Over het forum Over het forum

Over het forum

Toch maar zo

Toch maar zo

13-03-2016 om 16:45

nickje pikken

Ik merk dat "mijn" nicks gebruikt worden.
Natuurlijk begrijp ik dat met nieuwe aanwas en wisselende nicks de kans bestaat en groter wordt dat nicks dubbel gebruikt worden.
Maar het is nu wat opvallend aan het worden en ik merk dat ik het vervelend vind, omdat ik in gevoelige topics het niet prettig vind mijn nick te zien staan terwijl die reacties niet van mij zijn.
Voor diverse topics heb ik een paar vaste nicks.
De afgelopen weken heb ik er een stuk of 7 voorbij zien komen en dat is me net iets te toevallig.
Iemand een idee hoe dat kan?
Ik zit er over te denken mijn account op te heffen en met nieuwe email enz terug te komen maar vraag me af of dat zou helpen.


Angela67

Angela67

13-03-2016 om 16:52

betere nick verzinnen

in heb heb er nog nooit last van gehad.
Klinkt als een dooddoener, maar kennelijk kies je nicks die een ander ook zo verzint. Ik neem tenminste niet aan dat het expres is.
gr Angela

bloemetje

bloemetje

13-03-2016 om 16:54

Tja

"Ik zit er over te denken mijn account op te heffen en met nieuwe email enz terug te komen maar vraag me af of dat zou helpen."
Welk probleem zou dat oplossen dan? Je nickmaam heeft helemaal niets met je account te maken. Iedereen is vrij om per bericht zijn eigen nickname te kiezen.
Een algemeen draadje als dit gaat je denk ik niet helpen. Want wie moet zich aangesproken voelen? Er zijn natuurlijk heel veel mensen die hier maar zo nu en dan komen. Verwacht je dat zij precies weten welke namen hier ooit al eens gebruikt worden?

Ely

Ely

13-03-2016 om 16:56

Of heb je de indruk

Dat iemand bewust jóuw nicks gebruikt?

Nickje

Nickje

13-03-2016 om 16:56

zeven?

Hoeveel nicks gebruik je dan wel niet en dat zijn dan geen nicks als Kartonnenbekertje24 denk ik zo. Waarom gebruik je zoveel vaste nicks en wat is het probleem als niemand weet dat jij dat bent juist ómdat je zoveel nicks gebruikt? Dan ben je toch niet herkenbaar?

Vraag het forumbeheer of ze kunnen bekijken of het dezelfde persoon is of dat ze denken dat het toeval is.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

13-03-2016 om 17:04

Af en toe

Ik zie heel soms een oude nick voorbij komen en dat valt me altijd wel op. Ik kan me voorstellen dat je met nicks als mamavan1/23 of kleutermoeder eerder de kans hebt dat iemand die kiest als tijdelijke anonieme nick.

Toch maar zo

Toch maar zo

13-03-2016 om 17:15

reacties

Ely, dat gevoel kreeg ik er een beetje bij inderdaad.

Nickje: ik heb een aantal vaste nicks en zou daar "bekend" mee kunnen zijn hier op het forum. Moet je je voorstellen dat iemand ineens in een gevoelig onderwerp (vluchtelingen/relaties/discriminatie) met dezelfde naam gaat reageren als waar forummers je al jaren mee kennen.
Dat zou tot gevolg kunnen hebben dat ik op een andere manier wordt bekeken en als anderen daar niet wakker van kunnen liggen: prima, maar voor mij is het vervelend.

Bloemetje: als mijn account gehackt zou zijn (wat ik niet denk overigens) zou ik liever opnieuw beginnen met een emailadres dat ik niet gebruik en waarbij evt. hacken geen punt zou zijn.

Angela: pas was het in een paar draadjes kort elkaar, vandaar dat het me opviel. Adviezen, meningen waar ik niet achter kon staan in hetzelfde draadje dezelfde naam als ik gebruiken. Zo lang was het draadje niet. Een paar namen zijn algemeen, sommige verzonnen, maar toch niet altijd namen die enorm voor de hand liggen.

Ik ga nog wel eens in de gaten houden of het nog eens gebeurt en anders zal ik forumbeheer wel eens vragen. Die hoef ik nu nog niet lastig te vallen.

@Emma

@Emma

13-03-2016 om 17:27

Nick

Ik stoor me er wel eens aan. Er is hier af en toe nog een Emma die post in draadjes waar ik ook in post. Het zijn geen schokkende dingen, en het is ook niet iemand die er een hele andere mening op na houdt. Ik begrijp de behoefte om af en toe onder een andere naam te posten. Ik dacht dat dat niet bestond, dus voor echte "privédingen" heb ik zelfs een hele andere account.
Mijn werd door het forumbeheer aangeraden een andere nick te gebruiken als ik er last van had. Dat heb ik gedaan, met een @ ervoor. Ik geloof niet dat er hier iemand de behoefte heeft om zich ook zo te noemen, maar ik blijf me verbazen dat verschillende gebruikers dezelfde nick kunnen gebruiken. Moesten ze eens proberen op een datingsite

Annet

Annet

13-03-2016 om 17:34

Ik vind het wel prettig als iemand mijn nick gebruikt

Dat maakt mij minder herkenbaar, zeker als de uitspraken heel anders zijn dan die van mij of als mijn kinderen ineens een hele andere leeftijd hebben.

Nickje

Nickje

13-03-2016 om 17:34

dat snap ik niet

In hetzelfde draadje werd precies jouw nick nog eens gebruikt? Dan trek je toch meteen aan de bel?

Emma is een heel veel voorkomende naam dus de kans is groot dat iemand die naam verzint om tijdelijk te gebruiken. Men wilde nu eenmaal op dit forum de mogelijkheid houden om een tijdelijke nick aan te nemen. Iets wat op andere fora en op datingsites niet kan. Daarom is het niet verstandig om een naam als Emma te gebruiken en te denken dat iedereen je daar wel van herkent.

Toch maar zo

Toch maar zo

13-03-2016 om 17:37

Emma

Het is ook vervelend. Een optie zou zijn om een melding te krijgen dat de naam al in gebruik is (in bv dat topic) zodat de gast/forummer er een cijfer of teken voor kan zetten. Ik begrijp dat dat niet mogelijk is omdat je per draadje kunt wisselen van nick en dat is iets dat ik ook best prettig vindt.

Ik heb bv een nick waar ik beroepsmatig onder reageer in een bepaalde rubriek. Het is dan echt storend als er daarna in diezelfde draad iemand met dezelfde naam een onwaar/belachelijk advies geeft. Dat komt "mijn nick" niet ten goede en ik vraag me af of ik daarna nog serieus genomen wordt.

@Emma

@Emma

13-03-2016 om 17:39

Nickne

Heb ik gedaan, meteen aan de bel getrokken toen die andere Emma kwam. Er is niks tegen te doen. Maar als ik mezelf theekopje of krullebol zou noemen, of bezorgdemama of nick, toch ook niet ech veel voorkomnde namen, dan kan hetzelfde gebeuren toch?

@Emma

@Emma

13-03-2016 om 17:40

Toch maar zo

Helemaal mee eens

Toch maar zo

Toch maar zo

13-03-2016 om 17:40

Annet

Maar niet in hetzelfde draadje of met heel serieuze onderwerpen of iemand die lekker aan het trollen is onder mijn naam.

Nickje: ik trek niet snel aan de bel, heb er wel iets van gezegd overigens.

Annet

Annet

13-03-2016 om 17:44

Nee, in hetzelfde draadje is natuurlijk niet de bedoeling

En trollen ook niet.
Maar met serieuze onderwerpen vind ik prima. Ik heb daar geen last van en soms zelf gemak (herkenbaarheid van mijzelf).
Je kunt niet verwachten dat iedereen precies weet welke nicks in omloop zijn.

40er

40er

13-03-2016 om 17:46

ik zou

Gewoon ff reageren. Bv #23 is niet van........ maar dezelfde nick is door iemand anders gebruikt. Beste.... zou je deze nick niet meer exact zo willen gebruiken? Alvast bedankt.

chrysant

chrysant

13-03-2016 om 17:48

maar

Maar waarom trek je in die draad dan niet even aan de bel? Die persoon is zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust. Zo van hee, is het mogelijk een andere naam te gebruiken? Ik gebruik deze nick geregeld om iets beroepsgerelateerds uit te leggen.
Of, hee, dit is niet de normale toch maar even zo want dat ben ik, de persoon die hier reageert is iemand anders. Zoiets?
Maar misschien goed omdat alsnog te doen, dan is het niet alleen voor jou maar voor iedereen duidelijk.

Hortensia (the one and only)

Hortensia (the one and only)

13-03-2016 om 17:49

Als iemand mijn nick gebruikt...

...dan zou ik een reactie neerzetten zoals "lieve mensen, even voor de duidelijkheid: de Hortensia die dit schrijft is niet de Hortensia die hier al langer zit. Beste Hortensia, zou je een andere nick kunnen gebruiken om verwarring te voorkomen? Alvast bedankt!"

Ik zou niet van opzet uitgaan. Maar het is wel vervelend, zeker als je liever niet geassocieerd wil worden met wat er geschreven is onder jouw nick.

En als de nieuwe Hortensia dat niet doet, open ik een topic met "lieve mensen, iemand vond mijn nick zo mooi dat die hem ook is gaan gebruiken. Dat geeft echter verwarring. Daarom zullen jullie me voortaan hier zien onder de naam Petunia."

Of Schoenveter.
Of CrazyCaviaLady.
Of Ebikebendelid.
Of BrandNewNick.
Of weet ik veel

(ik zit overigens wel weer serieus te denken aan een nickwissel omdat ik in een nieuwe levensfase aan het komen ben).

Hortensia

Hortensia

13-03-2016 om 17:49

40er en chrysant

Great minds think alike en tegelijkertijd

Toch maar zo

Toch maar zo

13-03-2016 om 17:51

dat

dat heb ik gedaan

Hortensia

Hortensia

13-03-2016 om 17:52

Toch maar zo

Ik vrees dat er dan niks anders op zit dan die ene nick te laten vallen.

chrysant

chrysant

13-03-2016 om 18:36

toch maar even zo

En hoe werd er gereageerd (want ik heb geen flauw idee om welke draad het gaat, dus kan het niet nalezen)?
En ja, Hortensia, dat moet wel

Toch maar zo

Toch maar zo

13-03-2016 om 18:43

denk

denk het ook

In soortgelijke woorden: dat klopt, we zijn niet dezelfde. Daarna was de draad zo ongeveer klaar dus heb het erbij gelaten.

Nickje

Nickje

13-03-2016 om 19:09

ik snap het niet

Je denkt dat het moedwillig gebeurt want je vindt het al te toevallig maar gaat het nu om zeven nicks of om zeven keer precies dezelfde nick?

Ik zou dan gewoon een andere, minder voorkomende nick nemen voor die rubriek of denk je echt dat iedereen jou herkent aan die nick, als een soort Temet in Werk en recht? En zoja: wat zou het uitmaken?

Enne, Hortensia in een nieuwe levensfase... Geranium dus voortaan?

Toch maar zo

Toch maar zo

13-03-2016 om 19:39

Nickje

Het gaat om een aantal van mijn nicks, kort nadat ik deze heb gebruikt. Dat maakt niet zoveel uit, kan toevallig zijn, maar wel toevallig dat dat net 'mijn' nicks zijn. Deze nicks heb ik inmiddels laten schieten en zal ze niet meer gebruiken.
Wat het uitmaakt is zoals pas gebeurde bij een gewaardeerd forummer. Haar nick werd verbonden aan een nogal apart onderwerp. Ik kan me voorstellen dat dat heel vervelend is om je nick zo gebruikt te zien. Ik vond dat in elk geval wel, temeer omdat wanneer het iemand is die heel anders denkt en schrijft dan jezelf zou doen. Nu was het bij dat topic zo dat iedereen bijna meteen wist dat zij dat niet kon zijn, maar toch.
Ik kan kwalijk alle draadjes langslopen in alle rubrieken om dat te controleren.
Maar ik ga wederom maar weer van nick wisselen, want ook vandaag kwam ik weer voorbij als malloot (als enkel verschil 1 cijfer) terwijl ik dat niet was.

chrysant

chrysant

13-03-2016 om 19:44

nickje

Of om bij het thema in deze draad te blijven, als nieuwe naam Chrysant Sorry, Toch maar even zo, ik moest hem even inkoppen

chrysant

chrysant

13-03-2016 om 19:48

maar2

Maar Toch maar even zo, als dat erkend werd door die persoon, dan is er toch geen probleem? Dan gebruikt die het niet meer, toch? En heb jij 7 vaste nicks?
Misschien een idee om iets heel unieks te kiezen? Ik noem maar wat, theekopje 383, blauwe doperwt, rumboon %$#, Haarlemse Wiske of zo. Die worden niet zo snel als gelegenheidsnick gekozen.

Toch maar zo

Toch maar zo

13-03-2016 om 20:08

Chrysant

Ik ga mn best doen

Ik heb niet 7 vaste nicks hoor, maar probeer wel veel af te wisselen ivm wat gebeurtenissen uit het verleden. Daarbij kom ik dan af en toe een tijdje terug als X dan als Y, dan allebei en dan weer een tijdje niet. Juist omdat ik zoveel wissel (en ja heb wel een enigzins vaste ook) vond ik het zo toevallig dat juist "al" die nicks gebruikt werden terwijl dat voorheen niet zo was, anders had ik ze zelf nooit gekozen.

Ik zit me suf te puzzelen wat je nieuwe fase kan zijn en de link met Chrysant Ik hoop in elk geval een goede fase!

chrysant

chrysant

13-03-2016 om 20:20

toch maar zo

Nee, ik ga geen nieuwe fase in, Hortensia gaat een nieuwe fase in. Toen suggereerde nickje als nieuwe naam Geranium. En aangezien we het hier hadden over nicks overnemen van een ander die net gebruikt zijn, dacht ik leuk te zijn met een andere bloemennaam, namelijk chrysant. Maar laat verder maar zitten, is mijn hersenspinsel.
Ikzelf wissel ook gregeld van nick, gebruik niet zo vaak dezelfde maar dit vanwege het voorkomen van herkenbaarheid. Ik ben namelijk in real life herkend over een nogal pikant prive onderwerp. Dat wil ik niet nog een keer, vandaar mijn wisselende nicks. Maar omdat ik niet herkend wil worden, gebruik ik juist hele normale nick. Ik kom hier al een jaar of 15. Heel soms gebruik ik mijn oude nick, als het over een bepaald onderwerp gaat. Nadeel van hoe ik nu op het forum kom, is dat ik een losse contact ben, dat ik geen vaste partner meer ben, zeg maar, maar beter dan nog een keer geconfronteerd worden in het echte leven.
Maar nu je het zegt, ik had een week of 2 geleden een net iets meer bijzondere naam gebruikt, eenmalig, en die werd een dag of 2 later door iemand anders gebruikt. Toem dacht ik wel even: he, wat toevallig.

Hortensia

Hortensia

13-03-2016 om 20:58

Nickje

"Enne, Hortensia in een nieuwe levensfase... Geranium dus voortaan?"

Wie weet, ik hou ook van geraniums!
En misschien ook wel iets heel anders. Ik ben er nog niet uit. Voor hetzelfde geld blijf ik nog jaren Hortensia

Hortensia

Hortensia

13-03-2016 om 20:59

chrysant

Om verwarring te voorkomen zou ik dan dendranthema nemen

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.