoofd dat kranten en websites lezers willen trekken. Dus korte, nieuwsberichten. Hysterische koppen. Pakkende inleiding. 

Als je op het coronadashboard van de overheid kijkt dan zijn er vandaag 350 mensen opgenomen in het ziekenhuis en dat zijn er meer dan gisteren. Echter, het totaal aantal mensen in het ziekenhuis is flink afgenomen. Er zijn er dus meer vertrokken. Of te wel. Beide artikelen kloppen. Het is maar net welk getal je benadrukt. 

“nu heb ik zoals ik zei al sterk mijn eigen mening hierover en heb meerdere dingen gezien die niet kloppen”

Ik ben nu wel benieuwd welke dingen jij gezien hebt die niet kloppen. 

Overigens, het AD heeft het over weekcijfers en de Telegraaf over alleen vandaag

https://www.demedischspecialist.nl/nieuws/actuele-cijfers-covid-19-4

Er is ook een verschil tussen mensen die reeds opgenomen zijn, dat totaal dus, en de nieuw opgenomen mensen. En dat dan inderdaad per week, of per dag.

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

Er kunnen minder mensen opgenomen zijn in het ziekenhuis terwijl er tegelijk meer mensen wel direct doorgaan naar de IC. Er is een wankel 'plateau' zichtbaar in de peiling van de opnames op de IC, consequent hoog en boven de 800. 

De reguliere zorg is daarmee al een tijdje aan het afschalen. Kijk je naar de stijgende IC cijfers dan word je niet blij. Daar breekt nu de paniek uit want als de bedden op zijn, en er kan niemand meer naar elders of het buitenland dan moet je hier ook mensen voor de IC gaan weigeren.

Waarom moet je het zo noemen 'belazerd'? Ben je nog in voor discussie of ben je ingezogen in de mensen die het beleid rondom de pandemie 'kritisch onderzoeken' en marcheren voor 'vrijheid en liefde'?

Elk half uur een update: https://www.stichting-nice.nl/

We hebben in deze crisis eerder teveel dan te weinig cijfers. Welke cijfers je ook bekijkt, we kunnen nog niet met zekerheid zeggen of de ziekenhuisbezetting al op zijn hoogtepunt is. Het glas is halfvol of halfleeg.

Rachel.

Rachel.

21-04-2021 om 18:23 Topicstarter

Mija schreef op 21-04-2021 om 17:05:

Ik denk dat je het onnodig persoonlijk en emotioneel maakt. Belazerd? Het zal wel. Er is een veel grotere kans dat het een chaos is, onkunde. Hoe luidt dat gezegde ook alweer: nooit iets aan kwade opzet toeschrijven wat aan onkunde kan worden toegeschreven.

ik heb het niet alleen over dit, belazerd baseer ik niet alleen op dit dat baseer ik op meerdere dingen waar ik research na heb gedaan.

maar dit topic was puur om te kijken wat jullie mening is over die tegenstrijdige berichten op telegraaf en AD ik vroeg geen mening wat je van mijn mening vind of wat Je van de titel vind  ik heb mijn eigen mening en dat blijft ook zo wat jij  ook van mijn mening vind veranderd daar niks aan.

Rachel.

Rachel.

21-04-2021 om 18:24 Topicstarter

Poezie schreef op 21-04-2021 om 17:15:

Volstromen qua corona patiënten en afstroom qua andere patiënten misschien?

afstromen ging over de corona patiënten daarom vond ik het zo raar en dubbel

Rachel. schreef op 21-04-2021 om 18:23:

[..]

ik heb het niet alleen over dit, belazerd baseer ik niet alleen op dit dat baseer ik op meerdere dingen waar ik research na heb gedaan.

maar dit topic was puur om te kijken wat jullie mening is over die tegenstrijdige berichten op telegraaf en AD ik vroeg geen mening wat je van mijn mening vind of wat Je van de titel vind ik heb mijn eigen mening en dat blijft ook zo wat jij ook van mijn mening vind veranderd daar niks aan.

Waarom vraag je naar meningen als je er niets mee doet?

En wat is nu eigenlijk die hele sterke eigen mening?

Er is geen sprake van wat voor een mening dan ook. Je moet de cijfers gewoon correct interpreteren. Die cijfers zijn de feiten. De krantekoppen doen daar iets smeuiigs mee maar de onderliggende cijfers zijn hetzelfde 

Ga je je research/mening ook nog delen?

Ik vind juist dat wij in Nederland erg open zijn wat betreft data. Alle cijfers zijn te vinden. Nou ja, het meeste dan. Gelukkig hoef ik niet zelfal die data te verzamelen. Ik volg op twitter een paar mensen die dit al maanden doen (statistici/wetenschappers). Ik ben oprecht benieuwd wat je bedoelt. 

Ik zie nu namelijk een opname uit het programma van Filemon voor mij waarin zo'n moederhart dame een poging deed om de cijfers in Nederland te vergelijken met Wit Rusland en stug hiermee doorging want het is toch gek als je zegt dat je ene regering wel gelooft en de ander niet. Tja, een dictatuur wat maakt nou uit. Cijfers zijn cijfers en die had zij bestudeerd. 

Nu heb jij hopelijk iets beters bestudeerd en ik ben benieuwd wat dan, wat ik aan informatie mis of niet goed interpreteer. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.