Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

koentje

koentje

09-09-2012 om 14:03

Welke partij kiezen jullie?

En welke items zijn voor jullie doorslaggevend?
Ik ga voor de sp omdat het programma mij het meest aanspreekt. En omdat ze volgens mij nu eigenlijk wel eens echt aan de beurt zijn.
Waar ik me nogal aan stoor is dat bepaalde leiders na de debatten nogal in de spotlights worden gezet en als winnaar worden aangewezen, waarmee ze naar mijn idee andere partijen te kort doen. Ik vind dat dat eigenlijk niet zou moeten. Net als door de peilingen steeds, daarmee beinvloed je met name de z2wevende kiezers, denk ik.

Snuggle's

Snuggle's

09-09-2012 om 14:11

Ik stem ook sp, vooral door de ideologie. Ik vind het jammer dat ze zo naar beneden gaan in de peilingen. Nu dus toch maar hopen dat de PvdA dan de VVD inhaalt. En daarbij zie je dus gelijk het 'gevaar' van de peilingen, want ik zou daardoor ook bijna de neiging krijgen om PvdA te stemmen omdat ik graag een links kabinet wil en daar meer kans op lijkt als ik PvdA stem.
Maar ik doe dat niet omdat ik in de sp geloof, maar veel mensen (kennelijk, volgens diezelfde peilingen) wel.

Sjansje

Sjansje

09-09-2012 om 14:46

Ook sp

Misschien moet Maurice de Hondt hier eens komen kijken, in deze peiling doet de sp het tot nu toe erg goed ;)

Ik stem voornamelijk sp vanwege hun standpunten over zorg en onderwijs, en vooral omdat het gewoon socialer moet in Nederland.
Ik hoop dat ze weer wat gaan stijgen in de peilingen, hoewel ik Samsom ook erg goed vind.

Ik ga dan ook voor een coalitie tussen SP en PvdA, wat daar dan nog bij komt maakt me dan niet zoveel meer uit, zolang het maar geen PVV of VVD is.

Guinevere

Guinevere

09-09-2012 om 14:53

Pvda

Ter afwisseling ga ik dit jaar PvdA stemmen. Eigenlijk ben ik normaal iets rechtser maar ze hebben het daar ernstig laten liggen op sociaal vlak.
Het zou trouwens leuk zijn om niet alleen stemmen vóór te mogen geven, maar ook tégen. Dan ging ik het CDA wegstemmen vanwege alle acties van Mw. Hetspoorbijster (en natuurlijk ook een tegenstem voor de PVV).

Vic

Vic

09-09-2012 om 15:11

Vvd

En ik denk dat we een paars kabinet krijgen. Daar kan ik wel mee leven.

toto1

toto1

09-09-2012 om 15:25

En ook hier SP! Het valt mij trouwens op dat je op internet op forums ed veel sp stemmers ziet, alleen dat zie je niet terug in de peilingen. Ik ben nenieuwd woensdag!

mirabella

mirabella

09-09-2012 om 16:01

Zoals altijd

stem ik pvda. Ik zie geen reden daar van af te wijken. Ik weet alleen het mannetje of vrouwtje nog niet. Ik hoop dat we een kabinet in het midden krijgen. Maar paars lijkt de meeste kans te maken. Alhoewel, onze minister-president is zo bezig tegen de pvda de laatse dagen... Misschien hoopt hij zo nog wat erg onnozele, zwevende kiezers binnen te halen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

09-09-2012 om 16:30

Vvd

Ik stem altijd VVD en hoop ook op een paars kabinet. Hoop ook niet dat de PvdA de grootste wordt, want dan denk ik dat we een hele linkse regering krijgen.

Dendy

sp

sp

09-09-2012 om 16:50

Lijkt me duidelijk :-)

sp.

elske

elske

09-09-2012 om 18:03

Vvd

ik stem op de vvd.

mijn man en ik hebben een goede opleiding, hebben daarna altijd gewerkt en hebben een redelijke baan allebei voor 32 uur. geen mega inkomen - daarvoor zitten we in de verkeerde branche - maar we hebben een mooi salaris. en daar werken we ook keihard voor, is best buffelen met twee kinderen.

Als ik naar de programma's van de linkse partijen kijk (oa SP), dan gaan we denk ik toch onder de 'hoge' inkomens vallen. Lag die grens eerst bij de 150.000 euro, nu schijnen ze de lat veel lager te hebben gelegd. Van de meeste tweeverdieners schijnen de meeste al boven die grens te vallen, heb ik gehoord (ik heb gehoord dat de grens nu 75.000 euro is, maar weet het niet zeker?) En dan is het plan dat we (nog meer) mogen gaan betalen. voor ziektekosten, belasting, enzovoort.
natuurlijk moeten mensen die ziek zijn, en mensen die echt niet kunnen werken een uitkering krijgen die voldoende is om van te kunnen leven. maar als je dat bij de hoge inkomens wil halen, doe dat dan ook bij de echt HOGE inkomens en niet zoals dat afgelopen jaren is gegaan, bij de 'gemiddeld verdienende tweeverdieners'. zo superdeluxe hebben we het niet, we hebben echt flink moeten inleveren afgelopen jaren.

Ik vind dat niet fijn, en daarbij vind ik het ook geen stimulans voor vrouwen om te blijven werken. Ik krijg zo langzamerhand het idee dat het netto inkomen voor ons niet veel verschilt als ik stop met werken.

Vic

Vic

09-09-2012 om 18:59

Ah nee

Wat jammer... De enige mede-VVD'er in het draadje is een zuurverdiener ;-(

Vic

Vic

09-09-2012 om 18:59

Dendy (o.t.)

Sorry, jij niet ;-)

Stembreker

Wat vinden jullie van de stembreker? https://stembreker.nl/
Ik vond het aanvankelijk ene geweldig initiatief, maar er blijken wat haken en ogen aan te zitten, zie o.m. http://www.wiskundemeisjes.nl/20120902/beste-sywert-van-lienden-over-de-stembreker/
Ga toch maar niet breken, tenzij Sywert nog met een briljant tegenargument komt. Heb mijn hele leven Groen Links gestemd en overweeg nu strategische stem op PvdA. Vind dat Samsom het erg goed doet en ik denk dat Paars best een goede optie is in deze tijd.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-09-2012 om 19:07

Pvda

Ik blijk daar toch het meest mee gemeen hebben. Ik stem daar sinds een tijdje consequent op.

Rafelkap

Rafelkap

09-09-2012 om 19:31

Ook strategisch

Ik wilde eerst sp, maar stem nu heel strategisch pvda. Daar had ik tijdens de vorige verkiezingen zo'n spijt van. Maar ik wil niet dat de vvd teveel te zeggen krijgt.

Rafelkap

Rafelkap

09-09-2012 om 19:37

En samson

heeft (ook) een zorgintensief kind, dus ik hoop dat hij goed voor die kinderen blijft opkomen. Ook zit een collega van hem in een rolstoel.
Ook al heb je een goede opleiding, een goede baan en genoeg geld op de bank, dan is het toch goed om aan anderen te blijven denken.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

09-09-2012 om 20:15

Pvda

Deze kans op een linkser kabinet kan ik niet voorbij laten gaan, zeker niet als straks de VVD niet meer de grootste is. PvdA dus, weer strategisch...

Mea Proefrok

Mea Proefrok

09-09-2012 om 20:38

Elske

"we hebben een mooi salaris. en daar werken we ook keihard voor, is best buffelen met twee kinderen".
Ik begrijp dit sentiment, maar probeer voor ogen te houden dat er veel mensen zijn die net zo hard werken als jij en je man, en er veel minder mee verdienen. En die hebben vaak ook kinderen en buffelen zich ook een slag in de rondte. Mijn buurman is taxichauffeur (meestal nachtdiensten) en de buurvrouw werkt met demente bejaarden. Wat denk je dat die binnenbrengen? En het zijn allebei zware beroepen.
"zo superdeluxe hebben we het niet, we hebben echt flink moeten inleveren afgelopen jaren."
Klopt. Mensen die (veel) minder verdienen dan jij en je man hebben ook ingeleverd. En daar kwamen de klappen nog harder aan, want er was minder vet om in te snijden. Zo hebben die buren waar ik het net over had, de eigen auto weggedaan en geen nieuwe poes genomen toen de oude overleed. Puur om te bezuinigen. Ik ken ook relatief veel mensen die geen tweede of derde kind aandurven omdat het financieel te onzeker of moeilijk wordt.
"Ik krijg zo langzamerhand het idee dat het netto inkomen voor ons niet veel verschilt als ik stop met werken."
Er zijn er heel veel die niet zouden kunnen rondkomen als een partner stopte met werken (en dan bedoel ik niet: de tophypotheek niet kunnen aflossen, dan bedoel ik: geen boodschappen kunnen doen).
Wij verdienen hier samen beduidend minder dan die 75.000, maar ik denk eigenlijk dat wij ook onder de hogere inkomens zullen gaan vallen als er een links kabinet komt. We krijgen al geen zorgtoeslag, maar ik denk dat we in de toekomst ook op veel andere terreinen zullen merken dat wij "meer" verdienen. En dat is soms zuur, ja, maar mijn oma zei altijd: kijk naar beneden, niet naar boven. En daarom stem ik geen VVD. Ik kijk naar beneden en zie mensen die het moeilijk hebben. Die moeten niet nog meer inleveren, als het enigszins kan.

krin

krin

09-09-2012 om 21:37

Zweef

Ik zweef nog, waarschijnlijk tot ik met een rood potlood in mijn hand in het stemhokje land. Ergens links van het midden, dus geen SP.
Strategisch stemmen heb ik afgezworen, dat voelt als een roeibootje dat een tanker uit de weg probeert te duwen. Ik wil stemmen op een partij die goed ver vooruitkijkt. Dat stipje op de horizon is alleen wel mooi, maar net iets te ver weg. En voor ZZP'ers is de PvdA weer niet zo lief, die denken nog heel erg in werknemers en werkgevers die van alles voor ze (moeten) betalen. Maar ja, dan bedenk ik weer dat ik niet voor mijn portemonnee stem, maar voor het gehele land dat ik graag groen, gezellig en gedegen geregeerd zou zien, en dan zweef ik dus maar weer even verder.

Chippie

Chippie

09-09-2012 om 22:15

D66

D66: liberaal en niet te rechts en niet te links, liberaal, onderwijs heeft grote prioriteit. Ook belangrijk: ze zijn altijd heel duidelijk geweest in het afwijzen van PVV. Ik hoop op een paars kabinet (PvdA, VVD, D66). Als het geen D66 zou zijn, zou het PvdA zijn geworden.

Ik heb ooit strategisch gestemd en dat heeft niets opgeleverd. Ik heb juist ook wel eens juist gekozen voor een goede oppositiepartij/persoon omdat het al voor de verkiezingen duidelijk is wat het zou worden.
Ik stem ook niet op een lijsttrekker.

En ik kies niet met mijn portemonnee. Ik verdien meer maar wil graag dat iedereen daar van mee profiteert. Al geloof ik niet dat de 'solidariteit' van de SP ons verder brengt.

Chippie

Chippie

09-09-2012 om 22:23

Elske

"zo superdeluxe hebben we het niet, we hebben echt flink moeten inleveren afgelopen jaren."

Zoals? Ik heb ook een goed inkomen, maar ik heb niet het idee dat ik nu zo vreselijk veel heb moeten inleveren.

"Ik krijg zo langzamerhand het idee dat het netto inkomen voor ons niet veel verschilt als ik stop met werken." Uhm, het scheelt precies jouw salaris wat je op de bank gestort krijgt. Kinderopvang is duurder geworden maar is nog steeds betaalbaar. Voor alle inkomens.

Vvd

Hoewel ik ook best wil stemmen op Arjan Erkel (CDA). Als ik nou twee bolletjes half in kleur ;-)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci

Fiorucci

10-09-2012 om 07:10

Elske

Ook VVD wil dat we meer gaan betalen voor zorg.

Vandaag in de volkskrant (over de vvd)

Deze vond ik wel grappig:

http://sigmund.volkskrant.nl/

Groeten,

Temet

Cu - ben ik de enige?

Tjonge ben ik de enige die hier CU denkt te gaan stemmen? Er is geen een partij waar ik het helemaal mee eens ben, ook met de CU niet. Maar het gaat hem zeer waarschijnlijk toch worden.

Valkyre

Valkyre

10-09-2012 om 10:59

Twijfel

..tussen strategisch stemmen (PvdA) en met hart en verstand stemmen (GL). Ik heb in het verleden al eens strategisch gestemd, PvdA werd toen de grootste, maar kwam niet in de regering (tijdperk Wouter Bos, geloof ik?). Mijn chagrijn was groot.

Als ZZP-er kan ik waarschijnlijk beter GL stemmen dan PvdA, maar ik stem niet voor mezelf alleen, maar voor wat ik denk dat beter is voor de toekomst van dit land. Wat dat betreft vind ik de SP niet realistisch genoeg - de plannen lijken mij niet economisch houdbaar. Die twijfel heb ik ook wel een beetje over de PvdA trouwens. De VVD vind ik eerlijk gezegd een partij van mensen die gaan voor hun eigen belang - niet solidair genoeg met mensen zoals de buren van Mea. Dat druist in tegen mijn gevoel voor rechtvaardigheid.

Oh, en Elske, mijn man en ik werken ook hard -hij (meer dan) fulltime en ik 3 tot 4 dagen, soms nog wel meer, afhankelijk van hoeveel opdrachten ik op dat moment heb - maar wij kunnen voorlopig alleen maar dromen van ?75.000 per jaar. Toch ben ik heel dankbaar voor alles wat we wel hebben, want er zijn zoveel mensen die het veel slechter hebben dan wij. Voor die mensen breng ik ook mijn stem uit, niet alleen voor mezelf.

Valkyre

Vic

Vic

10-09-2012 om 11:15

Geerke (o.t. over cu)

Ik had uit Kieskompas op plaats 1 t/m 3 het CDA, CU en de SGP. Heel verrassend aangezien ik uit principe niet op een religieuze partij stem ;-) Toen de stemwijzer op tv werd besproken kwam ik erachter waardoor ik die uitslag had. Bij de vraag over of je wilt dat gemeenten beslissen over zondagsopening van winkels had ik 'nee' geantwoord. Ik vind dat nl een zaak van de winkelier zelf. Haha de insteek van die vraag is juist dat de CU/SGP willen dat de rijksoverheid daarover beslist. Nou ja, dat gecombineerd met mijn wat behoudende mening over de bescherming van leven, zorgde ervoor dat ik dicht bij de CU uitkwam op de stemwijzer.

Elske

Wat jammer dat je je stem alleen baseert op je eigen situatie! Doet me denken aan een oude kennis met een opmerking die ik me altijd ben blijven herinneren: 'Als ik veel geld had zou ik VVD stemmen. Nu stem ik PvdA.'

Ik ben er nog niet uit, wordt waarschijnlijk pvda, puur tactisch.

Pvda

jette klijnsma.

Huh?

"Ik krijg zo langzamerhand het idee dat het netto inkomen voor ons niet veel verschilt als ik stop met werken. "

Als rechts liberaal zou je toch eigenlijk moeten vinden dat je je eigen kinderopvang zou moeten betalen.
En ook zou je je eigen woonlasten ongesubsidieerd moeten betalen, het is je eigen keuze om duur te wonen namelijk.

Anyway, ik stem net als vorige keer pvda. Echter, daarvoor heb ik altjd gl gestemt maar ben afgehaakt na Kunduz, dat was de druppel.

Ook

SP

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.