Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

14-05-2009 om 00:46

Politiek niet correct

Het valt me wel eens op dat mensen over elkaar heen buitelen in het naar voren brengen van hun politiek zeer correcte houding en mening of gedrag. ´Ik breng het glas altijd naar de glasbak´, ´Ik heb altijd een poepzakje voor de hond mee´, ´Ik zeg nooit iets kwetsends over mensen die anders zijn.´ ´Als ik een huisdier neem ga ik naar het Asiel.´ Het zal aan mij liggen, maar ik krijg wel eens jeuk van al dat politiek correcte gedrag. Zo overviel die jeuk me ook in het draadje van Branca over een nest jonge katten. Je kúnt erop wachten dat iemand over het asiel begint. Helemaal terecht, het is goed om daar te kijken, maar.... ik wil soms gewoon niet weten wat verstandig is of milieubesparend of zoals het hoort. Ik wil het soms gewoon fout doen zonder op mijn vingers getikt te worden.
Om maar iets van mijzelf te noemen... Na jaren keurig het glas naar de glasbak gebracht te hebben gaf ik de brui eraan. Ik gooi geen glas meer in de glasbak. Fout... maar ik heb geen zin meer in dat gedoe. Hebben jullie nog iets op te biechten? vraag ik met een knipoog.

Pien

Pien

14-05-2009 om 07:28

Gft

Ik doe bijna niet aan het scheiden van GFT afval. Tuinafval wel maar GF maar af en toe. Heb jaren op een flat gewoond waar het niet eens gescheiden werd afgehaald en nu 1 jaar in een eengezinswoning waar ik wel de mogelijkheid heb zie ik het nut niet zo ...shoot me...

Ik ben lui

Zo dat is eruit! Ik ben héél vaak lui. Gewoon lui! Moet ik een heleboel doen en doe ik de halve ochtend niks. En in de laatste 3 kwartier race ik me de benen uit de kont en heb ik toch nog alles af. Of ik ga met de auto met stralend weer...terwijl ik makkelijk kan fietsen.
Of hang de hele avond op de bank terwijl ik nog van alles van plan was...
Héérlijk om lekker lui te zijn zo nu en dan!
groeten albana

Brianna F

Brianna F

14-05-2009 om 08:34

Albana

Troost je, daarin sta je niet alleen!

Kittens

politiek correct zijn zegt mij weinig, ik geef gewoon mjin mening als ik vind dat die er toe doet, je poes elke keer voor de lol zwanger laten worden vind ik niet kunnen.

En als dat dan als politiek correct gezever overkomt dan maakt mij dat geen ruk uit.

politiek niet correct: het maakt mij geen ruk uit.

Politiek correct

Ik doe de dingen omdat ik erachter sta (of omdat het praktisch is), en niet omdat ik het gevoel heb dat ik iets "moet" omdat het politiek correct is. Ik "moet" namelijk niets.
Ik doe zoveel mogelijk met de fiets, omdat ik weinig sport en zo lichaamsbeweging meekrijg en omdat ik fietsen fijn vind. De kinderen vinden fietsen gelukkig ook fijn. Ik scheid plastic omdat dat de meeste ruimte in de bak inneemt, ik breng glas naar de glasbak (wij betalen per kilo afval, dus dat scheelt weer (een beetje)), blikken idem, kleding idem. Ik scheid gft omdat we een duobak hebben en ik anders niet uitkom met de ruimte. Ik koop biologische melk omdat die veel lekkerder is dan de Aldi houdbare melk. We eten een deel van het jaat onbespoten appels omdat we een appelboom in de tuin hebben.
Kortom. veel dingen doe ik omdat ze praktisch zijn of omdat ik erachter sta en niet om "zie mij eens lekker politiek correct zijn"

Ik voel me ook niet fout als ik die dingen niet zou doen.
Ps Emma tegelijk gepost, we bedoelen hetzelfde :-))

tonny

tonny

14-05-2009 om 09:51

Sociaal wenselijk

laten we het dan zo noemen.
De meeste mensen geven enigszins sociaal wenselijke antwoorden. Dat is nu eenmaal zo en elke enquete houdt daar rekening mee.

Verder is het lastig dat leuk en verstandig lang niet altijd samen gaan.

Voorbeeldje: Ik heb het vroeger fantastisch gevonden mee te maken dat de kat jonkies kreeg, mijn kinderen hebben dat nooit gezien en de meeste kinderen niet. Maar mooi was het wel. Maar dat was eveneens de achterhaalde plattelandstijd waarin mijn vader een nest najaarskatten waarvoor de moederpoes niet ging zorgen snel en adequaat verdronk. Daar kwam geen dierenarts of asiel aan te pas. Als je zoiets vertelt anno 2009, vindt men die man een beul. Hij was echter een heel zachtaardig persoon, het was gewoon in die tijd zulke zaken zo op te lossen.

Over fietsen en auto's - mijn collegaatje van 23 die even ver van haar werk woont als ik en volledig gezond is, gaat altijd met de auto, terwijl ik fiets. Kan er niets aan doen, maar het ergert me, al is het heus een vrolijke vriendelijke meid.

Iedereen doet bepaalde dingen al dan niet bewust 'fout' maar met iets goedpraten schiet je niets op.
Wel laat het zien dat alles nogal relatief is.

Tonny

Nely

Nely

14-05-2009 om 11:08

Ik let er wel op

om het gft afval zoveel mogelijk te scheiden maar soms ben ik te moe, heb geen zin of geen tijd en belandt er toch wel wat in de vuilnisbak. Is met fietsen ook zo, ik probeer (ook als voorbeeld naar onze zoon toe) zoveel mogelijk met de fiets te doen maar bij heel slecht weer neem ik ook de auto als hij voor de deur staat. En zo zijn er vast nog meer voorbeelden te noemen.

Eigenlijk

ik beken ook, ik doe ook wel vaker dingen die niet "mogen" -zomaar rondrijden met de auto na mijn sportles, goedkopere bananen kopen waar waarschijnlijk kinderarbeid achterzit... . Maar: ik voel mij dan wel vaak schuldig voel omdat het eigenlijk anders had gemoeten.

Ik kan dus vaak niet echt genieten van mijn laat maar waaien houding door dat kleine stemmetje in mijn hoofd dat zegt "foei".

Zoals Beemer (?) schreef: "Denk dat de grootste uitdaging is om van jezelf te accepteren dat je niet altijd "goed" bezig bent." Ik vind dat erg moeilijk.

Ik wijs mijn kinderen ook veel te vaak terecht, bv. als ze een vies gezicht trekken bij de spruitjes, kan ik mij niet inhouden en zeggen dat ze blij mogen zijn dat ze tenminste eten hebben, dat in sommige landen de kindjes nog niet eens zuiver water hebben enzovoort.

Ik wil dus wel, doe het ook maar voel mij altijd schuldig.

Tihama

Tihama

14-05-2009 om 12:49

Druk

Beemer, je schreef:
"misschien geeft het lezen hoe goed anderen het allemaal wel niet doen ook een soort van druk naar jezelf. Het idee dat het dus blijkbaar aan jou ligt dat je het allemaal niet voor elkaar krijgt. "

Ik denk dat je daar gelijk in hebt. Ik las een tijdje terug in de Opzij een artikel over "Living Oprah". Een vrouw heeft geprobeerd een jaar lang te leven volgens alle adviezen van Oprah.

De conclusie was dat hoewel elk afzonderlijk advies vaak niet onredelijk klinkt, het totaal ervoor zorgt dat je jezelf waardeloos voelt als je er niet naar leeft.

http://sannebloemink.blogspot.com/2009/03/een-jaar-lang-leven-volgens-oprah.html

Tihama

Polly Shearman

Polly Shearman

14-05-2009 om 13:16

Vandaag

heb ik me niet sociaal wenselijk gedragen of hoe je het ook mag noemen. Jongste ging voor het eerst naar de peuterspeelzaal, en zoals een moeder betaamt hoor je dan snotterend als laatste het lokaal te verlaten om thuis met een dooskleenex je vriendinnen te bellen en naar de klok te kijken tot je hem weer mag gaan halen.
Ja idd zo ging het bij mij bij nr 1 en nr 2 maar nu ik nr 3kon brengen van morgen, bracht ik hem super vroeg, was ik bijna gelijk weer weg, hing ik thuis de vlag uit, ben ik gaan rennen in het bos, en heb daarna heerlijk in de tuin koffie gedronken en gelezen.
tot het weer tijd was om hem te gaan halen, baal baal,
ik heb geen traan gelaten, ik heb ervan genoten!!!

Incorrecte poezenpolitiek

Tja, ik geloof dat ik in dit gezelschap een ongelooflijk incorrecte poezenpolitiek hanteer. Ik heb mijn poes toegestaan een nestje te krijgen, puur en alleen omdat IK het zo leuk vond dat een keertje mee te maken.
Verder is het ook nog eens zo dat mijn poezen belachelijk oud zijn (inmiddels 20 en 21 jaar) en ik daarmee dus niet meewerk aan een gezonde doorstroom van het poezenbestand. Immers: als zij zouden overlijden was er weer plek voor een nieuwe poezenduo, al dan niet uit het asiel.
Schande dus, termeer omdat ik mij nul komma nul voor mijn poezenbeleid schaam.
[email protected]

Haha polly

Dat had ik dus al met mijn tweede toen hij voor het eerst ging!
De leidster zei nog dat ik kon bellen rond half 10 om te kijken hoe het gaat. Heb ik niet gedaan, had ik geen zin in.
Ik moet ook er bij zeggen dat zoonlief naar binnen liep en niet eens meer naar mij oomkeek!

Af en toe

Soms ben ik wel politiek correct: ik doe alles lopend of af en toe met het OV, afval wordt (meestal) netjes gescheiden, de kater is gecastreerd ;-)

Maar verder... schei toch uit! Dan heb je toch geen leven, als je steeds maar moet gaan nadenken of je wel "correct" bezig bent! Ik ken mensen die dat doen hoor, maar zij liever dan ik...

Hier ook geen bio of eko vlees/groenten en weet ik het wat. Ja, ik kan het wel betalen, maar ik vind het idioot duur en geef mijn geld liever aan andere dingen uit.

Haha, Polly, je hebt groot gelijk!!! Hier ook geen tranen hoor, bij psz of school. Lekker juist, even tijd voor jezelf. Zomervakantie is ook zoiets. Moeders die elkaar maar verzekeren dat ze het heerlijk vinden als de kinderen thuis zijn. Ja, ik ook, de eerste 3 weken ;-) Daarna beginnen ze elkaar te klieren en duurt de vakantie eigenlijk gewoon 3 weken te lang. En ik vind het dan ook heerlijk als ze weer naar school gaan!

Maylise

Maylise

14-05-2009 om 14:23

Vreemde redenering

Ik doe geen dingen omdat ze politiek correct zijn. Soms doe ik wel dingen omdat ik het alternatief moreel onacceptabel vind. Of laat bepaalde dingen daarvoor. Maar daarvoor gebruik ik mijn eigen morele kompas en niet dat van de buren en wat zij acceptabel vinden.

Dat ik bepaalde dingen uit luiheid niet doe voor het milieu bijvoorbeeld is niet iets waar ik me op zou laten voorstaan overigens. Zo hebben mijn kinderen weggooi luiers gehad. Terwijl milieu technisch dat vast niet de juiste keuze was. Ik vind dat niet echt prijzenswaardig van mezelf.

Ik koop inderdaad biologische groenten en vlees (behalve als mijn ene schoonzus komt eten want die wil alleen halal en volgens mij is dat gezien de prijzen zeker geen biologisch vlees). Ik koop liever minder vaak vlees dan dat ik bio industrie vlees koop.

Ik scheid het afval(maar betwijfel het nut daarvan) en geen van mijn katten heeft een nestje gekregen. Daarentegen heb ik wel meegeholpen aan de overpopulatie van mensen op de aarde.

Binnen de stad doe ik alles lopend of met het openbaar vervoer. Daar buiten pak ik de auto echter meestal. Dat ik de auto soms wel erg makkelijk pak is ook niet iets waar ik trots op ben.

Of iets politiek correct is of niet interesseert me niet. Ik zie echter wel duidelijk in dat sommige beslissingen die ik maak misschien voor mij persoonlijk op dat moment wel heel fijn zijn maar dat die beslissingen objectief gezien niet de meest moreel aanvaardbare zijn.

Maylise

Kaaskopje

Kaaskopje

14-05-2009 om 14:46

Voor alles

... ik bedoelde niemand specifiek met mijn vraag.
Harmke als jij dit keer bent begonnen over het asiel is het gewoon toeval dat ik dat heb aangehaald. Het had ook een ander kunnen zijn. Ik heb twee zwerfkatten, ik heb ooit een asielkat gehad, ik sluit mijn ogen niet voor dierenleed, maar ik wil het ook gewoon leuk mogen vinden om bij iemand thuis een katje uit te kunnen zoeken. Ik heb ook twee volwassen honden van andere mensen overgenomen, mijn zus heeft honden uit het asiel gehaald. En na die ervaringen heb ik besloten dat ik het niet meer op die manier wil doen. Ik wil een pup en geen inmiddels voorgevormde of misvormde hond van een ander. Of we ooit nog een hond nemen is trouwens de vraag hoor. Ik haal het erbij als uitleg van hoe ik er nu over denk.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-05-2009 om 14:50

Fladderbeestje

Jij vat het op zoals ik het bedoelde. Dank je wel!
Ik moet trouwens nog steeds uitleggen dat ik knipoog of lach, dankzij de verkeerde instellingen van de laptop. Ik heb de fut niet om er iets aan te doen. Mijn dochter zit op de laptop of het een gouden ei is. Nog een paar weken en dan mag ik weer lekker doen met onze eigen computer wat ik wil, há!

Kaaskopje

Kaaskopje

14-05-2009 om 14:51

Oh sorry tonny

Ik lees dit heel rommelig blijkbaar. Sociaal wenselijk is eigenlijk een hele goede typering van hoe ik het ook had kunnen noemen.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-05-2009 om 14:54

Emma

Toch even serieus... Waarom zou je een imperfectie hier niet posten?

Kaaskopje

Kaaskopje

14-05-2009 om 15:05

Geweten

Ik kan dus vaak niet echt genieten van mijn laat maar waaien houding door dat kleine stemmetje in mijn hoofd dat zegt "foei".
Daar heb ik dus ook wel last van. Mijn ´luiheid´ belet me bij sommige zaken om het goed te doen, maar mijn geweten laat me dat dan ook wel voelen. Dat geldt bijvoorbeeld zeker voor glas. Ik ben er heus niet trots op dat ik het gewoon weggooi. Maar ik kom zonder ook aan glasscheiden te doen al om in de troep, het zit me wel goed. Als we een glasbak bij huis zouden krijgen, afvalbak nummer vier dus, dan zou ik meteen van gedrag veranderen.
Ik zeg wel afvalbak nummer vier, maar ik geloof onderhand dat wij de laatste uit de wijk zijn die nog een papierbak moeten krijgen. Ze waren ons vergeten de sufferds.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-05-2009 om 15:07

Emma

Nee hoor dat dacht ik niet. Ik reageer overigens heel erg per berichtje en ik zag dat je al wat ´zonden´ genoemd had, hihi.

Maylise

Maylise

14-05-2009 om 15:11

Kaaskopje

Dat geweten heb ik wel eens last van. Maar ik ben ook katholiek dus loop sowieso met een permanent schuldgevoel rond :) Dat hoort er bij hè.

Maylise

Fladderbeestje (ot)

Ik houd ook niet van de meeste groente. Ik griezel van witlof en spruitjes.
Maar sinds we kinderen hebben moet ik ervoor zorgen dat er groente op tafel staat en ben ik het ook wel meer gaan eten. Maar nog steeds niet van harte!
Gelukkig valt het mijn puberzonen nog steeds niet op dat ik veel minder groente op m'n bord schep, of soms zelfs laat staan...

gr.
[email protected]

Mavis

Mavis

14-05-2009 om 17:06

Ach ja

Het wordt bijna politiek correct om iets waar je niet in mee wilt gaan maar politiek correct te noemen dan hoef je je er verder niet mee bezig te houden. Haha

- niet willen discrimineren? Ah, doe niet zo politiek correct!
- derde wereldlanden ook wat gunnen? Ah, doe niet zo politiek correct!
- vinden dat gehandicaptenzorg en ouderenzorg solidariteit verdient? Ah joh, doe niet zo politiek correct!
- een beetje rekening houden met je leefomgeving? Ah joh, doe niet zo politiek correct!
etc.etc.

Mavis

Mavis

Mavis

14-05-2009 om 17:10

En trouwens

wat ik in deze discussies ook zo kan missen, is dat een beetje niet hetzelfde als veel is. Iedereen vervuilt wel iets maar dat betekent nog niet dat je nergens over na hoeft te denken en een 'na-mij-de=zondvloed-'houding hoeft te hebben want niemand doet het perfect.
Mavis

Ellen Wouters

Ellen Wouters

14-05-2009 om 18:23

Bescheidenheid

Ik ben ook niet perfect, en ik doe ook dingen die beter anders zouden kunnen. Ik ben lui en gebruik de auto te vaak.

Maar als je dat dan doet, vind ik het niet erg sociaal om dat te doen onder het motto "ik hou niet van politiek correct". Een beetje bescheidenheid past wel, als je weet dat je eigenbelang voor laat gaan.

Ik eet biologisch vlees en zuivel, omdat ik de omgang met dieren beestachtig vind. Vee dat met gebroken poten dagenlang in hete vrachtwagens zit en zo.
Als je geen geld wilt of kunt betalen voor fatsoenlijk geproduceerd vlees, OK, ik kan voor een ander niet bepalen welke keuzes hij moet maken.
Maar onder het motto "kijk mij eens lekker stout zijn" vlees bij de kiloknaller halen? Het siert niemand.

De opmerking in het topic hierboven in de trant van "ik ben het zo zat ik ga lekker 17 nestjes krijgen" is psychologisch gezien wel begrijpelijk, maar ik zou er niet heel trots op zijn.

Stelle

Stelle

14-05-2009 om 19:52

Lekker wel correct

Ik ben lekker heel erg politiek correct en daar voel ik me heel erg goed bij. Sterker nog, ik vind het onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die - tenzij ze het niet kunnen betalen- het te verantwoorden vinden om bio-industriemeuk te kopen. Zeker als ze vervolgens doodleuk verkondigen 'best wel van dieren te houden'. Vast heel kortzichtig, maar echt, ik snap het niet. Belangrijk argument is voor mij overigens ook de smaak: ik heb liever een kleiner stuk lekker vlees dan een kilo gesmolten plastic.
Verder zoveel mogelijk bio groenten en fruit, ook omdat ik dat gewoon heul veul lekkerder vind. Auto zo weinig mogelijk (ov functioneert prima hier, maar niet altijd handig met kinderwagen) en als wel, rijdt -ie op gas. Ik hoef niet alle dvd's zelf te hebben, de videotheek is een prima oplossing. Ik doe al 5 jaar met hetzelfde mobieltje. Herlaad batterijen. Gooi geen troep op straat. Douche zo kort mogelijk. Afval scheid ik zoveel mogelijk. Hoewel ik van een aantal dingen het nut ernstig betwijfel, voelt het gewoon beter. Ach ja, kinderen van Calvijn he!
Zo, genoeg borstklopperij, nu mijn zondes: kleding komt regelmatig uit dubieuze landen, ik krijg niet alles schoon in huis met ecover, lees kranten toch bij voorkeur op papier ipv via beeldscherm, let er bij aankoop speelgoed niet op of het wel verantwoord is samengesteld, gebruik (veel!) wegwerpluiers en heb niet overal spaarlampen.
En verder vind ik dat Mavis, EmmaB en Manda wijze dignen hebben gezegd.
Zo. Ook hier: schiet maar ;-)

Stelle

Stelle

14-05-2009 om 19:58

Oh ja..

... en het eerste wat ik doe als de kinderen in bed liggen is een heeeeele diepe zucht van verlichting slaken. Ik baal er ook ontzettend van dat zoveel vrije dagen op een vrijdag vallen (een van de twee crechedagen van Jongste). En als ik in het weekend om 07.00 of vroeger een 'mamaaaaa' hoor, sta ik ook niet meteen vol stralende moederliefde naast hun bed. Fjoew, toch een beetje incorrect dus! (Hoewel het volgensm ij tegenwoordig erg correct is om incorrect te zijn, maar dat dan weer terzijde.)

Sidonia

Sidonia

14-05-2009 om 20:04

Kijk mij eens lekker hufterig zijn

Lekker asociaal onder het mom van "ik heb een hekel aan het begrip politiek correct". Want je moet altijd gewoon lekker doen wat je zélf wilt en waar je je goed bij voelt en wat de rest vindt is niet belangrijk.
SIRE begon in maart een campagne ter bestrijding van hufterigheid. "Onbewust Asociaal" heet dit.
Nu nog de campagne "Bewust Asociaal". Heel misschien zullen mensen wellevender zijn, meer voor een ander over hebben en de omgeving waar we met z'n allen in leven met zorg behandelen.

Mijn kind net een klap gegeven

niet keihard natuurlijk, maar wel een tik plat op haar hoofd.

En waarom, omdat zij niet wou eten "alleen als je lief doet ga ik eten" en ik waarschuwde en toen zei zij "wat je zegt ben je zelf met je kop door de helft". En toen 'pets' zo op haar hoofd.

Mandavriend natuurlijk boos op mij, kind huilen, dochter heeft natuurlijk een kwartier heel zielig op schoot bij papa gezeten "ze heeft mij geslagen papa!"

En nu eens kijken hoe mevrouwtje en ik de dag nog positief kunnen afronden. Heb ook geen energie meer merk ik, mijn lontje is na 5 uur echt te kort. Pff, nog een kleine 8 weken en dan heb ik nog een dochter ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.