Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Fiorucci

Fiorucci

21-04-2012 om 16:11

Onderhandelingen gestaakt...

Ik hoor net dat de onderhandelingen in het Catshuis zijn stukgelopen....wat vinden jullie dat er nu moet gebeuren? Zijn jullie verbaasd, of was het te verwachten?

Mea Proefrok

Mea Proefrok

21-04-2012 om 16:22

Niet verbaasd

Het duurde te lang. Dit was te verwachten. Nu komen er verkiezingen. Ergens is het jammer. Dit is nadrukkelijk niet mijn kabinet, maar er moeten harde maatregelen worden genomen. Dat wordt nu op de lange baan geschoven.

Harde maatregelen

Ook zonder verkiezingen kunnen er bij voldoende draagvlak afspraken gemaakt worden. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat. Ik ben opgelucht dat de PVV aan het bewind is geweest zodat iedereen kan zien hoe zoiets eruit ziet maar blij dat ze nu vertrekken. Ik hoop dat ze bij de volgende verkiezingen niet meer zoveel stemmen krijgen. Ik zou eigenlijk graag in de kranten artikelen lezen over die kwestie. Je wilt democratie maar niet dat er antidemocratische of populistische partijen de overhand krijgen. De zwakke plek van een democratie. Dat speelt hier maar ook in het Midden-Oosten. Je wilt iedereen aan bod laten komen maar als dat gebeurt kan de democratie ook leiden tot een samenleving waarin minderheden ernstig bedreigd worden en de korte termijn en de onderbuik, het gebrek aan reflectie en historische kennis regeert.

sp

sp

21-04-2012 om 17:01

Slim

Slimme zet van Wilders. In de peilingen was hij dalende, dit kon hem wel weer eens meer stemmen opleveren. Vooralsnog ben ik niet optimistisch eigenlijk. Ik hoop dat mensen toch beter nadenken bij het stemmen dan.

rode krullenbol

rode krullenbol

21-04-2012 om 19:20

Koopkracht!

Wie is er niet onverschillig ten aanzien van zijn/haar KOOPKRACHT! Die Wilders, toch ... Een populist ten voeten uit. Maar ... hoe gaat hij het zijn achterban uitleggen, dat er met hem niet te regeren valt?! Door zijn toedoen wordt de Nederlandse staat op nog hogere kosten gedreven. Want die staatschuld en de bijbehorende rente lopen nu alleen maar op. Dat wordt in de toekomst nog meer bezuinigen dus.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

21-04-2012 om 20:11

Het beste wat nederland kon gebeuren

Volgens de Volkskrant. Nu ik de plannen uit het Catshuis heb gezien ben ik geneigd dit te geloven. Hypotheekrenteaftrek alleen voor nieuwe gevallen aanpakken, onbegrijpelijk. AOW-leeftijd naar voren halen, daar ben ik het dan weer wel mee eens.
Nieuwe rondes nieuwe kansen, het kan alleen maar beter worden.

kroontjespen

kroontjespen

21-04-2012 om 20:58

Wanneer verkiezingen?

Toch niet pas in oktober he, wat ik hoorde noemen. Duurt véél te lang.

Wat vinden jullie?

Chippie

Chippie

22-04-2012 om 01:07

Wat schiet wilders er mee op?

Wat ik totaal niet begrijp: Wilders mag misschien nog meer stemmen krijgen dan de vorige verkiezingen; wat schiet hij er mee op? De enige partijen die 'iets' in hem zagen zullen never nooit meer als coalitiepartner willen. Dan laat je hem toch lekker l*llen...

Kaaskopje

Kaaskopje

22-04-2012 om 01:23

Zo komisch

Man en ik moesten vandaag werken en moesten het nieuws van nu.nl plukken. Wij en onze collega's maakten nog net geen sprongetjes in de lucht, maar het scheelde niet veel.
Ik ben erg benieuwd wat voor effect dit heeft op de mensen die op de PVV gestemd hebben. Volgen ze de gedachte dat 'onze Geer' gedaan heeft wat hij moest doen, of zouden ze zich verraden voelen en bij nieuwe verkiezingen massaal voor een andere partij kiezen? Ik kan niet wachten haast. Ik zit met het gevoel dat Wilders hier al langer over nagedacht heeft dan we moeten geloven. Zo gedraag je je niet als je van goede wil bent. Allemaal toneel.
Hoewel de VVD/Rutte en CDA/Maxim Verhagen niet mijn 'smaak' zijn, kan ik nu met ze meevoelen. Wat een rattenstreek van Wilders!

Ely

Ely

22-04-2012 om 02:31

Maar

Voor diegenen die juichen: maak je je dan geen zorgen over wat dit doet met ons land, dat voorlopig niet bestuurd wordt ondanks flinke economische tegenwind?
Dat het vanaf hier alleen maar beter wordt vind ik lichtelijk naïef. Denk je nou werkelijk dat het niet slechter kan? Echt?
Het komt over dat het persoonlijke triomph gevoel overheerst ten opzichte van de negatieve consequenties.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Jaymza

Jaymza

22-04-2012 om 08:17

Wie krijgen we terug?

De regering mag van mij vallen. Maar dezelfde mensen komen helaas terug. En als je al die plannen hoort die naar mijn idee vaak nergens op slaan en tegengestelde effecten hebben..... Dan hou ik mijn hart vast voor de toekomst.
Op wie moet ik stemmen? mensen met gezond verstand mijden de politiek.

Jaymza

Sindbad's vrouw

Sindbad's vrouw

22-04-2012 om 10:57

Waar ik bang voor ben

Is dat Wilders deze hele affaire uit gaat melken en op deze manier een hele grote groep stemmers op het verkeerde been zet, en hij weer jaren in staat is om de vermoorde onschuld te spelen.

Hij zal nu weer heel lang in de oppositie zitten, en op het moment dat hem gezegd wordt dat hij verantwoording moet nemen, kan de volgende opmerking komen: " Ik wil wel verantwoording nemen, ik heb ook verantwoording genomen voor mijn kiezers, en ik ben de enige die mijn rug recht heeft gehouden en die voor mijn kiezers is opgekomen tijdens de Catshuis onderhandelingen"

Ik denk ook dat als de PVV weer in de oppositiebankjes komt te zitten, dat een veel "luxere" positie is voor Wilders en aanhang dan deel uitmaken van een gedoogconstructie dat is.

In de oppositie kan hij roepen wat hij wil, kan hij stoken wat hij wil, en kan hij nu "terecht" verontwaardigd zijn als hij aangesproken wordt op zijn verantwoording.

Plus alle plannen en maatregelen die nu verzonnen worden waarbij het woord "Europa" of "AOW" en " bezuiningen" valt, kan hij nu aangeven dat hij dat niet wil, dat dat niet goed is, dat hij daarvoor op komt, en dat hij daar ook in woord en daad voor opkomt en dat hij daar verantwoording voor wil nemen, want hij is niet voor niets uit de onderhandelingen gestapt omdat hij dat de aow-ers niet aan kon doen.

Nee, het wordt er niet beter op.

En wat wel? geen idee... We hebben nu een partij in de 2e kamer waarmee de partijen niet samen willen werken omdat die partij als "onbetrouwbaar" wordt gezien (en terecht), en waarbij gebleken is dat een cordon sanitaire niet werkt, maar waarbij ook gebleken is dat samenwerken niet werkbaar is...

rode krullenbol

rode krullenbol

22-04-2012 om 12:19

Hoe wilders zijn eigen achterban bedriegt

Wilders was dit ongetwijfeld al geruime tijd van plan: de onderhandelingen zo lang rekken en de stekker eruit trekken op het moment, dat de schade het grootste zou zijn.

Waarom is de schade nu juist zo groot? Dat is, omdat de komende driekwart jaar geen ingrijpende maatregelen kunnen worden genomen. Reken maar mee. Verkiezingen kunnen nu niet voor de zomervakantie plaatsvinden, maar pas erna (in september of oktober). Tel daar nog (minstens) drie à vier maanden bij op voor het vormen van een nieuw kabinet; en je zit al in 2013. Het jaar waarin wij ons begrotingstekort moeten hebben teruggebracht tot 3%. Het moet nu wel heel raar lopen, wil dit nog lukken.

Waarom moeten wij ons begrotingstekort in 2013 hebben teruggebracht tot 3%?

Wilder beweert dat Europa dit van ons eist. Hij doet alsof wij ons hier makkelijk onderuit zouden kunnen wurmen, maar geeft hiermee een volstrekt verkeerde voorstelling van zaken.

De echte reden waarom wij die 3% moeten halen, is gelegen in onze positie op de internationale kapitaalmarkt. Door onrust op deze kapitaalmarkt houden geldschieters/beleggers beter in de gaten of landen hun schulden kunnen afbetalen. Zij maken gebruik van ratingbureaus die de situatie per land beoordelen. Nederland heeft nu nog een hoge rating, maar staat al wel onder verscherpt toezicht van de ratingbureaus, door het uitblijven van maatregelen.

Nu Wilders weer vertraging heeft veroorzaakt bij het nemen van maatregelen, is de kans levensgroot dat Nederland door de ratingbureaus wordt gedownrate. Dit betekent, dat de internationale kapitaalmarkt ons hogere rentes gaat berekenen over nieuwe leningen. Het gevolg zal zijn, dat het tekort extra oploopt, de staatsschuld extra toeneemt, nieuwe leningen extra hard nodig zijn; en er dus ook extra bezuinigingen nodig zullen zijn.

Wilders had natuurlijk ook kunnen kiezen voor twee heel andere keuzemogelijkheden: meteen meewerken aan maatregelen van het zittende kabinet, of het kabinet eerder laten vallen (zodat verkiezingen eerder hadden kunnen plaatsvinden en maatregelen eerder getroffen).

Waar hij nu voor gekozen heeft, heet met een duur woord ook wel: obstructie.

Hij denkt hiermee goed weg te komen en zelfs goede sier mee te maken, door zich op te werpen als beschermer van de koopkracht van de ouderen.

Nu vond ik het al een slecht idee om de rekening doodleuk neer te leggen bij de jongere generaties; maar hij jaagt nu ook de ouderen nodeloos op kosten!

Economen en de Nederlandse bank hebben hier al zo vaak voor gewaarschuwd. En nu gaat het, ´dankzij´ Wilders, gewoon gebeuren.

Hypocriet met een grote h

Niet willen bezuinigen omdat dat zijn kiezers auw doet, Rel trappen, terwijl het begrotingstekort op loopt en onze kredietwaardigheid zakt.

En dan ook nog een grote bek hebben naar die oh zo onverantwoordelijke Grieken, want die..

..wilden niet bezuinigen omdat dat auw deed en ze trapten relletjes.

Benieuwd waar naartoe Geertos Wilderios dit jaar op vakantie gaat..

rode krullenbol

rode krullenbol

22-04-2012 om 13:19

@izar

Mijn uitleg over hoe Wilders zijn achterban bedriegt (en de hele Nederlandse bevolking) was geen pleidooi voor dit kabinet van VVD en CDA. Ik ben het helemaal met je eens, dat deze partijen ook medeschuldig zijn aan de door mij geschetste verhoging van de kosten voor de Nederlandse staat en burger.

Economen maken onderscheid tussen bezuinigen en hervormen (¨slim bezuinigen¨). Ook ik ben voor het laatste.

Wilders heeft met zijn obstructiepolitiek niet alleen hervomingen tegen gehouden, maar alle mogelijke ingrijpende maatregelen. Daarmee wordt het bloeden voor iedereen.

Wat mij betreft mag het CPB nu uitrekenen, hoeveel deźe zet van Wilders de Nederlanders de komende jaren gaat kosten.

Dat is nog eens een mooie kamervraag.

"Wat mij betreft mag het CPB nu uitrekenen, hoeveel deźe zet van Wilders de Nederlanders de komende jaren gaat kosten?"

Dat is nog eens een mooie Kamervraag.

Niet: wat kost een allochtoon?
Maar, wat kost Wilders?

Volgens mij vrij makkelijk uit te rekenen. Als we AAA verliezen moeten we een X % hogere rente over onze (nieuwe?) staatsleningen betalen. Het is vast ook wel uit te zoeken hoeveel NL ongeveer gaat lenen komende tijd.

En dan symbolisch die rekening aanbieden, ik zie het al helemaal voor me, haha ; )

Wisse

Wisse

22-04-2012 om 14:44

"waarom de voorgenomen bezuinigingen slecht waren"

Zie hier een ander verhaal, van Harrie Verbon, hoogleraar openbare financiën aan de Universiteit van Tilburg:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3244543/2012/04/21/Wilders-heeft-gelijk-bizarre-Catshuis-bezuinigingen-moet-je-niet-willen.dhtml

Petra.v.S.

Petra.v.S.

22-04-2012 om 15:13

Waarom geeft iedereen af op wilders, terwijl rutte de grootste l

http://www.youtube.com/watch?v=9pdG1otVRnY&feature=related

wie weet het nog? allemaal mooie beloftes voor de verkiezingen waar hij zich niet aan heeft gehouden. En ook niet in wilde gaan op vragen hierover.

Rutte is de grootste leugenaar en we zijn blij dat we van hem af zijn!

koentje

koentje

22-04-2012 om 15:44

Maar

het is toch helemaal niet gezegd dat we van rutte af zijn???

Vic

Vic

22-04-2012 om 15:51

Flapdrol

Ik had Wilders nog een tijd het voordeel van de twijfel gegeven, maar door het gedoe in Limburg (wat een raar mens is dat!) en deze actie ben ik er helemaal klaar mee. Wat een rat, en ik twijfel er niet aan dat hij deze actie met voorbedachten rade heeft gedaan. Ik hoop dat ze zakken naar 0 zetels. Overigens vond ik de voorstellen helemaal zo slecht nog niet. Ik ben macro-economisch niet zo onderlegd en de link naar de doorrekeningen van het CPB is permanent overbelast, maar wat ik zo zag leek me vrij plausibel. Ja, het valt niet mee, en iedereen zal erop achteruit gaan, maar dat is nu eenmaal de erfenis uit ons linkse verleden. We hebben eigenlijk Gerrit Zalm weer nodig om de boel vlot te trekken.

Sancy

Sancy

22-04-2012 om 15:56

Ah vic, dat linkse verleden

Daar bedoel je dit linkse verleden mee?
http://sargasso.nl/archief/2005/08/23/staatsschuld-begrotingstekort-en-de-linkse-kabinetten/

Maylise

Maylise

22-04-2012 om 15:56

Vic

Welk links verleden? Welke linkse regering die we in de afgelopen 30 jaar hebben gehad heeft er voor gezorgd dat de staatschuld enorm is en de economie ook niet erg florissant is?

Afgezien van het feit dat ik geheel persoonlijk denk dat een regering zelden meer verschil maakt dan wat accentverschillen lijkt me dat er weinig links verleden is waar je de staat van de economie op kan baseren.

In elk kabinet de afgelopen 25 jaar heeft sowieso de VVD of het CDA plaats gehad.

Maylise

Maylise

22-04-2012 om 16:04

Kabinetten

De PVDA heeft geregeerd tijdens Van Agt II, Lubbers III, Kok I, Kok II en Balkenende IV. Drie van die keren tezamen met in elk geval het CDA en twee keer tezamen met het VVD.

De SP heeft nooit geregeerd. GL ook nooit, een van de voorgangers van GL de PPR één keer, ten tijde van Den Uyl dus in de jaren 70.

VVD zat in het kabinet tijdens Van Agt I, Lubbers I en Lubbers II, Kok I en Kok II, Balkenende I, Balkende II en Rutte

CDA Van Agt I, Van Agt II, Van Agt III, Lubbers I, Lubbers II, Lubbers III, Balkenende I tot en met IV en nu weer tijdens Rutte

Kortom het beeld van talloze linkse regeringen die de economie grondig verpest hebben lijkt me wat overdreven.

Wisse

Wisse

22-04-2012 om 17:11

Vic

"Overigens vond ik de voorstellen helemaal zo slecht nog niet."

Dat was ook mijn eerste reactie. Maar lees dit eens, van Harrie Verbon, hoogleraar openbare financiën aan de Universiteit van Tilburg:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3244543/2012/04/21/Wilders-heeft-gelijk-bizarre-Catshuis-bezuinigingen-moet-je-niet-willen.dhtml

rode krullenbol

rode krullenbol

22-04-2012 om 18:34

De rekening van wilders

De redenering van Verbon klopt wat mij betreft niet helemaal. Hij roept in feite op tot hervormingen (d.w.z. ¨slimme bezuinigingen¨). Met hervormingen zou de Nederlandse staat een kostenbesparing bereiken, zonder de economische groei al te zeer te belemmeren. Tot zover ben ik het met hem eens.

Hij gaat echter de fout in, door genoegen te nemen met een tekort van 3,3% in 2015.

In zijn scenario loopt de staatsschuld namelijk fors op; met als gevolg dat onze kredietwaardigheid wel degelijk in gevaar komt. Echt slim bezuinigen doe je door hervormingen door te voeren die de economie versterken, zonder dat de staatsschuld verder oploopt. Helaas ontbreken in zijn betoog constructieve ideeën voor dergelijke hervormingen.

Vergeet niet, dat een verder oplopen van de staatsschuld met name te koste gaat van de zwakkeren in de samenleving. Zij zijn immers het meest afhankelijk van overheidsbestedingen; sociale zekerheid en zorg.

En om terug te keren op Wilders: zijn optreden zal hoe dan ook een dure grap blijken te zijn. Hij helpt de mensen slechts van de wal in de sloot. En zijn stemmers ... die zijn een dief van het eigen portemonnee.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-04-2012 om 19:44

Gale

Ik ben met je eens dat vvd en cda met open ogen dit 'avontuur' zijn ingegaan. Dom, dom, dom.... Maar ik heb wel begrip voor hun teleurstelling na 7 weken onderhandelen. Hij zou teruggefloten zijn, maar ik heb niet de indruk dat Wilders terug te fluiten is. Dit is allemaal strategie.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-04-2012 om 20:55

Rode krullenbol

Ik vind dat je het heel duidelijk hebt verwoord, waardoor ik nog beter begrijp wat er nu gaande is. Dank je wel:-)

rode krullenbol

rode krullenbol

23-04-2012 om 11:38

Toepasselijk liedje uit vervlogen tijden

http://youtu.be/JhhzHQ9VumI

Vic

Vic

23-04-2012 om 18:26

Toch best zielig

Zelfs zijn lijfwachten moeten hem niet meer.

"Wilders moederziel alleen door Wouter de Winther
DEN HAAG - Geert Wilders is vandaag verlaten door zijn bewakers. De PVV-leider liep voor het eerst sinds jaren moederziel alleen door het gebouw van de Tweede Kamer.
Wilders had even daarvoor overleg gehad met de andere fractievoorzitters en Tweede Kamer preses Gerdi Verbeet. Omdat hij via een zijuitgang de kamer verliet, zijn de bewakers van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) hem mogelijk uit het oog verloren.

„Wat gek, dit is voor het eerst”, stamelde een verbouwereerde Wilders toen hij ontdekte alleen te zijn gelaten. Hij nam in gezelschap van drie journalisten vervolgens maar de lift naar zijn kantoor. Daar kwam hij echter niet naar binnen, omdat de PVV-burelen alleen met speciale toegangspassen toegankelijk zijn.

Bonzend op de geblindeerde toegangsdeur van zijn eigen fractie probeerde hij de aandacht van medewerkers te trekken. Daar kwam echter geen reactie op. Een PVV’er die uit een andere lift tevoorschijn kwam, wist Wilders uiteindelijk binnen te laten.

De PVV-leider wordt al jaren streng beveiligd, vanwege doodsbedreigingen aan zijn adres. Ook in de Tweede Kamer wordt hij elke dag omringd door gewapende beveiligers die hem geen seconde uit het oog moeten verliezen.

Twee bewakers van Wilders bleken even later enkele etages lager naar hem op zoek te zijn. Op aanwijzingen van de journalisten wisten ze de PVV-leider uiteindelijk te lokaliseren. "

Chippie

Chippie

23-04-2012 om 19:01

Nuzo

En dan denk ik: Waarvoor?

Hij heeft straks meer in de melk te brokkelen, hij raaskalt hier en daar wat, mag overal tegenaan schoppen, zal iedere week de voorpagina halen maar...that's it.

Daarvoor haalt hij heel wat op zijn has. Waaronder je bij iedere stap laten vergezellen door twee lijfwachten. Pffff, ik wist het wel. Ik ging liever hamburgers bakken bij MacDonalds.

Nuzo

Nuzo

23-04-2012 om 21:22

Ik denk dat je vic bedoelt, chippie...

.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.