Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Vriend is wappie, ik een beetje

Mijn vriend gelooft dat corona niet bestaat en dat het gewoon een flinke griep is, dat er net zo veel mensen aan doodgaan als toen in 2018 bij de 'normale' griep. Hij is er van overtuigd dat het allemaal een plan is van de Nieuwe Wereld Orde (NWO) en dat de vaccinatie eigenlijk een chip is waardoor je altijd kan worden gevolgd. Nu de mondkapjesplicht wordt afgeschaft en het aantal besmettingen niet meer genoemd wordt is hij nog meer zeker van zijn zaak. Ook ik heb door dat er dingen niet kloppen, maar ga er niet zo diep in als hij. Na lang twijfelen heb ik besloten om mij te laten vaccineren, vooral toen ik zeker wist dat ik pfizer zou krijgen en ik veel mensen heb gesproken over de eventuele bijwerkingen. Toen ik hoorde dat  die over het algemeen meevallen,  heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben het zeker niet eens met het corona paspoort, maar ik denk dat we geen andere keus hebben.  Vriend weet nog niet of hij zich laat vaccineren. Doordat we toch gedeeltelijk hier beide anders over denken, vind ik het moeilijk om met hem hier over te praten.  Vooral omdat ik niet echt argumenten kan vinden over mijn standpunten en hij wel over de zijne.  Ik schaam me ook best wel voor hem, als hij zijn mening tegen iemand anders verteld. Ook mijn familie is het niet met hem eens. Hoe ga ik hier mee om?


Leven en laten leven hè. Ik hoor wel eens mensen met allerlei indianenverhalen over gevolgen op de lange termijn, bladiebla. Prima, ik geloof klakkeloos het RIVM en denk niet zelf na.

Je hoeft je nergens voor te schamen. Jij laat je wel vaccineren. Je vriend niet. Dat is zijn eigen keuze. Als hij al zijn ideeën over corona wil delen met andere mensen dan moet hij dat doen. Hij merkt vanzelf dat mensen hem niet geloven en wellicht helemaal geen zin hebben om hierover met hem in discussie te gaan. Zijn ideeën zijn niet jouw ideeën. Ik zie het maar net als de politiek of het geloof. Jullie kunnen prima allebei totaal andere ideeën hierover hebben en ook zonder het met elkaar (volledig) eens te zijn toch een prima relatie hebben. 

Je zou de relatie moeten beëindigen. Als je bij hem blijft, het niet bespreekt en je wilt niet dat hij er met anderen over praat dan gedoog je feitelijk zijn gevaarlijke standpunten. Je zou toch niet willen dat je hem moet gaan verdedigen als je zo fundamenteel verschillend in het leven staat? Je stelt dat hij wel argumenten heeft en jij niet > dit betekent dat je weg gaan bij hem. Hij zal zich nooit door jou laten overtuigen en als jij het gedoogt heb je niets gemeenschappelijks op zo'n enorm belangrijk onderwerp als levensvisie en hoe mensen samenleven op aarde.... En misschien dat hij jou wel naar binnentrekt. Kom op, er zijn echt mannen op aarde die wel in staat zijn om te erkennen dat ze iets niet begrijpen - of twijfelen - zonder dat ze er complottheorieën op moeten nahouden. 

gr Angela


Angela1967 schreef op 16-06-2021 om 21:05:

Je stelt dat hij wel argumenten heeft en jij niet > dit betekent dat je weg gaan bij hem. 


"> dit is voor de trigger dat je weg zou moeten gaan bij hem."

MRI

MRI

16-06-2021 om 21:11

Ik ben het met Plantenbak eens: je kan over zaken van mening verschillen en toch een leuke relatie hebben. Wel even over vaccineren hebben voordat je aan kinderen begint misschien

Wat voor dingen kloppen er dan niet?

MRI schreef op 16-06-2021 om 21:11:

Ik ben het met Plantenbak eens: je kan over zaken van mening verschillen en toch een leuke relatie hebben. Wel even over vaccineren hebben voordat je aan kinderen begint misschien

Waar je precies wel en niet over van mening zou kunnen verschillen is zeer persoonlijk.

Maar net zoals wetenschap niet 'zomaar een mening is' vind ik de symptomen die TS noemt, te ontwrichtend.  Als je je voor je vriendt schaamt, als hij fundamenteel wantrouwend naar de wereld kijkt en niet in staat is om beide kanten van de zaak te zien dan kan ik me niet voorstellen dat je zo iemand nog serieus kunt nemen. Wat kan er belangrijker zijn voor een mens dan zijn of haar plek in de wereld met voldoende vertrouwen, plezier en gezonde zelftwijfel en nuchterheid te zoeken en te vinden? 

Voor de vergelijking: ik vind geloven in god of niet geloven in god ook twee verschillende manieren van kijken naar de wereld, maar zolang iemand niet extreem (geweldadig) gelovig is en anderen niet wil overtuigen en staat en kerk gescheiden wil houden én nog wel gelooft in evolutie kan ik me een relatie zeker nog voorstellen. Maar iemand die niets gelooft van wat er in de kranten staat (daar komt het op neer in the end), en zichzelf zo serieus neemt, nee. 

gr Angela

Omdat TS zegt dat ze zelf ook zo haar twijfels heeft vermoed ik dat hun ideeën wellicht niet eens zo extreem uit elkaar liggen. 

Wat ik alleen wel griezelig vind is hoe snel wappies extremer worden. Van new world order naar pedo sektes naar reptilians. En dat is wel zorgelijk. Je zou namelijk nu verwachten dat het rustiger wordt met al die rare ideeën. Immers het aantal besmettingen daalt, de mensen die gevaccineerd zijn vallen niet bij bosjes dood neer, maatregelen nemen af. Echter, ze verzinnen er weer van alles bij.  

Ik heb in mijn omgeving (voorheen) redelijk rationele mensen die nu ineens wappie zijn. Niet per se virusontkenners maar wel anti vaccineren. Nou prima, maar dan niet klagen als je dood gaat aan Corona.

Over gelijkgestemdheid met je partner, wij hebben discussies over Omtzigt en hoe van het padje hij is. Of althans, een van ons heeft op hem gestemd en de ander vindt hem een egocentrische schreeuwerd. Daar hebben we het dus niet over, wel zo gezellig.

Het komt in de beste families voor. Gelukkig kan ik het tot nu toe gewoon negeren. En de 'wappies' die ik ken die doen desgevraagd toch wel een mondkapje om als ze bij een oude vriendin op bezoek gaan, want anders komen ze niet binnen.

Zolang ik die discussie niet met mijn kinderen hoef te voeren vind ik het allemaal prima. Het is vrijwillig. Zolang de hoeveelheid wappies die zich echt niet vaccineren, ik verdenk er sommigen van dat ze voor de zekerheid toch maar stiekum gaan, zonder het te zeggen, beperkt blijft is er geen man overboord.

MRI

MRI

16-06-2021 om 22:01

Angela1967 schreef op 16-06-2021 om 21:18:

[..]

Waar je precies wel en niet over van mening zou kunnen verschillen is zeer persoonlijk.

Maar net zoals wetenschap niet 'zomaar een mening is' vind ik de symptomen die TS noemt, te ontwrichtend. Als je je voor je vriendt schaamt, als hij fundamenteel wantrouwend naar de wereld kijkt en niet in staat is om beide kanten van de zaak te zien dan kan ik me niet voorstellen dat je zo iemand nog serieus kunt nemen. Wat kan er belangrijker zijn voor een mens dan zijn of haar plek in de wereld met voldoende vertrouwen, plezier en gezonde zelftwijfel en nuchterheid te zoeken en te vinden?

Voor de vergelijking: ik vind geloven in god of niet geloven in god ook twee verschillende manieren van kijken naar de wereld, maar zolang iemand niet extreem (geweldadig) gelovig is en anderen niet wil overtuigen en staat en kerk gescheiden wil houden én nog wel gelooft in evolutie kan ik me een relatie zeker nog voorstellen. Maar iemand die niets gelooft van wat er in de kranten staat (daar komt het op neer in the end), en zichzelf zo serieus neemt, nee.

gr Angela

ja als je het zo stelt, kan ik me jouw reactie begrijpen. Ik heb vriendinnen die wappie achtig zijn. Daar kan ik nog heel aardig mee afspreken een een gezellig uurtje hebben. Zij respecteerden eigenlijk meer mijn strenge navolging van de maatregelen dan meer opportunistische anderen. Laatsten vonden dat ik (risicogroep) gewoon vorig jaar maar binnen af moest spreken want het liep zo'n vaart niet. Zij waren dan wel weer de eersten die langs een slinkse weg snel gevaccineerd waren. Daar heb ik dan meer moeite mee. 

En ja, als ik een partner zou hebben die meer zou doen dan alleen van mening met mij zou verschillen maar erg argwanend zou zijn en naast mij zou staan evangeliseren, dan zou ik ook weer mijn bedenkingen hebben. Ook hierin zijn grenzen. 

Ik vermoed dat het aantal echte wappies maar heel klein is. De vaccinatie bereidheid in Nederland is heel hoog. Nu ongeveer 87%. Haal daar de biblebelt vanaf (die vaccineren sowieso niet maar doen er ook niet raar over op social media) en je houdt echt maar een klein deel over (en daarvan is ook weer een groot deel sociaal zwakker, niet Nederlandstalig, lastig benaderbaar - de mensen in steden die niet op komen dagen voor de vaccinaties). Op social media lijkt het soms dat er heel veel mensen anti-alles zijn maar ik krijg steeds meer het idee dat er ook ontzettend veel trollen bij zitten die het leuk vinden om te jennen en te ontwrichten.

Van die trollen heb ik er één op mijn sociale media. Hij knalt er van alles op en smult van de reacties. Berichten lukraak delen om te provoceren. Is gewoon dol op aandacht. Is intussen braaf zijn prik gaan halen, niet stiekem overigens, ook dat werd gedeeld. 

Stampertje, jij haalt je vaccinatie, je partner niet. Verder wil je het er niet meer over hebben met hem, geen discussies of elkaar willen overtuigen. Ieder zijn of haar keuze. Maar dan moeten jullie het onderwerp vaccinatie gewoon sluiten, kan hij dat?

"Vooral omdat ik niet echt argumenten kan vinden over mijn standpunten en hij wel over de zijne."

Voor welke standpunten zoek je argumenten? Het is misschien lastig als je een halve wappie bent, dan moet je het van echte en van nepnieuws-sites halen, maar als je gewoon géén wappie bent is het toch makkelijk lijkt me. Jij bent dan juist degene die de argumenten heeft en hij niet. Want jij hebt de complete wetenschap achter je plus alle serieuze journalistiek.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.