Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Over het forum Over het forum

Over het forum

Van de redactie

Van de redactie

19-09-2013 om 12:38

Grote opruiming en "Recente inhoud"

Beste forumgebruikers,

We zijn op dit moment bezig met een grote opruiming (die consequenties heeft voor de link "Recente inhoud" waar u mogelijk gebruik van maakt).

De grote opruiming bestaat uit de volgende activiteiten:
1. Alle discussies die ouder zijn dan 1 januari 2000 worden verwijderd
2. Van wat er over is: alle discussies die ouder zijn dan 5 jaar worden ge-ontpubliceerd (onzichtbaar gemaakt)
3. Van wat er dán nog over is: alle discussies die ouder zijn dan 1 jaar worden op slot gezet (reageren niet meer mogelijk)

Met name het ontpubliceren en op slot zetten heeft tot gevolg dat er "iets verandert" aan die discussies. Ons systeem beschouwt dat dan als gewijzigde content. En dat heeft weer tot gevolg dat je al die discussies in je overzicht "Recente inhoud" te zien krijgt. Trek je daar niets van aan. De desbetreffende items zullen snel naar beneden gedrukt worden door échte nieuwe inhoud.

Vriendelijke groet,
Henk Boeke - redactie Ouders Online


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
tonny

tonny

19-09-2013 om 14:51

het gat van de geschiedenis --- jammerr!

Toch zou het best leuk zijn om - geanonimiseerd- een bloemlezing te maken van wat er 15 - 18 jaar geleden speelde. Iets om te bewaren. Voor mijn part op papier, met leuke plaatjes erbij.

Het Forum geeft een uniek tijdsbeeld te zien, zonder redactionele ingrepen en allerlei styling zoals bij bladen als Kinderen, Ouders van Nu en de veelheid aan bladen die ik in de supermarkt al jaren links laat liggen

Iets om te overwegen.
Ik zou er graag bij helpen!

margje van dijk

margje van dijk

19-09-2013 om 15:05

Ik had net een vrij boze posting geplaatst in het andere nieuweforumdraadje. Over dat ik ineens zomaar op Google te vinden ben.

Waarom hebben jullie dit niet eerst gedaan voordat je de database opengooide? Je doet er nu toch niks meer aan dat al die berichten intussen zijn opgepikt door de zoekmachine-bots? Ik vind dit toch redelijk heftig.

Tegelijkertijd voel ik met Tonny mee dat ik mijn oude postings nog wel graag zou willen kunnen inzien. Kun je ontgepubliceerd berichten nog wel raadplegen? Of kan alleen de forumredactie daar nog bij?

Margje

Lucerna

Lucerna

19-09-2013 om 15:43

Maar als ik het goed begrijp...

...zijn de discussie van jonger dan 5 jaar nog allemaal te googelen. Klopt dat? Toen er voor het eerst sprake was van een "forum nieuwe stijl", is er toch gezegd dat alle (op dat moment gearchiveerde) discussies van het forum oude stijl niet googlebaar zouden zijn, maar alleen vindbaar via de forumzoekmachine. Nieuwe discussies zouden wel googlebaar worden.

Vandaar ook de commotie hier, ook bij mij. Verder had ik wel graag íets eerder geweten dat het forum nieuwe stijl eraan zat te komen. Dan had ik in de laatste weken van het oude forum mijn nick veranderd.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

19-09-2013 om 21:24

POTVERDORIE

Forumbeheer! Bij de verhuizing naar de nieuwe site vroeg ik of ik alle oude draadjes moest gaan opslaan. Geen zorgen, alles blijft staan. Ik lees nu net dat het archief aangepast gaat worden en ga voor de zekerheid beginnen met opslaan met dingen die voor mij belangrijk zijn.
HET IS WEG!
Ik kan wel janken. Alle ontroerende, grappige, verdrietige, leuke, moeilijke en onnozele draadjes over mijn gezin zijn weg. 'U heeft geen toegangsrechten voor deze pagina.'
Heel tof. Not.

Tonny

Tonny

19-09-2013 om 23:35

Dat is dan wel heel snel opgeruimd

Pfoe. Jammer hoor. Echt jammer.

Maylise

Maylise

20-09-2013 om 00:52

jammer

Ik snap goed dat het nodig is dat het forum via google te vinden is. Minder fijn vind ik het dat dit me terugwerkende kracht is gebeurd waardoor nu allerlei draadjes zichtbaar zijn van eerdere jaren. Juist omdat het forum niet googlebaar was heb ik toch redelijk wat dingen in de loop der jaren geschreven waaruit mijn identiteit makkelijk op te maken is. Natuurlijk heb ik altijd geweten dat het een openbaar forum is en dat mensen er dus achter kunnen komen. Het maakt echter wel verschil of je speciaal in een forum moet gaan zoeken naar berichtjes of dat je via google alles kan vinden. Ik vind het geen probleem dat alles vanaf nu google baar is maar ik vind het wel jammer dat eerder verscheven berichten dat ook zijn. Ik ga dus van nick veranderen zodat ik vanaf nu daar wel rekening mee kan houden.

Wat betreft dat het archief weg is Dat is inderdaad jammer. Ik vond het altijd leuk om draadjes van eerderejaren te lezen. Ik schreef en las zelf in die tijd niet mee dus het raakt mij niet echt persoonlijk maar voor de mensen die al wel in die periode meeschreven is het echt jammer dat die berichtjes zomaar verdwenen zijn. Beter was het om dit eerder al aan te kondigen zodat mensen 1 of 2 weken de tijd hadden om, gelefde berichtjes op te slaan. Het is niet zo netjes om dit zomaar te doen nadat eerst de overtuiging bij de deelnemers was dat het archief zou blijven bestaan.

Berber

Berber

20-09-2013 om 13:30

Aha

Dus je plaatst hier berichten in de veronderstelling dat ze niet te Googelen zijn en als ze dat dan plotseling wel zijn is dat "jammer maar helaas" en "had je maar niet zo naief moeten zijn"? Lekker dan. Van mij mag alles wat ik hier ooit gezegd heb nu wel weg. Ik vind dit echt niet fraai.

Berber

Berber

20-09-2013 om 13:32

Misschien past deze reactie beter in het andere draadje over het archief maar ik ben het overzicht hier een beetje kwijt.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-09-2013 om 15:00

Verdorie

Vorige week kreeg ik 3 hits toen ik mezelf googlede, nu ineens heel veel. Ik baal hier ook van. Ik hoop echt dat als de boel is opgeruimd het ook verdwijnd op google.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

20-09-2013 om 15:02

aanvulling

Inmiddels merk ik dat een link in google niet meer te lezen is. Dat valt dan alweer mee.

Jesse_1

Jesse_1

20-09-2013 om 21:22

Wat is dit nou????

Van de week heb ik 'mijn' oude draadjes in de bibliotheek opgeslagen om ze op een rustig moment definitief naar mijn eigen archief te kunnen verplaatsen en nu WEG is het!
Wat is dit voor rare onaangekondigde actie? Ik snap hier echt niets van, waarom dit zo plotseling moest gebeuren. Waarom de mensen niet nog de gelegenheid geven om hun eigen draadjes te kunnen bewaren?!?!

KVR

KVR

23-09-2013 om 23:56

Weg

Hierbij verlaat ik het forum. Reden:ik vind het echt onbestaanbaar dat alle oude berichten te googelen zijn. Ik snap werkelijk niet dat jullie zo met je gebruikers en hun verhalen omgaan. Waarom niet een duidelijk bericht met een vanaf heden ....

feuilletons gered

Het gaat nergens over, maar toch: voor wie het leuk vindt, ik heb alle feuilletons ooit opgeslagen in word! Misschien de allerlaatste niet, dat weet ik even niet meer.
Zou je je kunnen voorstellen dat dat allemaal weg zou zijn??!?!

te vroeg gejuicht :,-(( hulp gevraagd

Lieve forummers ik heb me ene hoedje lopen zoeken, maar hoewel ik zeker weet dat ik ze een keer gekopieerd heb naar de harde schijf van mijn pc, kan ik ze nergens meer vinden. De feuilletons.

Zoiets moois mag toch niet verloren zijn gegaan!!!
Heeft iemand anders misschien een keer feuilletons gedeeltelijk of helemaal ergens opgeslagen? Laten we samen proberen alles te achterhalen....
Ik zoek nog weer verder!! Ik heb het ECHT een keer opgeslagen ergens.....

Lucerna

Lucerna

24-09-2013 om 10:48

Geerke

Ik heb gered wat er van het forum te redden viel en dat is best veel. Maar ik mis bepaalde afleveringen.

Ik dacht ook dat ik ze ergens ooit had opgeslagen, maar blijkbaar ben ik dat alleen maar van plan geweest. De grootste gedeelten heb ik, maar uit het jeugdfeuilleton missen vier delen.

oproep aan forumbeheer voor de feuilletons

"Ouder dan 5 jaar wordt onzichtbaar gemaakt."
Maar dan kan het forumbeheer er toch nog wel bij????
Het is dan toch niet echt verwijderd!

Forumbeheer willen jullie helpen de feuilletons boven water te krijgen? Jullie moeten er toch ook van genoten hebben! Zet ze allemaal achter elkaar in een topic, waar het even (bijv een week) blijft staan (= genoeg om het op te slaan!) en dan weer onzichtbaar maken.

Please? Jullie vragen om ons begrip, wij vragen nu hulp aan jullie.

Lucerna

Lucerna

24-09-2013 om 11:04

Geerke

De feuilletons zijn (nog) te vinden. Ik heb ze allemaal gekopieerd. Maar er ontbreken afleveringen van mensen die later hun account hebben opgezegd of hun e-mailadres hebben veranderd. Om die afleveringen gaat het... Ik hoop van harte dat die nog boven water te krijgen zijn.

Jesse_1

Jesse_1

24-09-2013 om 11:11

Je kunt ze bestellen

voor € 12,50 per discussie kan het forumbeheer de draadjes voor je opzoeken en toesturen. Moet je natuurlijk wel precies weten wat je zoekt.
Ik heb buiten de losse bijdragen die ik graag zou opzoeken wel 5 vaste draadjes die ik graag zou willen hebben. € 75,-. Is wel een hoop geld.

Lucerna

Lucerna

24-09-2013 om 11:17

Jesse (en forumbeheer)

Maar heb je dan ook daadwerkelijk de *complete* draden? Want dat is het grootste probleem van dit moment: Bijdragen van forummers die hun account hebben opgezegd of hun e-mailadres hebben gewijzigd, zijn nu (voor ons) niet meer te zien. Zijn die bijdragen echt volledig weg, of staan ze nog wel in het archief? Anders heeft het voor mij nog steeds geen zin.

Jesse_1

Jesse_1

24-09-2013 om 13:30

Ik denk

- maar dat is slechts een gok - dat forumbeheer het hele archief ergens heeft geparkeerd voor de opschoonactie. En dat ze daar het draadje opzoeken. Maar goed, ik weet verder ook nix

Oudforummer

Oudforummer

24-09-2013 om 13:53

Wat bijzonder!

"voor € 12,50 per discussie kan het forumbeheer de draadjes voor je opzoeken en toesturen."

Goh...! Wat een gouden handel! Ik heb werkelijk vele mb's tekst op OOL geplempt, ook behoorlijk emotionele zaken rond bijvoorbeeld scheiding en de kinderen, en hoewel ik niet denk dat iemand behalve ik daar belang bij heeft, vind ik het een bijzonder vreemd, om niet te zeggen walgelijk verhaal dat dit nu à 12,50 te koop wordt gezet.

ONZE verhalen, ONZE topics.

Maar het past wel precies in de tijdsgeest waarin centen belangrijker zijn dan mensen.

kob

kob

24-09-2013 om 14:00

voor niks gaat de zon op

Oud forummer, vind je dat nou eerlijk. Stel dat 50 mensen zometeen gaan vragen om die draadjes, moet dat maar allemaal voor niks? Je weet zelf ook wel dat daar tijd ingestoken wordt en dan vind ik 12, 50 euro een schijntje

Forumredactie OO

Forumredactie OO

24-09-2013 om 14:14

Oja?

Jullie hebben al die jaren de kans gehad om dierbare draadjes op te slaan of bij ons aan te vragen. Voor de prijs van een bos bloemen kant en klaar in je mailbox.

Wij hebben al die jaren veel geld gestoken in Ouders Online zonder dat dat nu echt veel opleverde (aan geld dan). Je vraagt je af waarom we het doen dan, he? Heb je even?

Velen klaagden al jaren dat het forum verouderd was en er iets nieuws moest komen.

Wij hebben flink in de buidel getast voor deze vernieuwing. Een deel (maar echt niet alles) is betaald uit het geld van donateurs. De laatste twee jaren werd niets meer gedoneerd. De Vriendenstichting heffen we daarom maar op.

Wie vindt hier geld nu het belangrijkst?

Zo, dat moest ik even kwijt...

Justine

wizzer

wizzer

24-09-2013 om 14:24

Je mist het punt

Justine volgens mij mis je waar het hier om gaat. Dat is dat jullie niet gedaan hebben wat jullie gezegd hebben.

Dat maakt ons boos en wantrouwend.

Verder worden er nauwelijks echt vragen door jullie beantwoord. Dus ik stel ze nog maar eens:

Voor mensen die dat heel graag willen, kunnen die nog steeds bij jullie oude draadjes kopen? Of zijn er nu dingen echt helemaal definitief weg?

Jesse_1

Jesse_1

24-09-2013 om 14:25

Oudforummer

Het kopen van draadjes is niet iets nieuws hoor. Bij het oude forum kon het ook al omdat een draadje zelf opslaan toen niet mogelijk was (althans: ik zou niet weten hoe je dat zou moeten doen, omdat het allemaal losse schermen waren).

Jesse_1

Jesse_1

24-09-2013 om 14:27

wizzer

(Ik antwoord even voor de forumredactie ): ja, dat kan.
Die € 12,50 van mij kwam niet uit de lucht vallen.

Lucerna

Lucerna

24-09-2013 om 14:32

draden kopen is inderdaad niet nieuw

En ik vind het service. Laat ik tussen al mijn gezeur dan ook nog maar een keer vermelden dat ik het geweldig vind dat deze service bestaat. En meteen ook nóg maar eens dat de hele site op zich buitengewoon is opgeknapt. Dat meen ik echt.

Het probleem zit inderdaad ergens anders.

Oudforummer

Oudforummer

24-09-2013 om 15:06

Nou, nou...

Wat een pinnige reactie over "onze dierbare draadjes"!

Ik zou het wat netter hebben gevonden als ruimer van tevoren was aangekondigd dat jullie hiermee zouden beginnen. Wie dan nog niet zijn of haar dierbare draadje heeft veilig gesteld, tja, die moet inderdaad zwijgen.

Natuurlijk hebben jullie alle recht geld te vragen voor oude draadjes, ik vind het echt geen vreemd idee. Maar het komt nu zomaar uit de lucht vallen waardoor met name de forummers dankzij wie jullie groot zijn geworden lelijk op de neus kijken.

Jullie goed recht? Ja.
Begrijpelijk? Ook.
Netjes? Ach... Wat zal ik zeggen...

Tijgeroog

Tijgeroog

24-09-2013 om 15:27

Oudforummer

Volgens mij kun je al sinds 2001 ofzo,te gen betaling, draadjes opvragen. Dus dat het "zomaar uit de lucht komt vallen" is grote onzin, ik wist het als sinds 2005, toen ik actief werd op op OO. Dat je het niet eens bent met bepaalde beslissingen is okee, maar ga er niet vanalles bij halen.

En om te spreken over een "pinnige reactie" vind ik helemaal nergens op slaan. Misschien moet je je eerste bericht even teruglezen en je af vragen hoe dat op mensen als Justine overkomt. Dan kan ik me zo'n reactie heel goed voorstellen! Bah...

wizzer

wizzer

24-09-2013 om 15:50

de plank mis

Justine slaat met haar reactie de plank mis. Het grootste deel van de reacties hier gaat over de onbetrouwbaarheid, en dan wordt er alleen gereageerd op 1 iemand die klaagt over de kosten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.