Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Jesse_1

Jesse_1

29-05-2014 om 12:39

Vrij vragen voor school (BO)

Ik zou graag a.s. vrijdagmiddag voor onze (2) kinderen vrij willen vragen voor school (nb niet voor vakantie).
Nu weet ik dat school zich de laatste jaren nogal principieel opstelt met vrij geven en zich verschuilt achter 'wij mogen geen vrij geven'.

Ik meen mij te herinneren (Miriam?) dat juist wel de beslissing bij school ligt om vrij te geven.
Kan iemand mij daarbij helpen, mochten ze daarmee gaan schermen, staat dat ergens?

bvd, Jesse


Dalarna

Dalarna

29-05-2014 om 12:43

hier?

Onder de 11 dagen is het de beslissing van de directeur. Boven de 10 dagen de lpa: http://www.leerplicht.net/webpages/vrij-van-school.html

Mijntje

Mijntje

29-05-2014 om 12:44

ja maar

is het niet een beetje laat nu?
Met zo laat dit vragen zet je ze wel voor het blok en maak je minder kans.

(ik ben geen miriam)

hier is de buikgriep voor uitgevonden

Wettelijk is het vziw zo dat de directeur toestemming kan geven. Wordt die toestemming geweigerd dan staat bezwaar open. En uiteindelijk zelfs beroep.

Miriam heeft ooit eens uiteengezet (maar ik weet niet meer hoe - kom er maar in, Miriam) dat als je vrij neemt op levensbeschouwelijke gronden, dit zelfs altijd kan en buiten de directeur omgaat. Maar dat mag je dan uitleggen aan de leerplichtambtenaar, en zo nodig aan de kantonrechter, als het zover komt.

Mensen die geen zin hebben in bezwaarprocedures of confrontatie met de leerplichtambtenaar melden hun kind ziek.

Bij ons heeft mijn partner iets geregeld waarvoor zoon vrij moet. Dat had hij al geregeld in de stellige overtuiging dat er, net als vroeger, gewoon vrij werd gegeven als je kind het goed deed op school en je de juf lief aankeek. Toen ik hem uitlegde dat dat tegenwoordig niet meer zo werkt, waren de reserveringen al gemaakt.
Desondanks kaartte partner het aan tijdens het tienminutengesprek dat enige tijd later plaatsvond. Het uitje in kwestie heeft nog deels een educatief karakter ook. Juf stond er redelijk positief tegenover en zou het opnemen met het hoofd.

Datzelfde hoofd nam mij twee weken later apart. Dat ze gehoord had van de plannen, dat het een leuk idee was, dat zoon de lessen natuurlijk prima kan missen, maar... "ik kan hier geen vrij voor geven".

Ik had geen zin in een inhoudelijke discussie. De verhoudingen zijn nu uitstekend. School doet erg zijn best voor zoon op andere vlakken, en ik heb daar veel waardering voor. Ik heb geen zin in gedoe, en bied mezelf graag gemak en het hoofd een eervolle uitweg. "Ik voel een buikgriepje opkomen" antwoordde ik dan ook onmiddellijk, waarop het hoofd mij lachend toeknikte.

Iedereen tevreden.

Ik heb wel eens aanvallen van principes, maar nu ff niet.

Groeten,

Temet

Celine

Celine

29-05-2014 om 15:57

Ziek zijn

Ik zit er net zo in als Temet. De scholen voelen zich in de hoek gedrukt door alle regels en gedoe. Je helpt hen (!!) door je kind ziek te melden. Dan zijn zij ingedekt. Alleen is niet elke school zo soepel als de school van Temet, dat als je het aankondigt, dat ze daar dan zo instemmend op reageren.

Ik heb het een maand of zo geleden ook gedaan. Was een weekendje met kind weg inclusief een maandag. Wilde kind voor die maandag ziekmelden. Vergat het overigens (ondanks dat ik herinneringen in mijn telefoon had gezet) dus werd gebeld toen wij 's ochtends gezellig in het buitenland in een cafeetje aan ons ontbijt zaten .
Gewoon gezegd: "O jee, ik was zo druk, ben het helemaal vergeten, maar kind is niet helemaal lekker, dus ik meld hem ziek".

Hoorde de directeur nog iets van "sputteren" (hardop nadenken of zo, ehh zeggen, geloofde er misschien niets van), maar hij vroeg verder niets en klaar was Kees. Hij geen probleem, wij geen probleem. Soms kan het leven zo simpel zijn . Kind zit in groep 8, is nooit ziek en kan ook echt wel een dagje missen.

Dalarna

Dalarna

29-05-2014 om 16:27

Het probleem is....

dat de lpa's dit ook wel doorhebben en vooral de vrijdagen voor vakanties massaal alle zieke kinderen thuis afgaan. Ik zou deze tactiek dus niet toepassen op de vrijdag voor een vakantie. Ze laten het ook vaak op het jeugdjournaal zien.

Jesse_1

Jesse_1

29-05-2014 om 17:19

Bedankt

Dat artikel van Dalarna, daar staat het duidelijk in. Een eenmalige gezinssituatie met overmacht, daar kan ik wel wat mee. En dan hopen dat de directeur hierin mee gaat.
Ik wist het ook niet veel eerder en dit Hemelvaartweekeinde valt er dan wat ongelukkig tussen. Ik ben ook niet van plan om beroep aan te tekenen als het niet lukt.
Eventueel zou een uur eerder uit school halen ook al voldoende zijn, maar een hele middag lijkt met dan rustgevender voor de kinderen zelf en voor de rest van de klas.

Idd ivm het lange Pinksterweekeinde zou ik ze niet gewoon ziek melden.
Dan zou ik ze ook de hele dag thuis moeten houden (allebei opeens 's middags ziek, dat valt wel op) en 's ochtends moet ik nog werken.

Ik heb nog nooit vrij voor ze gevraagd, ze doen het bovengemiddeld goed op school, er zijn geen toetsen en ze zijn echt zelden afwezig door ziekte of doktersbezoek. Maar dat zijn secundaire argumenten die niet meetellen volgens mij.

Bedankt allemaal!

bibi63

bibi63

31-05-2014 om 00:30

nog wat anders

Ik snap dat ziekmelden (nou ja, niet vlak voor de zomervakantie, maar een tussendoor vrijdagje voor een weekenduitje) natuurlijk een heel simpel middel is: voor ouders én voor school. Probleem opgelost.
Maar wat mij daarin toch tegenhoudt is dat ik kind daarmee 'leer' liegen. Dat heeft mij toch altijd tegengehouden wbt dat soort zaken.
Bibi

inderdaad bibi

Daarom zou ik dat dus nooit doen. Je leert je kind zo dat liegen wel oké is, als je daar zelf voordeel aan hebt (niet druk in een park, goedkoper op vakantie, minder file). Lekkere ouder ben je dan.

Dalarna

Dalarna

31-05-2014 om 09:01

tja

Iedereen liegt (wat een mooooie trui heb je aan!)... en soms is het gewoon makkelijker voor alle partijen (zie het verhaal van Temet).

en

Doe je dat dan zelf ook, vraag ik me af, als je verlofdagen op zijn en je wilt toch nog een dagje weg: je ziek melden bij je baas?
Want dat is natuurlijk eigenlijk hetzelfde. Nou kun je je verlof tot op zekere hoogte vaak wel opnemen wanneer het jou uitkomt, maar kinderen hebben natuurlijk meer dan genoeg 'verlof' dagen zo door het hele jaar heen. En voor bijzondere gelegenheden (huwelijk, jubileum, enz.) kun je gewoon vrij vragen èn krijgen van school.

Maan

Maan

31-05-2014 om 09:53

Manke vergelijking

Volgens mij was de conclusie dat het school soms goed uitkomt wanneer een kind afgemeld wordt vanwege 'ziekte' ipv extra dag vrij gevraagd wordt. Dat het systeem zo in elkaar zit dat het helpt om binnen ons dichtgetimmerde -goed bedoelde, maar weinig flexibele- systeem wat practische ruimte in te bouwen.
Dat is volgens mij zelden of nooit zo bij een werkgever, dat het eigenlijk 'win-win' is om je ziek te melden ipv vrij te vragen. Althans, ik ken ze niet.
Daarbij zit je op school voor je eigen verrijking en ontwikkeling en werk je meestal ter productie van de organisatie. Als je niet op school komt heb je in de eerste plaats jezelf ermee, bij werkgever meestal de organisatie. (Al blijft mijn werk gewoon liggen als ik er niet ben, maar goed, als ik er significant minder ben, ben ik ook minder productief.
En wat dat liegen betreft; ik vind het lastig hoor. Is het echt te doen om kinderen helemaal weg te houden van een leugentje om bestwil? Sluipt er niet altijd wel iets in waar je zegt dat je iets mooi of lekker vindt terwijl je het niet meent? Of waar je zegt dat je graag komt maar geen zin hebt (en als je er eenmaal bent bleek het toch leuk)? Of.. Nou ja verzin maar. Ik denk dat onze omgangsvormen vaak toch wel witte leugentjes gebruiken als smeermiddel. Gewoon omdat de waarheid recht in de bek nou eenmaal wat minder gezellig is.

nou...

Je kind ziek melden terwijl het dat niet is, omdat je wat leuks wilt gaan doen vind ik toch wel iets verder gaan dan 'een leugentje om bestwil'.
Die 'bestwil' is in dit geval namelijk niet het sparen van de gevoelens van een ander, maar gewoon keihard voor je eigen voordeel gaan.

Maar goed, het is maar wat je belangrijk vindt om je kinderen mee te geven, natuurlijk.

Gisteren?

Die vrijdagmiddag was gisteren neem ik aan?

Je kunt het vragen, de school mag het geven, dat mag ook vijf minuten voordat je het nodig hebt. Er zijn geen regels, behalve dan dat wat het schoolhoofd goed vindt.

Maar dat is zonder de pennenlikkers gerekend. In die traditie kan er helemaal niks en bestaat er niet eens een schoolhoofd (de wet geeft geen definitie), dus kan die ook geen vrij geven.

Tegelijkertijd heb je vrij zodra je toestemming hebt gekregen. Dat mag ook mondeling zijn.

Jippox:"Die 'bestwil' is in dit geval namelijk niet het sparen van de gevoelens van een ander, maar gewoon keihard voor je eigen voordeel gaan."

Dat zie je helemaal verkeerd. Op school gunnen ze je het uitje vaak. De personen die je aanspreekt willen geen nee zeggen. Ze kunnen het ook niet uitleggen, zitten met de handen in het haar, voelen de hete adem van een leerplichtambtenaar die niet zelden ook hen in persoon dreigt met vervolging (ik wijs u erop dat u in overtreding bent als...).

Niemand wil die confrontatie aan.

Met een buikgriepje ga je de confrontatie uit de weg. Je spaart er iedereen een beetje mee.

Overigens heb ik het altijd gevraagd en gekregen, ook als er iets op de laatste minuut was. Maar de tijden zijn wel veranderd. Er wordt steeds meer gezeurd.
Er zijn nu wel scholen die standaard snipperdagen hebben voor dit soort gevallen.

Principieel: Ja, je kunt jezelf vrij geven met een beroep op LPW art 11.e levensbeschouwelijk verlof.
Dat hoef je alleen maar te melden. Het werkt hetzelfde als ziek melden. Je hebt vrij zodra je gemeld hebt (van rechtswege).

Maar als het van uitvechten komt, dan volgt er juridische haarkloverij die in geen verhouding staat tot wat er nu toch echt aan de hand is: een half dagje vrij.

Dalarna

Dalarna

31-05-2014 om 11:16

Jippox

Ik ben gewoon van mening dat ik de ouder ben en ik dit soort dingen bepaal. Als je dan weet dat een schoolhoofd gewoon tien dagen per jaar vrij mag geven heb ik geen zin in gezeur met vragen en wachten op toestemming en een nee krijgen.

Mijn kinderen zijn bijna nooit ziek en ik ken tig kinderen die wel heel vaak ziek zijn. Ik denk dus maar gewoon zo: ik bepaal of ik het nodig vind dat mijn kind er een dagje niet is, niet de directeur. Ik ga het risico niet lopen dat ik een nee krijg en dán pas mijn kind ziek moet melden. Anderen zeggen dat hun kind hele goede cijfers haalt en op basis daarvan het wel eens een dagje vrij kan krijgen. Ik kijk dus meer naar de gemiste dagen ivm ziekte maar beide kan ook. Verder is dit hele gedoe alleen ingesteld oorspronkelijk ivm kinderarbeid en ik vind dat grote onzin.

Mijn oudste kon in de brugklas twee hele dagen figureren bij Spangas (nog een belangrijke figurantenrol ook) en daar hebben we netjes toestemming voor gevraagd en gekregen. Toen mijn jongste een jaar niet lekker in zijn vel zat en op school gepest werd en we niet meer wisten wat we met zijn laatste partijtje aan moesten hebben we hem een dag ziek gemeld en is zijn vader lekker met hem naar een pretpark gegaan. Hij een geweldige dag en geen gezeik met school. Ik wilde toen gewoon geen risico lopen op een afwijzing.

Ik zou het nooit doen op een vrijdag voor een vakantie overigens omdat je dan dus te veel kans loopt op toestanden met een lpa.

Ik heb dus geen problemen met dat leugentje en die bestwil en ik ga dat ook niet vergelijken met een werksituatie. Op zich is onze basisschool niet zo moeilijk, onze directeur weet dat hij vrij mag geven maar ik heb dus zelf geen zin in het gedoe en de kans op een afwijzing. Ik weet zeker dat hij ook liever heeft dat je je kind eens een dag of twee per jaar ziek meldt en wat met het kind gaat doen ipv dat hij er toestemming voor moet gaan geven.

Verder lees je hier vaak genoeg dat je geadviseerd wordt om je kind eens thuis te houden als het niet lekker loopt op school, kind moe is, kind te hb is of weet ik veel wat. Allemaal leugentjes want je kind is gewoon in staat om naar school te gaan. Als het om een paar keer per jaar gaat vind ik dat leugentje een prima oplossing en ik heb er niets op tegen dat mijn kind leert hoe dat sociaal gezien nu eenmaal werkt. Ik zeg ook niet tegen mijn kind dat het altijd eerlijk moet zijn als iemand vraagt of hij de nieuwe trui mooi vindt en ook heb ik mijn kinderen voorgehouden dat Sinterklaas bestaat

Katniss

Katniss

31-05-2014 om 11:46

Melden

Voor mijn jongste vragen we een keer per jaar of ze een dagje weg kan blijven ivm een lokale feestdag in de woonplaats van haar vader. Nooit toestemming gekregen, dus dan maar gewoon gemeld dat ze er niet zou zijn. Natuurlijk informeren we vooraf wel of er iets belangrijks op het programma staat.

Mover

Mover

31-05-2014 om 18:13

"Ziek" melding

Wat ik me afvraag wanneer je je kind ziekmeldt voor iets bijzonders/leuks, dan kan je kind dus nooit kletsen in de klas over het bijzondere/leuke. Want het kind was ziek, en niet in de dierentuin met opa en oma omdat die gratis naar binnen konden (en het kind verzuimde nooit, haalde goede cijfers en kon dus wel een keer een dagje school missen, terwijl de directeur het niet zou goedkeuren).......
Hoe gaan jullie daarmee om dan?
Mover (die nog nooit een kind heeft ziek gemeld, om bovenstaande reden, en haar kinderen dus ook niet leert liegen. Maar ze wel uitlegt wat het verschil is tussen liegen en het geven van sociaal wenselijke antwoorden)

tja

Als mijn kind moe is of het loopt even niet zo lekker op school, dan overleg ik even met de leerkracht en houd mijn kind zonder probleem wel eens thuis. Daar komt geen leugen aan te pas.
En een dagje pretpark met pa bij wijze van partijtje kan natuurlijk ook in het weekend of in een vakantie. Daar hoef je ook al geen kind voor ziek te melden. Bovendien: als hij wel vrienden had uit willen nodigen, had je die dan ook maar ziek gemeld?

En inderdaad, wat zegt men dan? "mijn kind kan het best missen, want het kan goed meekomen". Zo zo, dus dan heb je wel recht op een rustig dagje efteling? Meer dan iemand die niet mee kan komen?
Of 'mijn kind is nooit ziek, dus die mag ook wel eens verzuimen'. Nou, nou, Is een goede gezondheid nu ook al een reden om 'wel een lekker dagje weg' te verdienen?
Echt sorry hoor, hoe krom kun je het maken om iets dat niet deugt (namelijk liegen) goed te praten.

Als er een bijzondere gelegenheid is, kun je gewoon vrij krijgen. En als het geen bijzondere gelegenheid is, dan kun je dus ook op een ander moment gaan, òf je accepteert de gevolgen. Maar liegen? Nee, ik zie de noodzaak niet. En het is zéker niet iets wat ik mijn kinderen mee zou willen geven.

Maar goed, ik leer ze ook dat als je ergens een andere mening over hebt, dat je dat verpakt in een "ik" boodschap en niet komt met opmerkingen als "dat zie je helemaal verkeerd".

Dalarna

Dalarna

31-05-2014 om 20:09

jippox

Het is gewoon niet zo dat je zomaar altijd vrij kan krijgen en als je eenmaal een nee hebt kun je niets meer.

Wij hebben het in 17 jaar basisschool (twee kinderen) maar 1x gedaan en mijn kind had een dagje spijbelen gewoon nodig en je kunt geen toestemming vragen voor spijbelen.

Maan

Maan

31-05-2014 om 22:43

Plichtgetrouw

Wat mij opvalt is dat degene die aan de kant staan van hun kinderen niet leren liegen nu de voorbeelden als het rustig dagje pretpark pakken en niet ingaan op het voorbeeld van een ervaring als een figurantenrol in een serie. Ik ken eigenlijk niemand die vanwege pretpark drukte dat soort snipperdagen creëert met een ziekmelden. Zelf ga ik niet naar pretparken dus doe het ook niet.

Wat ik alleen blijkbaar anders zie (al geloof ik dat ik een rond kom met Miriam) is dat school een recht en een voorrecht is. Het goed (als in naar kunnen) doorlopen ervan door goed gebruik te maken van de mogelijkheden vind ik een plicht in die zin dat je het aan jezelf en aan de gemeenschap verplicht bent zo goed mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden.

Maar voor mij betekent dat niet dat je aanwezigheidsplicht zover gaat dat -als het goed gaat op school- je met een voor jou goede reden niet eens een dagje kan missen. En dan bedoel ik niet elke maand ofzo maar als dat 1keer per 1of 2 jaar voorkomt, soit. Persoonlijk zou ik dan ook niet zoiets doen voor een dagje dierentuin oid maar misschien een bepaalde happening die speciaal is of als een enkele keer het vakantietechnisch zou uitkomt. Ik zie dat echt niet als niet ok. Waarom zou het nl niet ok zijn? Tegenover wie? Je hebt toch alleen jezelf (kind) ermee omdat hij/zij lesstof mist?

Kijk als een kind elke vrijdagmiddag schittert door afwezigheid omdat hij in de speeltuin zit, dan is het zuur voor de rest. Maar die enkele keer, och.
En volgens mij ging het hier om 'liegen met een knipoog', school weet dat er niet echt een buikgriep is maar je bespaart de school gedoe het een buikgriep te noemen. Is dat dan liegen of misschien toch ook sociaal wenselijk doen? Want ik kan me niet voorstellen dat als kind het zich kan permitteren een dag te missen de leerkracht er heel veel problemen mee heeft als hij een keer dagje mist.

Sowieso - nu ik erover nadenk- waar is het verschil tussen liegen en sociaal wenselijk doen?

bibi63

bibi63

31-05-2014 om 23:47

Dalarna

Er js een enorm groot verschil tussen je kind 'ziekmelden' omdat hij het even niet trekt, ook al ben je niet echt ziek in de zin van buikgriep, en je kind 'ziekmelden' voor rustige dag pretpark of dagje eerder met vakantie. Het eerste kan ik bespreken en uitleggen aan mn kind, her tweede niet, is simpelweg liegen, en leg dat maar eens uit.....Dat is een vrijbrief om je later ook op je werk ziek te melden, omdat je je boek moet uitlezen, want anders boete van bieb.
Het eeste voorbeeld (niet trekken fff) vind ik bespreekbaar, het tweede voorbeeld vind ik ronduit onaanvaardbaar. Ga dan maar de strijd aan met school, incasseer een evt boete, vecht die boete aan of wat dan ook, maar laat nooit je kind in dit soort situaties meeliegen. Lekker voorbeeld voor de toekomst.
Bibi

Maan

Maan

01-06-2014 om 01:31

Wauw

Er komen steeds meer creatieve redenen bij: je ziek melden vanwege biebboek. Je moet er maar op komen....

Vooral

Merk op dat dat gekke dingen verzinnen vooral uit de hoek van tegenstanders komt. Meestal komt er het glijdende schaal argument bij; als we zo gaan beginnen dan zitten we straks met.... dat biebboek dus.

Hoe krijg je het verzonnen.

Ondertussen is er wel een glijdende schaal gaande. Die gaat niet over enkele dagjes verzuim, maar over maanden en zelfs jaren. Dat gaat ook niet over kinderen die niet naar school willen, maar over scholen die die kinderen niet willen.

Nee, er zijn geen goed argumenten om hysterisch te doen over een ontspannen dagje. Dat leerplichtambtenaren daar wel het grootste deel van hun werk in steken (luxe verzuim noemen ze het) en ondertussen het echte zonder onderwijs zitten laten passeren, is een zotte situatie.

inderdaad miriam

En met het passend onderwijs zal dat vast niet beter worden. Mijn jongste zit nu op cluster twee school.
Mocht hij zoals de verwachting is naar regulier moeten voorzien we leuke reacties van de komende school. Alle artsen mogen dan vast na schooltijd. Dat gaat bij mij niet.
Ook maar vaker ziek melden? Ik heb er een hard hoofd in.

on topic

Vreemd dat de kinderen de vrijdag na Hemelvaart naar school moeten. Hier altijd vrij. Mocht ik zoiets hebben zou ik met de kinderen overleggen. Al zijn ze zes en elf; ze weten dan dondersgoed waarom ze niet naar school gaan. Valt er een weekend achter aan kunnen ze ook ziek mee zijn.

Ik ben geen voorstander van vrij vragen, maar soms werkt het beter als discussie met school aan gaan.

artsenbezoek

Is een zeer valide reden om gewoon vrij te krijgen van school. Dat hoef niet anders dan mee te delen aan de leerkracht dat kind op dat en dat moment afwezig is ivm met bezoek arts/therapeut/ortho/tandarts.

Miriam: het gekke dingen verzinnen (in de zin van smoesjes gebruiken bij wijze van argument) zie ik nu juist bij de voorstanders. Zoals ik ook aangeef in bericht #18.

Maan: voor de figurantenrol was gewoon vrij gevraagd en gegeven. Ook hier was liegen dus helemaal niet nodig.

Celine

Celine

01-06-2014 om 09:48

Jippox

Dat het bij de ene school/directeur wel lukt met eerlijk zijn en overleggen, betekent niet dat dat bij alle scholen/directeuren lukt....

En voor al diegenen die vinden dat je wel eerlijk moet zijn, en als het niet lukt dat je dan maar bezwaar moet aantekenen of de boete moet betalen: prima als jij dat wil/daar tijd voor hebt, ik niet.

Regels zijn prima, maar de regels moeten ook nog een doel dienen.

Een enkele keer school missen (inderdaad, ik een aan dat degenen die dat wel doen, het niet vaker dan 1 keer per jaar of nog minder vaak dus) doen), echt, daarvoor kan die regel n.m.m. niet bedoeld zijn.

regels

Ach, regels, die zijn er toch vooral voor anderen? Vinden we niet allemaal dat we voor onszelf daar best af en toe een uitzondering op mogen maken?

Of het nu gaat om ziek melden op school of werk, regels in het verkeer, los laten lopen van de hond, het veroorzaken van geluidsoverlast, het meenemen van verboden souvenirs, en vult u maar aan. Voor jezelf wil je best een uitzondering maken, en daar heb je natuurlijk uitstekende argumenten bij. Als al die anderen zich nou maar eens aan de regels hielden!

En dus leer je je kinderen dat als het jou beter uitkomt, liegen best mag. Want anders is het zo'n gedoe, en daar heb je geen zin in.

Nou ja, ieder zijn keuze. Maar de mijne is het niet.

Overigens: ik vind het prima als je je kind om wat voor reden dan ook thuis houdt van school, ik vind alleen dat je er niet over moet liegen. Of er is een goede reden, en dan krijg je gewoon vrij, of je aanvaard de consequenties, of er is geen goede reden en dan stel je wat je doen wilt uit of aanvaard de consequenties.

Leerplicht is geen taak

Jippox:"Miriam: het gekke dingen verzinnen (in de zin van smoesjes gebruiken bij wijze van argument) zie ik nu juist bij de voorstanders. Zoals ik ook aangeef in bericht #18."

Maar Jippox, je strooit in dat bericht alleen maar met verdachtmakingen. Je gebruikt helemaal geen argumenten.
Tegelijkertijd veeg je argumenten die volledig in lijn met de leerplicht zijn als ongeldig van tafel, zonder daar argumenten bij te geven.

Je doet alsof leerplicht een collectieve te werk stelling of taak is die door iedereen op dezelfde manier moet worden vervuld. Iets als afwassen; allemaal gelijke diensten en allemaal gelijk verlof daarvan, niemand privileges, want dat is niet eerlijk. Verongelijkt en ontevreden.

Niet erg doordacht of logisch.

Dalarna

Dalarna

01-06-2014 om 10:45

bibi en maan

Bibi: Je vergeet dat een kind niet lekker in zijn vel kan zitten en je dat juist kan aanpakken door een gezellig dagje uit te gaan op een schooldag. Ik ken mijn kind toevallig, jij niet. Daar hielp geen dag in een druk weekend tegen maar even één op één met papa op een rustige dag en juist een dag NIET naar school, de plek waar het niet lekker ging namelijk.

Maan: tijdens die figurantenrol hebben we netjes vrij gevraagd (brugklas) en zoon kreeg netjes vrij, ze vonden dat hij daar ook veel kon leren en hij deed het dus wel heel erg goed op school.

Artsenbezoek

Is niet per definitie legitiem. Staat er niet in bijna elke schoolgids dat tandartsenbezoek , logo en dergelijke, zoveel mogelijk buiten school moet?

Cluster 2 is onderwijs voor doven en slechthorenden. Dit betekend dus veel logo, rt om de stof nogmaals uit te leggen en regelmatig naar de audioloog waarbij je blij mag zijn überhaupt binnen 2 maanden aan de beurt te zijn. En dat allemaal zoveel mogelijk buiten schooltijd?

En als dat onder schooltijd gebeurt mis je dus veel lessen wat uiteindelijk kan leiden tot blijven zitten of thuis bijspijkeren. Terwijl er onder school heel veel niet schoolse zaken gebeuren: film kijken, knutselen voor papa, mama of juf, enzovoorts, die meestal s middags gebeuren, dus waarom niet een middagje vrij? Of artsenbezoek in de middag?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.