Off-topic discussies
MLN
18-03-2009 om 17:56
Krakende lakens
Ik haalde vanmiddag een onderlaken uit de droger en het zag eruit alsof het uit 'het paard zijn gat' kwam.... Nu vind ik dat helemaal niet erg, ik strijk nooit beddegoed. Er schoot echter door mijn hoofd: niet bepaald krakende lakentjes...ahem. Vervolgvraag die daarop volgde: wat zijn krakende lakens eigenlijk? Kraken ze omdat ze zo 'crispy' gestreken zijn of kraken ze omdat ze kraakhelder schoon zijn????
Minet
18-03-2009 om 18:40
Gokje
Ik denk dat vroeger de lakens gesteven werden met stijfsel, en dat ze dan kraken?
Niny
18-03-2009 om 21:11
Lakens met stijfsel
Ik kan me een hotelbed in Italië herinneren waar het laken als een soort tent boven me bleef hangen - beetje uitgeschoten met het stijfsel?
Niny
margje van dijk
19-03-2009 om 11:37
Maar cobi,
heb je dan wel lakens om te stijven?
Of ga je dan het dekbed stijven.
Alleen al om de naam Proper Jetje zou ik het onmiddellijk willen hebben.
Margje
Bastet
19-03-2009 om 14:33
Ohjaaa
Ik slaap in de zomer onder een zomerdeken,met lakens.Proper jetje,dat klinkt heel ijverig..)
Groetjes,Bastet
Bastet
20-03-2009 om 18:35
Ja,maar....
Ja,ik vond een tapijtreiniger die zo heet,maar of dat nou hetzelfde spul is weet ik niet.
Altijd leuke klusjes,dat bewerkelijke gedoe,als het niet altijd hoeft.. Zoiets als griesmeelpudding maken enzo.
Groetjes,Bastet
neteret mut
20-03-2009 om 23:28
Bewerkelijk?
melk koken en er iets in gooien , roeren en klaar. Dat is toch niet bewerkelijk? Of doe je iets extra's ? vertel want af en toe griesmeel is wel heel lekker
Bastet
21-03-2009 om 07:46
Griesmeel
Ik vind het ook reuze meevallen,maar door de gemiddelde mona-koper wordt je soms toch meewarig aangekeken als je zegt dat je griesmeel gaat koken..
Bastet
Genista
21-03-2009 om 13:06
Bastet, tipje
Probeer eens om gort te vragen in een gemiddelde supermarkt
Bastet
21-03-2009 om 13:54
Genista
Haha,daarvoor moet je vast naar een natuur-bio-achtige winkel!En voor Sunlight zeep weet ik een brocante-winkel..
Groetjes,Bastet
Genista
21-03-2009 om 14:59
Hier niet meer
En het vragen ernaar leverde bijzonder vreemde gezichten op. "Hoezo gort? Wij hebben gewoon kant-en-klare gortpap hoor, in de koeling." "Nee, ik wil er iets anders mee." "Maar dat is toch iets van de vorige eeuw? Mijn oma gebruikte het geloof ik wel eens..." Gelukkig heb ik intussen ook een adres voor gewone gort.
pind@
22-03-2009 om 09:09
Haha genista
Dat dacht ik wel. Wij eten geen stamppot boerenkool maar de boerenkool wordt "los" gekookt met een stuk verse spek erin. En het laatste kwartier doe je er gort bij in. Zo kookte mijn oma het, mijn moeder en ook aan mans kant van de familie werd/wordt het zo gekookt. Ach, als wij het maar lekker vinden! Tis wel ouderwets zeg maar .