Home » Forum » Ouders en school » Verplichte ipad op school aanschaffen

verplichte Ipad op school aanschaffen

67 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Petra
verplichte Ipad op school aanschaffen

Ik had een vraag om te zien hoe hiet over gedacht word

Mijn dochter kreeg een mail dat de school met tablet onderwijs begint, nu kun je via school een Ipad aanschaffen voor een redelijk bedrag.

In de mail staat verder dat als je geen gebruik maakt van de aanbieding, je een tablet van school kan gebruiken maar dat dit een ander type is en dat dan niet alle apps mogenlijk zijn.

De school heeft 2 jaar geleden met samsung een pilot gedraaid en blijkbaar is dit niet goed bevallen en stappen ze nu over op Ipad

Mag de school dan dit alternatief aanbieden? Is het niet zo dat je kind recht heeft op gelijkwaardig onderwijs .

je wilt niet dat je kind "gediscrimineerd word omdat het zichtbaar met ander lesmatriaal moet werken waarvan ook niet alles optimaal mogenlijk is !

wat als je als ouder het niet kunt veroorloven om hem zelf aan te schaffen , moet je dan hier genoegen mee nemen?

graag jullie mening hierover

Renée
Apps

Ze dwingen je niet een iPad aan te schaffen, want je kunt ook een alternatieve tablet van school lenen. Dat is netjes.
Maar niet alle apps doen het daarop. Dan zou ik vragen of de niet werkende apps verplicht gebruikt moeten worden. Zo ja, dan zal de school je een iPad moeten lenen, lijkt me.
Maar Mirjam Lavell weet hier veel meer van.

Paprika
toch anders

Ik vind dat het toch anders zou moeten, ik zou het het liefst zo zien:

School koopt ipads in. Ouders kiezen uit:
- een bedragje per maand betalen (3 of 4 euro) zodat de ipad na 3 jaar van jezelf is
- niks betalen en van school lenen. Dezelfde ipad, dezelfde apps.

Dat vind ik pas écht netjes.
Maar dan moet het bestuur bereid zijn daar veel geld in te storten, en risico's te nemen. Want ze moeten er dan rekening mee houden dat niemand betaalt en dus alles voor rekening van het bestuur komt.

Als je een kleine school bent, 150 leerlingen of zo, is dat een andere beslissing voor het bestuur dan als je een school bent van 700 leerlingen. Dan lijkt het mij haast niet op te brengen voor het bestuur.

Jamie
?

3 of 4 euro per maand? Vind je dat zelf niet een belachelijk laag bedrag en vergeet je niet dat er ook een verzekering of iets dergelijks in moet zitten de kosten voor de helpdesk vanuit school?

M Lavell
Verplicht of niet?

"In de mail staat verder dat als je geen gebruik maakt van de aanbieding, je een tablet van school kan gebruiken maar dat dit een ander type is en dat dan niet alle apps mogenlijk zijn."

Is dat gebruik gratis?
Als dat zo is, dan is dat het standaard onderwijs. Wat er op of met zelf gekochte schoolmiddelen kan wat met verstrekte middelen niet kan, doet niet ter zake.

Jij begint je bericht met 'verplichte Ipad' Is dat zo? Stelt de school de Ipad verplicht?
Als dat zo is, dan mag de school voor het gebruik helemaal geen geld rekenen.
Juist ook niet als het wel een Ipad is.

Ik begrijp dat je van school de indruk krijgt dat men het liefst heeft dat je een Ipad koopt en dat de manier waarop er gecommuniceerd wordt doet alsof dat de norm moet zijn. Alsof iedereen die die Ipad niet koopt voor spek en bonen meedoet. Als dat zo uit de teksten blijkt dan zijn dat misleidende teksten die aanzetten tot verkoop.
Dat is klacht waardig.

angel3
is dat zo m lavell?

Zoon zit op VO waarbij gebruik van een laptop van school verplicht is. Deze moet verplicht bij bepaalde leveranciers afgenomen worden op kosten van onszelf. Dat komt omdat het een speciale educatie laptop is met extra stevige behuizing en hij wordt helemaal geinstalleerd met juiste programmatuur en filters.
Nu lees ik uit jouw bericht dat dat zij dat dan gratis moeten aanbieden?
Interessant.....

Petra
misleidend of niet ?

Ja ik voel me zeker onder druk gezet door school, en dat laat ik zeker niet gebeuren

de letterlijke tekst uit de mail is als volgt

De school wil voor de huidige leerlingen in leerjaar 1 de tablet invoeren,ouders kunnen de tablet nu met een flinke korting eenmalig via de school aanschaffen, de tablet word volledig eigendom van de leerling

Het gaat om de Ipad air 32 GB omdat deze goed aansluit bij alle toepassingen op school , lange batterijduur en lang mee gaat.

wat als...

De leerling als een divice heeft van max 12 inch schemgrootte
De leerling kan een ander gebruiken maar het kan zijn dat niet alle toepassingen mogenlijk zijn , bepaalde apps bv zijn alleen geschikt voor de IPad

De ouder dit niet kan betalen of niet wil aanschaffen ....
De leerling kan een tablet van school in bruikleen krijgen. Dit zal wel een ander type zijn dan de Ipad air.

Ik heb de school gebelt en gevraagd wat de tablet is die in bruikleen gegeven gaat worden , dit is een Samsung tablet ! Nota bene een tablet waarvan ze zelf al aangeven dat deze niet helemaal aansluit op het lesprogramma !
Ik vind dit erg raar en omdat niemand zijn kind met minder kansen wil laten doen voel ik mij haast verplicht om maar van deze aanbieding gebruik te maken, en dat stuit mij tegen de borst.
Mensen met bv een laag inkomen moeten maar met mindere leer
producten doen !

De enige reactie van school is ,maar mevr ..Het is z'n fantastische aanbieding !

Petra
reactie

Angel3 ik wil even op jouw reactie reageren ,

Op de site van de rijksoveheid staat :Atlas woordenboeken sportkleding enz valt onder persoonlijke middelen,
Zodra de school voorschriften hanteert over merk/serie/verschijningsvormen zijn het geen persoonlijke middelen maar lesmatrialen die door de school verstrekt moeten worden

MarSy
en als je zegt

nee dat is het niet wat ik koop uit principe geen apple? (heb namelijk zo een man in huis, hier niets van apple!)

Zou er geloof ik wel een puntje van maken ja, niet vanwege het geld maar vanwege het feit dat het apple moet zijn en anders slecht onderwijs? !

M Lavell
Wat is de prijs

"De enige reactie van school is ,maar mevr ..Het is z'n fantastische aanbieding"
Tja, als dat het voornaamste is dan lijkt het er ineens toch op dat de school een handeltje begonnen is.
Wat is het bedrag?

Hoe meer mensen zo'n ding kopen, hoe meer die alternatieve laptop niet bij het lesprogramma zal passen. Je mag toch hopen dat mensen verstandiger zijn dan dat.
Ik denk dat je deze kwestie met een consumentonrganisatie op moet nemen. Het is misleidend.

Ondertussen is de school gewoon verplicht het onderwijs wel te laten passen. Alles wat die Samsung niet doet moet de school dus op een andere manier aanbieden. Dat is in feite niet jouw zorg, al moet je er wel voor zorgen dat het gebeurt. Leerlingen die niet op een Apple werken moeten alles wat niet past, noteren. Datum, les, lesonderdeel en het alternatief.

Zo hebben mijn kinderen dat gedaan in de tijd dat scholen nog dwingend omgingen met MsDos apperatuur terwijl wij thuis een Apple hadden. Bij de verplichte ICT lessen werd door de leerkracht nog eens expliciet meegedeeld dat dat op een Apple niet zou kunnen. Maar een andere computer aanschaffen was ook weer niet nodig, zei ze.

Dochter heeft keurig genoteerd wat onuitvoerbaar was. Dat was het meeste. Ze kreeg een 7 voor de vorm.
ook best.

Ik ben benieuwd naar de prijs. Gaat het om een nieuwe ipad of een 2e hands?

Petra
de prijs

De prijs is 180 euro voor een nieuwe Ipad air 32 gb , en ja het klinkt ook als een goede aanbieding maar dat doet voor mij niet terzake.

Apple heeft bij de europeese aanbesteding het goed gedaan want ik heb begrepen dat bv Samsung ed daar niet in konden meekomen.

even over het aantal wat aanschaft

Het is helaas is het zo dat mijn dochter de enige uit de klas is die hem niet heeft besteld , klas van 28 leerlingen en 1 andere leerling heeft thuis al een Ipad
Ik weet het niet over de andere klassen maar dit is een grote school.

Wat ik wel weet is dat in de MR vergadering iedereen laaiend enthousast was , omdat het zo'n fantastische aanbieding was !!

Nu is het zo ... aankomende maandag worden de bestelde Ipads uitgeleverd op school , mijn dochter wil dan niet naar school omdat ze dan de enige is die niet een IPad krijgt
Ik heb met haar gepraat waarom ik dit zo niet wil en ze begrijpt dat goed , maar ik kan haar gevoelens ook wel begrijpen voor maandag .

Ik heb contact gehad met de onderwijsinspectie en die vond dit ook geen gelijkwaardig ondewijs .ik heb inmiddels een extern vertrouwenspersoon van school ingeschakeld en laat het hier zeker niet bij zitten

M Lavell
Een stap vooruit

Ik zou misschien met je dochter de zaak omdraaien. Dat is wel naar school gaan en ostentatief vrij nemen als die Ipads worden uitgedeeld. Haal je dochter op en ga lekker met haar winkelen.
Weet je hoe laat precies dat ding wordt uitgedeeld?
Je kunt op je vinger natellen dat er van les daarna geen sprake meer is. Het wordt hooguit les na les de software uploaden en uitleg hoe dat dan werkt.

Daar hoeft jouw dochter niet bij te zijn.

Misschien kan men haar bellen als ze op school klaar zijn met dat gedoe. Dan verschijnt ze weer.
Ondertussen lekker met mama naar de uitverkoop?

Heb je het commentaar van de Inspectie op schrift?
Extern vertrouwenspersoon is toch niet helemaal de juiste weg al kan die je wel de weg wijzen misschien. Er hoort een klachtenprocedure te zijn. Ik zou van de school heel precies op schrift en secuur ingeroosterd de alternatieven voor het ipad-loze onderwijs willen zien.

Als school dat niet kan geven, dan moeten ze een Ipad beschikbaar stellen. Al is het maar gedurende de schooluren/aanwezigheid op school (zodat ook het huiswerk gemaakt kan worden).

Petra
reactie

heb hier thuis ook al over gehad om haar thuis te houden ,
er zijn idd afhaal momenten
9.45-10.00
12-15-12.45
24.15-15.30

nee heb het niet op schrift ,(dom) van de inspectie en over de klachten procedure...volgens de inspectie hoort die op de schoolsite te staan maar hij keek mee en we konden hem niet vinden.
vervolgens school gebelt en de officiele klachtenprocudure aangevraagd , dit is een vewarrend geheel wat ik via de mail kreeg.

dus een extern vetrouwenspesoon gezocht op de site .
Deze was niet te vinden !
School weer gebeld en naar die persoon gevraagd , heb de naam gekregen .
Toen ik naar contact informatie voeg van dit persoon , zei ze dat ze dat moest opzoeken en dat ze die zou mailen.

vervolgens krijg ik een mail met contactgegevens van de externe vertouwens persoon die cc ook doorgestuurd was naar directeur Havo en de directeur onderwijs organisatie !!

nu moet je weten dat de directeur onderwijsorganisatie juist de persoon is die over het hele IPad gebeuren gaat ! en waar ik dus het discussiepunt mee heb .

Ik vind dit een kwalijke zaak.

je tip over over rooster ipad gebruik en alternatieven ga ik zeker doen

M Lavell
Wat een ellende

Ik denk dat je even hulp moet vragen. Zie http://onderwijsgeschillen.nl/commissie/landelijke-klachtencommissie-ond...

Schrijf alles op. Ook telefoontjes met datum, tijd, met wie je gesproken hebt.
Maak een keurig dossier.

ik denk dat het beste dat je eruit kan slepen het gratis gebruik van een iPad op school is.

Petra
reactie

Dat is ook wat ik wil . gelijkwaardig onderwijs

en dat maakt me niet uit op wat voor een divice dat is !
Maar het alternatief wat ze nu bieden is dat in mijn ogen niet.

ik zal laten weten hoe dat afloopt

bedankt voor het meedenken

Jamie
miriam

Shoppen in de uitverkoop? Hmm dan had ze dat geld beter kunnen gebruiken voor die ipad.

Ik had voor dat bedrag wel meer moeite gedaan, desnoods kind ook meehelpen door krantjes te gaan lopen ofzo. Mijn zoon heeft net 120 euro binnengehaald alleen door nieuwjaarswensen te lopen en verder haalt hij wekelijks 5 euro binnen dus dan had ik het zo opgelost als ik het echt echt echt niet kon betalen. Verder dus eerst kijken of ik er niets voor kan laten in plaats van dat ik mijn kind in een uitzonderingspositie plaats voor 180 euro.

Krullevaar
laag inkomen

Heb je echt een laag inkomen? Zo ja, dan zijn er potjes bij de gemeente waar je aanspraak op kunt doen. Zoals hier stichting Leergeld, maar ik weet niet of die landelijk actief zijn. In jouw regio is er vast ook zoiets. Informeer ernaar, je hebt er mogelijk recht op.

Of is het een principiele kwestie? Snap ik, maar ga je niet winnen dus besteedt daar niet te veel energie aan.

180 euro lijkt mij een hele nette prijs. Als je dit niet kunt of wilt betalen kan je toch de tablet via school nemen, een Samsung is een prima apparaat en het feit dat sommige apps er niet op draaien is niet iets waar jouw dochter rekening mee hoeft te houden. School biedt dit aan als alternatief en moet dus bij problemen voor een oplossing zorgen.

Jamie
Krullevaar

Ik zou ook geen principekwesties gaan uitvechten boven het hoofd van mijn kind, daar houd mijn kinderen dus buiten.

wil40
Gaan winkelen?

De ipads worden uitgedeeld tijdens schooltijd toch? Telt er dan geen leerplicht? En ja, de software moet erop gezet worden, ook dat is onder schooltijd.
Je dochter wil niet naar school omdat ze de enige uit de klas is die de ipad niet krijgt. Ga je haar nu ziek melden ofzo? Dan blijven er van je principe's weinig over, je dochter gaat toch die Samsung in ontvangst nemen van school?
Nu maar hopen dat je geen gymschoenen hoeft aan te schaffen met lichte zolen terwijl je met donkere zolen al hebt liggen, kan ze niet meegymmen.

Een kind hoeft niet alles te hebben wat een ander heeft, maar dit is een normale aanschaf voor school, ik zou er geen punt van maken. De prijs is echt een koopje, ook dat.
Hoe lang geleden kreeg je de mail over de aanschaf? Aankomende maandag worden ze uitgedeeld en nu stel je hier de vraag of dit alles wel kan en ga je kijken of er een gratis ipad inzit, uit principe. Stond er in de eerste mail geen optie voor een betalingsregeling, 2x 90 euro of 4x45 euro?
Rijkelijk laat denk ik dan, om nu je principe's hard te maken, vooral voor je dochter, die voelt zich Maandag behoorlijk opgelaten vermoed ik.

Jaina
Snap het goed

Ik kan wel 10 ipads betalen als ik dat zou willen en 180 euro is inderdaad een hele schappelijke prijs voor het geboden voorwerp. Maar ik zou ook heel principieel worden als de school zo maar opeens besluit dat iedereen nu een ipad moet hebben. Ik zou al helemaal niet blij zijn als een school opeens deels op ipad onderwijs overgaat want ik heb daar niet bewust voor gekozen. Daarnaast zou ik de vanzelfsprekendheid waarmee er van uit wordt gegaan dat je dat wel even gaat kopen alsof het niks is ook bijzonder ergerlijk vinden. 180 euro is namelijk voor veel mensen wel een flink bedrag. Ik kan me dus bijzonder goed voorstellen dat je er een principe zaak van maakt.
Als die samsung prima werkt en heel geschikt is voor tijdens de lessen dan is er niks aan de hand maar als je hierdoor bepaalde lessen minder goed kan volgen dan is dat een zeer kwalijke zaak en inderdaad wel een principe kwestie waard.

M Lavell
Gat in de begroting doemt

#16 "Shoppen in de uitverkoop? Hmm dan had ze dat geld beter kunnen gebruiken voor die ipad."
Ach Jamie, je vraagt het aan mij en ik weet het niet. Ik ga er niet over.
Ik vind het beter als scholen zich aan de wet houden, dan hoeven dit soort situaties niet te ontstaan.

"Ik had voor dat bedrag wel meer moeite gedaan"
Oh. Wat wil je nu? Applaus?

"Verder dus eerst kijken of ik er niets voor kan laten in plaats van dat ik mijn kind in een uitzonderingspositie plaats voor 180 euro."
Ah, dat bedoel je. Dus de school overtreedt de regels en nu moet Petra bewijzen dat zij naar jouw maatstaven voldoende heeft gedaan om haar kind daar niets van te laten merken.
Ach, dat is ook een mening.

#17 Krullevaar "Als je dit niet kunt of wilt betalen kan je toch de tablet via school nemen, een Samsung is een prima apparaat en het feit dat sommige apps er niet op draaien is niet iets waar jouw dochter rekening mee hoeft te houden. School biedt dit aan als alternatief en moet dus bij problemen voor een oplossing zorgen."
Ze krijgt de tablet, dat is de kwestie niet.
De kwestie is dat de school zelf zegt dat die tablet niet voldoet. Zoals ik al suggereerde zou de school daarvan dan toch op zijn minst een overzicht met alternatieven moeten bieden.
Dat is er nu nog niet en dat maakt logischerwijs wat ongerust.

De school slaat in ieder geval een spannende weg in. Want als het onderwijs alleen maar goed werkt op een met merk en type genoemd apperaat, dan staat de school nog wat te wachten aan aanschaf en vervangingskosten. Daarvan kun je natuurlijk niet zeggen dat de ouders die niet mee kunnen betalen maar bij de gemeente of stichting leergeld terecht moeten.
Die potjes zijn niet bedoeld om op te maken aan slordige ideeën op een school.
Scholen moeten zich werkelijk rekenschap nemen van kosten op korte en langere termijn en zich niet laten misleiden door leuke aanbiedingen van uitgevers of hardware leveranciers.

M Lavell
Daar hoop ik op

Wil, ik zou inderdaad heel ostentatief gaan winkelen. Nog wel even bellen met de school: "hallo goede morgen, wanneer krijgt klas mijn dochter de Ipads uitgereikt, kunt u dat zien?
Fijn, dank u wel, dan kom ik haar dan even halen. Dan gaan we een fijn winkelen namelijk. Nee hoor, ze mist niks. Zij krijgt geen Ipad namelijk. Nou tot vanmiddag dan"

Wat hoop ik van harte op een kudde verontwaardiging zoals jij die nu uitspreekt. Ik zou het opschrijven, opnemen, er een foto van maken én gaan winkelen met mijn dochter.

Uitspraken als 'is er dan geen leerplicht' gecombineerd met 'maar dit is een normale aanschaf voor een school' zijn geweldig in een zaak als deze.

Petra
Jaina.lavell

Bedank , je verwoord precies wat ik bedoel , even voor de duidelijkheid, als het zou moeten kan ik een Ipad aanschaffen ook al groeit het geld niet op mijn rug.
Ik WIL hem niet aanschaffen en wel om de volgende reden , Toen mijn dochter naar het voortgezet ging (nu dus eerste klas ) heb ik een laptop voor haar aangeschaft.Niemand die vanuit school vertelde dat ze met een paar maanden met tablet onderwijs gingen beginnen !
Zelf heeft zij vorig jaar van haar gespaarde geld een samsung tablet gekocht .
Nu is het zo dat deze tablet al wel een half jaar in de kast ligt omdat zij deze eigenlijk niet gebruikt , laptop ,telefoon word gebruikt.

Waarom dan nog iets aanschaffen omdat school graag wil dat het je eigendom word zodat hun er geen aansprakelijkheid (lees kosten) over hebben.

Hun mail EN de sociale druk verplichten je haast om dat wel te doen anders krijgt je kind minder onderwijs. Dat klopt in mijn ogen niet.

Haar eigen tablet mag ze van mij niet mee naar school nemen en wel om de volgende reden.

Ze moet 9 kilometer fietsen , door wind,regen gladheid (vooral vorige weeek haha )enz

Ze fietsen vaak in groepen , dit gaat regelmatig mis ,val partijen enz, je moet eens zien hoe de fietsen eruit zien.

Ik zie nu al gebeuren dat het dus niet bij een 1 malige aanschaf blijft want geloof me ....die Ipad gaat geen 5 jaar mee.

Dus wil ik gebruik maken van de andere optie van school nl bruikleen , deze tablet blijft op school en is ook geen eigendom van jezelf maar van school.
Een prima optie dacht ik , tot dat de school aangaf dat dit wel problemen kan gaan geven met de leerstof .

Dan is het in mijn ogen toch geen optie maar word je onder druk gezet om toch zelf te gaan aanschaffen , En dat vind ik een hele slechte zaak.

In mijn ogen mag school geen onderscheid maken , stel je kan het financieel niet betalen ? en ja betalings regeling is mogenlijk maar ook dan moet je het wel betalen !
Ik wil dus zeker geen gratis Ipad want de bruikleen blijft gewoon op school , ik wil dat ieder kind ongeacht de financiele situatie thuis hetzelfde onderwijs op school krijgt.

En als ik mijn kind daardoor in een vervelende situatie plaats hoop ik dat ze daar van leert om niet alles klakkeloos aan te nemen maar een eigen standpunt in te nemen .

Vesper Lynd
Beetje dubbel

Ik vind het ook belachelijk dat je door school op deze manier voor het blok wordt gezet, maar mijn dochter zou echt niet willen dat ik ten koste van haar principieel ga lopen doen. Daarbij, het is natuurlijk ook best een leuke aanbieding, 180 euro.
Er zullen overigens ook wel gezinnen zijn waar toch al een iPad aanwezig is. Die kunnen dan toch gewoon hun eigen apparaat gebruiken?

M Lavell
Inderdaad

"Ik zie nu al gebeuren dat het dus niet bij een 1 malige aanschaf blijft want geloof me ....die Ipad gaat geen 5 jaar mee"
Is het niet door schade (van de fiets gevallen/diefstal/etc) dan wel door achterhaalde software of weer een leuke beslissing van de MR wegens een mega te behalen voordeel.

Ik zou trouwens vooral zorgen hebben over de privacy van mijn kinderen. Het lijkt evident dat ze zich helemaal suf zullen fotograferen en op sociale media storten, ook met die school ipad. Die kinderen weten hierdoor niet alleen veel van elkaar, maar ook precies waar ze het van elkaar kunnen vinden.

Petra
vesper lynd

Dat is nu precies wat ik dus niet doe ,

je vind het belachelijk dat de school je onder druk zet

Maar jij laat je dus wel onder druk zetten !! en gaat net zoals alle andere schapen (sorry niet persoonlijk bedoelt )gewoon even 180 euro neer tellen voor iets wat je helemaal niet wilt hebben.Alleen omdat het zo'n fantastische aanbieding is!
Al kost hij een tientje ! De aanbieding doet niet ter zake .

M Lavell
Ik denk idd dat ze hier een mega voordeel uithalen , dit vind ik niet heel erg hoor .maar kun jij daar meer over vertellen ?
het gaat mij puur om het gelijkwaardige onderwijs.
en wat betreft de privacy , die is denk ik de laatste jaren al ver te zoeken door social media , ik waarschuw mijn kinderen altijd om voorzichtig te zijn met persoonlijke gegevens of rare dingen te plaatsen , heb ze ook uitgelegd dat als ze later bv. gaan solliciteren dit altijd weer naar boven komt.
Ook hier in deze discussie voer ik geen namen , zowel niet van mijn kinderen als van de school.

Trouwens de eerste mail over aanschaf was op 11 december , daar is de vakantie tussen gekomen en hier nog bijna een week meer ivm weersomstandigheden.

Vesper Lynd
Petra

Ja, zoals ik ook nog steeds de zogenaamd vrijwillige ouderbijdrage betaal. En voor een tientje wil ik er wel twee ;-)

M Lavell
Het voordeel

Het mega voordeel is die iPad voor 180,- euro.
Hou er rekening mee dat de MR en de school daadwerkelijk zullen denken met deze mogelijkheid de leerlingen een grote dienst bewezen te hebben. Het voordeel, de korting, is voor de leerlingen.

Ik denk niet dat de school er ook nog een voordeel bij heeft.

Het punt is dat dit soort kortingskansen zich binnen vijf jaar weer voor zullen doen. Zo blijf je aan het kopen. Dat is goedkoop als je de korting telt maar duurkoop als je de uitgaven telt.

M Lavell
Wel benieuwd

Gaat het trouwens om een gewone iPad air zoals die ook in de winkel ligt, of is het een beperkte schoolversie met zeer beperkte software die tegen bijbetaling wel weer bij te kopen is?

bieb63
wat mij betreft zou het simpel moeten zijn

Tablet (en dat is niet per definitie Ipad) onderwijs is de toekomst. Dus ja, daar zul je toch op e.o.a. manier mee moeten dealen (net als dat kind thuis op pc/laptop en internet moet kunnen voor school zaken). Dat is niet anders. Ook al is het zo dat toen je aan kinderen begon (meer dan 10 jaar geleden) men nog nooit van een tablet of üperhaupt het gebruik hiervan noodzakelijk voor kind had kunnen bedenken. C'est la vie, zullen we maar zeggen.
Ook de aanbieding/prijs door school voor de IPad is natuurlijk heel weinig.
Maar...... ik vind wel dat als school tablet onderwijs instelt (t'is nou eenmaal de toekomst, over een x-aantal jaar zijn er misschien niet eens meer schoolboeken), dat je niet aan een (duur) merk moet vastzitten. Ook als is de aanbieding van school heel goedkoop en wellicht nog goedkoper dan een hele goedkope tablet in de winkel, dan nog kan dat m.i. niet. Velen mensen hebben al een tablet, bijv. een goedkopere versie, dan kan het niet zo zijn dat je verplicht wordt tot de aanschaf van nóg een tablet (IPad in dit geval, en hoe goedkoop dan ook vergeleken met de prijs in de winkel). Als ze tablet onderwijs willen, dan moeten ze m.i. programma's gebruiken die gewoon op elke tablet gebruikt kan worden.

wil40
Bieb63

Je kunt nu eenmaal niet alle programma's draaien op elk apparaat. Dat telt voor tablet, computer, laptop en je telefoon.
Ook is dat lastig in de klas als de uitleg voor iedereen verschillend moet zijn.

Pagina's