Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

12-09-2009 om 23:48

Ben je in 'het echte leven' anders dan op het forum?

Tekst van Klaartje ietwat aangepast:

Klaartje: het valt me vaak op bij fora dat als iemand een andere mening heeft, de discussie zo vaak uit de hand loopt. Mensen doen soms echt hatelijk tegen elkaar. Vaak denk ik dan al, Nou laat maar zitten, hier heb ik geen zin in.

Ik vraag me dus af of de mensen die dat doen dat in "het echte leven" ook doen. Ik kan me dus niet voorstellen dat je dat als je samen in een kamer zit, elkaar zulke dingen naar het hoofd gooit. Waarom dan wel via een forum?? Je hoeft het heus niet met elkaar eens te zijn en en pittige discussie is niks mis mee. Waarom moeten er dan zo kwetsend naar elkaar uitgehaald worden. Omdat je elkaar toch niet ziet of kent??

Het is verder niet echt belangrijk hoor, ik hoef niet mee te doen in een discussie als ik geen zin heb, maar het steekt me zo als er zo met elkaar omgegaan wordt.

Aldus namens Klaartje

Kaaskopje

Kaaskopje

13-09-2009 om 00:28

Gezichtsuitdrukkingen, lichaamstaal

Wat je op en forum mist is o.a. lichaamstaal, intonatie en direct contact. Het is via internet veilig om onaardig uit de hoek te komen, omdat je niet ziet welk effect het heeft op degene waar je onaardig tegen of over doet. Daarnaast is het heel wat makkelijker om tegen een beeld wat je van iemand gevormd hebt lelijk te doen dan tegen de echte persoon. Het kan best zijn dat een persoon waarmee ik het via 'een' forum niet goed kan vinden in het echt best aardig blijk te vinden en dat het gesprek ook veel leuker verloopt omdat we van elkaar zien hoe we een opmerking bedoelen met welke intonatie iets gezegd wordt, enz.. Er zijn maar héél weinig mensen die in het echte leven zeggen wat ze denken. Dat durven ze niet om uiteenlopende redenen. In het echt wil men toch liever dat mensen hen aardig vinden dus weegt men zijn of haar woorden meer af of je houdt men zich maar in om de goede vrede.

Dit gaat mij ook aan het hart

Het is voor mij ook een reden om minder vaak in dat soort discussies mee te doen. In het dagelijks leven denk ik dingen wel maar ik zeg ze niet. Omdat ik mensen de volgende dag weer tegenkom op het schoolplein/in de straat etc.
Wat ook heel erg meespeelt is dat je van mensen op internet minder weet dan van mensen in je omgeving, het lijkt of de oordelen daarom makkelijker worden geveld.

amar

amar

13-09-2009 om 08:35

Ik begrijp niet

hoe dit draadje begon,wat miste ik nou? Kaaskopje, ik vond het heel erg grappig wat jij deed, maar snap tegelijk eigenlijk niet waarom jij de inhoud van Klaartjes duidelijke posting nog een keer samenvat/herhaalt.
En verder doe ik om de reden die jij noemt ook niet intensief mee aan die heftige discussies, maar dat vind ik eigenlijk prima zo.
Ik vind het soms ook wonderlijk hoe mensen zo persoonlijk/heftig kunnen worden naar elkaar terwijl het om contact op internet gaat.
En ik heb in de loop van de tijd wel uitgevonden welke reakties ik wel, en welke ik niet aanklik om mee te lezen:-).
Maarvolgens mij is dit eigenlijk wel erg meta!!!

Rafelkap

Rafelkap

13-09-2009 om 10:02

Als

er zo'n lange rij reacties zijn word ik al vaak moe om alles te lezen. Vaak is alles al gezegd en zoveel tijd heb ik vaak niet achter de computer.
Op een forum zit je ook met heel veel verschillende mensen, zo vaak zit je niet (met kleine kinderen) met een boel verschillende vrienden/kennissen, en die zoek je ws ook uit op gelijkgestemde zielen.

reina

reina

13-09-2009 om 10:31

Mening

Als je vaker post hebben mensen zich een mening over je gevormd en lezen je postings ook op die manier. Dat is in het echte leven ook wel zo, als de een iets zegt luister je anders dan naar de ander, omdat je de een bijv een prettiger mens vindt dan de ander. Ik merk het hier bijv. doordat als ik iets post in 'Ouders en school' onder de nick 'Reina' sommige mensen anders reageren dan wanneer ik daar een andere nick gebruik ( dat heb ik een tijdje gedaan, maar vergeet ik steeds weer :-)). Ik ben IRL meestal vriendelijker dan ik hier soms ben :-)

Massi Nissa

Massi Nissa

13-09-2009 om 11:17

Ik doe het zelf ook

Ik val niet zozeer mensen aan op het forum (niet zo vaak, tenminste, anders zou ik het me wel herinneren), maar ik kan wel een gepeperde mening hebben waarmee ik onbedoeld anderen kwets. Ik heb bijvoorbeeld twee dagen geleden Zeist afgekraakt en daarmee wat inwoners van deze prachtige woonplaats beledigd. Nooit bij stilgestaan dat mensen het zo serieus zouden nemen. Daar leer ik dan weer van, al ben ik in het echte leven ook een flapuit, dus het blijft een aandachtspuntje ;-).
Verder vind ik draadjes waarin de meningen heftig uiteenlopen erg interessant, TOT het echt gehakketak op de persoon wordt. Dan doen er vaak ook ineens nog maar twee of drie mensen mee en wordt de boel ronduit vervelend.
Wat Reina zegt, herken ik helemaal. Je hebt je in de loop der tijd een mening gevormd over de verschillende posters en leest toch met een gekleurde bril. Bij mij is die bril vaak ook zonnig gekleurd trouwens, ik kan echt genieten van de bijdragen van mijn favoriete posters. Posters die te vaak zeuren of katten, sla ik over.
Groetjes
Massi

Prulletje

Prulletje

13-09-2009 om 12:53

Goed kaaskopje!

Ik zag de posting van Klaartje gisteravond en bedacht later inderdaad ook dat die discussie best kan, maar dan iets anders omschreven. Maar je bent me al voor :-)
Ik denk dat de meeste dingen al wel zijn gezegd. Maar was ik volgens mij nog mis: IRL ga ik sommige discussies niet aan. Omdat mijn vrienden en familie me te dierbaar zijn. Ik wil dan niet uit mijn slof schieten over bepaalde onderwerpen. Op een forum heb ik daar minder tot geen last van. Omdat ik jullie niet ken en maar ook omdat schrijven ruimte laat tot nadenken. Bij praten floept er nog weleens een zin uit waarvan ik later bedenk dat dat toch niet zo handig was. En dat heb ik liever niet bij bekenden en minder op een forum.
En omdat op een forum veel verschillende mensen zijn kan ik hier de discussies die ik anders met vrienden zou hebben ook voeren, maar dan op een veiligere manier. Waardoor ik hier ook een idee krijg van de gedachtengang van mijn vriendin die perse geen borstvoeding wil geven, of mijn buurman die vreemdgaat of een rokende oma en opa. Enzovoorts. En als die discussie uit de hand loopt dan is er niets aan de hand, desnoods neem je een nieuwe nick :-). Terwijl ruzies in het echt natuurlijk vaak veel gecompliceerder zijn.

Prulletje

Prulletje

Prulletje

13-09-2009 om 12:56

Cobi

"Als iemand in een draadje ontspoort kun je diegene er in dat draadje toch zelf op aanspreken?"
Dat zou je wel denken maar dat vind ik juist tegenvallen. Vaak worden de discussies dan alleen maar grimmiger. Maar dat heb ik liever op een forum dan IRL. Met een schone lei beginnen is makkelijker.

Prulletje

Klaartje

Klaartje

13-09-2009 om 13:01

Ik ga dit nog eens allemaal lezen

En natuurlijk reageren. Maar eerst ga ik zo mijn zoon ophalen na 5 maanden, dus vandaag gaat het er vast niet meer van komen.
Begrijp ik nu goed dat als ik die draadjes niet aangehaald had, het geen meta discussie was? Dan weet ik meten wat ik fout deed.
Groetjes, van een zich op zoon verheugende Klaartje.

reina

reina

13-09-2009 om 13:35

Klaartje (ot)

Wat heerlijk, je zoon weer ophalen. Hele fijne dag verder!!!

Prulletje

Prulletje

13-09-2009 om 13:42

Klaartje

Ja joh, gewoon in het algemeen vragen: Waarom gaan mensen op een forum anders met elkaar om dan IRL?
:-)
Heel fijne tijd met je zoon!

Prulletje

Kaaskopje

Kaaskopje

13-09-2009 om 14:26

Amar

Ik bedoelde het niet als samenvatting maar als reactie. Ik heb haar tekst hooguit zo aangepast dat het als opzichzelfstaand stukje kon worden geplaatst. Ik zou weer even moeten vergelijken om te kijken of het forumbeheer er ook nog aan heeft gesleuteld.

Kaaskopje

Kaaskopje

13-09-2009 om 14:28

Cobi

Help!:-) Ik zat vannacht op de pc en zag dat het forumbeheer dreigde het onderwerp te verwijderen. Een ander stelde voor 'misschien in een nieuw draadje...?' En dat heb ik namens Klaartje (staat er duidelijk onder) gedaan. Vervolgens schrijf ik mijn eigen reactie eronder, meer niet.

Kaaskopje

Kaaskopje

13-09-2009 om 14:32

Oh amar

het komt wat onduidelijk over: ik heb Kláártjes tekst zo overgenomen dat het als opzichzelfstaand stukje kon worden geplaatst, dus zonder verwijzingen naar OO en heb daaronder mijn reactie gezet.

Kaaskopje

Kaaskopje

13-09-2009 om 14:43

Cursus assertiviteit

Ik merk aan mezelf dat het discussiëren op OO mij langzaam maar zeker assertiever heeft gemaakt. Liet ik me vroeger toch wat makkelijker overrulen door iemand met een stellige mening, nu ga ik er tegenin met als risico dat ze me dan maar iets minder leuk vindt op zo'n moment. Ik ben daar nog wel wat onwennig mee en geef mezelf daarom nog steeds schouderklopjes voor mijn durf. Er komt vast een dag dat ik ook dat niet meer nodig heb:-)
Het komt er voor mij ook op neer dat ik in een mondelinge discussie niet zo ad rem ben. Daardoor wordt ik dan iets makkelijker uit mijn sokken geblazen dan via 'een' forum (OO is mijn enige forum, maar ik moet het algemeen houden:-)). Zoals je in het echt nog wel eens denkt 'oh, nu is ze weg en nu weet ik wat ik éigenlijk had willen zeggen', komt hier minder voor omdat ik niet direct hoef te reageren en erover na kan denken. In het echt zou ik dus heel soms best wat vinniger willen reageren als ik dat zo voel, maar vaak is het moment dan al voorbij.

100%mama

100%mama

13-09-2009 om 14:44

Schrijven en bedoelen

Je gevoelen, emotie, gedachten etc opschrijven is heel moeilijk om deze juist te laten over komen. Praat je tegen iemand, dan ziet diegene je houding en dus lichaamstaal. Ik heb toch ook wel gehad dat ik dingen opscheef met de juiste intentie waarop ik ook reaktie's kreeg dat het "betweterig" was. Achteraf lees je dan je gedachte en kan je je het wel voorstellen hoe iemand er zo over is gaan denken. Dat is het moeilijke van schrijven denk ik...

Tirza G.

Tirza G.

13-09-2009 om 14:49

Ja en nee

Ik ben in het echt heel aardig, maar de meeste mensen dénken van niet. De reactie die ik al 30 jr krijg is: gut, je bent veel aardiger dan ik dacht. Ik weet niet hoe dat komt, uitstraling ofzoiets.
In een real life discussie ga ik ook niet opzij, maar omdat je me er dan life bijkrijgt, komt het minder hard aan. Mijn prettig hoofd, denk ik. Ofzo.

Waar het mis gaat, is dat het tekst is op een scherm. Ik ben gewend teksten te analyseren (behalve die van mezelf natuurlijk heh heh heh) en te redigeren, dus ik zie iedere gedachtensprong, verbuiging of tegenspraak. En omdat het maar blijft stáán voor mijn neus (ipv in de lucht opgaan zoals in een gesprek) ga ik er dan wat mee doen.
Waar het ook mis gaat, is dat je iedere vorm van non-verbale communicatie mist. Als het stort van de regen en ik type: Lekker weer hier! dan weet niemand wat ik bedoel. Misschien bedoel ik het ironisch, misschien bedoel ik het wel positief omdat ik op regen zat te wachten voor mijn tuin, misschien bedoel ik wel: lekker weer híer (omdat mijn kinderen weer lekker hier thuis zijn - ofzo).
En natuurlijk vorm je een beeld van mensen, je bouwt iets op. Maar dat kun je alleen maar met de stukjes die je krijgt. Je weet op den duur waar mensen wonen, hoeveel kinderen/huisdieren ze hebben en hoe ze over dingen denken, of ze bv gegeven hebben, buitenshuis werken, met het ov gaan etc. Tja. Dan ga je een discussie al meteen met een bepaalde achtergrond in, tenminste, ik wel.

Tirza

Justine Pardoen (Ouders Online)

Justine Pardoen (Ouders Online)

13-09-2009 om 18:05

Blij met deze draad

Ik ben heel blij met deze draad. Soms is het nodig even stil te staan bij wat je aan het doen bent (refectie). Daar leer je van en het maakt je voorzichtiger (compassie).

De laatste weken kregen we signalen als Forumbeheer dat mensen zich soms onveil voelden op ons Forum. Ofwel doordat ze zich aangevallen voelden in een discussie, ofwel doordat anderen dat elkaar aandeden zonder dat ze terugefloten werden.

Wij proberen hier een evenwicht te vinden in 'beheren' = in goede banen leiden, scheidsrechteren soms en 'vrijheid geven' = er zit niemand te wachten op onze inmenging als die niet nodig gevonden wordt. Dan zouden we zijn als de (ouderwetse) telefoniste die inbreekt in een telefoongesprek 'mevrouw, kan uw toon wat aardiger?'. En dat is soms best lastig. Emoties lopen soms hoog op en rake klappen worden soms uitgedeeld. Ook hier, onder ouders, de opvoeders van wie je het goede voorbeeld verwacht ;-).

Juist doordat we hier intensief beheren, weet iedereen dat we meelezen in altijd kunnen ingrijpen. Dat op zich maakt al dat mensen zich meer inhouden dan op een forum waar geen beheer is. Ik ben trots op wat inmiddels bekend als de Ouders Online-cultuur. Ik vind overigens ook dat jullie daar zelf het meest aan bijdragen aan die goede Ouders Onilne-cultuur: meestal ziet iedereen zelf op tijd als iets te ver gaat, of als een discussie uit de hand loopt. En bijna altijd draait het de goede kant weer op.

Maar soms gebeurt dat wel te laat, of niet snel genoeg, en horen we buiten het Forum om dat mensen afhaken, dat ze erg geschrokken zijn van bepaalde opmerkingen enz. En dat doet mij persoonlijk pijn, want wij willen hier voor iedereen een veilige en prettige plek kunnen bieden. En ook echt voor alle ouders. Juist die verschillen die hier bij elkaar komen, vind ik zo waardevol.

En daarom ben ik blij met deze draad: even stilstaan bij wat je eigen aandeel is, is zinvol. Dat je beseft dat je soms iets minder snel op 'reactie verzenden' moet klikken, en soms iets minder lichtgeraakt moet zijn in het ontvangen van een boodschap.

Mijn stelregel voor jullie allemaal is: bij de lezer moet een glimlach op het gezicht verschijnen, van herkenning, door humor, door troost, doordat een bericht je prikkelt je te verplaatsen in een ander, eens een heel ander standpunt in te nemen enz. Zodat je als je de computer uitzet, weet dat het geen slecht bestede tijd was...

Justine Pardoen (Ouders Online)

liedewij

liedewij

13-09-2009 om 23:21

Justine

Fijn dat je blij bent met deze draad. En het kunt zien als reflectie. Ik vind het wel jammer dat er gister bij het originele draadje alleen maar kort gesteld wordt dat het meta is en dat de draad verwijderd wordt.(dat gebeurt wel vaker). Zonder uitleg.
En nu in aangepaste vorm zet het je aan het denken. Erg jammer dat je zelf niet duidelijker reageert/omschrijft wat het probleem is.

Liedewij

Kaaskopje

Kaaskopje

14-09-2009 om 00:50

Liedewij

Het forumbeheer bestaat uit meerdere personen, die dus onafhankelijk van Justine beslssingen nemen over ingrijpen, aanvullen of sturen in een draadje. Justine is dus niet persoonlijk verantwoordelijk voor de verwijdering van het andere draadje. Ik was het ook niet eens met deze beslissing, maar nu is het toch goed gekomen. Mooi toch?

Jakiro

Jakiro

14-09-2009 om 01:07

Ik was het

Die voorstelde om hetzelfde draadje nog eens te starten, alleen dan algemener gesteld.
Ik ben blij dat Kaaskopje dit opgepikt heeft, als we op Klaartje hadden moeten wachten, was het er nooit van gekomen, die is veel te veel van zoonlief aan het genieten. :)
Maar nu over het onderwerp.
Ik discussier hier (of een ander forum) precies hetzelfde als IRL met (redelijk) onbekende personen. Misschien nog wel netter dan IRL, omdat ik hier nog eens kan overlezen wat ik opschreef en kan schrappen of aanvullen.
Wel is het zo dat ik op een forum sneller reageer op onderwerpen, die ik in IRL misschien aan me voorbij zou laten gaan.
In een discussie met geliefden/goede bekenden lijken we hier wel een Italiaans gezin. Het gaat er hard (qua volume) en stellig aan toe en we reageren allemaal heel snel en gedreven. Soms ook kwetsend omdat je weet dat je het gelijk uit kan praten en kan beargumenteren voordat je woorden een eigen leven gaan leiden (zoals hier)
Jakiro

Het grote verschil

Voor mij is het grote verschil tussen een discussie alhier en in de realworld, dat hier mensen van allerlei pluimage, rangen en standen, achtergronden en levenservaringen etc. rondzwermen. Dit is niet overeenkomstig met een discussie in het echte leven, dan heb je vaak mensen om je heen die 'gelijk' zijn aan jouw of die je erg goed kent, soms al járen. Vaak weet je zelfs al vantevoren wát die ervan vinden (voordat de discussie dus gaande is). Hier is elke discussie een sprong in het diepe.
Dat maakt de discussie's hier levendiger.
Gehakketak vindt ik wel vervelend, vooral als er de hele tijd 'op de man'gespeeld wordt of als er de hele tijd wordt doorgezeurd over 1 bepaald woord. Waar ik ook wel eens van baal is als er ergens in een lijntje een discussie uit een ander lijntje (tussen dezelfde personen) opeens weer mee gaat spelen...Soms snap ik er dan opeens niets meer van (huh, waar hebben ze het nu over?) gewoon omdat ik niet alle lijntjes altijd lees.
Soms zeg ik er ook nog wel eens wat van....maar dan schertsend, in de hoop dat ze het oppikken en wat rustiger worden.
Ik geloof zelf niet dat ik dat doe....en als ik het doe, zal het per ongeluk zijn. Dat iets verkeerd overkomt (is me al wel eens gebeurd) dat je iets helemaal niet zo verkeerd bedoelt, maar het zo wel opgevat wordt. Maar dan probeer ik het wel altijd weer recht te breien en goed uit te leggen. enigzins sarcastisch gehakketak kan ik nog wel een beetje de humor van inzien, maar dat is dan ook het enige positieve eraan.
Maar ik geloof ook wel dat een stevige discussie wel met enige emotie gepaard gaat en dat de grens tussen wat kan en niet kan dan ook wel erg 'vaag' wordt...
Of ik in het echte leven anders ben? Ik denk het niet, er zijn er al velen die mij 'herkend' hebben in het echte leven van hier. Ik ben gewoon altijd hetzelfde (saai mens hé?) en heb helemaal geen zin om me anders voor te doen.
groeten albana

Maxime.M

Maxime.M

14-09-2009 om 10:01

Adrem

Hoi,

Ik kan hier makkeijker een discussie voeren dan IRL. Gewoon omdat ik niet zo adrem ben, ben ik in een discussie vaak te laat met mijn argumenten, gewoon omdat ik er niet zo snel op kan komen of het niet goed kan verwoorden. Hier kan dat wel omdat ik de tijd kan nemen ergens over na te denken. Verder ben ik hier net zo vriendelijk als in het echte leven, dat is niet zo anders, heb gewoon niet de behoefte om onvriendelijk naar anderen te zijn. Als ik dat anderen hier zie doen dan denk ik ook wel eens OEII en durf daar niet op in te gaan, wel blijf ik het draadje dan volgen om te zien hoe e.e.a. afloopt. Tevens vind ik inderdaad de diversiteit van de discussies hier leuk, er zijn zoveel verschillende meningen en heb er ook vaak wat van opgestoken.

maxime

liedewij

liedewij

14-09-2009 om 10:25

Reaktie

Het is geen onwil maar ik kan de uitleg van Tihama niet vinden.

Ik reageerde op het berichtje van Justine. Niet om haar persoonlijk maar omdat zij onderdeel is van het OO team en wat gepost had. En ik dacht mij te herinneren dat zij het draadje van Klaartje verwijderd had. Dat metadiscusies niet gewenst zijn begrijp ik wel maar ik vind het jammer dat er dan zo kort gereageerd wordt. Als OO duidelijker had aangegeven waar het mis ging in de posting van Klaartje had zij er wat aan gehad(en ik ook). Nu is het doordat een ander het opnieuw gepost heeft in aangepaste vorm dat de draad weer is gaan leven. Maar goed; eind goed, al goed.

On topic;het is fijn om met zoveel verschillende mensen hier te zijn. Ik heb er veel van opgestoken. Ik vind het wel jammer dat vaak dezelfde mensen "op de man spelen" of ten alle tijde hun gelijk willen halen. Ik probeer me er niet aan te storen en daar niet meer op te reageren. Maar soms zit ik er dan onbedoeld middenin. In het dagelijks leven zou ik met een grote boog om deze mensen heen lopen. Ik denk dat ik hier even vriendelijk/onvriendelijk ben dan IRL. Maar soms worden dingen verkeerd uitgelegd/opgevat. IRL is dat makkelijker weer recht te breien vind ik dan hier. Omdat het hier soms al weer groter gemaakt wordt dan het in werkelijkheid was. En helaas wel vaak door dezelfde mensen.

Liedewij

Roos Vicee

Roos Vicee

14-09-2009 om 10:28

Eerst wel nu niet meer

Toen ik hier net kwam (ondertussen alweer een aantal jaren geleden, en ja ik verander nog wel eens van nick) reageerde ik veelal zonder nadenken. Dat kwam vaak nogal bot, hard en ongenuanceerd over. Van de reacties daarop heb ik in de loop van de tijd veel geleerd. Ik schrijf nu regelmatig een reactie ergens op die ik na het lezen ervan alsnog weer verwijder. Vaak loopt het dan uit op helemaal niet meer reageren.
Maw ik ben hier op het forum tegenwoordig vaak net zo onzeker als IRL ;)
Ik ben best snel-opvliegend en heb eigenlijk heel snel vaak een menig ergens over klaar. IRL gooi ik die mening er alleen maar direct uit bij mensen die ik heel goed ken, maar verder durf ik dat veelal niet. Ik denk dat dat komt omdat ik verbaal niet zo heel erg sterk ben. Ik heb meer tijd nodig om dingen te formuleren en op een forum heb je die tijd gewoon wel. Dat was voor mij dan ook een vreselijk valkuil de eerste jaren dat ik hier kwam. Ik formuleerde mijn mening en klikte gelijk op verzenden. Dom....
Ik heb dan ook gemerkt (en daardoor geleerd!) dat mijn te vlugge en vaak ongenuanceerde mening, meestal heel anders op mensen overkwam dan dat ik het bedoelde. Dat liep vaak uit op heel heftige discussies waar ik dan vaak ook erg last van kon hebben IRL. Ik denk dat ik door de jaren heen wel wat milder geworden ben in mijn reacties. Ik reageer sowieso veel minder omdat ik meer heb leren nadenken. Overlezen, herschrijven, weer overlezen, enz. soms kost het zoveel tijd dat ik me afvraag: waarom reageer ik hier nou op? Wat brengt het? met het gevolg dat ik OOL afsluit en overga tot de orde van de dag.
Dus mijn antwoord op de vraag: Ben je in `het echte leven` anders dan op het forum? is:
Ja, in het verleden was ik anders dan IRL maar tegenwoordig verschilt dat nog weinig meer.

Jade

Jade

14-09-2009 om 10:36

Liedewij (ot)

deze uitleg staat niet in een posting van Tihama zelf, maar in een reactie van de Forumbeheerder (gisteren geplaatst, titel ´Niet over dit forum´)

liedewij

liedewij

14-09-2009 om 10:40

Dank je

Ik had deze posting over het hoofd gezien.

Pseudo argumenten?

En wat mag pseudoargumenten dan wel niet zijn? Een argument is een argument, of je er mee eens bent of niet en that's it. En ik heb in het echte leven ook nog nooit van pseudoargumenten gehoord!
(moet ik onthouden....vertel 'm morgen aan m'n collega's)
groeten albana

Tirza G.

Tirza G.

14-09-2009 om 16:18

Liedewij

Meta-discussies zijn verboden, dat staat gewoon in de forumregels. Er worden zo vaak postings uit draadjes verwijderd die "meta" gaan - dat wordt niet iedere keer uitgelegd. De uitleg: dit gaat meta, dit haal ik weg - wordt geacht voldoende te zijn.

Tirza

Maar anders...

Misschien vindt iemand anders die z.g. pseudo-argumenten wél een goed argument en meent die dat ook....En dan reageer jij zo....Dat bevorderd de discussie niet bepaald en het wekt ook de indruk dat anderen wél jouw argumenten serieus moeten nemen (en dus luisteren, goed lezen) en andersom jij die van anderen niet.
Overigens even gegoogeld op 'pseudoargumenten', zowel enkelvoud als meervoud en zowel los als samengevat en de enige nederlanstalige site die het woord gebruikt is het stormfront(ahum). Dus het is geen 'normaal' nederlands woord (zie zo dom was ik dus ook nog niet). Behalve dan bij nazisten. Dus beter maar niet meer gebruiken denk ik.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.