Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Sfera Sleutelbeen

Sfera Sleutelbeen

24-08-2017 om 17:07

Diana uit Engeland

Gisteren half geluisterd naar die docu over prinses Diana. Ben nu benieuwd naar iets. Weet iemand waarom Charles met haar getrouwd is hoewel hij al van Camilla hield? Was het alleen om even kindertjes te krijgen? Was Camilla al te oud?


Phryne Fisher

Phryne Fisher

24-08-2017 om 17:17

Gescheiden

Camilla was gescheiden en daarom geen goede huwelijkspartner.

Vesta

Vesta

24-08-2017 om 17:39

nee Phryne

hij kon niet met Camilla trouwen omdat die op dat moment al getrouwd was. Ze is pas in 1995 gescheiden van Andrew Parker Bowles.

Hij moest een maagd trouwen die hem kinderen kon schenken. Camilla was al moeder dus dat was zelfs als ze zou scheiden geen optie meer.

Samenloop van omstandigheden

Zondag is er een nieuwe documentaire bij de BBC vanwege het 20jarig overlijden van Diana.
Er doen veel verhalen de ronde maar duidelijk is dat de prins slechte raadgevers had, zelf geen ruggegraat, en ondanks een voorliefde voor Camilla zich liet overtuigen door een oom het leven van een bachelor te leiden voor hij ging trouwen. Het koningshuis achtte Camilla niet zo geschikt omdat ze haar wat vrijgevochten vonden en geen maagd meer. Camilla had geen zin om te wachten op een aanzoek van Charles dat maar niet kwam en liet zich verleiden door een notoire vrouwenjager die ook na hun huwelijk de andere sexe bleef beleven.
Camilla was inmiddels getrouwd en het koningshuis vond Diana geschikt, jong en maagd, en adellijke familie. Charles dacht dat hij mogelijk toch wel van haar kon leren houden, dat was ook zo geweest in het huwelijk van Victoria en haar man, een grootmoeder.
Maar voor zowel Camilla als Charles bleek hun eigen huwelijk een grote teleurstelling. Charles en Diana hadden verder niets gemeen, geen gezamenlijke interesses, opleiding of ervaringen en Diana had een ingewikkeld karakter. Camilla kreeg al snel genoeg van haar overspelige echtgenoot.
En zo trokken ze toch weer naar elkaar toe.

Sfera Sleutelbeen

Sfera Sleutelbeen

24-08-2017 om 17:54

Bedankt AnneJ

Ik ben weer helemaal op de hoogte!
Wat maakten die mensen het zich toch moeilijk zeg.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

24-08-2017 om 20:50

Vesta

Ik deed het even uit de losse pols maar nu ben ik weer bij
Het overlijden 20 jaar geleden heeft diepe indruk op me gemaakt. Als kind hadden mijn vriendinnen en ik plakboeken van Lady Di en het huwelijk, we waren grote fans. En toen op de ochtend na mijn 25e verjaardag hoorde ik het slechte nieuws op de wekkerradio, echt afschuwelijk.

Vesta

Vesta

24-08-2017 om 21:02

ook die ervaring

wij waren voor mijn verjaardag (een paar dagen eerder, ik werd 26 ) een weekendje weg in Duitsland, ik zie mijzelf nog zitten tussen de 2 bedden, ik viel letterlijk van het bed af van het nieuws.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

24-08-2017 om 22:46

Diana

Wij trouwden een maand na Diana en Charles, dus ik leefde enorm mee, was helemaal into the wedding. Ik was iets ouder dan Diana toen, 22.

Haar dood en wat daarna volgde was ongelooflijk indrukwekkend. In mijn herinnering was dat de eerste keer dat mensen zo massaal rouwden in het publieke leven.

Helaas zijn er heel wat verdrietige gebeurtenissen gevolgd,

Sfera Sleutelbeen

Sfera Sleutelbeen

25-08-2017 om 08:48

al eerder

" In mijn herinnering was dat de eerste keer dat mensen zo massaal rouwden in het publieke leven. "

In jouw herinnering wel, maar dat was al eerder hoor. Mensenmassa's langs de straten bij de begrafenis van Wilhelmina en Churchill bijvoorbeeld.

Vesta

Vesta

25-08-2017 om 08:51

elvis

Elvis had ook zo'n mega begrafenis, JFK, nieuw was het zeker niet.

Wel dat wij toen de leeftijd er voor hadden om het echt mee te krijgen, want Elvis heb ik niet bewust meegemaakt.

Triva

Triva

25-08-2017 om 08:55

maar

die bossen bloemen in plastic met beertjes was toch voor het eerst? Ik zag een voorstukje van dit programma en daar werd de verbazing over die beertjes geuit.

Sfera Sleutelbeen

Sfera Sleutelbeen

25-08-2017 om 08:57

grappig

Inderdaad, die ook.

Grappig dat als het over Diana gaat ik alleen voorbeelden uit de Engelse politiek kan bedenken.

Ik denk wel dat het lijkt alsof het veel meer was bij Diana omdat we toen al zoveel tv hadden en voortdurende die beelden kregen.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

25-08-2017 om 09:11

Grootschalige rouw...

...is niet nieuw. Bij Rudolph Valentino was het al.
Mijn eerste "kennismaking" hiermee was bij het sterven van Elvis. Ik was geen groot fan, maar zag het wel op tv. En daarna, heel indrukwekkend, de moord op John Lennon, waar ik wel fan van was. Of er toen beertjes waren weet ik niet, maar volgens mij wel bloemen en kaarsen.

Ik was net moeder geworden

En bij t wakker worden hoorde ik t. Dat kwam echt binnen. Wat me het meest is bij gebleven is Elton John die zo vol overgave aan t zingen was op haar begrafenis.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-08-2017 om 16:25

Diana was even oud als ik

en dat is wel eens vreemd om te bedenken. Ik was met een vriendin op vakantie met de fiets en zat op een terras terwijl binnen de huwelijksplechtigheid op tv te zien was. Ik baalde een beetje omdat ik er niet echt voor kon gaan zitten, zoals thuis had gekund. Waar ik was toen ik van haar overlijden hoorde weet ik niet meer, maar ik vond het wel schokkend.

Wat de keus voor Diana betreft, kun je naar mijn gevoel rustig spreken van een gearrangeerd huwelijk, waarbij de verwachtingen van Diana denk ik romantischer waren dan Charles ook maar een seconde van plan was. Heel triest. Als ze nog geen ingewikkeld karakter hád, dan heeft ze het bij Charles en binnen die familie wel gekregen. William en Harry lijken desondanks tot prettige volwassenen te zijn uitgegroeid, voor zover wij kunnen weten dan. Dankzij de genen van Diana ook een stuk aantrekkelijker dan van vaderskant.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-08-2017 om 16:36

Grootschalige rouw

Ik zit in mijn geheugen te graven... Koninklijke begrafenissen zijn denk ik altijd al 'publiekstrekkers' (ietwat onrespectvol gezegd) geweest, maar in Nederland zelf heb ik het gevoel dat Pim Fortuyn de eerste 'gewone man' was waar men zo massaal voor langs de weg ging staan. Ik weet nog dat ik met grote ogen naar de tv keek. Die massale rouw had ik niet verwacht.

Noor

Noor

25-08-2017 om 16:48

lilian

Ik ook! Ik lag ook in het kraambed van mijn oudste dochter en samen met de kraamverzorgster keken we tv tussen het verzorgen van de baby door. Ze wordt zeer binnenkort dus 20.

rocky

rocky

25-08-2017 om 20:33

was in Londen

Heel toevallig was ik een paar dagen in Londen toen het gebeurde. Ik herinner me vooral de stilte die op bepaalde plekken heerste. Heel bijzonder.

Was dat die

die het aanlegde met de zoon van een roemrucht Egyptisch wapenhandelaar, in dienst van een al even beruchte Saoudische wapenhandelaar? Onderwijl actie voerend tegen landmijnen, die de toekomstige schoonpapa zo kwistig rondstrooide?
Is er al een Disney-weekendfilm over die arme Diana en hoeveel ze wel betekend heeft?

40er

40er

27-08-2017 om 18:00

Parijs

Wij waren kort erna in Parijs, ook indrukwekkend te zien hoe men daar ook rouwde.
Het huwelijk kan ik me niet veel van herinneren, ik zal een jaar of 6 zijn geweest. Mij moeder heeft vast met ons voor de tv gezeten!

Mooie vrouw was het om te zien. En wat lijkt prins George op zijn vader!

BBC 1: 20.30 uur vanavond

"Diana, 7 Days
20:30 - 22:05
In August 1997, the tragic death of Diana, Princess of Wales, stunned her family and catapulted the British public into one of the most extraordinary weeks in modern history. This programme hears from some of those most affected and those in the public eye at the time, such as Diana's sons Prince William and Prince Harry, her siblings Earl Spencer and Lady Sarah McCorquodale, former prime minister Tony Blair and members of the royal household. What was it about Diana that resulted in such an outpouring of grief? And what does that week reveal about Britain's relationship with the monarchy, then and now?"

Pfff...

Diana Spencer was een wicht uit een aloude adellijke familie, die trouwde met de kroonprins van zo ongeveer het enige land ter wereld dat geen geschreven grondwet heeft. Daarenboven zo ongeveer het enige land ter wereld waar de klassenmaatschappij nog zo goed als intact is.

Een voormalige koloniale mogendheid en wereldmacht bovendien, die de doden bij tienduizenden tegelijk aan bosjes reeg in de kolonieën, tot diep in de twintigste eeuw.

Maar dat is allemaal niet belangrijk, blijkbaar. Die arme "Lady Di", dat sprookjeshuwelijk, haar tomeloze inzet voor de minderbedeelden, zieken, oorlogsslachtoffers.
Haar "ontroerende ontmoeting" met moeder Theresa (nog zo'n kreng dat veel te lang schade aangericht heeft in het ondermaanse).

Die arme Diana, die eindelijk de ware liefde gevonden had in de armen van de zoon van een stinkend rijke oorlogsmisdadiger. Maar het heeft niet mogen zijn... Hoe ontroerend...

Wat gaat het volgende zijn waar de simpelen van geest storm voor lopen? De verjaardag van de dood van JFK, nog zo'n "heilige"? De herdenking van de martelaar Pim, helaas niet gedood door een moslim?

En dan maar mij aanvallen omdat ik dat randdebiel gedoe van jullie hekel...

Triva

Triva

27-08-2017 om 21:57

lol yvan

Vervelend hè als je genegeerd wordt

Wilgenkatje

Wilgenkatje

27-08-2017 om 22:05

Ach Yvan

Mensen hebben sprookjes nodig. En personages die tot de verbeelding spreken. Alle beroemdheden zijn ' geframed'
Prima dat je even tegengas geeft.

Geen mens is 100% goed of 100% slecht en iemands op opvoeding en soclale omgeving betekent meer dan je soms zou wensen.

"De zoon van, de dochter van..." Yvan.

Mensen rouwden om de dood van Diana. Een jonge vrouw, moeder van 2 kinderen. Omgekomen bij een ongeluk, tragisch.

Dat is toch niet debiel?
Misschien hebben mijn voorouders wel slavenhandel bedreven en was mijn vader een massamoordenaar?
Toch vinden mensen mij lief

Niemand heeft alleen maar goede genen in zijn lijf. We hebben Maxima toch ook in ons hart gesloten?

Kaaskopje

Kaaskopje

28-08-2017 om 01:44

Koningshuis van België, Yvan

Ik begrijp dat de Belgische bevolking niet zo'n warme band met het koningshuis heeft, maar gun anderen hun warme gevoelens voor andere koningshuizen, of zij die daar slachtoffer van zijn geworden. Diana was van mijn geboortejaar, dat schept een zekere band. Wat wist ze helemaal toen ze met Charles in zee ging? Ze heeft later misschien minder fraaie keuzes gemaakt, maar ik durf niet te zeggen wat ik in haar omstandigheden gedaan had.

Krisje

Krisje

28-08-2017 om 10:30

Wat jammer

#19 werd nog volledig genegeerd, maar het lukt Yvan iedere keer weer een draadje naar zich toe te trekken.

Ik kreeg nog een kijktip: vanavond 22.00 uur national geographic.

Tango

Tango

28-08-2017 om 13:24

Impact

Ik weet het ook nog heel goed, dat overlijden. De dag daarna was een vriendin van mij jarig en was dat zo ongeveer het enige onderwerp waarover werd gesproken op die verjaardag.
Het meeste indruk op mij gemaakt heeft dat nummer van Elton John. Heb zelfs het cd'tje nog gekocht. Geen idee waar het is gebleven trouwens.

Tango

Tango

28-08-2017 om 13:29

En wat ik me nou opeens afvraag

Is of ooit bekend is geworden wat nu de ware toedracht was van het overlijden. Hoe het nu precies kwam dat die auto met Diana er in verongelukte.

Toedracht

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dood_van_Diana_Frances_Spencer
Britse en Franse autoriteiten die opdracht gaven tot onderzoek concludeerden dat het een verkeersongeluk was met een dronken chauffeur.
Neemt niet weg dat er nog steeds complottheorien de ronde doen. Met name ook aangezet door de vader van Dodi al Fayed.
En ze zou ook niet dood zijn maar met Dodi een nieuw bestaan opbouwen in Saudi Arabie, volgens een Friese schrijfster.
Die versie gaat verfilmd worden.

http://fryslan1.frl/2016/08/30/diana-dood-nee-ze-leeft/

@ #25

Jawel, jullie hebben Maxima "in ons hart gesloten", maar papa was wel niet welkom op het huwelijk en er was geen NL delegatie op de begrafenis, onlangs. Zo hoort het ook.

De andere (razend interessante!) reacties geantwoord ik vanavond wel. Uitgezonderd eentje.
Ik zal me onthouden van elke verdere commentaar betreffende # 23.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.