Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Wat hadden jullie gedaan [marktplaats]

Ik had een fiets te koop gezet op een groepspagina op Facebook van een plaats. Ik wil er echt van af want hij staat in de weg vanwege de aankoop van betere fietsen. Dus ik vroeg 30 euro. ik kreeg zo’n 100 messengerapps van mannen uit Polen, Turkije, Bulgarije en andere verre landen. Die heb ik geblokkeerd. Dus ik had een plaatsgenoot die 20 bood. Ik zei dat ie m kon halen voor 25 euro. vervolgens is de dag aangebroken dat hij zou komen. En ja hoor, vlag 1: ik heb mijn dochter uit een andere plaats 40 km verderop opgehaald, maar ze is haar geld vergeten. Maar ze heeft de fiets maandag nodig. 

Dus ik denk, maar schrijf niet, dat ik het raar vind dat ze zo erg die fiets nodig heeft, maar te beroerd is om aan één ding te denken: heb ik het geld bij me? dus ik zeg: dan maak je het over, ik kan een tikkie sturen. Vlag 2: onze bankrekeningen zijn leeg en ze had het contant gespaard. Maar ze heeft echt een goedkope fiets nodig, ik zit in de ww en heb geen geld. aan de ene kant dacht ik: kom die fiets halen voor niks en wees er blij mee aan de andere kant dacht ik: is dit nou zo’n oplichtersverhaal? ik wil zo een fiets weggeven aan iemand die hem niet kan betalen, maar ik wil ook niet worden opgelicht.

Wat hadden jullie gedaan? Het knaagt nu aan me dat ik hun blij had kunnen maken met een gratis fiets, maar het zou ook aan me knagen als ik m had weggegeven en de hele tijd dacht: ben ik opgelicht? 


Nee hoor, 25 euro afspreken is 25 euro betalen. Zeker als het zo gaat. 

Bekend kletsverhaal. Volgende keer ben je op voorhand daarop bedacht en voel je je wat sterker om te zeggen: jammer dan, andere keer beter.

Tsjor

Nee, dan niet. Afspraak is afspraak. En iets gratis aanbieden zorgt ook voor een hoop gedoe (kan je het ook brengen, heb je het ook in een andere kleur, mag ik het over 3 weken halen, kan je het even opmeten van daar tot daar). Iets aanbieden via facebook zorgt wel voor veel meer berichten van bots en oplichters dan Marktplaats heb ik gemerkt maar allebei is vermoeiend tegenwoordig. Ik heb vorige week mijn spullen maar aangeboden aan een winkel. Dat was een stuk makkelijker en leverde daadwerkelijk meer op dan met die gekke een euro erover heen bieders.

Nee niet schuldig voelen, zeker bij spullen als fietsen zijn er veel handelaartjes. Zij verkopen jouw fiets door en verdienen er zo op. Dan zou ik ‘m liever naar een kringloopwinkel brengen die de opbrengst besteed aan een goed doel bijvoorbeeld. Wij hebben nu iets soortgelijks op marktplaats, we hebben de afspraak afgezegd en geven het aan iemand die spullen inzamelt voor een vluchtelingen. 

Rhonda

Rhonda

07-03-2021 om 10:26 Topicstarter

Precies Junio. Ik zou m zo willen weggeven aan bijvoorbeeld een vluchtelinggezin dat net een huis heeft toegewezen gekregen en een fiets kan gebruiken voor hun puber. allemaal bedankt voor jullie reacties, ik ben er nu wel van overtuigd dat ik niet te onaardig ben geweest. 

Rhonda, mocht je ooit nog eens een kinderfiets overhebben: de ANWB zamelt ze in om ze te reviseren en vervolgens aan arme kinderen weg te geven.

Groeten,

Temet

Temet schreef op 07-03-2021 om 11:13:

Rhonda, mocht je ooit nog eens een kinderfiets overhebben: de ANWB zamelt ze in om ze te reviseren en vervolgens aan arme kinderen weg te geven.

Groeten,

Temet

In mijn woonplaats doet stichting Leergeld dat ook, en leden van Rotary of Lions of zo’n soort club repareren ze dan.

"Dus ik vroeg 30 euro. ik kreeg zo’n 100 messengerapps van mannen uit Polen, Turkije, Bulgarije en andere verre landen. Die heb ik geblokkeerd. "

En dat vindt niemand hier discriminatie? 

De rest van je verhaal vind ik overigens heel logisch.

Emmawee schreef op 07-03-2021 om 16:14:

"Dus ik vroeg 30 euro. ik kreeg zo’n 100 messengerapps van mannen uit Polen, Turkije, Bulgarije en andere verre landen. Die heb ik geblokkeerd. "

En dat vindt niemand hier discriminatie?

Jawel

En ik snap het ook niet zo goed. Eerst worden ‘mannen uit andere verre landen’ geblokkeerd en uiteindelijk moet de fiets gratis naar vluchtelingengezin. Wat is het verschil?

Als je iets op de facebookpagina van je eigen woonplaats zet is het standaardadvies om niet in zee te gaan met mensen die daar helemaal niet wonen. Daar is echt heel veel fraude mee gebeurd. Dus ik snap het wel dat je niet in zee gaat met buitenlanders. Ik neem aan dat ze niet alleen de mensen met buitenlandse namen opzij zet terwijl ze wel in die woonplaats wonen. 

Discriminatie van vrouwen toch? 😁

Nou, ik weet niet wat er in die 100 berichten stond? Misschien kreeg ze huwelijksaanzoeken?

Geen idee Emmawee maar ik kreeg heel rare reacties in het Tsjechisch op een cameralens op Facebook. Ik heb diegene ook geblokkeerd. Zat niks discriminerends bij. Diegene was helemaal niet geïnteresseerd in mijn lens. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.