Home » Forum » Over het forum » Sluikreclame

sluikreclame

30 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
V@@s
sluikreclame

Laats al over winterjassen, nu nog duidelijker over schooltassen. Ik begrijp wel dat er reclame nodig is om een forum in de lucht te houden, maar waarom op deze manier?

Maak toch duidelijk onderscheid tussen redactionele stukken en reclame, dan houd je de website zuiver. Nu moet je alles lezen met in je achterhoofd dat het wellicht alleen maar bedoeld is als verkapte reclame.

https://www.ouders.nl/artikelen/hoe-kies-ik-de-juiste-schooltas-voor-de-...

Plokkie
Brrrrr

'Een mooie handtas of shopping bag is natuurlijk precies wat jonge meiden willen, alleen is dit niet erg handig voor gebruik op de middelbare school.'

Van dit soort opmerkingen krijg ik trouwens ook de kriebels.

Redactie Ouders...
Gesponsord bericht

Beste V@@S,

Er staat duidelijk onderaan het artikel dat het een samenwerking betreft;
"Dit artikel is een gesponsorde samenwerking".
Dit is volledig conform regelgeving en sluit sluikreclame daarmee uit.

We begrijpen dat je liever zou willen dat dit bovenaan het artikel vermeld zou worden, maar ik hoop dat je begrijpt dat dit voor de andere partij niet interessant is.

We willen advertenties en inhoudelijke content zeker van elkaar scheiden, en duiden dat dus op deze manier aan.

Bosbes
nou...

OO gaat er niet erg op vooruit met al die reclame. Volgens mij zijn er al een paar goede ideeen geopperd, maar als het zo doorgaat is het beste idee erg te minderen.
De filmpjes vind ik sowieso het ergst. Weg rustige site.

V@@s
dat is dus niet scheiden

Dan zou je het erboven zetten. Eronder zetten laat juist zien dat jullie prioriteiten veranderd zijn.

Angela67
in een tijdschrift

moet er ook 'advertorial' boven staan. waarom geldt dat niet op internetpagina?
gr Angela

Ad Hombre
Vroeger

Dat was eerder ook al zo met een of andere speelgoeddeskundige die haar eigen winkel promootte. Niet zo erg zolang het er duidelijk bijstaat.

V@@s
hier staat het er niet bij
Kaaskopje
Eigen cookies en klein pleidooi

Het is sowieso zo dat als je zélf op een website gekeken hebt, je kunt verwachten dat de artikelen van die website te zien zijn op ándere websites. Ik heb de laatste tijd nogal actief op jassen gezocht, nou, die kom ik vervolgens dan overal tegen en zelfs mán lift daarop mee. Hij krijgt ook van alles op zijn scherm van mijn zoektochten.

Het is inderdaad irritant, maar ik zou haast zeggen 'welkom in de moderne wereld'. Ik heb járen geleden voor een internetbedrijfje gewerkt op zo goed als vrijwillige basis. Ze kon mij gewoon geen salaris betalen, zoveel kwam er niet binnen. Dit bedrijfje is opgericht in de tijd dat de gouden bergen nog tot de hemel leken te groeien, maar niet elk bedrijf kreeg dat voor elkaar, zo ook 'mijn' bedrijfje niet. Dit bedrijfje was ietwat idealistisch, de alternatieve wereld kreeg daar vooral het woord, maar waar het om draaide waren agenda's en programma's van, heel kort samengevat, de uitgaanswereld, maar ook kerken. Ik heb hierdoor toen, járen geleden dus, een klein inkijkje gehad hoe het werkt. Dat bedrijfje had een ander aanbod dan Ouders Online, maar in zekere zin kun je het vergelijken. Het is ontzettend duur om een goedwerkende website in de lucht te houden. Heb je daar geen kleine irritatie voor over, dan zij dat zo, maar als je het gevoel hebt, dat je wel de vruchten plukt van een website als dit, dus dat je er wel de lusten van hebt, dan is het misschien iets minder erg om de lasten te accepteren. Ik vind dat dan toch weer anders dan puur commerciële bedrijven als winkels. Maar die bedanken je vaak wel met een kleine financiële tegemoetkoming of speciale web-aanbiedingen. Die kunnen dat doen.

Ely
Tsja

Het gaat wmb uiteindelijk om de balans tussen commercieel willen zijn en gebruikersvriendelijk. Volgens mij zijn er veel mogelijkheden om de site commerciëler te maken (lees: meer geld binnen te halen) maar als je vervolgens gebruikers wegjaagt lijkt het algauw een gevalletje van ‘operatie geslaagd, patiënt overleden’. Cru gezegd 😉

Helaas begint het mij ook te storen, die overdaad en verscheidenheid aan geld-ophalende dingetjes. Ik hoop dat het experimenten zijn en er over een poosje een betere balans is. Sommige dingen zullen ook wennen. Ik lees bv altijd via recente inhoud en nu zijn er opeens veel meer van die gesponsorde verhalen. Ik begin ze te herkennen aan de titel dus dan klik ik er al niet meer op 😎

Rode
Liever nieuwe aanwas

Misschien is het wel zo dat er meer prijs wordt gesteld op nieuwe aanwas dan op het behoud van de oude garde?

Lente
De sluikreclame vind ik niet erg

Wat ik wel erg vind, is de slechte kwaliteit van de artikelen.
Ik mis de diepgang die er altijd was.

En natuurlijk wil OO nieuwe aanwas. Als oudersite wil je ouders van alle leeftijden (leeftijd van kind) trekken. Niet alleen ouders met pubers en ouders die in scheiding liggen.

Ad Hombre
Lente

"En natuurlijk wil OO nieuwe aanwas. Als oudersite wil je ouders van alle leeftijden (leeftijd van kind) trekken. Niet alleen ouders met pubers en ouders die in scheiding liggen."

Dat lijkt me heel verstandig. Waar zitten tegenwoordig de jonge ouders dan volgens jullie? Bij de Viva? Op Facebook?

wil40
Ad Hombre.

Ik vermoed dat de jonge (aanstaande) moeders allemaal een app op hun telefoon downloaden. Je stelt een vraag en krijgt bijna direct antwoord van deskundigen. Foto en specialisatie erbij aan wie je je vraag richt en de ouder is weer gerustgesteld of wordt doorverwezen.
Daar zijn ook forums aan verbonden en zo heb je de jongeren weer bij elkaar.

Hier moet je "wachten" op antwoorden van ervaringsdeskundigen en de jeugd houdt niet van wachten...
Alles gaat de laatste jaren veel sneller, de jonge moeders gooien ook hun vraag in de "groepsapp" van vriendinnen en hebben binnen enkele minuten antwoorden.

In mijn directe omgeving praat ik ook niet mee over borstvoeding, luiers en inentingen. Ik tuttel braaf wat tijdens het kraambezoek met de baby, geef een giftcard als kraamcadeau, want ze bestellen alles online en vindt alles goed zoals ze het doen.
Kom ik aan met informatie van een jaar of 20 geleden...laat maar. Ik haak ook al af hier bij basisschoolvragen, ik ben er al lang uitgegroeid. God zij dank:-)

Ad Hombre
wil

Of misschien vragen ze allemaal wel raad aan Siri...

V@@s
en hier staat het weer niet bij

https://www.ouders.nl/artikelen/is-jouw-relatie-babyproof

Terwijl er wel maar naar één aanbieder wordt verwezen, dus wat mij betreft opnieuw reclame.

Redactie Ouders...
Omdat het dat ook niet is

Beste V@@s, voor dat artikel hebben we dan ook 0 euro ontvangen, dus hoeven we het er ook niet bij te zetten, omdat het geen betaalde samenwerking betreft.
Dit betreft een langdurige samenwerking waarin de auteur als relatietherapeut op regelmatige basis informatie zal geven. En alvast een aankondiging; er zullen nog veel meer van zulke samenwerkingen komen.

V@@s
tja je hebt verschillende manieren van betalen

wellicht niet in geld, maar jullie geven zo wel naamsbekendheid.

Anna
Gratis reclame

Ik vind het ook een gratis reclame voor (de cursussen van) die relatietherapeut.

Als er verwijzingen waren geweest naar de beroepsvereniging, andere therapeuten/cursussen e.d., als er uitgebreid en evenwichtig was ingegaan op bestaande onderzoeken en therapieën en verschillende invalshoeken, dan was het wat anders. Maar dit gaat over een specifiek product dat ze aanbiedt.

Ad Hombre
Overdreven

In zekere zin maakt iedere columnist in een krant ook reclame voor zichzelf, dus dit vind ik een beetje gezeur. Enig begrip voor een nieuwe site eigenaar die de site ook qua content op probeert te peppen kunnen we toch wel opbrengen?

Als het mislukt hebben we ook geen forum meer, tenslotte...

Rode
Toon van de artikelen

Dat begrip heb ik zeker wel. Maar dat betekent toch niet dat je geen kritiek mag hebben.

Ik vind de redactionele artikelen zo kinderachtig geschreven, zo kritiekloos. Als ik dat artikel over het kiezen van een basisschool lees, het lijkt wel of de doelgroep uit ouders met het niveau van een kleuter bestaat.

Kaaskopje
Wil

geef een giftcard als kraamcadeau,===

Oh ja, hier maak je ze veel blijer mee! :-)) Wij snappen toch ook helemaal niets van wat jonge moeders tegenwoordig leuk en verantwoord vinden?, haha. Ik weet nu al hoe ik dat ga aanpakken als het ooit zover komt. Geen weekmand met voor elke dag een pakje, maar een wandrekje van staaldraad met aan knijpertjes giftcards en sokjes. Sokjes blijven altijd wel nuttig. En wie weet dan toch ook nog maar een 'oubollig' bestekje. Ik hoorde vorig weekend dat een tante van mij al 31 bestekjes heeft gegeven aan achterkleinkinderen. Ik vermoed dat dat nog makkelijk verdubbeld kan gaan worden als, zoals ze dat zelf zou zeggen, God dat wil, ze is net 90 geworden. Ze heeft zelf 9 kinderen, die hebben ieder ook weer 2 tot 4 kinderen, reken maar uit :-). Ik heb de indruk dat ze er nog makkelijk 10 jaar bij kan plakken, dus met die bestekjes zit het voorlopig wel goed. Oh ja, nog wat over tante... ze blijkt een 'kantoortje' te hebben, waar haar laptop ligt, waar ze uitbundig gebruik van maakt. Ze mailt erop los met haar vrienden en familie. Is dat niet leuk... zo'n vitale oude dame? Ik deel wat genen met haar dus, dat belooft nog wat, hihi.

Kaaskopje
Eens met Ad Hombre

Ik vind het toch een potje 'gemiep' wat ik hier lees over de colums en artikelen! Wel of geen reclame... Lees het dan niet. Als je ergert aan de stijl, bied dan aan om het over te nemen. Zo draag je bij aan het slagen van het nieuwe format wat de redactie kennelijk voor ogen heeft. Ik vind het nogal wat om op deze manier kritiek te geven. De doelgroep, hier op OO dus, is volgens mij vrij gemêleerd qua opleiding, opvattingen e.d.. Dus Jip en Janneke is voor een deel prettig, academisch niveau voor een ander deel. Zo is het maar net. Tijd voor afscheid misschien als je niet de flexibiliteit hebt om je aan te passen.

Kaaskopje
Oei

columns... met een n dus.

Angela67
verschillende doelgroepen

ik heb eerlijk gezegd nooit de columns gelezen, ook niet toen kinderen jonger waren. De informatie op het forum heb ik altijd als waardevol ervaren en was soms een opstap om elders meer detailinformatie te zoeken. Maar de rest van de website bekijk en bekeek ik niet. Dus ja, ik vermoed dat ik het qua stijl ook niet interessant zou vinden, want óf ik haal info van een forum die per definitie van een persoon is óf ik ga googlen naar officiële infomatie (technisch, gezondheidszorg, juridisch etc). Ik snap dat het forum geen geld oplevert, dus laat de rest dat dan vooral wel doen - dan heb je kans dat het forum blijft bestaan! Ok, doneren helpt ook maar zal nooit genoeg zijn om forum te laten bestaan.
gr Angela

rode krullenbol
De Wet van ‘Rode krullenbol’ bewezen?

Het moeras van de vergetelheid is als een reusachtig vraatlustig monster. Onbeschroomd gulzig slokt het indrukken op; vaak zelfs nog voordat deze de gedaante kunnen aannemen van herinnering. – Laat staan een blijvende. – In weerwil hiervan onderneemt de mensheid naarstige pogingen om het (toekomstige) verleden vast te houden.

Van alles en nog wat leggen we vast in beeld, geluid en schrift. Daar waar egodocumenten individuele levenservaringen koesteren, fungeren herdenkingsbijeenkomsten en historische publicaties als warmhoudplaatje voor het collectieve geheugen. Het schept een zekere rust te midden van de hectiek van het moderne leven en zorgt ervoor dat we niet als een kip zonder kop door het leven hoeven te gaan bij gebrek aan memorie.

Speciaal voor deze gelegenheid heb ik mijn gedachten laten gaan over de vraag of een en ander zich zou laten vatten in een soort van academische wet. Na enig wikken en wegen ben ik uitgekomen op de volgende formulering: “Al is het heden nog zo snel, het verleden achterhaalt haar wel!”

Nu zal deze spreuk op jullie waarschijnlijk eerder bezwerend en dreigend overkomen, dan optimistisch en geruststellend. Jullie kennende. Maar – neem dit a.j.b. voetstoots van mij aan – zo is zij beslist niet bedoeld! Weet dat de rol van goede fee, waarvan de Vlaamse forumdeelnemer Yvan ooit zo tussen neus en lippen door repte, mij veel meer aanspreekt dan die van onheilsprofeet. Ik vertrouw er overigens op, dat een ieder die mijn bijdrages aan dit forum met de nodige aandacht tot zich heeft genomen, dit, ongeacht wat hij aan zijn voeten draagt, ook wel op zijn klompen zal aanvoelen. Evenals het gegeven dat de deelnemer die zich hier als ‘Rode’ presenteert, niet samenvalt met mij!

Mogelijk hoopt deze persoon van mij een fikse veeg uit de pan te krijgen, of op zijn minst een op vriendelijke toon gebrachte scherpe berisping. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn? Dan heeft hij echt te veel noten op zijn zang. Het mag (inmiddels) voor zich spreken: ik ben zeker wel in staat om alle snibbigheid in mij samen te ballen tot een uitputtende verhandeling die zou neerkomen op een absolute veroordeling. Maar met zulk venijnig weerwerk wens ik mij helemaal niet in te laten! Want “laten we wel wezen”; zou het niet mijn eer te na moeten zijn om jullie op te zadelen met ‘tinnuf’?

Toegegeven; het grote lezerspubliek zou het misschien gelaten ondergaan. – Gewend als het eraan geraakt zal zijn, dat bedenkelijke scheld-, schimp- of smaadwoorden de revue passeren, als waren het bordjes appeltaart met slagroom op een verjaarsfeest. – Toch geef ik er de voorkeur aan om weer eens dat ene geheime pleziertje van me met jullie te delen: het beluisteren van folkloristische amusementsmuziek.

Laat je dit keer opzwepen tot dansen dan wel omver blazen door “the hardest working band in the blow biz”: Fanfare Ciocãrlia (http://www.asphalt-tango.de/fanfare/fanfare_ciocarlia.html)! Twaalf in oorsprong tussen de paarden, ezels, varkens, kippen, ganzen, uilen, roofvogels, schapen, geiten, bruine beren, wolven, lynxen en wilde katten levende Romani boeren uit Roemenië.

Aan de hand van het nummer ‘Bunica bate toba’ (https://youtu.be/hDI87UO9UZk) laat zich de hamvraag van vandaag behandelen: zien we “Al is het heden nog zo snel, het verleden achterhaalt haar wel!” bevestigd? Of hebben deze kerels van stavast er nu juist aan meegewerkt dat hun traditionele muziek werd omgetoverd in moderne funky hardcore? Beluister daartoe eveneens hun overige werk. ‘Asfalt Tango’ bijvoorbeeld (https://youtu.be/nze3kfLgRtQ) of ‘Doine’ (https://youtu.be/4IZjDafiYqM).

En laat gerust weten wat je vindt van de energetische waarde ervan!

Rode krullenbol

Ad Hombre
Vraagbaak

Ik vond de rubriek vraagbaak destijds wel interessant. Maar die is helaas opgedoekt.

Ad Hombre
RK

Ik begrijp dat je solliciteert als columnist?

rode krullenbol
Hmm ...

Zou je #26 niet eerder opvatten als openlijke reclame voor Fanfare Ciocarlia? Voor zover ik dat kan beoordelen spelen die lui zo'n beetje foutloos. In dat, naar ik heb vernomen, puur op het gehoor bij gebrek aan het kunnen lezen van bladmuziek.

Ikzelf zie mij genoodzaakt om weer eens een gecorrigeerde versie te plaatsen.

rode krullenbol
De Wet van ‘Rode krullenbol’ bewezen? (gecorrigieerde versie)

Het moeras van de vergetelheid is als een reusachtig vraatzuchtig monster. Onbeschroomd gulzig slokt het indrukken op; vaak zelfs nog voordat deze de gedaante kunnen aannemen van herinnering. – Laat staan een blijvende. – In weerwil hiervan onderneemt de mensheid naarstige pogingen om het (toekomstige) verleden vast te houden.

Van alles en nog wat leggen we vast in beeld, geluid en schrift. Daar waar egodocumenten individuele levenservaringen koesteren, fungeren herdenkingsbijeenkomsten en historische publicaties als warmhoudplaatje voor het collectieve geheugen. Het schept een zekere rust te midden van de hectiek van het moderne leven en zorgt ervoor dat we niet als een kip zonder kop door het leven hoeven te gaan bij gebrek aan memorie.

Speciaal voor deze gelegenheid heb ik mijn gedachten laten gaan over de vraag of een en ander zich zou laten vatten in een soort van academische wet. Na enig wikken en wegen ben ik uitgekomen op de volgende formulering: “Al is het heden nog zo snel, het verleden achterhaalt haar wel!”

Nu zal deze spreuk op jullie waarschijnlijk eerder bezwerend en dreigend overkomen, dan optimistisch en geruststellend. Jullie kennende. Maar – neem dit a.j.b. voetstoots van mij aan – zo is zij beslist niet bedoeld! Weet dat de rol van goede fee, waarvan de Vlaamse forumdeelnemer Yvan ooit zo tussen neus en lippen door repte, mij veel meer aanspreekt dan die van onheilsprofeet. Ik vertrouw er overigens op, dat een ieder die mijn bijdrages aan dit forum met de nodige aandacht tot zich heeft genomen, dit, ongeacht wat hij aan zijn voeten draagt, ook wel op zijn klompen zal aanvoelen. Evenals het gegeven dat de deelnemer die zich hier als ‘Rode’ presenteert, niet samenvalt met mij!

Mogelijk hoopt deze persoon van mij een fikse veeg uit de pan te krijgen, of op zijn minst een op vriendelijke toon gebrachte scherpe berisping. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn? Dan heeft hij echt te veel noten op zijn zang. Het mag (inmiddels) voor zich spreken: ik ben zeker wel in staat om alle snibbigheid in mij samen te ballen tot een uitputtende verhandeling die zou neerkomen op een fatsoenlijk gebrachte scheldkanonnade. Maar met zulk venijnig weerwerk wens ik mij helemaal niet in te laten! Want “laten we wel wezen”; zou het niet mijn eer te na moeten zijn om jullie op te zadelen met ‘tinnef’?

Toegegeven; het grote lezerspubliek zou het misschien gelaten ondergaan. – Gewend als het eraan geraakt zal zijn, dat bedenkelijke scheld-, schimp- of smaadwoorden de revue passeren, als waren het bordjes appeltaart met slagroom op een verjaarsfeest. – Toch geef ik er de voorkeur aan om weer eens dat ene geheime pleziertje van me met jullie te delen: het beluisteren van folkloristische amusementsmuziek.

Laat je dit keer opzwepen tot dansen dan wel omver blazen door “the hardest working band in the blow biz”: Fanfare Ciocãrlia (http://www.asphalt-tango.de/fanfare/fanfare_ciocarlia.html)! Twaalf in oorsprong tussen de paarden, ezels, varkens, kippen, vossen, ganzen, uilen, roofvogels, schapen, geiten, bruine beren, wolven, lynxen, wilde katten en andere dieren levende Roma boeren uit Roemenië.

Aan de hand van het nummer ‘Bunica bate toba’ (https://youtu.be/hDI87UO9UZk) laat zich de hamvraag van vandaag en morgen behandelen: zien we “Al is het heden nog zo snel, het verleden achterhaalt haar wel!” bevestigd? Of hebben deze kerels van stavast er nu juist aan meegewerkt dat hun traditionele muziek werd opgeofferd aan de commercie en omgetoverd in moderne funky hardcore? Beluister daartoe eveneens hun overige werk van minder recente datum. ‘Asfalt Tango’ bijvoorbeeld (https://youtu.be/nze3kfLgRtQ) of ‘Doina’ (https://youtu.be/4IZjDafiYqM).

En laat gerust weten wat je vindt van de energetische waarde ervan, vergeleken met die van een taartpunt, blokje kaas, plakje leverworst of andere versnapering!

Rode krullenbol