Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Knurf

Knurf

24-10-2009 om 10:06

Kijkt er nog iemand expeditie robinson?

ikzelf vond het wat minder boeiend tot nu toe, tot donderdag Igor de eliminatieproef won (niemand die hem feliciteerde, wat een stel onbeleefde horken zeg) en er twee stemmen uitgebracht moesten worden op de verliezers. Ik verwachtte een standaard scenario van Marjolein (de zwakste) en Jeroen (de sterkste) die samen zouden moeten strijden, en dan zou Marjolein natuurlijk verliezen. Maar Simone en Jeroen samen strijdend, geeft al heel wat meer spanning.

Vond de start ook wat minder dit jaar

Ik ben altijd een trouwe kijker van ER, maar dit jaar boeide het me minder, misschien door al die klagende en ruzieënde vrouwen, misschien doordat Ernst Hasselbach er niet meer bij is.

Hoe dan ook, nu de samensmelting een feit is en er gelukig nog altijd een paar ergernis opwekkende figuren in zitten (Igor, Simone) vind ik het weer leuker worden. Je hebt zulke figuren toch nog nodig om wat leven in de brouwerij te krijgen en zodat je er als kijker lekker op kan wachten tot ze een keer het deksel op de neus krijgen.

Ik blijf dus denk ik wel hangen tot het eind.

Chris

Dendy Pearson

Dendy Pearson

24-10-2009 om 11:39

Nee

Ik heb de eerste afleveringen wel gezien, maar het kon me niet meer boeien. Ik mis Ernst Hasselbach er ook erg bij. Ik was na het ongeluk ook erg onder de indruk, eigenlijk gewoon verdrietig. Dus nee, ik kijk niet meer.

Dendy

ijsvogeltje

ijsvogeltje

24-10-2009 om 16:02

Ik kijk ook

Maar eigenlijk vond ik de eerste editie nog steeds de leukste. Daar ging het voor mijn gevoel het meest om de Robinson-vaardigheden. Nu gaat het vooral om het psychologisch spel. Ook erg leuk hoor: een apart vrouwenkamp, mannen die eerst op een aparte expeditie gaan, wijzigingen in de team-samenstellingen, Marina die al verzekerd is van een finaleplaats, bij de eiland-raad plotseling op twee mensen moeten stemmen. Allemaal bewust door de productie gecreëerde situaties, die (veel) invloed hebben op de groepsprocessen. Ik merk dat ik ook op die manier naar het programma kijk. Ik vind het dan ook helemaal niet jammer dat Igor zo'n proef wint; integendeel! Ik vind het reuze interessant om de reacties van de anderen op zo'n moment te zien. Een soort psychologisch experiment dus.

En ik...

kijk ook. Ik ben het eens met IJsvogeltje, dat het heel anders is dan de 1e serie(s). Het lijkt er op dat ze steeds gekkere en ingewikkelder dingen moeten verzinnen om het boeiend te houden. De eerste afleveringen van een serie vind ik meestal niet geweldig omdat ik de mensen nog niet "ken". Naarmate de serie vordert en er minder deelnemers zijn vind ik het ook leuker. Als Igor er uit zou zijn zou het wel saaier worden!

ilsepilse

ilsepilse

24-10-2009 om 19:51

Yep

vond het ook wat saai in het begin, maar nu met de iri-Igor lol valt er nog wat te beleven (doet me denken aan onze vlaamse robinson met baard hoe heet ie ook weer??)
Ben ook een fervente ER kijker van dag 1, toen ze nog zo onder de muskietennet gingen liggen ipv op te hangen en verwondert waren dat ze s'morgens geprikt waren ..

Starry Night

Starry Night

25-10-2009 om 00:28

Natúúrlijk kijken wij!

En we vonden het niet saai in het begin. Minder in ieder geval dan die editie dat ze met honderd mensen startten. Toen hadden we helemaal niemand om ons aan vast te klampen. Dit scenario vond ik wel leuk.
Dat Igor niet werd gefeliciteerd vond ik niet horkerig. Hem wel feliciteren was hypocriet geweest. Igor heeft het gewoon totaal verbruid. "Ik heb lekker een kokosnoot leeg zitten drinken en aanvaard de consequenties." Het spijt me wel, maar als je werkelijk denkt dat het daarom gaat, dan is er wel een steekje aan je los.
Als je in je eentje gaat zitten kanen (of drinken) en de anderen niets gunt, dan deugt dat niet. Dat staat volledig los van hoe anderen daarop reageren. Het feit dat hij dat werkelijk niet zo schijnt te voelen vind ik bijzonder griezelig.
En verder vind ik het leuk dat Simone genomineerd is, want dat vind ik een erg onaardige dame, die bovendien nogal eens de plank volledig misslaat.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

25-10-2009 om 15:15

Wat ik nou wel weer leuk vond

Dat Igor toen ze terug gingen naar het kamp nog even voor de lol zo'n worm op at. 'Eet smakelijk', haha!

Eens met starry

Aan die Igor zit een steekje los. Blaten over 'willen leren samenwerken' en tegelijk te egocentrisch voor woorden. Dat argument dat de anderen nog sliepen toen hij er met de kokosnoot vandoor ging sloeg natuurlijk nergens op.
Bovendien, egocentrisch zijn is 1 ding, maar dat je dit soort grappen uithaalt met voedsel op een eiland waar iedereen honger heeft, vind ik gewoon echt asociaal. Ook als het een tactisch spelletje van hem zou zijn. Wat ik overigens niet geloof, want daarvoor doet hij te domme dingen (in zijn eentje de jungle in trekken zonder dat iemand weet waar je uithangt bijvoorbeeld).

Dat hij nog snel een extra wurmpje opat was dan wel weer grappig.

Ik vind dit wel een leuke editie, ondanks het gemis van Ernst Paul Hasselbach. Eddy Zoey doet het aardig maar kan hem toch niet helemaal vervangen vind ik.

Het enige wat ik niet leuk vind deze keer, is dat er vanaf het begin al iemand in de finale zit. (En ook niet de beste kandidaat volgens mij, maar dat terzijde.) Daar lijkt me echt niks aan. Je mag niet mee met de proeven, je kunt jezelf op geen enkele manier bewijzen. Ik ben benieuwd wat ze daar aan het eind voor draai aan geven. Er mag ook niet op haar gestemd worden, terwijl het aan het eind van de rit soms toch aan kan komen op het aantal tegenstemmen dat je gehad hebt in de loop van de tijd.

Ik was wel héél blij dat Esmeralda uiteindelijk de samensmelting nog haalde! Zij en Rita zijn bij mij favoriet bij de vrouwen. Hopelijk houdt Rita het vol want die is wel erg magertjes aan het worden.

Starry Night

Starry Night

27-10-2009 om 21:45

Ja, esmeralda

Ik was ook blij dat zij won. Hoewel ik Jolanda (heette ze toch...?) ook een leuke meid vond. Dat andere meisje was trouwens mooi! Die paste zo in een Engels kostuumdrama of zo;-)

Starry Night

Starry Night

28-10-2009 om 12:46

Met jullie eens

Dat was inderdaad erg unfair van haar. Maar ik heb het idee dat die actie erg op zichzelf staat, voor de rest hoor je louter positieve verhalen over haar.

Pelle

Nee hoor, er is ook een keer geweest dat ze echt niet wisten waar Igor uithing. En ook daarover waren ze toen (terecht in mijn ogen) flink pissed.

Dat stukje met Jill was inderdaad niet Esmeralda's meest gezellige gedeelte!

Tsja

Om dezelfde reden waarom hij op dat eerste mannen-eiland ook steeds apart ging liggen slapen? Het is er eentje die graag zijn eigen gang gaat en daarbij weinig rekening houdt met anderen.
Ik hoop dat hij komende week verliest bij het torentjes bouwen!

-Wendy-

-Wendy-

30-10-2009 om 11:50

Die evi

Hebben jullie die opmerking van Evi tegen Marcel gehoord? "Dus je bent eigenlijk slimmer dan je er uitziet?" Ben benieuwd of die vanavond in DWDD voorbij komt!

Als het voorstukje voor volgende week zag, ben ik trouwens bang dat Kurt de verliezer is...

Starry Night

Starry Night

30-10-2009 om 17:10

Wendy

Ja? Op basis waarvan? Wij zitten ook altijd te raden welke kant het op gaat a.h.v. voorstukjes en soms kan dat ook (maar dan wel met hulp van de speciale forums, waar mensen werkelijk beeldje voor beeldje gaan zitten scannen;-)).
Overigens dachten wij de afgelopen keer aan de lichaamstaal van Simone te zien dat zij zou winnen, maar dat bleek dus niet zo te zijn;-) Gelukkig...
Zo verbaasd als ik kan zijn over gedrag als dat van Igor, zo verbaasd kan ik ook zijn over de gemeende verontwaardiging van sommige mensen als ze worden weggestemd. Die voelen zich dus zó absoluut superieur aan anderen kennelijk, dat het niet in hun brein opkomt dat andere mensen daar dus duidelijk anders over denken.
Zo snap ik de onderverdeling 'zwakke' en 'sterke' deelnemer ook nooit zo. De zwakken vallen vanzelf af. Degenen die overblijven bewijzen alleen daar al mee dat ze echt niet zwak zijn.

-Wendy-

-Wendy-

30-10-2009 om 22:34

Starry night

Ik weet het niet meer precies, maar er werd iig afgegeven op Marjolein en ik dacht dat ook Igor nog in beeld was. Stom dat ik het weer kwijt ben, maar gisteren concludeerde ik dat Kurt dan wel de verliezer moest zijn.'

Soms begrijp ik de verontwaardiging trouwens wel. Jeroen bijvoorbeeld leek zo goed in de groep te liggen, dat zoveel tegenstemmen niet echt te verwachten waren.

Starry Night

Starry Night

01-11-2009 om 00:23

Klopt wel

En toch is er kennelijk iets in zijn manier van doen geweest dat anderen getriggerd heeft op hem te stemmen. In het geval van Simone kan ik me dat nog veel beter voorstellen.
Vaak hoor je 'de sterken' zich beklagen dat 'de zwakkeren' hen er het eerste uitstemmen. Als het echter zou kloppen dat er in zulke mate sprake was van sterken en zwakkeren, wat zouden die zwakkeren dan moeten beginnen!? In de praktijk blijken die zich echter altijd prima te redden als er 'sterken' uitvliegen.
Onder 'sterkeren' worden doorgaans de wat dominante mensen gerekend, valt me op. Degenen die het beleid bepalen, controle hebben over de groep en heel actief zijn. Nou begrijp ik doorgaans niks van mensen die de hele dag amechtig op een strand gaan liggen bakken hoor, maar die vliegen er meestal voor de samensmelding wel uit. Wat overblijft is volgens mij echt niet lui. Alleen profileren ze zich misschien wat minder.

Tactisch

In het geval van Jeroen denk ik dat het tactische stemmen waren. Ik ben blij dat hij er nog in zit.

En sterk/zwak, daar kan zoveel mee bedoeld worden: lichamelijk sterk/zwak, of juist mentaal... Rita bijvoorbeeld is lichamelijk erg vermagerd en niet sterk, maar mentaal mag ze er beslist wezen.
En als je een beetje met mensen kunt omgaan kun je ook een heel eind komen, ook dat kun je als sterk betitelen vind ik. De beste Robinson is niet altijd degene die het best weet hoe je moet vuur maken, een vis vangt of waar de kokosnoten hangen.

Starry Night

Starry Night

01-11-2009 om 01:14

Eens wat betreft jeroen

En inderdaad, een Robinson moet meer kunnen dan fysieke dingen. Zo herinner ik me een editie waar de finalisten vragen moesten beantwoorden over de privélevens van de andere deelnemers. De uiteindelijke winnaar won toen mede omdat iedereen het een heel sterk punt vond dat hij duidelijk zo geïnteresseerd in zijn medemens was geweest, dat hij bijna alle vragen goed had.
Verder geloof ik dat de zogenaamde tactische deelnemers tot dusver uiteindelijk altijd gestruikeld zijn.
Ach, het blijft zo'n boeiend spel;-)

Starry Night

Starry Night

09-11-2009 om 16:21

Grappig jessica

Dat vindt mr. Night ook, dat het jammer is dat hij weg is. Maar ik vond hem toch net een klapje te egocentrisch om het werkelijk te betreuren, merk ik. Gunde het Marjolein en Kurt net iets meer.
Marjolein schijnt er wat doorheen te zitten, maar als kijker merk ik dat toch niet erg. Esmeralda kelderde in mijn ranglijst door de manier waarop ze reageerde op Marjolein's oplevingen, maar steeg weer toen ze daadwerkelijk geluisterd bleek te hebben naar diens verweer. Ik hoop dat Marjolein zich herpakt, ik mag haar analyses wel en ze heeft het niet achter de ellebogen.
Dit in tegenstelling tot Dennis inderdaad........
En wat betreft de twee afvallers die moeten strijden: driewerf met je eens! Hadden ze veel eerder moeten doen zo.

Juist fijn

Ik mis Igor ook niet, die had er al veel eerder uit gemogen.
Hopelijk wordt het volgende keer niet Rita, want die verzwakt wel met de dag ben ik bang.
Hoe Esmeralda het had opgelost met die brieven vond ik ook wel goed gedaan, wat een enorm moeilijke keuze is dat als je weet hoe iedereen zit te wachten op die brief. Dat ze bv. die van Marina had bewaard vond ik erg lief, voor haar zit er inderdaad nog maar heel weinig spannends bij tot aan de finale.
Die Dennis heb ik nog niet zo goed in de gaten gehouden, wat vinden jullie zo achterbaks aan hem? Zal er eens meer op letten donderdag.
De strijd tussen 2 afvallers vind ik ook goed. Complotten om 1 persoon eruit te stemmen hebben zo weinig zin en daar ben ik wel blij mee.

Starry Night

Starry Night

09-11-2009 om 22:41

Dennis...

... heeft nu al twee keer een kandidaat genomineerd waar hij bewondering voor heeft. Dat vind ik berekenend, onprettig. En hij zit wel erg graag te roddelen, heb ik het idee.
Ja! Die brieven!! Zeg... zouden ze die echt verbrand hebben? Dat zou ik namelijk echt schandalig vinden, zulke persoonlijke documenten met foto's en al. Ik hoop dat het nep was. Vond dat 'sorry God' van Evi Hanssen trouwens een tikkeltje smakeloos. Zeker als de brieven echt verbrand zijn.

Starry Night

Starry Night

10-11-2009 om 16:46

Voorkeur

Bedoel je voorkeur tussen de twee genomineerden? Dan hoop ik toch dat Marjolein doorgaat, misschien wel om dezelfde reden die jij geeft (en mr. Night;-)) om Igor erin te willen houden. Ze heeft iets van een underdog.
Als je overall bedoelt... Wie heeft mijn voorkeur......
Ik denk toch Marcel. Die ligt goed in de groep, konkelt niet, werkt hard en is wel relaxed vind ik. Laat anderen ook in hun waarde. Overigens vind ik dat ook een positief punt van Marjolein. Die heb ik al een paar keer naast iemand zien zitten die minder goed in de groep lag om te proberen diegene er weer bij te trekken.
En jullie?

Dennis

... is inderdaad berekenend. Ik heb tot nu toe niet echt op hem gelet, heb meer voorkeur voor de andere mannen. Jeroen, Kurt en ook Marcel vind ik doorgaans erg aardig overkomen.

Sorry, ik hoop dat Marjolein er de volgende keer uit vliegt :-). Ze zeurt en zanikt mij te veel.

Starry Night

Starry Night

12-11-2009 om 14:50

Jessica

Er gaan er nu twee een toren bouwen: Marjolein en Rita. En van die twee hoop ik dat Marjolein wint, omdat ze voor wat spanningen zorgt (zoals Igor dat ook deed, zij het in mindere mate, dat bedoelde ik;-)).

Jesse_1

Jesse_1

12-11-2009 om 19:19

Wie mag er van mij winnen?

Jeroen. Ik vond het wel erg sneu dat hij de eerste keer 'eruit' gestemd werd!!! (En iedereen maar roepen dat hij zo'n goede, geweldige kandidaat was...).
Dennis vind ik achterbaks, Marjolein misschien oprecht, maar wel een zeikneus, en Marcel zal zich deze aflevering geloof ik voorbijpraten over zijn tactiek (zat in het voorstukje toch?). Ik vind hem wel sympathiek, want hij doet het wel op een leuke manier (zijn 'tactiek' volgen). Esmeralda vind ik niet prettig overkomen.
Jesse

Starry Night

Starry Night

13-11-2009 om 09:56

Het kan verkeren;-)

Eerlijk gezegd kon ik Marina al die weken best hebben, maar na gisteren... Jeroen noemt zichzelf een 'sterke kandidaat' (gevraagd naar zijn idee over het waarom van zoveel tegenstemmen, wat toch inderdaad vrij bizar is in zijn geval, het is geen Igor) en zij flipt volkomen, met de beschuldiging dat hij zich 'de sterkste kandidaat' waant. Volgens mij zei hij dat helemaal niet. Hij noemde zichzelf een sterke kandidaat en volgens mij is dat geen aanval van hoge eigendunk, het is gewoon zo.
Verder hoop ik van harte dat Jeroen terugkeert, omdat het pact Marina - Marcel - Kurt me niet bevalt.
En evenals Jesse blijf ik dubbele gevoelens rond Esmeralda houden...

Jeroen - geheel ot

kom ik er toch vandaag net achter dat Jeroen in de straat achter mij woont. Hij woont er net en is midden in een verbouwing. Als ik het lef heb, zal ik hem eens vragen of die gewonnen heeft.

groetjes van Purk

Charmes

let maar eens op als ik mijn charmes in de strijd gooi :-) Ik kan natuurlijk altijd even subtiel vragen hoe hij de lening voor de verbouwing heeft geregeld....

Het blijkt ook nog dat Jeroen bij meneer Purk in de klas heeft gezeten op de middelbare school. Anders kan ik altijd nog het principe man-tot-man in zetten.

groetjes van Purk

Lean1

Lean1

14-11-2009 om 17:47

Nog even over igor

Wie zag ik pontificaal met zijn hoofd op 2 foto's in de nwe consumentengids staan..... Igor!
Dus waarschijnlijk inderdaad acteur of probeert als fotomodel aan de bak te komen. Vind ik altijd een afknapper als je daar dan achter komt, al is het natuurlijk geen bewijs van vals spel.

Lean

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.