Over het forum Over het forum

Over het forum

Reclame ergenis!!!

Dag allemaal
Dat er reclame moet zijn, begrijp ik. Maar de manier hoe vind ik op het ogenblik meer dan irritant. Zo irritant dat ik overweeg om weer een ad-blokker te installeren (vast niet her resultaat dat de makers willen bereiken, lijkt me). Het gaat om de grote blokken die over de tekst verschijnen, en meebewegen. Een klein kruisje rechtsboven zou uitkomst moeten bieden maar bij click verschijnt er weer eentje.
Ben ik de enige die daardoor afhaak?
Sini

Yaron

Yaron

27-10-2018 om 11:42

Video

Bij mij komt er steeds een video rechtsonder bij de draadjes, ik erger me daar aan. Ik snap ook dat er reclame nodig is, maar dit is voor mij wel een reden op niet op het forum te komen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

27-10-2018 om 11:43

Nee

Je bent niet de enige. Ik heb regelmatig ineens een filmpje midden in mijn tekstvak. Echt heel irritant!

Bosbes

Bosbes

27-10-2018 om 11:49

Ja die fimpjes

Het voordeel van OO was het rustige beeld. Geen opsmuk, gewoon: letters.
Dat is er nu wel af. Telkens dingen die je weg moet klikken. Filmpjes.
Ik baal er echt van. Ik hou mijn hand eroverheen soms, maar daarna verspringt het beeld weer, zucht.
Geef ons gewoon een betaald abonnement of zo.

margaretha

margaretha

27-10-2018 om 11:50

nee

geen last van, er komt geen reclame mee als ik hier op het forum lees. Ik lees alleen op mijn laptop, nooit op de telefoon

Kaaskopje

Kaaskopje

27-10-2018 om 11:57

Margaretha

Dan heb jij vast add-blokkering aan staan.

Bloedirritant

Ik kreeg het amper weggetikt op mijn telefoon, en het vreet je bundel ook nog eens op als je buiten de wifi om ool't.

ja echt irritant, zo onrustig en steeds bij elke pagina

2 blauwe blokken reclame naast de teksten en onderin internetreclame die niet weg geklikt kan worden maar steeds verspringt. en ook nog filmpje er tussen.
Ik ga er minder door lezen, wordt er helemaal kriebelig van. Eens kijken of ik t met zon blocker weg kan krijgen.

Bosbes

Bosbes

27-10-2018 om 13:11

ja ook wat Kenfan zegt

Fijn dan, voortduren ongevraagde filmpjes. Dat kan toch niet zo, kost heel veel MB als je niet op je Wifi zit.
Er staat eigenlijk in mijn te-doen-lijstje dat ik wat geld aan OO wilde overmaken.
Maar het zou fijn zijn als je bijvoorbeeld een betaald abonnement zou krijgen: bij bijvoorbeeld 10 of meer euro per jaar gaan de reclames weg.
Maar nu zou ik dan geld overmaken en nog steeds voortduren reclames weg moeten klikken of mijn bundel laten opeten.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-10-2018 om 13:37

Dames :-)

Er is een verzoek gedaan om samen te brainstormen. In plaats van hier te mopperen, is het misschien een idee om dit soort punten daar te noteren? Ik denk dat dát de bedoeling van het brainstormen was.

Angela67

Angela67

27-10-2018 om 14:08

Op Android gebruik ik

Opera mini als browser. Ingebouwde adblocker. Gratis browser dus geld over voor donatie aan op ­čĹŹ.
Gr Angela

Angela67

Angela67

27-10-2018 om 14:08

Aan OO

Bedoel ik. Autocorrectie....

Bosbes

Bosbes

27-10-2018 om 17:03

En ik...

...schreef twee keer hetzelfde woord verkeerd. Vreemd. Het is natuurlijk 'voortdurend'.

Brainstormen : tsja, wel leuk, wel even overwogen.
Maar goed behalve de reclame hoef ik niet zoveel anders. Nadeel van brainstormen is dat er veel nieuwe idee├źn komen die misschien niet echt nodig zijn. Ik wil niet graag overkomen als zeur die behoudend is, en normaal ben ik vaak wel in voor vernieuwingen. Maar in dit geval niet.

Carla

Carla

27-10-2018 om 19:52

Er is gevraagd

Een screenshot te maken als dat gebeurt.

Normaal is: video bovenaan, gaat onderaan eerste bericht staan, zakt verkleind naar rechtsonder.

Niet normaal: dwars door tekstvak ( al is dat nog steeds rechtsonder dus eigenlijk vallend onder normaal, dus dat snap ik niet) en dat het niet weg te klikken is hoort ook niet.

Soms verschijnt het woordje skip pas in de laatste paar seconden.
Vaker moet je de reclame uitzitten.
Waarom niet bovenaan laten staan?
Op de telefoon is de reclame veel te groot.

Nouja om kort te gaan: screen shot maken en versturen naar
[email protected]

wat is nut van screenshot

Waarom is het hier melden niet voldoende? Ik heb er ook last van op mijn telefoon. Iedere keer zo'n irritant reclamefilmpje rechtsonderaan.
Ik heb verder niet zo'n behoefte om te brainstormen over nieuwe opzet. Maar meld bij deze dan wel dat ik die filmpjes liever niet heb,

Flavia

Flavia

28-10-2018 om 08:42

nodig

ik snap dat de reclame nodig is maar nu is het een overkill.
die bovenaan neemt mijn hele beeldscherm in beslag, die onderaan is moeilijk weg te klikken en vervolgens de filmpjes.

Ik heb alleen last ervan op de gewone computer

En daar krijg ik geen screenshot gemaakt, ;)
Op de IPad is het veel rustiger, gewoon een reclame aan de zijkant bovenin maar wel een witte pagina. Bij de computer beweegt alles naast de tekst en dat leest zo lastig.

Juline

Juline

28-10-2018 om 09:28

Lilian1

Je kan op de computer een printscreen maken en deze plakken in een Word document.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-10-2018 om 09:32

Bosbes

Dat brainstormen kan in het draadje waarin Yolanda ons uitgenodigd heeft of per mail. Zo kun je laten weten wat je waardeert of graag anders wilt. Nu ik het erover heb... ik moet het ook nog versturen :-).

Kaaskopje

Kaaskopje

28-10-2018 om 09:53

Add-blocker

Het is niet sympathiek voor OO, maar ik heb ook een add-blocker aanstaan. Ik word t├ęveel afgeleid door alle reclames. Het zou niet in mijn/ons voordeel zijn, maar misschien wel een begrijpelijke keus voor OO, als ze een betaal- en gratis versie van OO zouden maken, net als ik noem maar even wat Spotify. Of minder drastisch de Correspondent die je nog steeds de keus laat, maar wel prominent in beeld zet dat het wel heel fijn zou zijn als je lid wordt voor een x bedrag per maand. Bij Spotify krijg je dan alle mogelijkheden zonder reclame, bij de Correspondent betaal je zo letterlijk ook mee aan het salaris van de correspondenten, want ze werken zonder reclame.

Brainstormen

gaat om inhoudelijke aspecten, dit is om gebruikersgemak. Prima onderwerp voor een aparte draad. En Kaaskopje, misschien sta je er zelf niet bij stil, wat mij opvalt is dat jij regelmatig hooggestemde idealen hebt voor een ander, en voor jezelf altijd wel een reden vindt waarom JIJ er niet aan hoeft te voldoen. Ik word niet afgeleid door die reclames, ik installleer een addblocker alleen omdat ik ze me irriteren.

Betaaloptie voor reclamevrije versie zou ik prima vinden. Die doneerconstructie heb ik altijd veel te vaag gevonden. Ik doneer mijn tijd en aandacht al in de vorm van content.Geld doneren doe je aan liefdadige instelling, OOL is in principe een verdienmodel, en die kant zal het wel weer meer opgaan. vraag is eigenlijk of de meeste forummers nog wel onder de doelgroep vallen. De tijd dat we Jonge Ouders waren ligt toch ver achter ons. Veelzeggend is dat waar Vroeger de draden over borstvoeding stormliepen, dat tegenwoordig zijn de draden die het hardst lopen die van de bedrogen echtgenotes.

Lente

Lente

28-10-2018 om 12:56

Kenfan

Als je slechtziend bent en een scherm lezen veel focus vraagt, zoals bij Kaaskopje, vind ik een addblocker een logische oplossing, al heb je andere idealen.

Ik heb al langer een addblocker omdat de reclame mij irriteert. En daarnaast doorneer ik een bescheiden bedrag per maand. Om het goed te maken :-) Want ik snap dat er geld verdiend moet worden om de site in de lucht te houden.
Ik gebruik nu wel de versie die de niet-irritante reclame niet blokkeert. Dat gaat over het algemeen redelijk hoewel het op deze site sinds kort het op het randje begint te komen.
Bij andere sites werkt het nog prima.

Sini! :) :)

Er popt nu een filmpje over wassen en drogen op. Dat heeft jouw aanwezigheid in deze draad vast gegeneerd. Alleen gaat het niet om een wasdroogcombinatie , maar om een toilet die je onderkantje douchet en fohnt.

bieb63

bieb63

28-10-2018 om 13:06

ook irritant

Ik kijk nooit op m'n mobiel, daar internet ik nauwelijks op, veel te veel gepiel. Op de IPad gaat het goed (maar dat zal wel zo zijn omdat dat Apple is), maar op de laptop vind ik het de laatste dagen bijzonder irritant en merk ik dat ik snel afhaak.
Moet dat nou zo?

En verder (Kaaskopje): over wat voor mail gaat dat?

Kaaskopje

Kaaskopje

28-10-2018 om 13:27

Kenfan

Ik heb nergens gezegd dat ik tegen add-blockers ben, ik zie van ánderen wel dat ze dat niet 'netjes' vinden. Ik heb een programmaatje op de computer geïnstalleerd die heel fijn van alles blokkeert, ik kan het iedereen aanraden. Niks hypocriets of eigenbelangerigs aan dus als ik het hier noem. Maar ik weet dat men van OO dit niet leuk vindt, omdat ze ook afhankelijk zijn van de reclame-inkomsten. Zakelijk belang en persoonlijke voorkeuren botsen hier dus een beetje.

Het is niet alleen mijn slechtziendheid, wel aardig dat je dat noemt Lente, maar het is bijna een woordgrapje... add-blocker... ik word er ook letterlijk teveel door afgeleid. De aandacht moet naar de tekst gaan, maar hoe kun je ontspannen lezen als er van alles omheen gebeurt? Daar word ik echt mal van. Die ergernis is ongetwijfeld niet alleen maar add-gerelateerd, het is duidelijk voor meer mensen onrustig en storend.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-10-2018 om 13:32

Bieb

Je kunt idee├źn mailen naar Yolanda, als je daar behoefte aan hebt, je kunt je idee├źn ook in het draadje over het brainstormen zetten. Net wat je wilt. Hier kun je het emailadres van Yolanda vinden: https://www.ouders.nl/comment/6966906#comment-6966906, in #3.

bieb63

bieb63

28-10-2018 om 14:05

thx kaaskopje

thx

Sinilind

Sinilind

29-10-2018 om 12:10 Topicstarter

Adblocker

Ik heb een ad block geïnstalleerd en mijn scherm is nu rustig. Ik vind het jammer, ik had geen last van de reclames aan de zijkant, maar wel van de grote bewegende reclames die meegaan bij het scrollen. Idd, een betaalde versie (tot 10 euro's per maand) zou voor mij een uitkomst zijn.
Sini

Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

30-10-2018 om 10:28

Bedankt voor de feedback

Goed dat jullie aangeven wat jullie ervaring is met de advertenties, en het verschillende gebruik op zowel pc, tablet als telefoon.
Het klopt inderdaad dat er een nieuwe video advertentie is geplaatst, welke rechts onderin blijft afspelen. Deze staat nu ook op iedere pagina op het forum. Eenmaal weggeklikt, kun je gewoon de reacties verder lezen. Er zijn al veel meldingen binnen gekomen over advertenties die niet goed werken of die tot last zijn, en deze neem ik zeker serieus. Alles wordt doorgestuurd naar onze partner, en zo komen we hopelijk uiteindelijk op een beleid dat voor iedereen werkt.
Een nieuw advertentiebeleid is helaas nodig om meer inkomsten te genereren. Mijn visie is om Ouders Online te laten groeien en bredere doelgroepen aan te kunnen spreken. De website zal uiteindelijk beter in moeten spelen op alle doelgroepen om zo Ouders Online levend te houden, maar dergelijke aanpassingen zijn helaas niet goedkoop. Vandaar de keuze tot de nieuwe advertenties, maar het is niet de bedoeling dat de website daardoor voor sommige gebruikers niet meer goed leesbaar is. Je kunt me dus altijd mailen met opmerkingen en iedere melding zal ik opnieuw uitzoeken en terugkoppelen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

31-10-2018 om 09:22

Valt niet weg te klikken

Omdat het kruisje bovenop het 'klik aan' driehoekje zit.
Waarom moet dit allebei in dezelfde hoek zitten?

Ik had bovendien net op de tablet een scherm met enkel 3 advertenties en daartussenin een heel klein beetje tekst.
Sorry, dat is echt niet te doen zo. Dus ik heb toch maar de keuze gemaakt om voorlopig met een ad blocker te werken.

Kaaskopje

Kaaskopje

31-10-2018 om 09:26

Ginny

Ik denk dat die kruisjes geen OO-probleem zijn, dat zie je overal. Irritant inderdaad.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden