Home » Forum » Over het forum » Sluikreclame

sluikreclame

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
V@@s
sluikreclame

Laats al over winterjassen, nu nog duidelijker over schooltassen. Ik begrijp wel dat er reclame nodig is om een forum in de lucht te houden, maar waarom op deze manier?

Maak toch duidelijk onderscheid tussen redactionele stukken en reclame, dan houd je de website zuiver. Nu moet je alles lezen met in je achterhoofd dat het wellicht alleen maar bedoeld is als verkapte reclame.

https://www.ouders.nl/artikelen/hoe-kies-ik-de-juiste-schooltas-voor-de-...

Plokkie
Brrrrr

'Een mooie handtas of shopping bag is natuurlijk precies wat jonge meiden willen, alleen is dit niet erg handig voor gebruik op de middelbare school.'

Van dit soort opmerkingen krijg ik trouwens ook de kriebels.

Redactie Ouders...
Gesponsord bericht

Beste V@@S,

Er staat duidelijk onderaan het artikel dat het een samenwerking betreft;
"Dit artikel is een gesponsorde samenwerking".
Dit is volledig conform regelgeving en sluit sluikreclame daarmee uit.

We begrijpen dat je liever zou willen dat dit bovenaan het artikel vermeld zou worden, maar ik hoop dat je begrijpt dat dit voor de andere partij niet interessant is.

We willen advertenties en inhoudelijke content zeker van elkaar scheiden, en duiden dat dus op deze manier aan.

Bosbes
nou...

OO gaat er niet erg op vooruit met al die reclame. Volgens mij zijn er al een paar goede ideeen geopperd, maar als het zo doorgaat is het beste idee erg te minderen.
De filmpjes vind ik sowieso het ergst. Weg rustige site.

V@@s
dat is dus niet scheiden

Dan zou je het erboven zetten. Eronder zetten laat juist zien dat jullie prioriteiten veranderd zijn.

Angela67
in een tijdschrift

moet er ook 'advertorial' boven staan. waarom geldt dat niet op internetpagina?
gr Angela

Ad Hombre
Vroeger

Dat was eerder ook al zo met een of andere speelgoeddeskundige die haar eigen winkel promootte. Niet zo erg zolang het er duidelijk bijstaat.

V@@s
hier staat het er niet bij
Kaaskopje
Eigen cookies en klein pleidooi

Het is sowieso zo dat als je zélf op een website gekeken hebt, je kunt verwachten dat de artikelen van die website te zien zijn op ándere websites. Ik heb de laatste tijd nogal actief op jassen gezocht, nou, die kom ik vervolgens dan overal tegen en zelfs mán lift daarop mee. Hij krijgt ook van alles op zijn scherm van mijn zoektochten.

Het is inderdaad irritant, maar ik zou haast zeggen 'welkom in de moderne wereld'. Ik heb járen geleden voor een internetbedrijfje gewerkt op zo goed als vrijwillige basis. Ze kon mij gewoon geen salaris betalen, zoveel kwam er niet binnen. Dit bedrijfje is opgericht in de tijd dat de gouden bergen nog tot de hemel leken te groeien, maar niet elk bedrijf kreeg dat voor elkaar, zo ook 'mijn' bedrijfje niet. Dit bedrijfje was ietwat idealistisch, de alternatieve wereld kreeg daar vooral het woord, maar waar het om draaide waren agenda's en programma's van, heel kort samengevat, de uitgaanswereld, maar ook kerken. Ik heb hierdoor toen, járen geleden dus, een klein inkijkje gehad hoe het werkt. Dat bedrijfje had een ander aanbod dan Ouders Online, maar in zekere zin kun je het vergelijken. Het is ontzettend duur om een goedwerkende website in de lucht te houden. Heb je daar geen kleine irritatie voor over, dan zij dat zo, maar als je het gevoel hebt, dat je wel de vruchten plukt van een website als dit, dus dat je er wel de lusten van hebt, dan is het misschien iets minder erg om de lasten te accepteren. Ik vind dat dan toch weer anders dan puur commerciële bedrijven als winkels. Maar die bedanken je vaak wel met een kleine financiële tegemoetkoming of speciale web-aanbiedingen. Die kunnen dat doen.

Ely
Tsja

Het gaat wmb uiteindelijk om de balans tussen commercieel willen zijn en gebruikersvriendelijk. Volgens mij zijn er veel mogelijkheden om de site commerciëler te maken (lees: meer geld binnen te halen) maar als je vervolgens gebruikers wegjaagt lijkt het algauw een gevalletje van ‘operatie geslaagd, patiënt overleden’. Cru gezegd 😉

Helaas begint het mij ook te storen, die overdaad en verscheidenheid aan geld-ophalende dingetjes. Ik hoop dat het experimenten zijn en er over een poosje een betere balans is. Sommige dingen zullen ook wennen. Ik lees bv altijd via recente inhoud en nu zijn er opeens veel meer van die gesponsorde verhalen. Ik begin ze te herkennen aan de titel dus dan klik ik er al niet meer op 😎

Rode
Liever nieuwe aanwas

Misschien is het wel zo dat er meer prijs wordt gesteld op nieuwe aanwas dan op het behoud van de oude garde?

Lente
De sluikreclame vind ik niet erg

Wat ik wel erg vind, is de slechte kwaliteit van de artikelen.
Ik mis de diepgang die er altijd was.

En natuurlijk wil OO nieuwe aanwas. Als oudersite wil je ouders van alle leeftijden (leeftijd van kind) trekken. Niet alleen ouders met pubers en ouders die in scheiding liggen.

Ad Hombre
Lente

"En natuurlijk wil OO nieuwe aanwas. Als oudersite wil je ouders van alle leeftijden (leeftijd van kind) trekken. Niet alleen ouders met pubers en ouders die in scheiding liggen."

Dat lijkt me heel verstandig. Waar zitten tegenwoordig de jonge ouders dan volgens jullie? Bij de Viva? Op Facebook?

wil40
Ad Hombre.

Ik vermoed dat de jonge (aanstaande) moeders allemaal een app op hun telefoon downloaden. Je stelt een vraag en krijgt bijna direct antwoord van deskundigen. Foto en specialisatie erbij aan wie je je vraag richt en de ouder is weer gerustgesteld of wordt doorverwezen.
Daar zijn ook forums aan verbonden en zo heb je de jongeren weer bij elkaar.

Hier moet je "wachten" op antwoorden van ervaringsdeskundigen en de jeugd houdt niet van wachten...
Alles gaat de laatste jaren veel sneller, de jonge moeders gooien ook hun vraag in de "groepsapp" van vriendinnen en hebben binnen enkele minuten antwoorden.

In mijn directe omgeving praat ik ook niet mee over borstvoeding, luiers en inentingen. Ik tuttel braaf wat tijdens het kraambezoek met de baby, geef een giftcard als kraamcadeau, want ze bestellen alles online en vindt alles goed zoals ze het doen.
Kom ik aan met informatie van een jaar of 20 geleden...laat maar. Ik haak ook al af hier bij basisschoolvragen, ik ben er al lang uitgegroeid. God zij dank:-)

Ad Hombre
wil

Of misschien vragen ze allemaal wel raad aan Siri...