Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Lorwyn

Lorwyn

19-10-2010 om 13:37

De "gewone" man.

Vorige week had ik een nare discussie met een oom van me.
Dat hij nogal conservatief is dat wist ik allang, maar hij beschouwt zichzelf als "de gewone man" (nee hij heet geen Henk ;)).
Ik daarentegen behoor daar niet toe. Ik vroeg hem om uitleg, maar echt verder dan "je hebt gestudeerd" kwam hij niet. En ik stem links (dat gokte hij, maar hij had wel gelijk) en dat is dus ook niet gewoon.
Oom is erg blij met dit kabinet; eindelijk die linkse hobbies de deur uit (hij haat kunst)en geen subsidie op milieu meer.
Hij rijdt een dikke MPV en lacht mij uit om onze Prius. Echte tegenpolen dus.
Maar het heeft mij aan het denken gezet. Waarom behoor ik niet tot "de gewone man"? Ik vind mezelf en ons gezin heel gewoon. We werken beide, ik als zzp-er mijn man als ict-er en hebben 2 kinderen en een hypotheek. Lijkt mij behoorlijk standaard.
Zijn wij dan niet "de gewone man" omdat we allebei HBO+ niveau hebben? Dat is tegenwoordig toch ook heel gewoon?
Of omdat we links gestemd hebben?
Of omdat we redelijk milieubewust proberen te leven?
Ik voelde me best wel in mijn wiek geschoten door mijn oom; hij is de gewone man maar wij niet....
Hoe kijken jullie daartegenaan?

fladder

fladder

19-10-2010 om 13:58

Lorwyn

"Normal is overrated"... ;-)
Als normaal de norm van jouw oom is, zou jij dan graag normaal willen zijn?
Ik spoor van geen kanten ;-) volgens "de norm" van verschillende mensen (die norm verschilt per persoon), maar ach... Verder zijn we ongevaarlijk, toch...?

bibi63

bibi63

19-10-2010 om 14:21

De gewone man......

...... is een beetje simpel (je oom dan ;). Waarom zou de gewone man met een (schat ik) modaal inkomen blij zijn met dit kabinet? Voor de 'gewone', modale man is dat financieel gezien helemaal niet gunstig. Wel kan de 'gewone' man domme denkbeelden hebben en blij zijn met een anti-allochtonen beleid en blij zijn dat hij niet met groenlinks o.i.d. zit opgescheept waardoor hij er telkens op wordt gewezen dat hij zijn afval moet scheiden.
Denk maar zo: je oom is gewoon jaloers: heeft een lagere opleiding, minder interessante baan, lager inkomen en geeft zich nu af op jou.
Gr. Bibi

De 'gewone man'

Je kunt vast - al dan niet met hulp van de site van het CBS - bedenken wie de gemiddelde man is. Wat Pelle al zegt: fulltime baan, gemiddeld inkomen, vrouw met parttime baan met bijbehorend inkomen, 2,3 kind en een hond.

De 'gewone man' in de zin ''de gewone man wordt ook altijd gepakt"is een mopperige blanke man die ontevreden is over zijn positie in de maatschappij en ten onrechte denkt dat dit kabinet die positie zal verbeteren ;-)

Een vrouw is natuurlijk nooit de gewone man :-)

Groeten,

Temet

Ik denk bij de gewone man

toch nog altijd aan het programma Pisa. De gewone man is heel gewoon, heeft schoenmaat 42, kijkt sport op zondagavond, eet woensdag altijd een gehaktbal en wast iedere zaterdag de auto.

De gewone man

In mijn ogen bestaat*de gewone man* niet.
iedereen is uniek.Met zijn eigen mening en eigen karakter.Er is volgens mij ook geen enkele persoon in de wereld die 100% indentiek is aan een ander persoon.

fladder

fladder

19-10-2010 om 20:36

Wat savon zegt...

...wou ik ook al zeggen, maar ik heb geen tijd om te zoeken...

Ik pak een pils tegen de dorst
Aan het ontbijt lees ik de krant
Ik hou van boerenkool met worst
Eens per week ga ik in bad
's Zomers twee weken naar het strand
Zaterdag 's middags naar de stad
Naast m'n schoenen loop ik niet
Ik heb maatje 42, 42

Heel gewoon, doodgewoon
Ik heb een dochter en een zoon
Heel gewoon, doodgewoon
Een rijtjeshuis waarin ik woon
Z'n vrouw zit in een caravan
En in 't weekend gaat hij ook (moet-ie wel)

Heel gewoon

Naar het kantoor in de Kadett
Van voren word ik al wat kaal (doodgewoon)
Een regenjas, een ruitjespet (heel gewoon)
Als ik naar bed ga ben 'k zo moe
Zo afgepeigerd dat ik heb
Alleen maar in het weekend toe
Naast m'n schoenen loop ik niet
Ik heb maatje 42, 42

Heel gewoon, doodgewoon
Ik heb een dochter en een zoon
Heel gewoon, doodgewoon
Een rijtjeshuis waarin ik woon
Heel gewoon, doodgewoon
Heel gewoon, doodgewoon

Ik ben een doodgewone man
En daar is er maar eentje van
Goedbeschouwd ben ik uniek
In mij zit doodgewoon muziek

Heel gewoon, doodgewoon

Lorwyn

(Mooie nick heb je trouwens!)
Volgens mij moet je bij jezelf eens nagaan waarom je het eigenlijk zo belangrijk lijkt te vinden om tot de categorie 'de gewone man/vrouw' te behoren. Waarom zou je zo graag gewoon willen zijn?
Wellicht komt het uit het linkse gedachtengoed (dat herken ik nl. wel een beetje, links/arbeiders/doe maar gewoon, etc.).
Ik streef er eigenlijk niet naar om gewoon te zijn. Ik heb wel een gewoon leven uiteraard met de dagelijkse sleur, maar ik vind het ook leuk om bijzondere dingen te doen. Dat uit zich bij mij bv in mijn hobbies, maar soms wil ik ook juist dingen doen die men niet van mij verwacht. Zo ben ik een jaar au pair geweest na de middelbare school. Ook weer niet zo bijzonder, maar de meeste mensen maken zoiets niet mee.
Heeft volgens mij dus te maken met verwachtingen die je van jezelf en het leven hebt.

Groetjes,
Vonda

bibi63

bibi63

19-10-2010 om 21:23

Vonda

De grap is vooral dat de zgn 'gewone' man juist meer rechtse denkbeelden heeft, ondanks het feit dat het financieel gezien niet logisch is. En dat typeert volgens mij de 'gewone' man in het voorbeeld van Lorwyn: niet verder kijken dan je neus lang is.
Gr. Bibi

reina

reina

19-10-2010 om 22:00

Het volk

Ik krijg het gevoel dat de gewone mannen samen het volk vormen. Dat vind ik ook zo'n kreet 'hij zegt wat het volk wil...' De gewone man lijkt rechts te zijn, hij mag niet zo veel te verdienen, niet erg hoog opgeleid te zijn. Eigenlijk zoals mijn superlinkse schoonmoeder zichzelf en haar echtgenoot zag, 'het gewone volk', ze moest eens weten dat die gewone mannen nu niks van links moeten weten :lol:

Kaaskopje

Kaaskopje

20-10-2010 om 01:01

Dat zijn wij

Als de gewone man is zoals Pelle omschrijft, zijn wij 'de gewone man'. Ik maak wel de kanttekening dat de gewone man best een leidinggevende functie kan hebben. Je hebt leiding in soorten en maten.
De narigheid is dat ik niet geassocieerd wil worden met de 'gewone man' in de betekenis van "....is een mopperige blanke man... etc."
Mijn vooroordeel is dat 'gewoon', maar dan in de zin van die mopperige man, amper de krant leest, de actualiteitenprogramma's overslaat, op Hart van Nederland na, en daardoor blijft steken bij het niveau van roddel en achterklap, en zich vervolgens als een soort vakbondslid gedraagt met 'we pikken het niet meer'. Hoeveel last heeft 'we' persoonlijk écht van buitenlanders en is eigenlijk vooral bang gemáákt? Hoeveel voordeel denkt 'we' te halen uit het stopzetten van subsidies voor kunst en cultuur? Hoeveel denkt 'we' er persoonlijk op vooruit te gaan, als Nederland minder ontwikkelingshulp gaat geven?
Ondanks dat man en ik tot 'de gewone man' horen met ons inkomen, ons 2,3 kind, huisdier en huurhuis begrijpen wij niet veel van die mopperende 'gewone mannen' die nu op de PVV gestemd hebben, of eigenlijk heel erg blij zijn dat hun partij met gedoogsteun van de PVV gaat regeren.

Xerxes

Xerxes

20-10-2010 om 07:24

Kaaskop

Dus je begrijpt eigenlijk niks van de meerderheid van de stemmers en daar ben je eigenlijk wel trots op? Dan heeft dat krantenlezen en actualiteitenrubriekenkijken blijkbaar toch niet veel geholpen ;)

Carin

Carin

20-10-2010 om 09:31

Pelle (ot)

En dan gaat hier een hele andere wind waaien!

Dat wel natuurlijk!

Quotes die ikbijna dagelijks gebruik, maar niemand in mijn omgeving begrijpt ze...

Groetjes van carin, een fan

Kaaskopje

Kaaskopje

21-10-2010 om 01:49

Xerxes

Ondanks dat ik de actualiteitenprogramma's bekijk en kranten lees, begrijp ik de meerderheid van de stemmers nog steeds niet. Ik ben daar niet trots op. Ik verbaas me wel in hoge mate.
Ik besef dat er altijd mensen zijn die ergens last van ondervinden en daar terecht over klagen. Maar er zijn ook mensen die nergens last van hebben maar het probleem toch op zichzelf betrekken. Een raar soort 'we'-gevoel dus. Ik gebruik dit voorbeeld wel vaker: ik heb een klant aan de lijn gehad die haar abonnement wilde opzeggen. "Oh dat is jammer, wat is daarvan de reden?" De dame: "Ik heb eigenlijk nog nooit problemen gehad met het bedrijf, maar ze zeggen allemaal dat het slecht is, dus daarom zeg ik op." Ik: "Dus omdat ánderen dat zeggen?" Dame: "Ja." Ik heb het angstige vermoeden dat er best veel mensen uit de groep mopperende gewone 'mannen' zijn die op die manier naar de stembus gaan. Ze zeggen, dus ik vind.

Xerxes

Xerxes

21-10-2010 om 09:13

Kaaskopje

Er is nog een ander soort mensen. De soort dat alle problemen ontkent die niet in hun straatje passen.

De oom van Lorwyn zal misschien naar een ander TV programma kijken. Opsporing verzocht misschien. En die zal het opvallen dat het overgrote deel van de hoofdrolspelers daar van allochtone afkomst is, terwijl het percentage allochtonen in de samenleving slechts 20% is. Je hoeft het niet zelf mee te maken om die boodschap mee te krijgen.

En dan hebben we nog de diverse aanslagen. Theo van Gogh, de hofstadgroep. Intimidaties op straat (zelf ervaren). Een vriendin die voor hoer wordt uitgescholden omdat ze er Marokkaans uitziet (maar niet is) en geen hoofddoek draagt. Homo's die op straat in elkaar worden geslagen of weggepest. Rellen tegen de politie omdat een allochtoon wordt opgepakt na een misdrijf. De dreigende sfeer in de tram.

Natuurlijk, als je de problemen liever niet ziet, zul je ze afdoen als incidenten. Maar aneder mensen zien een structureel probleem, en ze hebben nog gelijk ook. En het is niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en Frankrijk.

Je moet je kop wel een meter diep in de grond hebben gestopt om te ontkennen dat die multiculturele samenleving problematisch is. Je ziet dat tegenwoordig ook steeds minder. Zelfs mensen als Femke Halsema en Wouter Bos geven toe dat er problemen zijn.

Niet zo vreemd dus, dat er veel mensen zijn blij met dit kabinet zijn. Ideaal is het niet. De meeste mensen vinden Wilders te extreem en het is maar de vraag hoe lang het goed gaat. Iedereen heeft wel wat aan te merken op het voorgestelde beleid. Maar wat immigratiebeleid betreft is er behoorlijk wat steun voor dit kabinet.

Mensen hebben een beetje genoeg van de multiculturele hosanna leer.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-10-2010 om 12:11

Kritisch zijn mag

Er is niks op tegen om kritisch te zijn. Ik vind ook dat er best wat beter gekeken mag worden naar wie hier wil komen wonen. Maar meneer Blonde Coupe is niet kritisch maar bevooroordeeld. Zijn aandacht ligt voor 99% bij mensen uit Islamitische landen en daar heeft hij zijn eigen redenen voor die minder op ons eigen land zijn gericht dan je zou mogen hopen van een Nederlandse politicus.
Stevig Christelijken zullen vanuit hun geloof sowieso argwaan tegen de Islam hebben, ik verbaas me dus niet over de soepele houding van de SGP en waarom het CDA toch overstag is gegaan op dat congres vind ik heel erg zwak en getuigt naar mijn idee van dat ze liever regeren dan zich aan hun principes te houden.
Mijn dochter is een tijdje geleden door een 'multiculti' type van haar fiets getrapt, maar ik betrek dat niet op al zijn vaderlandgenoten. Hij heeft dat gedaan, niet de rest. Bovendien kan hij wel Nederlander van geboorte zijn. Ik kan niet aan zijn neus aflezen waar hij geboren is.

Xerxes

Xerxes

21-10-2010 om 13:25

Kaaskopje

Ik weet het Kaaskopje, het is het bekende vooroordeelverhaal. Je mag de een niet verantwoordelijk houden voor wat een ander uit hetzelfde land heeft uitgespookt. Op zich natuurlijk correct.

Maar als je nou constateert dat massaimmigratie uit bepaalde landen tot problemen heeft geleid dan mag je als overheid wel degelijk zeggen dat dat maar eens moet stoppen. Gewoon om je eigen bevolking te beschermen. Een overheid is er voor de eigen bevolking en niet voor de bevolking van andere landen die hier graag naartoe wil.

Daarnaast constateer ik, met vele anderen, dat Nederlandse (over)tolerantie vaak neerkomt op het door de vingers zien van daden van de een die je bij een ander niet gepikt had. Religieus fanatisme van moslims wordt bijvoorbeeld door veel mensen uit een soort van beleefdheid veel meer getolereerd dan fanatisme van christenen.

Dat zijn factoren die Wilders aan z'n zetels helpen. En, al ben ik geen Wilders fan, ik hoop dat deze regering daar toch wat verandering in gaat aanbrengen.

Het is ook in het voordeel van de al aanwezige immigranten dat onze 'melting pot' niet verandert in een 'kruitvat'. Zoniet, dan voorspel ik je dat we nog veel ergere 'leiders' gaan krijgen dan Wilders.

reina

reina

21-10-2010 om 19:39

Xerxes

"van moslims wordt bijvoorbeeld door veel mensen uit een soort van beleefdheid veel meer getolereerd dan fanatisme van christenen" O ja? leg uit?
"Een overheid is er voor de eigen bevolking en niet voor de bevolking van andere landen die hier graag naartoe wil" dat is een stelling, maar is dat zo? Is de overheio er niet om mensen die naar ons land komen omdat het elders veel slechter is mede te helpen?

reina

reina

21-10-2010 om 19:42

Xerxes?

"Dus je begrijpt eigenlijk niks van de meerderheid van de stemmers " niet de meerderheid van de stemmers stemde op de PVV, hoor, de meerderheid stemde niet op Wilders.

Xerxes

Xerxes

21-10-2010 om 21:02

Reina

"niet de meerderheid van de stemmers stemde op de PVV, hoor, de meerderheid stemde niet op Wilders."

Zeker niet, maar als je even terugkijkt zie je dat ik (gisteren alweer) reageerde op Kaaskopje en die had het over PVV-stemmers en mensen die blij zijn dat dit kabinet er zit. Da's wel de meerderheid als ik me niet vergis.

"O ja? leg uit?"

Ik heb geen zin om krantenknipsels te gaan verzamelen. Maar het mechanisme gaat ongeveer zo: Als mensen kritiek hebben op de islam (wat gezien het dictatoriale en agressieve karakter van die godsdienst niet verwonderlijk is) wordt dat nogal eens weggezet als racisme. Kritiek op de paus is nooit racisme. Daar mag je zover gaan als je wilt.

"Een overheid is er voor de eigen bevolking en niet voor de bevolking van andere landen die hier graag naartoe wil" dat is een stelling, maar is dat zo? Is de overheio er niet om mensen die naar ons land komen omdat het elders veel slechter is mede te helpen?"

Nee, ik vind van niet. En zeker niet als dat ten koste gaat van het belang van de bewoners van het land.

Nederland is maar een minilandje maar heeft fantastische sociale voorzieningen. Wil je die houden dan moet je de deur dichthouden voor mensen die daarop af komen. Idealisme is mooi, maar realisme is nog mooier.

Wie wil er nou gewoon zijn

? Ik ben helemaal niet gewoon en ik wil helemaal niet gewoon zijn en ik vind het ook niet zo belangrijk om aardig gevonden te worden. En als ik de reacties van hier boven zie dan ben ik allang blij dat ik dat soort 'gewone' lieden niet in mijn omgeving heb, dat gezeur over realisme op microgebied, ach ja.

Sindskort ben ik leuk bezig met studie en netwerken en kennis opdoen, echt geweldig allerlei afspraken binnenkort met directeuren en andere interessante mensen. Als ik het zo eens bekijk hier in de draad doe ik alles wat niet bij de gewone man hoort, gelukkig zeg, pfff.

Ik hou trouwens wel erg van gewone mensen (naar mijn definitie) die ben ik overal op de wereld tegen gekomen van elke komaf. Bijvoorbeeld een boer die ik ooit heb ontmoet in de Veluwe, daar mocht ik als meisje een keer langs komen om paard te rijden en de beesten te voeren, vond ik leuk, ik was er via school een keer geweest en toen durfde ik te vragen of ik nog een keer mocht komen. En zonder af te spreken ben ik gewoon eens in een weekend tig-kilomter gaan fietsen naar die boerderij. Gewoon zo'n plat pratende boer met een stal vol koeien, 2 blonde zoontjes en een schat van een vrouw, die smeerde dan na het bidden dikke lagen boter op een krentenbol voor mij met zo'n over vol glas limo en dan stonden ze met zijn allen te zwaaien toen ik met mijn fietsje door de wind weer naar de stad reed.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-10-2010 om 01:00

Eigen bevolking

Een overheid is er voor de eigen bevolking en niet voor de bevolking van andere landen die hier graag naartoe wil. ===
Ikke ikke en de rest kan stikken dus.

Xerxes

Xerxes

22-10-2010 om 07:08

Kaaskopje

Gaan we weer. Hoge morele theatrale standpunten. Als we onszelf maar beter kunnen voelen dan die domme pvc stemmers, he KK?

Wat stel jij daar tegenover?
Haal de hele zielige wereld maar binnen en laten mijn kinderen maar met de brokken zitten?
Het gaat nl. niet alleen om jezelf.

reina

reina

22-10-2010 om 07:39

Xerxes

"Nederland is maar een minilandje maar heeft fantastische sociale voorzieningen. Wil je die houden dan moet je de deur dichthouden voor mensen die daarop af komen. Idealisme is mooi, maar realisme is nog mooier."
Ja, en dat realisme laat me zien dat we leven in een wereld, niet in een ommuurd landje, waar je oogkleppen op moet hebben voor de ellende elders. Wij hebben het fantastisch goed, veel mensen zien dat niet, klagen over van alles en nog wat. Mensen komen niet voor niets hier, als mijn kinderen honger en geen enkele kans in het leven zouden hebben zou ik ook proberen hen elders, waar de mensen het veel beter hebben, een goed leven te geven, dat vind ik realisme.
Ik hou niet van de "ikke,ikke en de rest kan stikken-mentaliteit" die ik helaas steeds meer zie, egoisme heet dat in mijn ogen en de PVV loopt daarin voorop. Wij zijn niet meer en niet meer waard dan iemand die toevallig in een ander land geboren is, dus waarom zouden wij recht op meer hebben???

reina

reina

22-10-2010 om 07:42

Kaaskopje/xerxes

KK, ik lees nu pas dat jij ongeveer hetzelfde schreef.
Xerxes, doe niet zo zielig. Jouw kinderen met de brokkenl aten zitten. Je bedoelt dat het niet steeds maar beter wordt in dit land? Nee, klopt, maar ik heb ook een prima jeugd gehad, al had ik het veel minder luxe dan de meeste kinderen nu. Met minder dan nu is ook nog een goed leven te leven. Ben je ooit geweest in landen waar mensen het echt slecht hebben, heb je ooit straatkinderen gezien en sloppenwijken? Het gaat inderdaad niet alleen om jezelf....

Kiki

Kiki

22-10-2010 om 07:50

Manda, ik wil je niet teleurstellen hoor

maar hier ook een die regelmatig contacten heeft met directeuren van bedrijven en die zijn vaak helemaal niet interessant, maar vinden zichzelf alleen interessant :)

Verder is 16% van de PVV-stemmers hoger opgeleid.

Xerses, ik heb juist het idee dat er bij de moslims niets meer gepikt word wat er bij Nederlanders wel gepikt wordt. Ik hoef me immers niet te verantwoorden als Henk een omaatje van haar fiets afslaat, maar Mohammed moet dat wel als Ali een omaatje van haar fiets afslaat.

Als je dat "fantastische voorstel" van de PVV-Den Haag hoort over een allochtonenstop in het amateurvoetbal. En je vervangt het woord allochtoon in Jood of Surinamer hadden we allemaal op ons achterste benen gestaan. Nu hoor ik er niemand over.

reina

reina

22-10-2010 om 08:52

Kiki

Ja, dat las ik ook, dat idiote voorstel, hoezo 'we discrimineren niet'? Het is ingetrokken omdat er gelukkig wel genoeg mensen met gezond verstand rondlopen in den Haas, maar dat je op het idee komt om zoiets te opperen vind ik al schandalig!

Kleine elite

Xerxes:"Er is nog een ander soort mensen. De soort dat alle problemen ontkent die niet in hun straatje passen. "
Oh ja? En kun je die groep benoemen, of heb je die van horen zeggen?
Xerxes:"En die zal het opvallen dat het overgrote deel van de hoofdrolspelers daar van allochtone afkomst is, terwijl het percentage allochtonen in de samenleving slechts 20% is. Je hoeft het niet zelf mee te maken om die boodschap mee te krijgen. "
Even voor de goede orde: Wilders heeft het over niet westerse Islamitische allochtonen. Jij hebt het over alle allochtonen (ook de westerse). Heb jij hier een verschil van opvatting met Wilders? Richt je je ook tegen Duitsers, Zweden, Polen, Roemenen, Engelsen?
Xerxes:"Maar aneder mensen zien een structureel probleem, en ze hebben nog gelijk ook. En het is niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en Frankrijk."
Over welk probleem heb je het dan? Dat van 'buitenlanders' in het algemeen, of dat van die met een niet Islamitische achtergrond in het bijzonder?
Xerxes:"Een vriendin die voor hoer wordt uitgescholden omdat ze er Marokkaans uitziet (maar niet is) en geen hoofddoek draagt. "
Door Marokkanen, of door mensen die er Marokkaans uitzien? Ik vind dit verschijnsel trouwens inmiddels een bijna maatschappij ontwrichtend probleem. De amok maker op 4 mei werd door omstanders aangezien als een Islamiet. Dat veroorzaakte de angstroep 'bom,bom' en dat weer de paniek die tot slachtoffers leidde.
Ik vrees dat je Marokkaans uitziende vriendin ook steeds meer te duchten zal hebben van blanke mopperkonten.
Xerxes:"Natuurlijk, als je de problemen liever niet ziet, zul je ze afdoen als incidenten."
De vraag blijft of je nu doelt op de verzameling gebeurtenissen ongeacht afkomst van de daders, of dat je het specifiek wilt hebben over dit soort incidenten in verband met niet westerse Islamitische allochtonen. Moet homohaat worden uitgebannen (zie ook de SGP en de CU, Christelijke scholen), of mogen alleen Marokkaans uitziende Nederlanders zich er niet aan bezondigen?
Xerxes:"Je moet je kop wel een meter diep in de grond hebben gestopt om te ontkennen dat die multiculturele samenleving problematisch is. Je ziet dat tegenwoordig ook steeds minder. Zelfs mensen als Femke Halsema en Wouter Bos geven toe dat er problemen zijn. "
Die ontkenning komt vooral van rechts (VVD, CDA). De immigratie komt van hen en _zij_ hebben er expres geen voorwaarden aan willen stellen.
De erkenning komt van links, zie de publicatie Gastarbeid en kapitaal van de SP uit 1983.
Overigens veroorzaakt mix altijd problemen. Niet alleen tussen autochtoon en allochtoon op landsniveau, maar ook op dorpsniveau tussen 'eigen' en 'import'.
Wil je dat dat probleem wordt benoemd en benaderd?
Xerxes:"Niet zo vreemd dus, dat er veel mensen zijn blij met dit kabinet zijn. "
Dat is wel vreemd. Nogmaals: de immigratie komt van deze partijen, de onwil om het van kaders te voorzien ook. Ook de crisis komt van rechts. De zogenaamde 'oplossingen' die dit kabinet verwoordt, zijn voor het overgrote deel niet uitvoerbaar of lossen niks op.
Blijft Wilders over en zijn gemiep over niet westerse Islamiten. Ik durf te wedden dat de meerderheid van zijn aanhang daar geen donder om geeft. Het gaat ze om _alle_ buitenlanders. Ook Duitsers, Roemenen, Zweden en Engelsen en mensen die er Marokkaans uitzien maar dat niet zijn.
Er is feitelijk maar een kleine elite die zich druk maakt om de Islamisering van de westerse cultuur.
Ja, die is er. Die zijn een probleem, vind ik. Vooral omdat zij meestal ook christelijk conservatief zijn en dus niks op hebben met homo- en vrouwenrechten.
Afschaffen die hap.
Groet,
Miriam Lavell

Weer genept

Lowryn:"Hoewel dit draadje zonder hem startte, hoe doet die man dat toch? "
Niet helemaal. Je gaf aan dat oom blij is met dit kabinet. Dat zal niet zijn door de deelname van Maxime Verhagen.
Zie de verwarring die bij Xerxes leeft. Ook jouw oom zal de indruk hebben dat er nu eindelijk iets gedaan gaat worden aan alle buitenlanders.
Wordt de gewone man weer genept.
Groet,
Miriam Lavell

reina

reina

22-10-2010 om 12:02

Xerxes

"Een vriendin die voor hoer wordt uitgescholden omdat ze er Marokkaans uitziet (maar niet is) en geen hoofddoek draagt. Homo's die op straat in elkaar worden geslagen of weggepest." Ja,da's rot, da's fout, dat mag niet. Net zoals het niet mag dat kinderen worden uitgescholden en worden nageroepen ('ga terug naar je eigen land') omdat ze toevallig geen blank velletje hebben. Ik hoor pubers in mijn klas zeggen dat ze het zo vervelend vinden gediscrimineerd te worden, ze zijn helemaal verbaasd als ik hen vraag of dat vaak gebeurt. Ja, 'natuurlijk' gebeurt dat vaak, ze vinden het er eigenlijk al bijhoren, maar ze vinden het wel erg. Een blanke jongen (14) vertelde dat hij boos word omdat zijn vriendje (Hindoestaans) wordt uitgescholden en niet mee mag voetballen omdat hij buitenlander is, hij vindt dat erg, het is heel erg. Mag dat wel, Xerxes? Is dat niet net zo kwalijk? Of is dat alemaal hun eigen schuld? Natuurlijk, als alle niet-blanken verdwenen zouden zijn uit Nederland zouden we die problemen niet hebben, gelukkig zijn er dan wel weer andere tegenstellingen te vinden waarom mensen elkaar kunnen haten en discrimineren ....

Het gaat om je ervaring

Het gaat om je eigen ervaring. Als je veel negatieve dingen meemaakt met buitenlanders, dan krijg je er meer moeite mee.
je kan dan wel zeggen: niemand kiest waar hij geboren wordt, ieder mens is een mens.

ja amehoela, als mijn kinderen buiten geslagen worden, dingen worden afgepakt, worden bedreigd,enz. en waarom? omdat ze het kunnen doen. ouders zijn niet of nauwelijks te bereiken of aan te spreken.

Je kan dan nog zeggen..we zijn allemaal gelijk,maar ik ben het momenteel spuugzat wat ze allemaal uithalen. en ik ben niet eens tegen buitenlanders, mijn eigen man is buitenlands.

als je er weinig mee te maken krijgt kan je dat makkelijk zeggen, dat een ieder gelijk is.
maar weet je hoe marokkaanse jongens over "onze"meiden denken? Nee? dat wil je niet weten!

en natuurlijk zijn ze niet allemaal gelijk. maar wat mij betreft kunnen we beginnen met iedere buitenlander die zich misdraagt weg te sturen.
Als je in marokko zoiets doet, zit je vast. Als je in iran iets steelt, hakken ze je hand af.

en hier? zucht...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.