Home » Forum » 50 en een nieuwe vriend

50 en een nieuwe vriend?

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

30 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
vijftig
50 en een nieuwe vriend?

Hoi. Ja, 50 jaar. Kinderen die bijna volwassen zijn. Wellicht een nieuwe vriend in de toekomst, wie zal het zeggen. Lijkt me fijn maar ben niet op zoek. Nog niet.
Want echt zeker ben ik niet over mezelf. En ik schrik nú al terug bij de gedachte aan een vrijpartij, met een lichaam dat het doet maar niet meer om mee te showen is.
Nee. Dat hoeft ook niet. De man in kwestie zal zeker ook zijn ouderdom tonen. Ik weet het ook wel. Maar tóch voel ik onzekerheid.
Wie heeft dit al aan den lijve (haha) ondervonden? Wat doet dat met je?

Vesta
Ach

Jou lichaam zal zeker beter van vorm zijn dan het lichaam van mijn 'stief'moeder toen ze een relatie kreeg met mijn vader. Ze was toen 78!

vijftig
ja vesta

Dat is inderdaad grappig en droog gezegd. Ik snap je reactie ook wel. Maar misschien kun je je verplaatsen in mijn vraag? Ik weet niet hoe oud je bent en hoe zeker over jezelf? Er zijn ook vrouwen die zich daar óf niets van aantrekken, óf gewoon prima opgedroogd zijn.
Ben ik ook. Met kleren aan...

Kijk, ik stél deze vraag omdat er nog niemand is. Niet eens in zicht. Geen idee of het überhaupt gaat gebeuren. Misschien word ik ooit nog eens gek van verliefdheid en scheur ik zonder gene zijn en mijn kleren van ons lijf. Maar daar kan ik me nú nog niets bij voorstellen en ik zou het graag horen van mensen die dat wél meegemaakt hebben en iets over die onzekerheid kan zeggen.

Ely
Wat schort eraan?

Wat zijn dan de dingen die je nu blijkbaar minder toonbaar vindt? En zijn dat geen dingen waar je in meer of mindere mate wat aan kunt doen? Niet meteen plastische chirurgie (al kan dat ook) maar misschien met behulp van voeding, (gericht) sporten, wisseldouches, goede huidverzorging, yoga, alle beetjes helpen.
Ik ben nog geen vijftig maar midden veertig maar heb om medische redenen een nogal gehavend lichaam. Soms word ik geconfronteerd met een lichaam van een andere vrouw dat beter is opgedroogd en soms is dat even lastig maar ach. De dingen die ik hierboven beschrijf helpen mij in ieder geval goed, ik voel me echt prima met mijn lijf.

rode krullenbol
Frits Abrahams

In één van zijn collumns in de NRC ventileerde Frits Abrahams ooit de (wat mij betreft) rake en verfrissende constatering dat hij en wij mensen eerder herkennen en ons herinneren aan de levenssfeer die zij uitstralen, dan hun uiterlijk. Daarmee is eigenlijk alles gezegd, vind ik.

Ook 50
Rode Krullenbol

Mooie uitspraak. En heel waar denk ik.

Ik ben niet gescheiden maar heb een moeilijke relatie dus het zou er wel van kunnen komen. Daarom wel een interessante vraag van TS voor mij.

Maar mooie uitspraak dus om te onthouden mocht het voor mij actueel worden:-).

55
relatie

Ik heb een half jaar geleden een man leren kennen. Ik was toen 54. We zijn stapelgek op elkaar. Ik heb jarenlang "zonder" gezeten, dus ik kan wel zeggen dat het net leek of ik weer maagd was. Maar dan wel een hele ervaren ;-)
Mijn lijf is anders, dat van hem ook, Maar het is niet genant, echt niet. Ik was ook niet perfect toen ik 25 was. Het fijne van een man van 50+ is dat hij zelf ook wat ouder en milder is. Zie deze link:

http://www.gofifty.nl/mannen-van-50-zijn-woest-aantrekkelijk/

Laat je niet wijsmaken dat er geen mannen meer zijn die jou aantrekkelijk vinden. Echt niet. Ik heb nu op mijn 55e betere seks en fijnere relatie dan ooit ;-)

Doenja
Was wel iets jonger

Ik was dan wel iets jonger, maar ik was na mijn scheiding ook onzeker over of ik nog wel aantrekkelijk zou zijn. Niets was minder waar. Niet dat ik vreselijk knap of slank ben. Het bleek al snel dat de meeste mannen een vrouw zoeken waar ze zichzelf bij kunnen zijn. Waar je leuke dingen mee kunt ondernemen en die niet zo knap is dat je telkens bang moet zijn dat ze weggekaapt wordt. Een man is vaak ook onzeker over zijn uiterlijk maar laat dat niet snel merken. Een superknappe en ultra slanke vrouw schrikt juist af!
Toen ik mijn huidige vriend ontmoette na mijn scheiding viel ik voor drie dingen; zijn blauwe ogen, zijn fijne uitstraling en zijn buikje. Ja inderdaad. Ik zag zijn buikje en ik dacht 'oh wat schattig' . Voor mijn huidige vriend heb ik ook gedate met een hele slanke man die elke week bij de kapper zat. Niks voor mij. Niet aantrekkelijk.
Mijn advies ; ga op een datingsite of een paar en kijk het spelletje af. 90% wil zsm de koffer in. De man die daar niet op aanstuurt en je toch weet te boeien is iemand om mee af te spreken. Drankje in een grand café. Of iets actiefs als klimmen in een klimhal of wat dacht je van bowlen (fout maar heel leuk om elkaar beter te leren kennen) Bij mij duurde het 2 jaar en echt tientallen dates voor ik de ware tegenkwam.
En de sex? Geweldig. Ik weet nu pas wat genieten is.

Vesta
Nog nooit over nagedacht

Voor mijn huwelijk niet, tijdens mijn huwelijk niet, en er na ook niet. Of ik aantrekkelijk ben is iets waar ik niet over na denk. Ik ben ik, niet perfect maar goed zoals ik ben.
Na mijn huwelijk wel relaties gehad maar werkelijk nooit nagedacht over aantrekkelijk of niet, ben geen koe op een keuring.

vijftig
Fijn

Klinkt geruststellend, jullie berichten. Ook wel logisch. Geen idee waarom ik zo onzeker ben. Waarschijnlijk omdat het allemaal zo lang geleden is en ik al zes jaar zonder zit. Pas nu denk ik: als er iemand op mijn pad komt, zou dat leuk zijn... Voor een datingsite ben ik nog niet klaar denk ik...

Paasei
Leuk

Ik heb genoten van mijn ervaring met datingsites. Fantastisch voor het (weer) opbouwen van de oudere, 'gehavende' vrouw. En gewoon vreselijk leuk om te doen, dat geflirt.. wat dat betreft snap ik die 'second lovers' wel..;-)

Ik dacht ook dat ik uitgerangeerd was, met begin 40, overgewicht, een gehavend lijf en 2 kinderen thuis. Maar ik kan Doenja's verhaal alleen maar beamen.. was ik in mijn jonge jaren niet zo populair, nu had ik keus genoeg.. juist die 'degelijke' uitstraling die vroeger jongens afschrok, sprak nu voor me! Ik heb geflirt en gedate. En scharrels gehad. Die eigenlijk allemaal wat tegen vielen.. geen grandiose (bed)ervaring. Tot ik mijn huidige partner (online) leerde kennen. Ook daar ben ik het met Doenja eens; die ene die gewoon en serieus met je praten kan, zonder sexuele toespelingen, is die ene waarmee je af moet spreken.
Oh, en mijn partner vindt mij de mooiste en meest sexy vrouw ter wereld. Met vetrolletjes en striae en al..;-))

Jose
Hier ook dik 40 en wat onzeker...

Ook alweer wat jaren alleen, en beetje onzeker over mijn lichaam.
En nu verliefd!
Heel raar, ik dacht dat ik nooooooooooit meer een man leuk zou vinden, ik kom uit zo'n verstikkende relatie.
Maar het overkomt je. Bam, pats, boem. José is verliefd.

Maar nu. Diegene die ik (meer dan) leuk vind, weet nog van niets. Want ik durf niet de eerste stap te zetten. Misschien iemand de tip voor mij?
Hij is ook zeker niet perfect. Een buikje (inderdaad schattig), maar voor de rest gewoon een leuke vent met humor.

Dus herken zeer zeker je onzekerheid. Maar geen tips.

Molletje
maar geen ouwe vlam nemen

Ik kwam een paar jaar na mijn scheiding een oude vlam tegen. Hij was ook gescheiden. Het was weer net zo gezellig als ooit.... tot we in bed belandden. Mijn eens mooie lijf was gehavend door zwangerschappen, een keizersnede, een operatie en gewoon door ouder worden. Hij begon een uitgebreid spelletje 'zoek de verschillen tussen 25 jaar en 45 jaar'. Ik heb hem eruit geschopt. Wat een afknapper.

Markat
Afschuwelijke ervaring, traumatisch

Toen ik 54 was en heel lang alleen was (voelde me ook weer maagd geworden), kreeg ik kennis aan een man van vier jaar ouder. Ik was super onzeker over mijn lichaam: ik sportte heel veel maar had een gekke dikke buik overgehouden van mijn laatste zwangerschap op latere leeftijd. Maar deze man had zelf een buik die twee keer zo dik was als de mijne. Ik leek zeg maar vijf maanden zwanger van een eenling en hij acht maanden van een tweeling. Naief dacht ik: oh nou, hij kan echt geen oordeel over mij hebben met die buik. Nou vergeet het maar. Hij was wel heel verliefd op mijn mooie karakter maar later kwam ik erachter dat hij tegen vrienden had zitten lullen over dat hij zo'n moeite had met mijn buik. Zijn ex was heel mager geweest, zei hij, dus hij was het niet gewend. Gatverdamme, zo met twee maten meten! Ik was zo kwetsbaar in die verliefdheid en dit was zo traumatisch dat ik wilde dat ik maar alleen gebleven was.
Mijn advies: lang wachten met intiem contact tot de basis van de relatie ligt in andere dingen dan het intieme contact. En ik hoop voor je dat er mannen zijn die dat ook willen

Vijftig lagen s...
Ook vijftig

En heb dezelfde gene. Zeker nu ik wat pondjes (kilo's) teveel naar mijn zin op de weegschaal resp. in de spiegel zie. Ook mijn buik is een behoorlijke libidokiller. Bij mij dan. Maar als ik merk dat mijn partner gewoon opgewonden raakt van mij, word ik wat losser. Tot mijn vorige vriend liet weten 'dat ik eigenlijk de ideale vrouw voor hem ben, maar dat ik wel wat kon afvallen'. Vriend is exit, maar om mezelf wat beter in mijn vel te voelen, ga ik er toch wel wat aan doen.

skik
Ach Markat

Ik wilde net tegen TO zeggen dat zij misschien geen jonge blom meer is, maar haar toekomstige vlam waarschijnlijk ook niet, en dus in gelijke mate de tand des tijds heeft doorstaan. Maar na jou verhaal.... wat een lul zeg!

skik

Negenenveertig
Ja, die buik

Oh, zo herkenbaar. En, oh Markat, wat erg en zegt veel over die man.
Ik ben (veel) te dik en mijn buik is ook zo lelijk. Ik heb nog best jonge kinderen (groep 3)en ben bovendien twee keer diep gekwetst.
Mijn ex vond uiterlijk erg belangrijk en daar word je zo ontzettend onzeker van. Ik zou best willen daten maar durf niet, ook omdat ik de kinderen wil beschermen voor nog meer gedoe.
Maar als je het niet probeert weet je zeker dat er niets gebeurt...moeilijk.

Barbie
Ook 50

En ook onzeker.
Een vriendin van me had hetzelfde.
Hij vertelde haar dat ze nooit zo'n man als hij meer zou krijgen.
Ze vertelde hem dat dat ook absoluut niet de bedoeling was.

Zeg dat soort eikels op 2 benen maar dat als ze zelf geen Ken zijn, ze ook geen Barbie mogen verwachten ;-)

https://files.brightside.me/files/news/part_6/64555/153005-cart11-650-a5...

Phryne Fisher
Oudere mannen

Een kennis van mij, dik in de 60 maar nog redelijk strak in het vel, heeft een nieuwe liefde waar hij helemaal weg van is. Ik heb de dame ontmoet en het is een stevige dame van middelbare leeftijd met grijs haar en zonder taille. Op grond van zijn verhalen had ik een soort Barbie op het witte paard verwacht ;-) De mannen uit de verhalen hierboven waren dus gewoon liefdeloze horken. Blijven zoeken naar de goede, en niet te snel je beschermingsmuurtje laten vallen.

Alison
Wel goed

Ter compensatie van de verhalen hierboven, het mijne dan.
Ik was 28 jaar samen met mijn eerste liefde toen ik aan de kant werd gezet voor een truus van bijna 20 jaar jonger. Ik heb 4 kinderen gebaard, heb 120 kg gewogen en zit nu op 64. Ik was toen 45 en alles hangt en blubbert dus je kunt je voorstellen hoe onzeker ik was.
Toen ik startte met daten heb ik me veel zorgen om gemaakt over hoe zo'n eerste keer zou gaan, zeker omdat ik verder nog nooit met een andere man was geweest.
Toen het dan eindelijk zo ver was ging het eigenlijk vanzelf en heb ik er ook geen seconde meer over gedacht. De lijf van de man in kwestie had ook het een en ander te lijden gehad en het is gewoon nooit een issue geweest en nog niet.
Het kan dus ook gewoon prima gaan :)

Markat
Ja dat vind ik wel weer fijn om te horen Alison

Ik denk dat ik gewoon erg pech gehad heb. Maar de schrik zit er goed in en terwijl ik daarvoor een gezellige vrijkous was, ben ik toch nu heel terughoudend geworden. Maar dit geeft de burger weer moed

Sanne
Ga eens zwemmen / naar het strand

En kijk eens hoe de mannen van jouw leeftijd eruit zien.
Buiken natuurlijk, soms beetje borsten zelfs, kaal of kalend, heel eng wit waar geen t-shirt zat, dunne pootjes onder een buik, hangerige billen. Ok, meestal niet allemaal tegelijk, maar jij hebt vast ook niet álles wat er mis kan zijn met een lichaam, toch?;-)

Ik zou dolgraag weer het lijf hebben wat ik had toen ik 25 was (en wat was ik er ontevreden mee toen... ), maar de nieuwe hij ziet er vast óók niet meer uit als 25.

Ik snap het wel hoor. Als ik weer 'de markt op moest' met mijn spataderen en niet op positieve wijze indrukwekkend achterwerk... Maar ja, om tot je 80e alleen te blijven is ook zo wat.

Markat
ja en toch

Mijn ervaring hierboven is natuurlijk een heel vervelend incident maar over het algemeen denk ik dat er wel een soort dubbele standaard is: mannen worden 'markant oud' terwijl vrouwen met dezelfde rimpels en flupjes niet meer meetellen. Aan de andere kant denk ik ook dat onze onzekerheid op dat gebied tegen ons werkt: ik denk echt dat de meeste mannen liever een volle vrouw in bed hebben die geniet van het liefdesspel dan een barbiemodelletje dat zich de hele tijd druk maakt om haar uiterlijk. Dus in die zin moeten we ook zelf als dames afscheid nemen van het ideale uiterlijk en gaan voor onze eigen fiere lustvolheid. Is denk ik onwijs aantrekkelijk voor een man

55
hierboven

wat een rotervaringen hierboven. Je zou die mannen van alles toewensen. Ik leerde mijn vriend via een datingsite kennen. Dat duurde jaren. Ik heb op die site veel geleerd over mijn eigen grenzen en die van een ander. Je wordt erg alert. Dit soort mannen zijn er helaas ook. De kunst is om je ervaringen goed te verwerken en positief te blijven.

vijftig
het is wachten op de ware, denk ik

Ik mag zeggen van mezelf dat ik er niet heel raar uitzie, maar het is wat jullie zeggen 'het is weleens beter geweest'... En daar ben ik me mega van bewust.
Ik denk ook dat je uitstraling het belangrijkst is. Of je een beetje lol kunt hebben. Goed gesprek op zijn tijd. En dat lukt me allemaal best. Krijg op zijn tijd ook nog best aandacht van andere mannen en heb een haarfijn gevoel voor nepperds. Heb er juist 1 aan mijn broek hangen: vindt zichzelf geweldig en zegt me steeds zeikerig 'bij mijn gevoel te blijven': hij wacht tot ik me in zijn armen stort, denk ik. En ik kan alleen maar denken 'jakkes'.
Je neemt ook zoveel bagage mee op deze leeftijd hè? De spontaniteit van 30/35 jaar geleden is eraf.
Nu ik het zo zeg, gaat het misschien wel beide kanten op: ik vind mezelf niet zo sappig meer en bekijk mijn leeftijdsgenoten met 1 opgetrokken wenkbrauw... (niet allemaal hoor :)

rode krullenbol
30/35 jaar geleden?

Toen was ik uit voorzorg evenmin al te spontaan!

Sinilind
Ja hoor

Relatie gekregen met mijn huidige vriend toen ik net geen 50 was. Met 15 kg extra en rimpels en .... nou ja vul maar in. Liefde is blind en het licht mag je ook doven :-) En de seks is lekker, ook na 50!
Sini

50 lagen spek
Het uur U

Ik heb pas een lieve man leren kennen. Hij is niet blind en streelt met liefde en opwinding mijn overtollige pondjes. Morgen zal het er dan van komen.... Maar zien hoe lang het duurt voor ik me over mijn gene kan heenzetten.

Alkes
zeker kan dat

Ik leerde mijn huidige partner kennen toen ik 50 was (en hij 42). Ik ben geen 20 meer dat is zeker, maar ben verder best tevreden. Mijn vriend was (en is nog steeds) ook blij met mij. Was hij dat niet geweest, dan was de relatie van korte duur geweest.

Dat vind ik wel fijne van relatie op oudere leeftijd beginnen. Ik weet dat ik het ook prima alleen red, dus een relatie moet vooral leuk zijn. Als iemand commentaar zou leveren op mijn niet meer strakke buik of rimpels, dan stop ik ermme.
Dus laat je niet op voorhand weerhouden. En die incidentele eikel kun je altijd ontmoeten, maar dat kan ook als je 20 bent.

Patriesie
Vanaf de andere kant gezien

Ik maak het mee vanaf de andere kant: ik ben zelf eind 30 en mijn nieuwe vriend is 50 maar ik heb nooit een probleem gehad met zijn lichaam. Als de klik goed is en het gevoel is er dan maakt het niet uit dat hij een buikje heeft of een beetje kaal is (in mijn geval dan). Zo zal het voor een man denk ik ook zijn als hij een leuke vrouw van 50 ontmoet. Als je in eerste instantie niet geschrokken bent van elkaars uiterlijk en je bent gek op elkaar dan maakt het helemaal niet uit hoe je er zonder kleren uit ziet.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.