Home » Forum » Luizenmoeder ziet lege neten voor luizen aan

Luizenmoeder ziet lege neten voor Luizen aan

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

116 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Calenzia
Luizenmoeder ziet lege neten voor Luizen aan

Zowel mijn dochter als zoon als mijn man en ik, hebben in de zomervakantie last gehad van luizen. We hebben twee weken lang meerdere malen per dag met een luizenkam gekamd en twee keer een lotion om ze te doden gebruikt. Ik weet zeker dat we inmiddels luizenvrij zijn. Ik controleer elke week een keertje om zeker te weten dat ze nog weg zijn.

Het probleem is dat mijn zoon en dochter beide nog lege neten in het haar hebben. Deze zitten een paar centimeter van de hoofdhuid af. Vooral bij dochter zit er nog veel. Zijn heeft lang, dik krul haar, waardoor het extra lastig is deze lege neten er uit te krijgen. Ik gebruik klemmetjes, en crème tegen pluishaar om zo door alle haren goed heen te komen.

Op school is twee keer controle geweest en beide keren bij mijn dochter raak. Nu weet ik zeker dat het geen luizen meer zijn, alleen die lege neten. Dit heb ik ook tegen de leerkracht gezegd, maar zij gaat uit van wat de luizenmoeders zeggen. Als zij zeggen dat het zo is dan is het zo. Mijn vermoeden is dus dat ze het verschil niet zien tussen neten die leeg zijn en dus paar centimeter van de hoofdhuid af en wel levend. In de tussentijd mag dochter niet meer in de huishoek komen en heb ik het idee dat ik er door de juf op aangekeken wordt met het idee dat ik er niks aan doe.

Vervelend dus. Na de eerste melding dochters haar al een paar keer met azijn doorweekt en daarna goed kammen. Ik heb een nieuwe kam besteld die als het goed is neten er beter uit moet halen. Volgende week komt de kapper (zij is op de hoogte van de lege neten, maar zij hetzelfde als ik, ze zijn behandeld, de lege neten zitten een paar centimeter van de hoofdhuid, voor haar is het dus geen probleem om ze te knippen).

Ik hoop dat het de volgende controle opgelost is, maar vrees het ergste. Iemand idee wat ik hier verder mee kan?

Jamie
wat let je

om te zeggen dat je dochter behandeld is en dat ze dus gewoon weer in de huishoek kan?

Katniss
Pielen

Oude neten krijg je er alleen maar uit met je nagels, stuk voor stuk. Daarnaast is het natuurlijk belachelijk dat je kind niet in de huishoek mag. Daar zou ik zeker over gaan klagen bij de directie. Aan de luizencommissie zou ik de informatie mailen waarin staat dat neten op een paar cm vanaf de hoofdhuid altijd oud zijn. Dat is toch algemeen bekend.

Calenzia
Juf luistert alleen naar luizenmoeders

Dat weet de juf. Dat heb ik al paar keer tegen haar gezegd. Ook dat het lege neten zijn. Ze sprak me gisteren op het schoolplein na schooltijd aan en toen heb ik er op gewezen. Witte puntje, paar centimeter van de hoofdhuid af. Ook aangegeven dat ik haar regelmatig kam en azijn gebruikt heb, maar het er gewoon moeilijk uitgaat. Juf wacht op groen licht van de luizenmoeders.

Calenzia
geen mail luizenmoeders

Ik heb geen mailadres van de luizenmoeders. Weet ook niet wie dit zijn. Wel wil ik de juf vragen wanneer de volgende controle is en of ik daarbij kan zijn. Dan kan ik kijken hoe ze controleren en hun er op wijzen dat het een paar cm van de hoofdhuid af zit.

Met de nagels er uitpielen heb ik al gedaan, maar ze heeft er gewoon veel in haar haren zitten

bieb63
Uhhh?

Vervelend als jij zeker denkt te weten dat het geen (levende) luizen of eitjes zijn. Wellicht heb je gelijk, geen idee. Maar................. heb je er zelf wel eens over gedacht om luizenmoeder te worden? Of laat je dat liever aan een ander over? Ben je niet blij dat kinderen (ouders) er op geattendeerd worden dat een kind luizen heeft, daardoor behandeld, en jouw kinderen verschoond blijven? Ga het zelf eens doen en die verantwoording nemen (bah, die vieze vette haren van tieners, geen leuke job hoor). Maar net iets belangrijker dan het feit of jouw kind terecht of 'onterecht' even niet in de huishoek mag spelen.... Wie is er nu verantwoordelijk en wie zet zich in? Jij? Je kunt je kind natuurlijk ook laten controleren door een professional, ook een optie.

Amelie
Lastig te onderscheiden

Een lege neet is niet altijd te onderscheiden van een levende neet. Daarom is het logisch dat je zowel luis als neet vrij moet zijn. Hier op school is dat ook het geval. Als ze weten dat een kind luizen heeft gehad en ze komen eens een keer 1 of 2 'oude' neten tegen dan halen ze die er uit en is het verder goed maar als je nog vol neten zit is het echt niet goed. Het is inderdaad een rot klus om alles er uit te halen maar echt wel te doen. Zet een leuke film aan en plukje voor plukje, laag voor laag ga je elke haar langs om met kam of met je nagels alles er uit te halen. Een goede kam werkt zeker beter dan een plastic geval maar dan nog zitten ze soms zo vast dat je ze er met je nagel uit zou moeten trekken. Succes!

creabea
maar 1 manier om van het gezeur af te komen

en de neten uit het haar halen, desnoods met de vingernagels inderdaad. Het is een stom werkje, maar als het goed is hoef je het maar één keer te doen. De toon van Bieb is wel erg kattig zeg. Ik kan me helemaal voorstellen dat de TS aardig chagrijnig wordt van onterechte kritiek op de verzorging van haar kind (gesteld dat ze gelijk heeft).

Ik heb laatst nog een opmerking gehad over het 'zeer ongewassen haar' van een van mijn kinderen. De leerkracht gaf het aan mij door ter kennisgeving, een luizenmoeder had dat blijkbaar zo ondervonden. Mijn zoon heeft (nog steeds) berg op zijn hoofd, een familiekwaaltje. Het enige wat ik kan bedenken is dat die moeder dat vies heeft gevonden, want ongewassen is mijn kind doorgaans niet;-). Ach nouja; ik vind het maar een vies geklieder om periodiek zijn hoofdhuid in de olie te zetten om de schilfers van z'n hoofd te weken... Als ik nog een keer klachten krijg zal ik de moeder er wel op aanspreken, want ik vind het niet leuk dat er zo over mijn kind gepraat wordt natuurlijk.

Half a twin
Hier ook nog dode neten

Aan het begin van de zomervakantie, half juni had oudste luizen, helaas broer en ik ook besmet geraakt. Nu na ruim 3 maanden zitten er nog steeds lege/dode neten in het haar. Alle tips van internet geprobeert om die dingen los en uit het haar te krijgen maar zonder succes. Ik heb zelf vrij dun haar dat zou nog wel te doen zijn om alle neten er uit te pulken. Zoon en dochter hebben heel veel dik haar, bij zoon heb ik een poging gewaagd maar helaas toch miet alles er uit gehaald, bleek vorige week bij de kapper, hij werd niet geknipt.
De neten zitten 4 centimeter van de hoofdhuid dus kunnen geen luizen meer bevatten (ik heb ook geen levende luizen meer gevonden sinds eind juni) De kapper houd halsstarrig vol dat er niet geknipt wordt zolang er nog neten in het haar zitten, dood of leeg maakt niet uit.

Hoop echt nooit meer luis thuis te hebben, wat een drama. Ik ga normaal iedere 6 weken naar de kapper nu al bijna 4 maanden niet geweest. Zie er niet uit.

Heel Nederland preventief in de dimeticon en strenge controles aan de grens door luizenambtenaren, wie zoekt er nog een baantje?

Dees
expert

Ik krijg jeuk van dit bericht hahaha. Ik zou inderdaad zeggen spreek de luizenmoeders er op aan en geef aan dat je expert bent in het herkennen van luizen/lege neten en bied gelijk aan om ze te helpen.

Calenzia
Bieb, wat ik jammer vind aan jou reactie

Bieb, wat ik jammer vind aan jou reactie is dat hij vol aannames zit. Je gaat er vanuit dat ik het werk van de luizenmoeders niet waardeer, je gaat er vanuit dat ik in de tussentijd niks gedaan heb om de neten er uit te krijgen.

Over het eerste. Natuurlijk waardeer ik het werk van de luizenmoeders. Is het terecht prima, fijn dat ze het zeggen, zeker als ik het zelf nog niet in de gaten heb. In dit geval kan ik zeker zeggen dat het onterecht is en dat maakt het vervelend.

Even op een rijtje wat ik gedaan heb. Begin augustus luizen ontdekt, bij mezelf, dochter, man, zoon. Eerste dag vier keer grondig gekamd. En dan echt plukje voor plukje om zeker te weten dat we alles hebben. Dag twee luisdodende lotion gebruikt en uiteraard weer drie keer die dag gekamd. Dat meerdere keren per dagen kammen hebben we twee weken lang vol gehouden. De lotion na acht dagen volgens gebruiksaanwijzing herhaald. Na 1 week kwamen we echt niks meer tegen, maar we zijn blijven kammen. Na die twee weken dagelijks kammen zijn we nog steeds 1 keer per week blijven kammen om zeker te weten dat ze weg zijn en dan vooral oren pony nek. Ook na de keren dat de luizenmoeders kwamen met hun melding heb ik zowel zoon als dochter als mezelf grondig gekamt om zeker te zijn dat er echt niks zat.

De eerste melding ging alleen over dochter. Bij zoon zaten toen ook een paar witte puntjes, maar door hadden ze de eerste melding niks over gezegd. Na die melding heb ik mijn dochter meerdere malen gekamd. Twee keer haar haren met azijn doordrenkt in de hoop dat de neten los zouden komen. Ook heb ik met mijn nagels de neten er proberen uit te pulken en een aantal die niet meekwamen er uit geknipt.

Waarom ik zelf dan maar geen luizenmoeder wordt? Ken jij mijn leven en mijn activiteiten? Ik heb een eigen bedrijf waar ik dagelijks aan werk. Daarnaast help ik regelmatig bij mijn kinderen op school al het nodig is. Op dit moment ben ik contactpersoon van de communiewerkgroep van de school van mijn kinderen. Dat betekent heel veel geregel. Die luizenmoeders zitten daar weer niet bij en zo doet iedere ouder iets op school. Je kunt nou eenmaal niet over hulpouder voor zijn

Calenzia
de rest bedankt voor de reactie. Blijft gewoon lastig

Blijft gewoon een lastig probleem zonder een kant en klaar oplossing. Dat weet ik. In ieder geval fijn dat ik even de frustratie van me af heb kunnen schrijven en er meegedacht wordt.

Met de nagels de neten er proberen uit te krijgen doe ik al. Dat is helaas niet in 1 keer te doen Creabea. Mijn dochter is vier en een half en heel beweegelijk. Ze heeft veel dik krul haar dat alleen goed te kammen is met anti klitten spray en klemmen. Voor haar is het al veel om een kwartier stil te zitten, maar gelukkig doet ze dat aardig.

Ik heb een kam besteld die als het goed is neten er beter uit zou moeten krijgen en ik hoop dat het daar mee opgelost is.

Amelie, een onderscheid die je kunt maken is de plaats waar de neten zitten. Bij mijn kinderen zitten ze ongeveer twee centimeter van de hoofdhuid af en dat kunnen echt alleen nog maar lege zijn. Het is alleen lastig als ze bij de hoofdhuid zitten, maar dat is bij mijn kinderen niet zo.

Half a twin, mijn man is laatst naar de kapper geweest en die heeft zonder problemen geknipt. Ik en de kinderen zijn om de redden dat jij noemt nog niet naar de kapper geweest. Ik heb maandag een thuiskapper gebeld die hier al vaker geweest is. Oudere vrouw zelf kinderen. Wel gelijk het probleem uitgelegd. Voor haar was het geen probleem. Ze zijn behandeld en de neten zitten een paar centimeter van de hoofdhuid, voor haar voldoende criteria om gewoon te knippen.

Voor mijn zoon zal dit de oplossing hopelijk zijn. Hij wilde graag wat langer haar en het is nu ook best lang. Hij laat het nu kort knippen en hopelijk zijn daarmee de lege neten weg.

Dochter laat ik ook knippen, maar dan een paar centimeter. Ze heeft mooie dike pijpenkrullen en het zou zonde zijn om die helemaal weg te knippen. Bij haar blijf ik dus nog even pielen met nagels.

Mijn man heeft gisteren de juf van dochter en zoon een mail gestuurd met de vraag wat ze gezien hebben, luizen of lege neten en de optie of het zou helpen om dan met ze naar de huisarts te gaan. Daar is nog geen antwoord op gekomen.

Ik wil de juf zeker vragen wanneer de volgende controle is en of ik daar dan bij kan zijn. Dan weet ik in ieder geval hoe ze controleren en mocht er toch nog iets zitten bij dochter, dan kan ze wijzen op de afstand van de hoofdhuid en dat ze dus leeg zijn

Mijntje
spreek die luizenmoeders aan

Ik ben ook luizenmoeder en constateer ook regelmatig oude neten. Dat wordt via de juf doorgegeven aan de ouders, gewoon als: let er nog op, het zijn waarschijnlijk oude neten (want niet dicht bij de hoofdhuid).
Alleen als er levende luizen worden gezien moet op onze school een kind worden opgehaald. Neten zijn alleen een waarschuwing.
Het is trouwens sowieso zinvol om elke week te checken.

Heb het er gewoon (nog eens) met die luizenmoeders over, die zou je moeten aanspreken als de juf er niets van snapt en die kunnen haar beter uitleggen dat je kind best in 'de huishoek' mag spelen. De neten van je zoon zijn gewoon over het hoofd gezien. Luizenmoeders zijn ook niet verantwoordelijk, dat zijn de ouders. Het is ook gewoon handig als je als ouder weet dat er luizen/neten zijn geconstateerd in de klas, dan weet je dat je het extra in de gaten moet houden.

Camilla
zucht

Hier zagen de luizenmoeders roos aan voor het hebben van luizen.

Jamie
?

We hebben nog nooit luizen gehad maar waarom zou een kapper een kind met oude neten niet willen knippen? Sowieso: chekct elke kapper eerst of er luizen zijn voor ze beginnen?

Bel een thuiskapper zou ik zeggen en leg het even uit. Het is toch vreemd dat je zelf ook al vier maanden niet naar de kapper kan?

Katniss
Oh ja

Mijn jongste is twee keer weg gestuurd bij mijn kapper omdat ze neten zagen. Ik meegekeken en het leek inderdaad wel op oude neten (plakkende bolletjes, op ca. 3 cm van de hoofdhuid). Alleen heb ik bij haar nog nooit een levende luis gezien, dus het leek mij heel onwaarschijnlijk. Ondanks mijn uitleg waren ze niet te vermurwen. 'Wij stellen vast of het neten zijn en kinderen die neten hebben worden niet geknipt, dat is ons beleid', niets tegenin te brengen.
Zelfs mijn oudste van 16 wordt nog minutieus bekeken voordat ze haar knippen (maar ze wil niet naar een andere kapper). Sowieso check ik ze altijd zelf voordat ze naar de kapper gaan.

bieb63
Calenzia

Ik heb niet gezegd of gesuggereerd dat jij jouw eigen kind niet goed controleert en behandelt. Ik reageerde op het feit dat het op mij overkwam dat jij die luizenmoeders niet goed hun werk vond doen. Dat heb ik dan waarschijnlijk verkeerd geïnterpreteerd.

Katniss
Bieb

Vind jij dat ze goed bezig zijn dan? Zijn in dit geval de voordelen van hun manier van doen groter dan de nadelen?

bieb63
Katniss

Dat kan ik uiteraard niet helemaal beoordelen.
Maar de realiteit is wel dat deze moeders in de regel geen professionals zijn. Gewoon moeders die e.o.a. verzoek om hulp van school inwilligen en/of het belangrijk vinden dat de klas (en hun kind) verschoond blijven van een luizenuitbraak. Er zijn meestal velen verzoeken van school om hulp. Het moet dan wel in je tijd/werk situatie passen. Als jij als moeder niet zomaar een dag of dagdeel mee kan helpen voor een excursie, knutselochtend, of schoolreis, maar wel bij aanvang school even een halfuurtje kunt luizenpluizen, dan kies je daar voor. Overigens niet echt een leuk klusje door al die haren te wroeten.
Dus ja, ze kunnen het verkeerd beoordelen, maar dat kan ook andersom: niet zien dat kind luizen en/of neten heeft, of door het niet juist kunnen beoordelen, maar ook door bijv. te snel en inefficient door die haren rommelen. Het is geen enkele garantie, maar een hulpmiddel om i.i.g. duidelijke luizen te kunnen constateren en er op reageren. Zo zie ik dat.

eefy
dan niet meer laten controleren

Als het elke keer een discussie wordt en de juf hangt er sancties aan op dan zou ik mijn kind niet meer laten controleren door de luizenmoeders. Dat zou ik zelf in de hand houden dan. Gewoon een briefje waarin je zegt dat je het zelf elke week even controleert en actie zal ondernemen bij eventuele luizen en dat controle op school niet meer nodig is. Hartelijk dank etc..(en dit dan natuurlijk ook doen)
Dat is naar mijn mening het enige dat je kunt doen. Anders verzand je elke keer in een welles nietes en ondertussen mag je kind niet een of andere poppenhoek in. Hou het dus bij jezelf. Jij bent verantwoordelijk en niemand anders.

viola
hier loopt het

wel goed vind ik. Ben zelf jarenlang luizenmoeder geweest. Ik signaleerde alleen, verder helemaal niets. Leerkracht stuurde dan een briefje, dat er neten gesignaleerd waren, al dan niet oude. Ik zei ook gewoon kind dat ouder eens goed moest controleren.
Hier verder ook geen restricties bij neten, gelukkig. Anders had ik misschien ook wel geen luizenmoeder willen zijn. Maar de laatste leerkracht had dat denk ik wel graag gewild, die gruwde er echt enorm van. De opluchting droop er altijd vanaf als er niets gesignaleerd was.
(Maar toen mijn kinderen klein waren was ik er ook nogal panisch onder. Ging bijv toen mijn kinderen luizen hadden gelijk alle vriendjes bellen etc. Dat die ik allang niet meer.

milka
ook

Ik ben ook luizenmoeder geweest. Als er iets geconstateerd werd in de vorm van levende luizen en verse neten, dan vroegen we (de luizenmoeders) om even met meer te kijken. Als dan een paar dezelfde conclusie hadden, werd dit doorgegeven aan de leerkracht. Die besliste dan wat er moest gebeuren. Bij levende luizen en verse neten was het meteen broertjes en zusjes controleren en de ouders bellen om te halen. De luizenouders namen zelf geen beslissing, die constateerden meteen.

Temet
hier een lachertje

Dit schooljaar heb ik er nog niks over gehoord, maar in vorige schooljaren werd er op de eerste woensdag na een vakantie op luizen gecheckt. Ik heb het ook wel eens gedaan, werd geïnstrueerd door een andere moeder. Nadien pas gelezen wat werkelijk de bedoeling is, en de controle bij ons is een lachertje. Er werd bij elk kind even op het hoofd gekeken, wat haartjes opzij, nog even kijken, dat was het dan. Ik heb nadien begrepen dat je echt elk hoofd minutieus moet controleren, daar was bij ons absoluut geen sprake van. En gelukkig maar trouwens, een aantal klasgenoten van mijn dochter hebben werkelijk een enorme bos dik en krullend haar, als je dat helemaal wilt nalopen ben je per kind 10 minuten bezig.

Ik ben nogal laconiek, omdat mijn beide kinderen tot nu toe de dans zijn ontsprongen. Of misschien ook niet trouwens, als mijn kinderen niet klagen en ik niet kijk, glipt een eventueel eenzaam luisje er allicht tussendoor. Ik hoop in elk geval maar dat het zo blijft ...

Groeten,

Temet

creabea
Temet

"...... als mijn kinderen niet klagen en ik niet kijk, glipt een eventueel eenzaam luisje er allicht tussendoor. Ik hoop in elk geval maar dat het zo blijft ..."

Dan zul je ze wel nog nooit gehad hebben. Maar als je ze wel krijgt, ook geen ramp verder. Het zijn maar gewoon beestjes, weliswaar hinderlijke beestjes, maar je wordt er niet ziek van ofzo.

Dendy Pearson
Temet

Ik heb een luizepluisdiploma van de ggd.:-)
Wat mij is geleerd is dat je niet een heel hoofd minutieus hoeft te controleren.
Je kijkt bij de slapen, haargrens voorhoofd, in de nek en bij staartdragers onder het elastiek. Dat is genoeg.

Aagje Helderder
Hier gaat het volgens mij meestal ook wel goed

Luizencontrole ergens in de week na een vakantie en als er hoofdluis geconstateerd wordt, wordt twee weken later de klas van het kind met luizen (en het kind zelf uiteraard ook) opnieuw gecontroleerd. Die controle iedere twee weken gaat door net zo lang tot de hele school luizenvrij is.

Aanwezigheid van luizen is hier nooit een reden om een kind op te moeten halen of thuis te moeten houden. Als er overdag luis geconstateerd is, krijg je in de loop van de dag bericht. Onze kinderen hebben veel gedoe op hun hoofd (berg, schilfers ed), daar wordt nooit gek over gedaan en dat wordt nooit verward met luis of neten.

Op dit moment zijn er verschillende kapsters actief in de luizenwerkgroep en op de een of andere manier geeft me dat wel vertrouwen. Voor mijn gevoel weten die wel wat ze moeten zien en wat niet. Maar dat is een gevoel dat niet op feitenkennis gebaseerd is ;-). Maar ik neem ze wel serieus iig.

Aagje

viola
nee

Minitieus nakijken is echt niet nodig. En als luizenmoeder heb ik vast luizen gemist. Ouders blijven verantwoordelijk, moeten hun kinderen nakijken. Luizenmoeders zijn er om grote plagen te signaleren, dat lijkt me voldoende.

Temet
ok

O, dan kost het goed controleren dus minder tijd dan ik dacht. Er werd overigens niet goed gecontroleerd hoor, althans niet als ik de richtlijnen uit de posting van Dendy ernaast hou.

Groeten,

Temet

Anno
bij mij

en mijn kinderen zaten ze dus overal behalve op de "gangbare" plekken. Bij mij niet te missen, bij de kinderen had ik ze makkelijk kunnen missen omdat het er maar een paar waren.

Calenzia
Updat

Inmiddels is de kapster geweest. Haar kinderen hebben op dezelfde school gezeten als de mijne en zij had dezelfde ervaring met een buurmeisje. Buurmeisje heeft dik krul haar, ongeveer zoals bij mijn dochter. En als zij luizen had, was het lastig om de neten er uit te krijgen. Die buurvrouw had op een gegeven moment huilend bij de kapster aan de deur gestaan omdat de luizenmoeder maar bleven roepen dat haar dochter luizen had en of de kapster alsjeblieft wilde kijken. Conclusie lege neten. De kapster is toen tijdens een luizencontrole op school geweest. Uitgelegd dat buurmeisje lege neten had, maar dat maakte volgens de luizenmoeder niet uit, want ook al zou deze al een paar centimeter van hoofdhuid zitten, dan kunnen er nog steeds luizen in zitten. Volgens kapster was het een aardig zinloze discussie.

Ze heeft mijn kinderen beide geknipt en bij dochter maar 1 lege neet gezien. Morgen is het weer luizencontrole en ik heb afgesproken dat ik daar bij ben.

Calenzia
Luizencontrole op school ramp

Net terug van school en de luizencontrole bij de school van mijn kinderen is in 1 woord een ramp.

Bij mijn dochter is 1 lege neet ontdekt die zo'n 4 centimeter van de hoofdhuid afzat. Gelijk notitie neten gevonden. Het enige wat ze doen is een paar plukken van het haar bekijken zien ze neten dan worden ze genoteerd. Discussie was gewoon zinloos. De meeste neten die ze vinden zitten een paar centimeter van de hoofdhuid af en ze blijven volhouden dat er dan nog steeds iets in kan zitten. Uitgelegd dat ik mijn dochter regelmatig kam. De kapper vorige week geweest is en dat zij hetzelfde zei over de lege neten.

Toen ik voorstelde voor een wit papier en een kam werd ik uitgelachen. Dan zouden ze te lang bezig zijn. Onzin, want als ze alleen de pony kammen plus bij de oren van verdachte kinderen weet je al genoeg en dat duurt niet langer dan verschillende plukken bekijken.

Toen ik vroeg of dat zo in het GGD protocol stond wisten ze van niks, nee we hebben een protocol op school en dat gebruiken ze al jaren.

Ik ben in tranen naar huis gegaan, maar wil het hier niet bij laten zitten. Ik ga info zoeken over lege neten en dat als ze een paar centimeter van de hoofdhuid afzitten dat het dan echt alleen maar lege neten kunnen zijn. Deze informatie wil ik ook naar de directrice sturen en de juffen van mijn kinderen. Plus informatie over dat luizen niet in stof gaan zitten, want dochter zal nu weer weken onterecht verbannen zijn uit de huishoek.

Iemand nog het voorstel voor een briefje om mijn kinderen niet te laten controleren. Helaas kan dit niet. Ik heb gezegd dat ik mijn kinderen zelf grondig controleer en behandel, maar protocol school zegt elk kind moet gecontroleerd worden. Mijn kinderen kunnen dus niet uitgezonderd worden

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.