Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

ouder

ouder

17-09-2014 om 19:38

Hulp gevraag bij hondenverbod op schoolplein

Bij zoveel scholen is het ook bij de school van mijn kinderen verboden om met honden het schoolplein op te komen of met de hond de school binnen te gaan. E.e.a. staat netjes aangegeven op de website en in de schoolgids.

Het ging een tijdje goed, maar sinds begin dit schooljaar merk ik als ouder dat er steeds meer ouders hun hond meenemen het schoolplein op. Dit is wachten tot het op een goed moment mis gaat.

De school let daar voor mijn gevoel erg slecht op. Slechts af en toe komt er iemand van de huishoudelijke dienst naar buiten lopen om de persoon te vragen om met de hond van het schoolplein af te gaan. Dit gebeurt niet continu met als gevolg dat er nu al een paar dagen aaneengesloten honden worden meegenomen.

Nu probeer ik actief mee te denken aan een manier om e.e.a nog duidelijker te maken voor iedereen. Niet iedereen kijkt op de website van school of leest de schoolgids door.
Nu bedacht ik me dat het wellicht een idee is om bijvoorbeeld aan de 3 ingangen van hekken naar het schoolplein zo'n honden verbodsbord op te hangen. Een wit met rood omlijnd bord met een hond erin waar een streep door staat. Dat is duidelijke taal.

Maar hoe kom je aan die borden?
Zijn er mensen bij wiens school dit al hangt of daarmee bezig is? Kun je die borden via de Gemeente regelen of via de stichting waar de school toe behoort? (onze school zit nl. met meerdere scholen in een stichting).

Als ik dit weet, wil ik wel een berichtje aan de MR wagen.

Andere oplossingen zijn natuurlijk welkom.

Ik hoor graag.


google

even op 'verboden voor honden' en dan zie je allerlei borden en stickers enz. en waar je ze kunt kopen.

wildroosters

ik zou ook eens kijken of het mogelijk is om wildroosters neer te leggen bij de toegangen naar het plein. En dan ook die verbodsborden. Sommige hondeneigenaren zijn wat hardleers.

Groeten,

Temet

Hondenpoep?

Wat is de redevoer het verbod? Overlast van hondenpoep aan de schoen? De meeste poep wordt 's avonds neer gelegd, als het plein leeg is. Dan helpen die borden niet.

Hier hardleerse automobilisten, bestraffende preken van de directeur en boetes van de politie hadden geen effect . Dus bedenk waar je aan begint.

reden?

Euh.. honden die met elkaar in gevecht gaan, kinderen die er bang voor zijn. Ik kan er nog wel meer bedenken (zoals hondenpoep). Gelukkig staan er bij ons wel borden en worden die goed nageleefd.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-09-2014 om 23:01

Temet

Als je naast school woont met een hond dan zijn wildroosters niet echt fijn. Liever niet dus

Onze hond is trouwens bang voor schoolkinderen. We vermoeden dat kinderen/pubers hond een trauma hebben bezorgd toen hond nog een zwerfpup van nog geen twee maanden was.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-09-2014 om 23:40

Ik lees dit opnieuw

en ik voeg toe dat ik van onze hond niet vertel om flauw te doen naar het hondenverbod op schoolpleinen. Het is gewoon echt de realiteit. Ik hoop van harte dat hond er overheen groeit.

Barvaux

Barvaux

18-09-2014 om 09:18

honden (en kaaskopje)

Er zijn ook kinderen allergisch voor hondenharen.

Kaaskopje: maar wat wil je met een hond op een schoolplein dat er van jou geen wildroosters mogen komen?

Camara's

Sinds bij de apotheek een camera hangt, is de stoep hondenpoep vrij. De schoolplein is ook hondenpoepvrij want daar hangen 's avonds jongeren met bierflesjes. Daar wilt geen hondenbezitter langs lopen vanwege glasscherven. Als men een schoolplein poep en glas -vrij wilt krijgen, is het ophangen van camera's het enige middel.

Lucerna

Lucerna

18-09-2014 om 09:56

wildroosters zijn een prima plan

Honden van omwonenden, zoals bij Kaaskopje, zouden daar geen last van moeten hebben, want ze mochten toch het schoolplein al niet op. Overigens zijn er wel eigenaren van kleine hondjes die ze dan gewoon optillen en op het plein weer neerzetten, onder het mom van "maar deze is zo klein, hij doet niks" en "wie heeft hier nou last van?".
Nog een keertje in de nieuwsbrief zetten helpt soms ook. Hier is wel eens een kind flink gebeten door een hond. Dus ja, er is wel reden om geen honden mee naar school te nemen. Andere redenen: kinderen zijn gewoon bang of allergisch. School is hún wereld, niet die van de hond. En een hond doe je ook helemaal geen plezier met stilstaan op een schoolplein, dus laat 'm lekker thuis.

Astrid

Astrid

18-09-2014 om 10:12

Gek toch he

Dat je als ouder je kind leert en laat luisteren naar de meester of juf en dat regels niet meer gelden als je volwassen bent.

Een wildrooster: een schoolplein is meen ik openbaar, als je daar valpartijen van kinderen krijgt is dat niet fijn. Een beetje hond loopt er trouwens overheen met wat bokkesprongen.

Het viel mij op dat oogluikend werd toegestaan dat hele kleine hondjes wel werden toegestaan. Dan krijg je ouders die denken: zij wel? Dan ik ook. Het zijn ook net kinderen die volwassenen.

Gewoon het verbod naleven en zorgen dat het wordt nageleefd. De concierge, indien aanwezig, kan daar een handhavende rol in spelen, of misschien een heel grote vader.

Geldt ook voor fout parkeren in de buurt trouwens, een grote ergernis. Gewoon aan de regels houden, ze gelden voor iedereen en zijn er niet voor niets.

Vader met hond

Hier was een vader (met hond) die namens school met een geel vestje, foutparkeerders aansprak. Na verscheidene onprettige reacties en pesterij naar zijn kinderen is hij op advies van politie gestopt, want het was hun taak werd hem verteld. Pas wanneer men wordt vastgelegd op camera en zodoende bewijsmateriaal ontstaat van een 'overtreding' houdt men rekening met geschreven regels.

ouder

ouder

18-09-2014 om 11:06

extra info en Flanagan

Er staat een groot hek om het schoolplein heen dat buiten de schooltijden (en BSO) afgesloten wordt.
Er hangen ook camera's.

Flanagan: de reden is dat er nogal wat kinderen bang zijn voor honden.
Daarnaast kunnen honden bij het naar binnen en naar buiten gaan van de kinderen onder de voet gelopen worden of de honden kunnen tegen te kinderen opspringen in de drukte met alle gevolgen.
Hondenpoep/urine op een plek waar kinderen spelen is niet fris.

Momenteel is de school bezig om het schoolplein helemaal netjes en mooi te maken met nieuwe speeltoestellen, plantenbakken, moestuintjes, verkeerstuintje bij de kleuters, wilgenhaag etc…(ik help ook mee; met onkruid wieden). Dat willen we ook zo netjes houden.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-09-2014 om 11:34

Barvaux

Het is misschien al weer een poosje geleden dat je bij ons bent geweest, maar misschien weet je nog dat we letterlijk grenzend aan het schoolplein wonen, dus als ik linksaf sla om naar de supermarkt te gaan, móet ik over het pad wat langs de school gaat. Dat doe ik meestal zonder hond, maar het komt regelmatig voor dat we op de terugweg van een rondje om langs de winkel gaan en via 'ons' fietspad teruglopen. Helemaal in het begin stond er een betonnen paal aan de kant van het schoolplein om auto's tegen te houden. Gelukkig hebben ze die paal járen terug al zo gezet dat die auto's niet meer voor ons huis geparkeerd kunnen worden. Het pad is voor een deel open voor auto's, maar alleen om naar de parkeerplaatsen te kunnen komen. De rest is voet- en fietspad, dus ook als je er met je hond wilt lopen. Wildroosters direct bij de toegangsplaatsen op het schoolplein zou dan nog wel kunnen, maar daar regel je niet mee dat kinderen niet meer langs honden hoeven te lopen. Die staan, wat nu ook al gebeurd, op het voet-/fietspad, waar iedereen overheen moet.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-09-2014 om 11:36

Barvaux, erg o.t.

Weet jij trouwens nog hoe lang het geleden is dat je bij ons was? Dit ihkv de leeftijd van de kat

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-09-2014 om 11:40

Helpt allemaal niets.

Ik ben zelf een liefhebber van honden, maar ik vind ook dat ze niet op een schoolplein thuis horen. Net als rokende ouders en fietsen/bakfietsen/fietsenmetfietskar.
Hier is het ook al in de nieuwsbrieven gevraagd. Maar mensen die dit soort dingen doen hebben een plaat voor de kop en die stoppen er gewoon niet mee. En als collega-ouder is het lastig er wat van te zeggen, want je moet er nog jaren mee door één deur.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-09-2014 om 11:51

Lucerna en ook nog Barvaux

Ik zou niet weten waarom ik royaal na schooltijd niet met een aangelijnde hond op het schoolplein zou mogen lopen. Er is een aanlijngebod, daar mogen ze mij op bekeuren als ik me niet aan die regel hou, maar het plein is gewoon openbaar gebied.

Barvaux, het is dat onze hond zo angstig is voor kinderen, maar als het een hond was geweest die gewoon rustig in de tuin kon liggen, zou ik hem als buur van school niet binnen houden. Er staat een metalen hek tussen school en tuin. Kinderen mogen daar niet overheen hangen. Uiteraard zou ik wel opletten of dat goed gaat. Er is nu een hoger en weer goed gesloten hek geplaatst. In de oude zat een flink gat waar kinderen zo doorheen konden. Daar zijn wij echt heel blij mee. Het voorkomt toch 'stout' gedrag. Kinderen vragen vaak of ze poes of hond mogen aaien. Hond kan niet, kat wel. Ik vraag niet eerst of ze een allergie hebben.

Lucerna

Lucerna

18-09-2014 om 12:23

Kaaskopje

Omdat je er niets te zoeken hebt? Er is toch genoeg openbare ruimte om je hond uit te laten, waarom dan uitgerekend op een schoolplein, ook al woon je ernaast? Het plein hoort bij school en is als zodanig dus niet "openbaar gebied" volgens mij. Het kan wel zo zijn dat het na schooltijd is opengesteld voor kinderen om te spelen en zo als extra speeltuin dienst te doen.

Ik heb niets tegen jou en ik vermoed dat ik ook niets tegen je hond heb Maar ik zie evenmin in waarom je met een hond het schoolplein op zou moeten.

Barvaux

Barvaux

18-09-2014 om 12:40

Kaaskopje

Nee, geen idee, ik zal het de eigenaar van de kat vragen, die is inmiddels ook al een jaar of 4/5 geleden verhuisd. Hoop dat zij het nog weet.

Ben al verrast dat de kat nog leeft? Heette die niet muis?

ouder

ouder

18-09-2014 om 14:01

kaaskopje

"Ik zou niet weten waarom ik royaal na schooltijd niet met een aangelijnde hond op het schoolplein zou mogen lopen. Er is een aanlijngebod, daar mogen ze mij op bekeuren als ik me niet aan die regel hou, maar het plein is gewoon openbaar gebied."

Wat daarnet al gezegd is: waarom zou je dat bewust opzoeken? Moet je persé over dat schoolplein om bij het gras te komen dan?
Voorheen, toen de hekken van onze school nog open stonden en iedereen er dus op kon, liepen er ook mensen met honden overheen met als gevolg…hondendrollen op het plein. Heel vies en onhygiënisch op een plek waar veel kinderen komen en spelen. Opruimen…vergeet het maar. Alleen daarom zou het al verboden moeten worden.

Maar goed, nu het hele schoolplein onderhanden wordt genomen is het niet de bedoeling dat na al het werk honden daar gewoon kunnen lopen en hun behoefte kunnen doen om maar van de veiligheid niet te spreken.

Ouder,

Wat een leuk schoolplein beschrijf je. Natuurlijk wil je dat het een veilig en leerzaam buitenplaats blijft. Gelukkig zit er al een groot hek om zodat de hondenbezitters omlopen. De gedachte aan het snoepen van een aalbesje waar een hond tegen aan geplast heeft, vind ik ook niet fijn.
Ik wens je veel succes met het project maar je zult een dikke huid krijgen van al het commentaar op het verbod van honden op het plein.

Ad Hombre

Ad Hombre

18-09-2014 om 14:57

Sympathie

Helemaal mee eens, vorige week vrijdag hadden ouders ook zo'n monster bij zich waar ik mijn kinderen graag bij uit de buurt hou. Toen dacht precies hetzelfde als jij, wat als ik nou eens zelf wat bordjes op het hek hang?

Maar, op de school van mijn zoontjes is helemaal geen hondenverbod, dus dat zou toch waarschijnlijk geen succes worden.

Succes ermee. Ik erger me meestal pas echt als er een hondenverbod (of aanlijngebod) is en het volkomen genegeerd wordt. Op het strand bijvoorbeeld. In het verleden wemelde het van de losse honden op stranden waar die beesten niet eens mochten komen. Op een of andere manier was dat dit jaar ineens afgelopen dus wellicht beginnen de 'handhavers' zich toch een beetje van hun plicht te kwijten.

ouder

ouder

18-09-2014 om 15:30

Ad Hombre en Flanagan

"Toen dacht precies hetzelfde als jij, wat als ik nou eens zelf wat bordjes op het hek hang?"

Misschien heb ik het niet goed aangegeven. Ik ben zeker niet van plan om zelf bordjes aan het hek te gaan hangen hoor ha,ha,ha. Het is de bedoeling dat school dat zelf gaat regelen.

Flanagan….Ik bedoel natuurlijk niet het 'snoepen van een aalbesje'….maar het plassen tegen de houten plantenbakken of de zandbak..ja, zelfs erin.

Ouder,

Ik begrijp je wel. Ik keek even door de ogen van een kind. Ik snoepte vroeger ook graag van de aalbessenstruik. Maar het zijn eerder de katten die zandbakken en moestuinen als kattenbak gebruiken vanwege hun gewoonte te graven. Honden hebben dat minder. Die doen hun poot omhoog en poepen het liefst naast de drol van een ander.
Het probleem van de moestuin verdwijnt niet met een hondenverbod, het wordt hoogstens wat minder.
Als je aangeeft dat je een hondenverbod instelt vanwege de moestuin en de zandbak wordt je mogelijk hard uit gelachen, als je aangeeft dit te doen voor angstige kinderen heb je meer succes, lijkt mij.

Tijgeroog

Tijgeroog

18-09-2014 om 16:02

Openbaar terrein?

Volgens mij een schoolplein helemaal niet per definitie openbaar gebied. Een beetje googelen geeft geen sluitend antwoord, maar het lijkt erop dat er per school bepaald kan worden of het openbaar is of niet.
http://www.vng.nl/onderwerpenindex/onderwijs/nieuws/schoolplein-mag-niet-zomaar-openbaar-toegankelijk-zijn

Barvaux

Barvaux

18-09-2014 om 17:15

Kaaskopje (ot)

Ze zou nu ongeveer bijna 8 jaar moeten zijn.

over openbaar terrein

Dat iets een openbaar terrein is betekent op zich niet dat er geen hondenverbod zou kunnen zijn. Al kan je je wel afvragen wie dat verbod dan mag afkondigen. Maar in het Amsterdamse Oosterpark bijvoorbeeld is een speeltuintje dat beslist openbaar is, maar waar toch echt een hondenverbod geldt (of in elk geval vroeger gold) en waar ze wildroosters hadden aangebracht.

Inderdaad heb je dan toch nog van die halve garen die het nodig vinden hun minihondjes mee te dragen, maar het helpt in elk geval tegen de grotere beesten.

Groeten,

Temet

mama2

mama2

19-09-2014 om 10:14

verbod

Temet, het zijn veelal meer de mini beestjes die bijt incidenten veroorzaken

Ik ben het met je eens, honden horen niet op een schoolplein thuis en al helemaal niet in school. Echter denk ik dat je enkel kan rekenen op coulance en niet op een verbod of de grond om de school moet eigendom zijn van school, anders zou je een verbod via de gemeente moeten aanvragen.

Nu ben ik zelf in het bezit van een, best aan de extreem maat hond, maar ik zie niet in waarom ik hem mee naar het schoolplein zou moeten mee nemen. In mijn ogen is dat voor de hond ook helemaal niet leuk (ga zelf maar eens op je hurken tussen de drukte zitten) en een uitlaat beurt vind ik het al helemaal niet. Maar goed, mijn mening.

Persoonlijk aanspreken en consequent zijn

Het enige dat helpt is dat iemand van school (leerkracht, congiërge, directie) alle hondenmeenemers persoonlijk aanspreekt. Elke keer. Van een alineaatje in de nieuwsbrief, een regel in de schoolgids of een verbodsbordje trekken ze zich vaak niets aan. Ze zijn het vaak ook eens met de regel, alleen hun hond.... vul maar wat in: doet nooit wat, kan niet buiten aan het hek blijven want wordt dan gestolen, kan niet alleen thuisblijven, kind vindt het zo leuk, het is toch maar een kleintje.

skik

Caesar

Caesar

19-09-2014 om 11:06

Schoolplein

Helemaal eens met de meesten hier. Honden horen niet op het schoolplein. Ook niet royaal na schooltijd. Maar al helemaal niet bij het ophalen van de kinderen.

tante Sidonia

tante Sidonia

19-09-2014 om 12:22

onzinnig.

kinderen komen overal honden tegen; waarom zouden ze die op het schoolplein niet tegen mogen komen ook al zijn ze bang? Hhonden horen in deze maatschappij en kinderen hoeven niet overal tegen beschermd te worden op deze manier. dat poep moet worden opgeruimd spreekt voor zich en ik kan me nauwelijks voorstellen dat een hond op het schoolplein poept een baas dit dan niet opruimt. En een plasje dat spoelt wel weer weg met de volgende regenbui.
Je zou ervan uit moeten gaan dat iedere honden bezitter wel zorgt dat hij met hond niet in het gedrang komt, sowieso niet in een drukke mensenmassa terecht komt, dus aan de rand van het plein blijft, de hond altijd aangelijnd houdt en en exta in de gaten houdt, als de kinderen naar buiten komen.
wild roosters ter voorkoming van vind ik helemaal van de zotte!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.