Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Collega blijft mijn naam verkeerd typen

in plaats van bijvoorbeeld Manda, schrijft hij Maanda. En in mijn emailadres en alle keren dat ik hem gemailt heb en ook andere mensen mij in die emailgroep mailen staat toch duidelijk hoe het wel geschreven moet worden.

Hoe moet ik hier iets aan doen ? Of gewoon maar voorbij laten gaan ? Ik vind het wel wat irritant worden want blijkbaar heeft hij nu in zijn hoofd zitten dat ik zo heet zoals hij het typt.

cqcq

cqcq

23-09-2010 om 19:39

Vriendelijk op wijzen

Begin eerst maar met er vriendelijk op wijzen op hoe je je naam schrijft. Waarschijnlijk helpt dat wel.

Puck

Puck

23-09-2010 om 19:39

Ook al gewoon gezegd

Heb je die persoon ook al gewoon gezegd dat je naam anders gespeld moet worden. Misschien is hij gewoon niet zo attent dat hij het oppikt uit een mailadres ofzo.

Manda Rijn

Manda Rijn

23-09-2010 om 20:16 Topicstarter

Maar

ik zie hem zelden dus alles gaat via de email. wat is een mooi en vriendelijk zinnetje ? Het is een heel aardig persoon maar wel wat nerveus en snel van zijn stuk/onzeker etc dus vandaar, het is ook direct degene boven mij.

Lou

Lou

23-09-2010 om 20:26

Vriendelijk zinnetje

Onderaan de volgende mail:

groetjes,

Manda
(Manda dus, niet Maanda :-))

Carmen

Carmen

23-09-2010 om 20:40

Oog om oog

Kan je niet iets vergelijkbaars doen met zijn naam? En dan maar afwachten of het kwartje valt :-)

Caarmen.

Iris

Iris

23-09-2010 om 21:22

Zelfde

haha..ik dacht het zelfde als Carmen. Mijn man's naam eindigt op een k maar kan ook met een c eindigen. Bijvoobeeld Erik.
Toen hij eens consequent Eric genoemd bleef worden in verschillende mailtjes van ene Piet stuurde hij in zijn volgende mail de aanhef:
Beste Pied, met een smiley er achter.
Misschien een idee?

Asa Torell

Asa Torell

23-09-2010 om 21:27

Zoals lou

ongeveer inderdaad, of iets als: ps, ik heet Manda, geen Maanda.
Volgens mij kun je dit niet neutraal genoeg doen, het is toch al pijnlijk en als je het met een grapje (a la Pied) doet kan iemand wel eerst boos worden (ook als reactie op het boze gevoel wat achter het grapje zit) en daarna pas begrijpen waar het om gaat.
Ik heb mezelf ook eens uitgeleefd op een 'geachte meneer Naomi' brief maar ja, met die persoon had ik verder ook niets meer te maken. Als het een directe collega is kun je dat m.i. echt beter niet doen.

reina

reina

23-09-2010 om 21:51

Ach

Mijn echte naam wordt door sommige mensen ook stelselmatig verkeerd geschreven, ik heb het diverse keren gezegd / gemaild, maar het schijnt moeilijk te blijven. Ik maak me er niet druk om.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-09-2010 om 00:24

Inderdaad direct vragen

Gewoon vragen of hij voortaan Manda wil zeggen en zoals ze bij ons werk altijd onder een mailtje zetten als ze iets belangrijks verteld hebben:
Als je hier vragen over hebt kom dan even naar me toe.:-)
Het zou leuk zijn als hij vervolgens even laat weten dat hij je opmerking gelezen heeft.

Manda Rijn

Manda Rijn

24-09-2010 om 09:27 Topicstarter

Ah dank

ik ga volgende email van hem beantwoorden en dan het zinnetje grt. Manda (en niet Maanda ;-)

ja dat is dan duidelijk en toch nog aardig, bedankt !

Manda Rijn

Manda Rijn

24-09-2010 om 09:44 Topicstarter

Nah ja izar

wat apart dat een collega dan uit haar eigen voorkeur jouw naam andes gaat schrijven !

Mijn vriend ergert zich eraan dat mensen zijn naam afkorten, dat vinden ze dan gezelliger of makkelijker ofzo, ik vind zijn naam afgekort ook totaal anders dan hij echt is dus ik deel die mening.

Hier op straat korten de kinderen elkaars naam ook af en dan met een plat Haarlems accentje erop, arghhh en het zijn zulke mooie Franse namen....

Vera*

Vera*

24-09-2010 om 10:40

Vervelend

Bij sommige mensen kun je zeggen wat je wilt maar blijven constant een naam verkeerd schrijven. Voornaam man is de k vaak verwisseld met de c of staat er bij de achternaam een tussenvoegsel 'van' tussen.
Mijn schoonouders hebben het ook heel erg bont gemaakt. De naam van zoon hebben ze totdat hij zeven was verkeerd geschreven, inclusief op de verjaardagskalender in de wc.

Vera

Puck

Puck

24-09-2010 om 10:50

Vera

Ja... mijn schoonmoeder doet het ook nog steeds na 12 jaar. Ik kan daar niet echt bij met mijn pet , maar ik erger me er niet aan.
De trainer van Puckoudste doet het na 5 jaar voetbal ook nog steeds fout. In het begin ergerder ik me er aan en heb ik ook wel eens gemaild of hij het goed wil schrijven, maar nu ik weet dat hij hartstikke dyslectisch is kan ik me er ook niet meer aan ergeren.

Manda Rijn

Manda Rijn

24-09-2010 om 10:56 Topicstarter

mijn jongste heeft een blijkbaar erg ingewikkelde naam, de naam komt ook niet voor in NL (volgens mij was ze in 2009 de enige die zo genoemd is).

Dus dat wisten we wel van te voren maar er zijn nu wel heel veel varianten gaande en ik blijf het telkens zeggen. Ze maken er een lange -eine- of -ènne- van terwijl het kort is -enne is.

Noordzeekanaal

Manda, ik had altijd begrepen dat Alle namen boven het genoemde kanaal worden afgekort tot een enkele lettergreep met een harde lelijke platte klinker erin. Maakt niet uit of de oorspronkelijke naam ook maar twee lettergrepen is, of dat moeder het honderd keer uitlegt, of dat je het zelf altijd goed zegt.

Dus eigenlijk, gezien de ligging van je woonplaats, zou het wel goed moeten gaan.
Misschien kun je de kinderen bij jullie in de straat daar even fijntjes op wijzen? Dat ze in geval van een hardnekkige voorkeur voor afko's even de tunnel moeten nemen?

Erger je niet....

Verwonder je slechts :-)
Ik heb een heel aparte voornaam, die ik zelf nog nooit ergens anders ben tegengekomen. Als kind zijnde ergerde ik me rot aan het fout uitspreken/schrijven/verbasteren enz. van die naam.
Tegenwoordig lach ik me alleen maar rot en laat me ook van alles en nog wat noemen, mits ik het zelf ook leuk vind.

Gr. Poezie.

Ha poezie

Heb ik ook!

Als kind veel ergernissen en nu laat het me siberisch.

Het leukste is wel mensen die het altijd verkeerd blijven doen (meestal vrouwen boven een zekere leeftijd). Dat geeft mij de kans om een ultieme categorie van waardering te scheppen. De mensen die mijn naam verkeerd uitspreken en die ik niet meer corrigeer.
Het zijn er maar een paar en ik acht ze huizenhoog!

Weet niet beter

Het komt eigenlijk zeer zelden voor dat mensen mijn echte naam correct uitspreken, behalve degene die ik al heel lang ken. Om juist schrijven maar te zwijgen. Consequent wordt een letter weggelaten of toegevoegd, waardoor de klinkers heel anders worden uitgesproken. En sinds ik in Duitsland woon is het nog vele malen erger. Ook mijn kinderen hebben geen doorsnee-namen, maar toch ook niet heel vreemd.

Toen mijn collega vorige week wel een hele aparte verbastering bezigde (aanhef per mail nota bene, terwijl het in het emailadres staat), heb ik hem geantwoord dat de eerstvolgende keer dat hij mijn naam goed schrijft, ik een cake voor hem bak.

En aan de mensen die het nooit zullen leren, zeg ik dat ze me ook bij de eerste 3 letters van mijn naam kunnen noemen. Die is namelijk wel heel gangbaar.

Fély

Herkenning

Hier een zoon met de letter k in zijn naam, bijna iedereen doet het stomweg met een c, de juf heeft het nu wel in de gaten gelukkig. Want het is toch leuk om zijn eigen naam op de werkjes te zien staan, ipv zijn naam maar dan anders geschreven.

Gewoon volhouden Maanda;-) Uiteindelijk valt het kwartje, hopelijk.

Olijvje

Polly Shearman

Polly Shearman

24-09-2010 om 15:57

Nieuwsgierig

Wat voor namen jullie dan hebben? Dat het zo makkelijk voor andere mensen is om er iets anders van te maken>?
Moet ik denken in de zin van Youp en Joep of Danielle en Daniëlle? charlotte en charlot?
wat voor soort is het, ik begrijp best dat jullie je echte naam niet willen noemen maar ik kan me er gewoon niet iets van voorstellen, dat je bij voorbeeld Karin heet en mensen je Kaarin noemen??!?! ( om maar een geheel uit de lucht gegrepen voorbeeld te noemen)

groet,polly

reina

reina

24-09-2010 om 16:43

Polly :-)

Mijn naam weet je volgens mij (hyve :-)), je kunt het schrijven met een r ertussen of met ch of ...., er zijn veel variaties mogelijk heb ik gemerkt, de meest simpele ( hoe je het zegt) wordt vaak vergeten :-)

Bastet

Bastet

24-09-2010 om 18:40

Polly

Geloof mij,zelfs de meest simpele namen spreken mensen verkeerd uit of worden verkeerd geschreven.Echt,het is gewoon knap!
Bastet

Guinevere

Guinevere

24-09-2010 om 21:20

Ach :-)

Ach, ik kan me nog wel iets voorstellen bij een fout gespelde naam. Maar wat mij laatst overkwam! Mijn collega met wie ik al 10 jaar samenwerk noemde mij.... meneer!
Ik heb hem wel even flink de oren gewassen. Ik geloof trouwens dat ik die dag zelfs een rok aanhad.

Kiki

Kiki

24-09-2010 om 22:00

De namen van mijn kinderen doen ze altijd verkeerd

Mijn ene zoons naam eindigt op een h en die wordt consequent weggelaten.

Mijn andere zoon heb ik aan mijzelf de danken, want ik heb de Nederlandse spelling gebruikt in plaats van de Franse versie.
Hoewel Berber, wiens zoon dezelfde naam heeft alleen dus wel de Franse versie, het waarschijnlijk precies andersom vind :)

Mijn naam is sowieso vrij standaard, maar nog presteren mensen het om mij Ingrid te noemen en ik kan je verzekeren. Het lijkt niet eens op mijn naam.
Maar toch al meerdere malen gebeurd, bij verschillende mensen, ik snap er werkelijk helemaal niets van.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-09-2010 om 00:47

Rodebeuk

Echt niet iedereen hoor!:-) Ik hou er ook niet van. En met mij vele anderen. Als ik mijn kind met een lettergreep had willen aanspreken had ik wel zo'n korte naam gekozen. Maar er zijn er ook veel die het wel doen. Is dat typisch iets voor boven het kanaal? Ik vind het een nare gewoonte. Sab voor Sabine, Mar voor nou ja, hoeveel Mar-namen bestaan er?! Kel voor Kelly... Het zit zo niet in mijn systeem dat ik het echt mijn mond niet uitkrijg.

Irritant inderdaad

Mijn echte naam wordt soms op een andere manier uitgesproken en dan zeg ik het altijd even, dat het niet x maar y is. Een oud-collega van me die het maar fout bleef doen ben ik op een gegeven moment een keer Haarie gaan noemen (hij heette Harry). Ach ja, hielp niet veel, hij kon het gewoon niet onthouden denk ik.
Dochterlief heeft een zeldzame engelse naam die helaas vaak verkeerd verstaan wordt en door andere kinderen soms prachtig fonetisch wordt verhaspeld.
Maar mijn schoonouders slaan werkelijk alles (de schatten, en dat meen ik). Mijn vriend heeft een simpele engelse naam maar zijn ouders hebben het nooit goed geschreven (laten we bv. zeggen dat hij anthony heet, zij hebben altijd antohny geschreven...)

Groetjes van Vonda

Bastet

Bastet

25-09-2010 om 08:24

Kiki

Herkenbaar,ik werd vroeger zo vaak Jolanda genoemd,maar ik heet Yvonne.

Yta Chalne

Yta Chalne

25-09-2010 om 08:37

Niet

Mijn voornaam is van het soort dat mensen me meteen vragen 'm te spellen, dat gaat dus meestal prima. De namen van de kinderen gaan eigenlijk ook altijd goed. Man heeft een 'a' teveel in zijn voornaam om gangbaar te zijn, dat gaat altijd fout maar daar ligt hij verder niet van wakker.

Hellen

Hellen

25-09-2010 om 10:08

Echte naam

Je kan hier toch gewoon onder je echte naam posten, niemand kan die toch aan je nick koppelen? Ik snap de meeste uitleggen hier namelijk niet. Ingewikkeld gedoe over x en y... i en y enz enz.
Mijn naam is dus Hellen maar als sinds de kleuterschool wordt er regelmatig Helen geschreven, ik kijk er niet meer van op en ach, de uitspraak is hetzelfde.
Ik zelf schrijf ook wel eens een naam verkeerd, onlangs nog, Christel in plaats van Cristel , tja, met -h- is gewoon gangbaarder. En dat is bij mijn naam denk ik ook zo.

Polly Shearman

Polly Shearman

25-09-2010 om 11:32

En bedankt he reina!

Ik heb mijn hyves afgespeurd maar ik weet het gewoon niet meer! heb ik jou op hyves?? oh wat een drama is dat toch die nick namen! het word echt weer tijd voor een meeting, want ik vergeet dus welke gezichten bij welke hoofden passen... gezichtsblind he!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.