Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Nasha 1st

Nasha 1st

06-08-2009 om 21:14

Nasha 1st

Nasha 1st

06-08-2009 om 21:21

Ik vind

het een wereldvondst, echt! Hoe vaak mijn dochter niet met een fles haar pop voed en dan zegt, dat deed jij bij ons ook he mam? Nee schat, jullie kregen borstvoeding! Zo'n pop zal dat meer stimuleren als iets normaals, naast het geven van flesvoeding!

Jakiro

Jakiro

06-08-2009 om 22:57

Nee, ik vind het niks

Wat komt hierna ?
Een kunstvagina met buik om een bevalling mee te maken ? Of met speeltampons ?
Als mijn dochter haar pop aan haar borst zou doen, gewoon zoals ze is, dan vind ik het leuk. Maar met zo'n raar hesje met neptepels en dat rare bewegende mondje van de pop, vind ik het eigenlijk iets vulgairs krijgen.
Jakiro

Prulletje

Prulletje

06-08-2009 om 23:44

Nee

Gewoon de pop de borst geven. Geen probleem. Maar dit ziet er niet uit!
Overigens heeft mijn dochter nooit de poppen zelf gevoed, hoewel ze zelf bijna anderhalf jaar lang is gevoed. Maar ja, op de creche zag ze alleen flessen!

Prulletje

Mijn oudste zoon....

Toen mijn jongste net geboren was had ik mijn oudste zoon een popje gegeven. Tja, toen mama jongste de borst gaf,gaf oudste (zoon!) zijn popje de borst.
Blijkbaar is dat toch wel echt iets wat in het dagelijks leven voorkomt, en bij kinderen niet gezien wordt als iets raars. Maargoed, volwassenen en kinderen zien wel vaker dagelijkse dingen verschillend.

Gr. Poezie.

amk

amk

07-08-2009 om 09:27

Nou

dochterlief hier rukt gewoon haar hemd omhoog en hangt de pop aan de borst. Heeft ze gezien bij haar bonuszusje. Daar hebben we helemaal niet zo'n raar hesje en pop voor nodig.

Dit vind ik wel erg ver gaan. Maar goed, dat vind ik al bij veel accesoires van de babyborn (die pop op zich ook al)

Jakiro

Jakiro

07-08-2009 om 10:19

Pelle

Veel en veel echter ;)
Een duowagen, 2 babybjorns (die volgens mij ook nog op elkaar reageren, maar dat weet ik niet zeker), als setje.
Wauw !!!!
Mijn tweelingmeisje hoefde het niet; "een baby is toch altijd alleen ?"
Dat het bij haar anders was als baby, gaat er bij haar niet in, zij ziet alleen enkele baby's :)
Jakiro

Vic

Vic

07-08-2009 om 11:55

Poppen

Ik heb me altijd voorgenomen om alleen maar poppen te kopen die niets kunnen. Een van de weinige voornemens waar ik me tot nu toe nog aan heb gehouden ;-) Het is altijd wel even zoeken naar een pop die niet kan huilen, poepen, plassen, boeren of 'mama' zegt.

Tirza G.

Tirza G.

07-08-2009 om 16:04

He ja fijijijjn

Zelfs een póp die bv geeft ontketent al een rel die voortwoedt tot in de gedode fantasie van de arme stumpers van Berber.
Ik ben de godmother van de bv-maffia en ik heb werkelijk in een schéur gelegen om die pop. Ik vind het wel tekenend dat er eindelijk vanuit commerciele hoek belangstelling begint te komen voor bv. Een aantal jaren terug begon dat met kleding enzo. En nu dit, blijkbaar. Ik zou al gelukkig zijn geweest als alle poppen nou eens verkocht zouden worden zónder flesje. Maar dit is gewoon weer een stap verder. Tssssss.

Tirza (wier zoon Barbies rondslingerde aan heur haren en om liet komen in auto-ongelukken)

Gallifrey

Gallifrey

07-08-2009 om 17:29

Fisher-price kolfsetje ....

Berber, daar moet je patent op aanvragen! Ik vind het een geweldig idee!!!
Verder vind ik dit niet meer onzin dan veel van die andere poppen-dingen. Enerzijds erg overdreven, anderzijds goed dat er niet altijd standaard een flesje meer bijzit. Dat maakt flesvoeding ook voor poppenmoeders iets minder vanzelfsprekend.

Emmawee

Emmawee

07-08-2009 om 17:40

Waarom dat hesje?

Ik vind de pop wel okee geloof ik. Tenminste... ik houd ook niet direct van poppen met allerlei functies en zo, maar dit ziet er wel ECHT uit!!! Ik kan me voorstellen dat een poppenmeisje met voedende moeder deze pop heel graag wil HEBBEN! Maar ik vind het hesje zo mal. Zo ehm... plat! en zo raar. Wat is de functie daar nou weer van?
Hier kreeg Stoffer z'n lammetje voortdurend de borst toen Blikje er nog maar net was. Eerst onder z'n t-shirt, dan geboren worden (maakt boor-geluid en haalt lammetje onder t-shirt vandaan) en dan gewoon t-shirt omhoog en 'jaja' drinken. *smelt*

Groeten! Maw.

Tirza G.

Tirza G.

07-08-2009 om 20:19

Dat hesje

Daar zitten bloemetjes op en die verbeelden de tepels. Daar moet contact mee gezocht worden :-) En als de tepels zeer gaan doen, gaat de baby huilen. Geweldig, dat zou in het echt ook zo moeten zijn :-)

Tirza

Sera

Sera

07-08-2009 om 20:35

Stom

Ik vind het niks zo'n pop. Ik vind plassende, huilende en scheten latende poppen ook stom. Ik hou van poppen die niks kunnen met zo'n lief slap lijfje en oogjes die toevallen als je de pop neerlegt. Verder moet de pop niks kunnen of doen.
Daarnaast vind ik dat hesje niet zo leuk. Je kan de pop toch gewoon tegen je borst aan houden als je borstvoeding wil geven.
Ik hou van speelgoed dat de fantasie van kinderen stimuleert en een pop die niks kan uit zichzelf dwingt kinderen om zelf wat te verzinnen. Dat vind ik uiteindelijk waardevoller.
Onze kinderen spelen veel met hun poppen en ze verzinnen er altijd van alles bij. Overigens krijgen hun poppen wel een flesje en niet de borst. Blijkbaar vinden kinderen dat beter bij babies passen? Misschien inderdaad omdat ze het op de crèche zien. Kinderen zien daar natuurlijk wel vaak een baby die een flesje krijgt maar zelden een baby die borstvoeding krijgt.

Nasha 1st

Nasha 1st

07-08-2009 om 21:25

Daarom

vind ik deze pop en geweldige vondst! Inderdaad, waarom moet er standaard een fles bij een pop geleverd worden? En ja, waarom spelen kinderen daardoor alsof een fles geven het meest gewoon is? Juist met deze pop kun je laten zien dat BV geven misschien nog wel gewoner is....en dat hesje is denk ik een soort sensor inderdaad zodat de pop "echt" gaat drinken....

En straks...

... een pop die drie keer in de nacht luid huilend wakker wordt...

tonny

tonny

07-08-2009 om 22:23

Die pop bestaat toch al?

Die wordt toch als proef meegegeven aan tieners die denken dat het leuk zou zijn een baby te krijgen?

En dan wordt toch netjes vastgelegd of ze reageren op het gehuil?

Tonny

Tirza G.

Tirza G.

07-08-2009 om 23:32

Mini-volwassenen

Waarom is een bv-pop niet iets voor kinderen omdat dat hen aantast in hun kindzijn (Berber heeft het over mini-volwassenen). 80% van het kinderspeelgoed is gericht om imitatie van de grotemensen-wereld. Van Duplo-brandweer tot aan plastic strijkplankjes. Dus waarom deze pop dan niet?

Tirza

Jakiro

Jakiro

08-08-2009 om 00:22

Tirza

Omdat het er niet uit ziet ?
Als het dan zo gedetailleerd moet, hoort er ook tepeklovencreme bij voor je hesje, een kolfset voor de borstvoedende werkende moeder, mini-zoogcompresjes, zo'n achterlijk strikje welke kant eerst moet.
Of omdat een klein meisje niet als ze groot is een "borstvoedende mama" kan worden, maar wel een (algemene) brandweerman,of een (algemene) kok, of een (algemene)dokter. Of heb jij wel eens een gyneacologische dokterset gezien, of een brandweerduikerset ?
Jakiro

Nasha 1st

Nasha 1st

08-08-2009 om 00:30

Hoezo?

Wordt er bij de pop-met-fles dan ook een magnetron-uitkookset geleverd? En een maatschepje voor de poeder? Ik bedoel, dat slaat toch allemaal nergens op? Het is gewoon een pop die de natuur natuurgetrouwer nabootst dan de poppen tot nu toe wat betreft het voeden....Je moet niet gaan overdrijven....

Jakiro

Jakiro

08-08-2009 om 01:05

Komop nasha

Wat is er natuurgetrouwer dan dat je als peuter je hemd omhoog doet en je pop gewoon "aanlegt" ?
Het voordeel van borstvoeding is dat je al die zogenaamde toeters en bellen heel niet nodig hebt en het allemaal heel natuurlijk is.
Maar nee hoor, opeens moet er een hesje met 2 bloementepels komen en een pop met een raar bewegend mondje.
Om borstvoeding geven te kunnen nabootsen ???
Ik heb toch écht lang borstvoeding gegeven, maar een hesje heb ik nog nooit nodig gehad en mijn baby's hadden ook niet zo'n raar, smakkend mondje.
Als je er dan toch een carnavallesk feestje van maakt, doe het dan goed. Nu krijgen meisjes een heel verkeerd beeld van hoe borstvoeding werkt en denken ze dat de melk uit een hesje (voedingsBH) komt.
Jakiro

tonny

tonny

08-08-2009 om 09:53

Ik herinner mij

uit de tijd dat dit alles nog geheel nieuw voor mij was, dat het mij bijzonder leek een barbie te hebben die ongesteld kon zijn (in het verlengde van de poep en pies poppen).
De zwangere barby bestond toen nog niet, maar die had ik vast ook boeiend gevonden (ware het niet dat dit fenomeen beviel via een luikje in haar buik - iets wat ik me als kleuter ook zo voorstelde, want de 'echte manier' leek me veel te pijnlijk om waar te zijn!)

Tonny

Hilarisch!

Ik vind het echt hilarisch! Zelf zou ik nóóit zoiets kopen, belachelijk gewoon. (Maar als een ander dat wil, prima hoor.)
Inderdaad, je kind bezit genoeg fantasie om zelf dit soort dingen te bedenken. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf nooit zo'n poppenkind ben geweest, en dus vroeger nooit zoiets had willen hebben.

Gr. Poezie.

Jakiro

Jakiro

08-08-2009 om 11:06

Barbie (of zoiets)

Ik had als kind een belachelijke barbie (tenminste, het zusje van barbie,ik weet niet hoe ze heet).
Als je aan haar linkerarm draaide (bij een normaal mens schiet ie uit de kom), werd ze 2 cm langer en kreeg ze opeens een cupje A borsten.
Ik heb het altijd een eng ding gevonden....
Jakiro

Emmawee

Emmawee

08-08-2009 om 11:07

Snap ik

Ik snap de aan-uit sensor-functie van de bloemetjes wel, ik snap de spelfunctie van het hesje met bloemtepels niet. Er had ook gewoon een knopje op de pop kunnen zitten.
Tirza "als de tepels zeer gaan doen, gaat de baby huilen" Huh? Hoe gaan de bloemetjes zeer doen dan? Of is het een grap? Smakgeluidjes heb ik niet gehoord, geen geluid op mijn computer. Maar ehm... als die nu echt zo hard zijn, moet je daar dan lactatiekundig gezien geen bezwaar tegen maken?
Ik moet trouwens terugkomen van mijn 'wel okee'reactie. Dat is niet helemaal wat ik ervan vind. Ik vind het er vooral erg indrukwekkend eruit zien. Als kind zou ik graag willen hebben. Als ouder zou ik het nooit kopen. Borstvoeding geven nadoen gaat heel eenvoudig zonder al deze toeters en bellen.

Ik ben het helemaal eens met Sera dat kinderen die naar kinderopvang gaan veel vaker zien dat baby's de fles krijgen dan de borst. En daar lijkt me niets mis mee. Een pop een flesje geven is ook heel gaaf, als het tenminste zo'n 'echt' flesje is waar je de melk uit ziet verdwijnen. Toch gaven / geven mijn beide jongens hun pop en knuffel heel 'natuurlijk' de borst, terwijl hun vader toch echt flesjes gaf. Mijn melk, dat wel.

Groeten, Maw.

Nasha 1st

Nasha 1st

08-08-2009 om 11:09

Genoeg fantasie

hebben kinderen zeker, maar nogmaals, als er alleen maar flessenpoppen te koop zijn, geeft ook dat een vertekend beeld....nee ook hier geen bloemen op de borst, maar goed, dat kan met een fikse tatoo ook verholpen worden....en ok, dat hesje is maybe over the top, maar het idee erachter vind ik wel ok....zoals ik al zei, dochter speelt ook met poppen, geeft ze dan de fles, omdat ZIJ denkt dat dat zo hoort, terwijl ze hier alledrie heel goed weten dat ze bij mij gedronken hebben....en o ja, BV kan ook in een flesje gegeven worden ja :-)

Emmawee

Emmawee

08-08-2009 om 11:19

Haha nasha

'flessenpoppen'... en dan flessenpoppenmoeders en borstpoppenmoeders en dan discussies tussen beiden!
Pfff het gaat me een beetje te ver. Poppenflesjes zijn gewoon leuk omdat dat tuutje zo prachtig in dat mondje past en je dan die 'melk' zo ziet verdwijnen. Het is er duidelijk voor gemaakt, het past en het klopt, zoals een babymond en tepel ook zo duidelijk 'passen' en bij elkaar horen.
Groeten, Maw. (die heel goed weet dat tepel en babymond niet altijd passen en dat dat soms niet goed gaat etc. etc. voordat ik een andere discussie ontketen)

Nasha 1st

Nasha 1st

08-08-2009 om 11:34

Hihi

ja....nee zo erg is het nu ook weer niet, maar ik begrijp de commotie niet zo en dan de opmerkingen als kolfsetjes erbij en andere dingen die er niet toe doen....zoals gezegd, bij de flesjes zijn tot nu toe ook geen magnetron-kook-sets geleverd, dus waarom zou dat dan bij deze pop anders moeten zijn? Feit blijft dat de ouder beslist of hij zoiets koopt of niet...ik vind het wel een goede aanvulling op het bestaande poppen-assortiment

Tirza G.

Tirza G.

08-08-2009 om 12:35

Namaak-speelgoed

Ja hoor, bij Playmobil hebben ze een "reddingsteam" wat bij de brandweerserie hoort, inclusief gasfles, gasmasker en heel de rimram. Zeer levensecht.
Het dokterskoffertje van Fisher Price bevat materialen die kinderen volgens mij nauwelijks te zien krijgen zoals een bloeddrukmeter bijvoorbeeld. En wat me altijd opvalt, in alle dokterskoffertjes, is dat de injectiespuiten zo idioot groot zijn. Die zijn in het echt vaak juist maar klein en dun, veel kleiner dan een thermometer of een orenloerder. Ik denk dat het een onbewuste angst van de maker is.
Meisjes-imitatie-speelgoed gaat ver hoor! Inderdaad, nog net geen maatschepjes voor de fles, maar wel bijna levensechte keukentjes incl. magnetron en waterkoker, koffiezetapparaten waar echt water in kan, stofzuigertjes, naaimachines. BabyBorn heeft voor haar poppen vrijwel hetzelfde assortiment als voor een echte baby, inclusief draagzak (net als mamma), fietsstoeltje (net als mamma) en heel de rataplan. Zelfs meisjesfietsen zien er tegenwoordig haast uit als mini-volwassenen-fietsen, inclusief leuke fietstassen. Boehoeoe, die waren vroeger alleen voor echte mama's die boodschappen moesten doen.

Tirza

Jade

Jade

08-08-2009 om 18:27

"zo...

...ik ga even mijn 'baby' de borst geven. Even wachten hoor, ik moet even mijn 'borsten' omdoen". Zomaar een scène tussen 2 meisjes;-)

Ik vind het er belachelijk uitzien en dan dat gesmak van die pop......nee, niet mijn ding.

Tirza G.

Tirza G.

08-08-2009 om 22:08

Jade

Het zal niet lang duren voordat de meisjes doorhebben dat je gewoon het beste permanent dat hesje aan kunt houden.

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.