Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Tango

Tango

03-07-2018 om 13:43

Ouders van VMBO Kader/Basis leerlingen


Zomer

Zomer

06-07-2019 om 11:16

Flavia

Ik ben heel benieuwd. Ik hoop dat je dochter nog een kans krijgt op de HAVO! Ik zal voor haar duimen!

Tango

Tango

06-07-2019 om 23:10

Uitjes en zo

Nee, uitjes daar is zoon niet zo van. Het waterskiën had hij vorig jaar ook al overgeslagen. Ik dacht dat hij nu wel zou gaan, en hij mocht dan zelf bepalen of hij ook echt ging skiën of niet, maar uiteindelijk lukte het dus toch niet.
De volgende dag is hij ook thuis gebleven. Hij was ook echt moe want heeft tot 11.00 u. liggen slapen.
Zomer, ik wil er ook eigenlijk iets mee gaan doen, maar heb nog geen idee wat. Hier in de buurt is wel iemand die een soort therapie met honden doet, dat leek me wel iets. Maar zoon houdt dus weer niet zo van honden en meer van katten. Verder vindt hij het ook allemaal wel goed zo en hoeft hij niet zo nodig te veranderen.
Flavia, wat spannend voor je dochter. Ik duim voor haar dat het toch Havo wordt. Die kans verdient ze echt.

Tango

En een lunch in een kattencafe? Daar schijnen er een paar van te zijn in Nedetland.

@nnemoon

@nnemoon

07-07-2019 om 12:10

Tango en Zomer

Vinden jullie het belangrijk dat zoon/dochter meedoet aan het uitje? Ik vond het altijd heel jammer dat zoon niet mee wilde op schoolreis. Hij vond en vindt dit gewoon vreselijk en gaat liever gewoon een dag naar school. Hij vond de start en het eind van het voetbalseizoen ook ieder jaar weer een verschrikking. En ook de laatste weken voor de schoolvakantie zijn voor hem vreselijk omdat die dagen te weinig structuur hebben. Hij moet zich dan veel te veel aanpassen en dat breekt hem gewoon op.Ik heb er eens goed met hem over gepraat en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk degene ben die het jammer vind dat hij het niet leuk vindt. Hij zelf vindt het helemaal niet erg om niet mee te gaan of mee te doen. Hij is dit jaar dus ook niet mee geweest naar de Efteling.

Zoon zat voorgaande jaren helemaal onder de uitslag van de spanning. Nu hij weet dat hij niet mee hoeft van ons zijn de uiterlijke kenmerken gelukkig verdwenen.

Hyperventileren vind ik anders dat is heel vervelend, beangstigend en van zo'n aanval kun je echt dagen heel moe zijn. In het ziekenhuis waar ik werk is een fysio gespecialiseerd in mensen met hyperventilatie. Hij legt uit wat het is, waardoor het kan komen, zoekt samen oefeningen om rustig te worden en hoe je op een "simpele" manier je ademhaling weer onder controle kunt krijgen.

Een therapie met honden of katten zou ik voor zoon ook nog wel iets vinden.

@nnemoon

@nnemoon

07-07-2019 om 12:13

Flavia

Wanneer hoort je dochter wat het wordt? Ik ben erg benieuwd.

Bij zoon op school gaat het niet alleen om de cijfers, maar ook om je werkhouding, of je kunt samenwerken enz. Het beeld wat docenten zeg maar van de leerlingen hebben.

Flavia

Flavia

07-07-2019 om 12:16

donderdag

donderdag is de dag dat we het horen of niet.
Worden we niet gebeld (geen idee of ze mij, haar vader of haar zelf bellen) dan is het 2 havo.
Voorlopige advies was 2 havo, maar toen stond ze ook een 6.3 en dan ben je geen bespreek geval. Ik weet niet hoe rekbaar die norm is.

Flavia

Flavia

08-07-2019 om 12:22

eigenlijk nu al

na de mooie cijfers van vrijdag stromen nu de slechte cijfers binnen en is het gemiddelde gezakt naar 6.0.
Dat zal wel tl worden. Zelfs wiskunde wat ze echt heel goed snapte een 4. Ik denk dat ik morgen mee ga als ze de toetsen gaat inzien want ik wil weten waar het mis gaat. Want het heeft niets met beheersing van de stof te maken.

Als het te maken heeft met begrijpend lezen en hoe maak je een toets dan helpt afstromen natuurlijk niets want dat blijft, op elk niveau.
Wij krijgen de toetsen niet te zien, niet de opgaven en ook niet de antwoorden.

Pennestreek

Pennestreek

08-07-2019 om 14:03

Zomer - ademtherapie bij hyperventilatie

Zomer, er bestaat speciale ademtherapie bij hyperventilatie. Google er maar eens op. Is, denk ik, nu effectiever. Natuurlijk is yoga of pilates altijd goed omdat je je ademhaling er leert beheersen, maar een goede ademhalingstechniek aanleren en je ademhaling actief leren reguleren vraagt denk ik meer dan yoga of pilates bieden. En ademtherapie kan vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Ook wel prettig.

Zomer

Zomer

08-07-2019 om 16:53

Pennestreek

Klopt Pennestreek, daar zat ik inderdaad al aan te denken. Ze heeft toen een soort van spoedbehandeling gehad van 1x. Dat pakte ze zo goed op en destijds ging ze na de zomer naar de brugklas. Daarna heeft ze gelukkig al stukken minder last gehad dan op de basisschool. Alleen had ze vorige maand een hele zware aanval. Ook eentje die ze niet echt zag aankomen zeg maar. Ze komt er wel weer zelf uit maar ik zou heel graag willen dat ze weer deze ademtherapie krijgt. Dank je wel. Door jou en @nnemoon zit ik weer op het juiste spoor. Ik ga daar in ieder geval weer een afspraak maken!

Tango

Tango

08-07-2019 om 22:34

Ja, lastig

@nnemoon, je hebt wel gelijk hoor. Ik ben vooral degene die het erg vindt dat zoon de uitstapjes mist. Zoon vindt het echt geen probleem. Hier geen uitslag of hyperventilatie gelukkig, maar dat maakt het aan de andere kant ook weer lastig. Het lukt hem uiteindelijk toch niet om te gaan. Meestal uit het zich in buikpijn, slecht slapen vooraf etc. Ook niet fijn natuurlijk. Ik zou het graag zo willen kunnen accepteren als jij, @nnemoon. Dat lukt me dus nog niet. Speelt ook mee dat mijn man er werkelijk niets van begrijpt en vindt dat zoon gewoon naar school moet.

Zoon is dus sinds donderdagmiddag al thuis, vandaag ook thuis gebleven. Ze hebben nu een project op school waarin ze een soort eigen bedrijfje moeten opzetten. Ook weer anders dan normaal, dus moeilijk. Hij gaat morgen wel heeft hij gezegd. Het project duurt 3 dagen, ik vind het eerlijk gezegd ook erg veel en lang, 3 dagen van 8.30 u. tot 15.00 u. Hoe verzinnen ze het weer?!
Kattencafe klinkt erg leuk, dat ga ik eens googlen. Ik weet niet of het therapeutisch werkt hoor. Gisteren hadden we echt een perfect kattenuitje. Hier in de buurt zit een opvang voor katten die niet meer geplaatst kunnen worden en daar hadden ze een open dag. We hebben dus 2 uur tussen zo'n 300 katten gelopen. Zoon vond het prachtig. Je ziet hem dan echt genieten. Maar na 2 uur is het ook echt weer klaar.
Hij wil nog wel een volgende keer gaan, zei hij.

Ik vind het echt lastig. Heb het er met zoon nog eens over gehad en hij ziet het probleem dus eigenlijk niet. Hij is gewoon zo.

@nnemoon, is jouw zoon niet allergisch voor honden en katten? Dat je schrijft dat zo'n therapie je wel wat lijkt. Zoon hier dus niet. Hij heeft wel hooikoorts (al heeft hij dit jaar opeens weer minder last, zijn zus juist weer meer) en allergie voor knaagdieren.

Tango

Tango

08-07-2019 om 22:37

Flavia

Wat jammer zeg dat het toch VMBO-t lijkt te worden. Hoe hoog moet ze dan gemiddeld zitten om naar HAVO te mogen?
Verder is VMBO-t ook niet slecht natuurlijk. Misschien leeft ze wel helemaal op als er niet zoveel meer van haar gevraagd wordt. Maar ik begrijp best dat het even slikken is, ook voor haar zelf.
Dat van de toetsen is herkenbaar. Hier ook vakken waar je de toetsen nooit in te zien krijgt. Erg lastig vind ik dat. Heb er weleens een discussie met een docente Engels over gehad. Pas na tig keer heen en weer mailen kwam ik erachter waar het mis ging bij zoon. Had zoveel makkelijker kunnen zijn als ze gewoon de toetsen terug gaf ter inzage.

Triva

Triva

09-07-2019 om 06:40

Tango

Lastig, het altijd maar thuishouden zorgt er wel voor dat hij bevestigd en beloond wordt en de buikpijn groter wordt in zijn hoofd. Ik herken het feilloos bij mezelf en ook wel bij jongste.

De tweede dag van een project wel gaan is niet slim, hij heeft de start niet meegemaakt dus het is veel lastiger aansluiten. Gewoon gaan, het een beetje aankijken, er an leren, zien dat het ook leuk is om samen iets te doen zonder dat je saai van les naar les gaat is ook waardevol. Gewoon eens thuiskomen met: het viel tóch wel mee, leert hem meer dan al dat thuisblijven. Namelijk: hoe gedraag je je op zo'n dag? Hoe val je het minst op? Hoe doe je zo min mogelijk?

Tango

Tango

09-07-2019 om 10:17

Eens hoor, Triva

Hij maakt het zichzelf inderdaad moeilijk hiermee. Dat heb ik gisteren ook gezegd tegen hem, dat hij beter juist de eerste dag mee kan maken omdat dan alles wordt uitgelegd. Hij was niet te overtuigen. En verder speelde gisteren mee dat het hier sowieso een beetje chaos was in de ochtend, waardoor ik met dochter bezig was en even niet met zoon
Ik heb het weleens geprobeerd uit te leggen aan de mentor. Zoon is op zo'n moment echt niet naar school te krijgen. Dat speelde al op de basisschool. Met eindeloos strijd bereikte ik toen nog weleens dat ik hem huilend op school afleverde. Nu doe ik dat dus niet meer. Hij moet zelf gaan fietsen maar dan belandt hij dus uiteindelijk niet op school maar gaat gewoon rondjes rijden etc. Mentor snapte er overigens niets van, die zei: gewoon een wekker zetten, op tijd op staan en naar school gaan. Tja, was het maar zo makkelijk.
Anyway, vanmorgen is zoon gewoon gegaan, geen enkel woord van tegenzin gehoord. Vind ik dan weer bijzonder, want inderdaad hoe lastig is het niet om halverwege een project in te stappen. Ben heel benieuwd of het mee viel.
Morgen dan nog een dagje en dan donderdag stage. Ik krijg net een mail binnen dat ze tijdens de stage een interview moeten afnemen van 10 vragen! Maar even uitvogelen hoe we dat kunnen aanpakken, want vragen stellen en tegelijkertijd de antwoorden opschrijven gaat hem echt niet lukken. Maar misschien kan zoon er even een appje voor zoeken voor op zijn telefoon, zodat hij het kan opnemen. En dus nog even 10 vragen bedenken....

Zomer

Zomer

09-07-2019 om 11:07

Tango

Wat goed dat je zoon is gegaan en inderdaad wat je zegt, hoe bijzonder om nu wel te gaan ipv. de eerste dag. Ik wilde net typen, ik zou hem helemaal niet meer laten gaan want wat heeft het voor zin om nu nog in te stappen maar hij is gewoon gegaan!!!! Topper!

Wel heel jammer dat hij een mentor heeft die hem niet begrijpt want dat is met dit soort dingen zoooo belangrijk. Ik vind dat mijn dochter enorm gegroeid is de afgelopen 2 jaren en dat is mede door haar fantastische mentor.

En mijn advies is om de strijd niet aan te gaan maar echt naast je zoon te gaan staan (doe je ook al) want dat heeft geen zin. Ik merk aan dochter dat ze het zo fijn vind dat ik haar begrijp en steun. Dat wil niet zeggen dat ze zich maar overal aan kunnen onttrekken. Maar ik merk ook dat het zoveel beter gaat dan een paar jaar geleden, ook op sociaal gebied. En dat vind ik het belangrijkste. Dat ik zie (en zij zelf ook) dat ze stappen maakt.

Wel jammer dat je man wat minder begrip heeft. Dat is hier gelukkig niet zo. Maar goed, ik vind het echt super dat hij vandaag wel is gegaan! En straks een welverdiende vakantie!!!!

Tango

Tango

09-07-2019 om 22:57

Haha, Zomer

Jij bent nog erger dan ik. Hoewel, ik dacht het eerlijk gezegd ook hoor, wat heeft het nog voor zin? Maar heb het niet gezegd tegen zoon en gisteren zei hij al dat hij vandaag wel zou gaan. Hij hield zich daar dus ook aan.
Gelukkig viel het ook wel mee. Ze moesten een plan maken om iets te verkopen of een dienst om te verlenen. Hij gaat morgen met een groepje ijsjes verkopen in het winkelcentrum. Plan is uitgedacht, en daar moesten we thuis wel om lachen, hij moet een koelbox mee morgen. We vragen ons dus af of de ijsjes niet na een paar uur gesmolten zijn. Maar goed, dat is dan ook weer de ervaring natuurlijk, die je opdoet met zo'n project.
Jammer dat ik moet werken morgen, kan ik geen ijsje bij hem kopen. Man gaat wel. Er schijnt een hele markt van school bij het winkelcentrum te komen waar ze allemaal iets gaan verkopen of een dienst verlenen (auto's wassen, haren invlechten). Jammer dat school dit pas vandaag communiceert.

Zomer

Zomer

11-07-2019 om 14:39

Tango

Wat jammer dat je niet even langs kan maar gelukkig je man wel. Haha, ben benieuwd hoe lang de ijsjes het hebben volgehouden. Wel jammer dat school dit inderdaad laat communiceert. Nu dagje stage dus en dan is het toch ook klaar voor hem?

Dochter heeft gisteren boeken ingeleverd en rapport opgehaald. Nog een leuk persoonlijk kaartje van de mentor met een passende tekst! En het goede nieuws (dochter zei, heb nog goed nieuws voor jou, ik dacht huh?) Dochter houdt dezelfde mentor ook in de 3e. Zo blij mee! Echt een topmeid (vrouw natuurlijk maar ze is nog zo jong ). Dus hier kan de vakantie nu echt beginnen! Dochter krijgt morgen vriendinnen te logeren. Gisteravond nog heel lang en gezellg zitten kletsen (‘s avonds komt er toch meer uit haha) en we hebben afgesproken dat ik via de huisarts nog een afspraak maak met een fysio die is gespecialiseerd in ademtechiek en hyperventilatie. Volgende week maar eens bellen. In verwacht niet veel omdat het nu ook vakantie is maar het heeft nu ook geen spoed. Dochter geniet volop van haar vrije tijd!

Morgen nog een dag werken en heb ik ook 3 weken vrij! Zin in! Jullie binnenkort ook vrij?

Flavia

Flavia

11-07-2019 om 18:17

gebeld

we zijn zoals verwacht gebeld met de mededeling dat dochter over is naar mavo2.
Was een goed gesprek met de mentor en de conclusie was dat het goed is dat wij een revisieverzoek indienen omdat er ook naar mening van de mentor genoeg redenen zijn om het te herzien. Zij had het echt niet verwacht want ze had een havo2 advies afgegeven.
Dat verzoek gaan we nu maar schrijven en dan krijgen we dinsdag de uitslag. Nog even fingers crossed dan maar.

Hebben jullie hier wel eens mee te maken gehad en wat was het resultaat?

@nnemoon

@nnemoon

12-07-2019 om 13:39

Flavia

Kijk even naar het aparte draadje over revisie verzoek.

Flavia

Flavia

12-07-2019 om 13:49

@nnemoon

ik heb het gezien en heb de tips toegepast op ons verzoek. Dat ligt nu bij haar vader om nog een keer door te kijken voor we het vanmiddag versturen.

@nnemoon

@nnemoon

14-07-2019 om 18:13

Rare week

Hier was het een rare week. Ik moest van de week werken van 11.30 tot 20.00. Normaal gesproken heb ik er geen problemen mee, maar wel als je man diezelfde week in de nachtdienst zit. Ik kwam 's avonds om 20.45 thuis, we dronken dan samen nog even koffie en daarna ging man naar zijn werk. 's morgens maakte hij me wakker voor de koffie waarna hij ging slapen. Nou ja deze week is weer voorbij. Nog twee weken werken en dan heb ik drie weken vakantie.

Zoon vindt de vakantie heerlijk. Wat voor diensten zijn ouders ook werken, maakt hem totaal niets uit. Hij is gewend veel alleen te zijn. Hij werkt zelf 3 of 4 keer in de week bij de Appie. Hij werkt meestal maar 2 of 3 uur achter elkaar dus genoeg tijd om vakantie te vieren.

Van de week is hij samen met een vriend op de fiets naar Knokke geweest. Heen en terug is 70 km. Knokke is een beetje luxere badplaats waar dus vaak mooie auto's rijden. De jongens zijn vandaag weer naar Knokke. Ze zijn vanmorgen om 7.15 weggereden naar de boot en zijn nog steeds op pad. Leuk dat ze zich zo vermaken met fietsen en foto's maken van auto's.

Flavia, ik ben benieuwd hoe het af zal lopen met het revisie verzoek.

Tango, hoe ging het met de ijs verkoop en met zijn dag stage lopen? Heeft hij het leuk gehad?

Zomer, wat leuk dat je dochter volgend jaar weer dezelfde mentor heeft zeker als je een goed contact met haar hebt.

Flavia

Flavia

16-07-2019 om 15:41

Mavo

het wordt toch mavo2.
Jammer, maar helaas.

Zomer

Zomer

16-07-2019 om 22:04

Flavia

Ojee, jammer. Hoe is je dochter er onder?

Tango

Tango

16-07-2019 om 22:41

Bijna

Zoon heeft nu bijna echt helemaal vakantie. Morgen nog rapport halen en dan is het echt klaar. Ik keek net nog even naar de cijferlijsten en dan is het jammer om te zien dat blijkt dat hij ergens iets niet afgemaakt lijkt te hebben, want er staat een 0,1 voor Plant. Geen idee wat dit is geweest, zoon heeft er nooit iets over gehoord en wist het ook niet. Toch een beetje jammer dat hij nu voor de keuzevakken een 5,3 staat. Telt niet voor het over gaan, maar staat gewoon niet leuk. Zoon gaat het morgen aan de mentor vragen als het op het rapport staat.
Verder hadden ze een soort project om punten mee te verdienen op school, hier is echter ook nauwelijks aandacht aan gegeven en zoon heeft deze punten dus niet verdiend (moesten er klussen voor doen etc.) maar ook niets meer over gehoord. Vind ik dan ook weer raar, want eerder werd er naar de kinderen gedreigd dat je niet over zou gaan als je ze niet verdiend had. Tja, zo nemen we dat niet serieus natuurlijk...
Maar goed, we gaan de vakantie in. Zoon is nog vooral aan het hangen en doet weinig. Ik hoop dat daar nog iets verandering in komt. Ben een beetje aan het rondkijken voor een bijbaantje voor hem, maar met 14 is dat nog wel lastig.

De stage was trouwens goed gegaan. Zoon vond het leuk en hij heeft zijn interview ook prima gedaan en zelf de antwoorden opgeschreven. Heb er niets aan mee hoeven helpen. Het ijsjes verkopen ging niet zo goed. De ijsjes bleven wel lang hard, maar het was regenachtig weer dus weinig verkoop. Man en dochter waren langs geweest dus dat was wel leuk voor zoon.

Tango

Tango

16-07-2019 om 22:43

Flavia

Jammer zeg dat het toch Mavo2 wordt. Hadden jullie het revisieverzoek nog ingediend? En wat was het argument om toch Mavo2 aan te houden? Of weet je dat niet?
Ben ook benieuwd wat je dochter er van vindt.

Flavia

Flavia

18-07-2019 om 23:01

Balen

Ja, we hebben het revisieverzoek ingediend en helaas dat is afgewezen.
Dochter was natuurlijk een twijfelgeval, dat wisten we. Toch vonden wij dat ze wel in havo2 past, school denkt daar duidelijk anders over.

Na een dag balen heeft ze het nu wel geaccepteerd. Ze hoeft ook niet van school af en de brugklassen worden gehusseld want de m/h klassen worden nu ook mavo en havo klassen.

We gaan er gewoon een leuk jaar van maken volgend jaar.

Gisteravond mocht ze met haar vader mee naar PSV, omdat ze vorige week donderdag niet naar hem toe kon. snif, is ze dus bijna 3,5 week daar zo. Maar gelukkig was ze vanmiddag nog bij mij en kon ik mijn werkuren wat omgooien zodat ik vanmiddag ook vrij was. We zijn lekker in de stad gaan lunchen. Dit weekend komt er een vriendinnetje van haar slapen, ex haalt en brengt de dame in kwestie. Dat vind ik dan wel weer heel erg leuk van hem.

Net nog wel een heel leuk app gesprek met haar gehad.
Vanavond was ik wel een beetje verdrietig, omdat ze nu voor de vakantie naar haar vader is, dat blijft, maar duurt nooit lang,
Normaal belt ze altijd als ze een koekje wil (vind ik wel grappig want het hoeft niet van mij). En ik probeer een paar kilo af te vallen.
Ik: waren de koekjes lekker?
Zij: uhm, ja.
Maar ik heb nu wel gezorgd dat jij ze niet hebt opgegeten.

Lekker ding.......

Zomer

Zomer

19-07-2019 om 13:38

Flavia

Jammer dat het niet is gelukt maar inderdaad, schouders er onder en op naar het volgend jaar! Is het trouwens niet zo dat ze volgend jaar nog een kans maar om alsnog door te stromen naar de HAVO?

Hopelijk zit je alweer wat beter in de vel!

Zomer

Zomer

19-07-2019 om 13:47

Tango

Is er nog duidelijkheid gekomen over die 0.1? Dat van niet meer weten is bij dochter net zo. Die moet dan echt diep graven voordat er dan een lampje gaat branden. Bij haar zit de mentor er bovenop en vorig jaar moest ze een ochtend terugkomen om alles af te maken wat er nog lag.

Maar goed, nu heerlijk vakantie! Hier doet dochter ook niet veel. Zit veel te Netflixen en op haar telefoon. Ik laat haar vooral. Ze komt zichtbaar tot rust.Er staan nog wel dingen op de planning. Volgende week gaat ze logeren bij een vriendin en daar verheugt ze zich erg op.. Ik maak mij niet zo druk om dat gehang. Nu gamen ze hier niet echt. Al heeft ze net met haar Zus weer mindcraft ontdekt en dat doen ze nu steeds. We gaan niet op vakantie (wel leuke dingen doen) en man en ik zeiden ook tegen elkaar Willen ze mee, prima, geen zin, ook prima dan blijf je lekker thuis. Ze mogen zelf ook dingen aandragen. Dochter heeft na het logeren ook nog een aantal dagjes weg met vriendinnen staan. Man en ik zijn vooral even in en om het huis bezig. De tuin, opruimen, spullen wegbrengen naar de stort. Volgende week gaan wij samen nog een paar dagen weg in Nederland. Kortom, we vermaken ons prima!!!!!

Zomer

Zomer

19-07-2019 om 13:47

@nnemoon

Hoe gaat het met jou? Al bijna vakantie? En je zoon? Lekker veel aan het fietsen en zijn baantje natuurlijk!

@nnemoon

@nnemoon

23-07-2019 om 19:34

Nieuw schooljaar?

Zoon kreeg vanmiddag zijn schoolboeken al. Hij was er niet echt blij mee. Eerst maar eens lekker vakantie vieren. Ik moet nog tot en met zondag en ben dan drie weken vrij.

Dat is inderdaad niet leuk @nnemoon.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.