Home » Forum » Ben er klaar mee ik moet altijd alles regelen en doen in huis en met de kinderen

Ben er klaar mee! Ik moet altijd alles regelen en doen in huis en met de kinderen

167 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bregje
Ben er klaar mee! Ik moet altijd alles regelen en doen in huis en met de kinderen

Ik ben hier klaar mee!

Is het bij jullie ook zo oneerlijk verdeeld?

Mijn dochter zit op reddingszwemmen elke zaterdag van 17 tot 18 uur. Ik moet meestal rijden want mijn man werkt in 5 ploegen maar is hij een keer vrij, dan plant hij andere dingen voor zichzelf.

Mijn andere dochter zit onder toneel, hij zal dat doen maar tot nu toe heb ik elke keer moeten rijden.

Ook met dagjes weg ben ik altijd degene die meegaat, en hij moet of werken of hij heeft iets anders.

Nu is de maat vol. We zouden volgende week woensdag naar de bios gaan, plant hij een vergadering tussendoor.

Ik kan altijd voor de kinderen sjouwen, huiswerk mee doen, clubjes brengen, kom nooit toe aan mezelf! ik ben met een opleiding bezig maar daar kom ik zelf niet aan toe en tussendoor werk ik ook nog..

Nu was ik vanmorgen werken en hij was vanmorgen weer met zijn hobby bezig, en ja hij heeft gedweild, nou dat mocht wel eens na een weekje zeuren of hij het wilde doen.

Nu zei ik dat ik het niet leuk vond dat ik hij zaterdag tijdens het zwemmen weer niet mee kon omdat hij weer iets had en dat ik die vergadering van woensdag ook niet leuk vond. We kregen echt slaande ruzie.

Ik ben het gewoon zat! Van morgen zat onze tiener ook al te zeuren dat ik haar broek niet uit uitgewassen die ze aan wilde (kast vol kleren).

Ik voel mij gewoon een huisslaaf, kom nooit aan mezelf toe, altijd voor andere bezig.

Lanza
Plan

gewoon je eigen dingen op de momenten dat je vrij bent en breng dit als een mededeling naar je man.

Ik herken het gelukkig niet.

Bregje
lanza

Kon dat maar, ik ben alleen maandag vrij en dan moet ik onder schooltijd leren anders komt het er niet van. Huishouden alles loopt achter, badkamer al weken niet gedaan.. afgelopen maandag ben ik wel even wezen wandelen, krijg ik commentaar dat ik ook dingen voor mezelf doen.. nou 1 wandeling in de twee maanden.

Mijntje
boos

Even praktisch meedenken: kunnen de kinderen niet zelf naar deze clubjes fietsen of met de bus? Een puber kan je zo langzamerhand wel wat eigen verantwoordelijkheid geven wat de was doen betreft.
Werken jullie evenveel uren per week? (zegt ook niet alles, ik kan beter vragen: zijn jullie even moe, al is dat niet te meten)
Ik denk dat je man heel goed voor zichzelf zorgt en voor zichzelf opkomt. En jij niet. En daar ben je boos over. Met je man en kinderen samen rond de tafel dus.

Lanza
Regel

een schoonmaker, drie uur per week, dat scheelt al zoveel. Laat je kinderen zelf naar sport en clubjes gaan.

Ga die uren voor jezelf iets doen. Je man klinkt als een vreselijke man, wil je wel met hem verder?

Bregje
mijntje

Mijn dochter zwemt 15 km verderop, dus daarin moeten we wel rijden. Toneel van mijn andere dochter is 5 km verderop en langs een bos fietsen en dat vind ik met de 10 jaar nog een beetje te spannend.

De was probeer ik ook al zo veel mogelijk uit handen te nemen. De jongste is daar met 8 jaar nog te jong voor. Onze 10 jarige gooit het anders gewoon in de kast en kan niets vinden en dan wordt ze ook weer boos op me. Dus besloten dat ze hier toch nog te jong voor is en over een half jaar nog een keer te proberen. Mijn man kan zelf zijn kleren in de kast doen, hoewel dat ook een week duurt.

Mijn man werkt in 5 ploegen en ik werk 4 ochtenden in de week en dan nog thuiswerk, ongeveer 15 uur in de week, maar dat kan ik doen wanneer ik wil en kan..

Ik ben van 7 uur tot 20 uur altijd aan het sjouwen, ik ben blij dat ze om half 9 op bed liggen en val om 9 uur standaard in slaap op de bank en dan moppert mijn man dat ik niet gezellig ben en we ook nooit meer seks hebben.

Rosie
Bregje

"Ik ben van 7 uur tot 20 uur altijd aan het sjouwen, ik ben blij dat ze om half 9 op bed liggen en val om 9 uur standaard in slaap op de bank en dan moppert mijn man dat ik niet gezellig ben en we ook nooit meer seks hebben."

Wat zegt je man als je hem vertelt wat je hier hebt geschreven over alles moeten doen en regelen? Op een rustig moment, niet als je middenin je frustratie zit. Misschien heeft hij geen idee van je overbelasting en moet er eens een goed gesprek komen over afspraken en verdeling van taken.

Bregje
rosie

Ik heb dit al zo vaak aangegeven, dan gaat het even goed en dan gaat er de sleur weer in..

Afgelopen zondag vierden we de verjaardag van mijn dochter. Hij heeft 1 vlaai gebakken maar ik heb alles klaargezet, boodschappen gedaan, opgeruimd, mensen uitgenodigd en het cadeau gekocht, kinderfeestje geregeld.. en zeg ik er iets van.. dan is het? Maar ik heb toch een vlaai gebakken? En op de verjaardag zelf gaat hij niet zomaar uit zichzelf drinken in schudden en hapjes klaarzetten, nee dan zegt hij: Ik ben blij dat ik een dag niet hoef te werken.. ik zit eindelijk.

Mijntje
poulen

Kunnen de kinderen ook met anderen kinderen meerijden/poulen, dat andere ouders ook minder hoeven te rijden? Dat scheelt alweer.
Je bent nu vooral boos op je man, ik weet niet of zijn werk inspannender is (geestelijk of fysiek). Natuurlijk is het voor jou druk met werk, opleiding en kinderen. Probeer als het financieel mogelijk is een schoonmaakster te nemen. En praat met je man, als jij te moe bent voor sex wil hij misschien 's avonds ook meehelpen te zorgen dat jij niet oververmoeid raakt ;-) Ik zie wel onderhandelingsruimte ;-)
Of er anders naar proberen te kijken, als je het ziet als een goede workout (stofzuigen) of ontspanning (was vouwen/strijken) is het minder erg. En leer je kinderen zo snel mogelijk het zelf te doen, dan heeft hij/zij ook een vrolijkere moeder. Koop mandjes en richt de kast goed in zodat ze het zelf kan.

Lanza
Hoeveel uren

werkt je man? Hij zou terug kunnen in uren om meer thuis te kunnen zijn. Zo te horen ben je zwaar overbelast.

Wilgenkatje
tijd voor gezinsvergadering

Meld dat het tijd is voor serieus overleg over het gezinsbedrijf, inclusief tijd voor ontspanning. Laat iedereen agendapunten aandragen en beleg een vergadering. Zet alles ouderwets op papier. Zo wordt tastbaar waar het allemaal om draait.
Jij bent de voorzitter, je wijst een van de anderen aan als notulist. Zorg voor lekkere dingen na afsluiting. En spreek een evaluatievergadering af.

Succes!

Bregje
reactie

Carpoolen met zwemmen doen we wel eens, vriendin van me haar zoontje zwemt ook maar ze gaat tegenwoordig na het zwemmen meteen door naar haar moeder die daar om de hoek woont omdat ze borstkanker heeft en ze er voor haar moeder wilt zijn, dus dat kan helaas even niet.

Mijn man werkt 6 dagen op en dan 4 dagen vrij.. dus elke week anders. Minder werken is financieel niet haalbaar in huis en daar ook niet mogelijk. Een poetshulp is ook dubbel omdat ik zelf bij andere thuis poest voor mijn werk. Ik heb ook gezegd dat mijn man in die 4 dagen meer moet doen in huis. Hebben al afgesproken dat ik opschrijf wat hij dan kan doen, maar in de praktijk laat hij dan weer de helft liggen zodat ik het alsnog kan doen.

Ik ga straks even met iedereen rond de tafel zitten .. voor de 100e keer. wordt er wel moe van!

Heb het gevoel gewoon of ik huisslaaf ben, ik sta voor iedereen klaar maar krijg gewoon niets terug, moet alleen maar zeuren, iedereen achter de votten aan zitten, dat is ook niet bevordelijk voor de sfeer thuis. En tijd voor mezelf heb ik gewoon nooit.. heb zelf Zumba op moeten geven.. waar ik mij fijn bij voelde, omdat het niet ging met de ploegen van mijn man, ik miste de helft van de lessen waardoor ik de hele tijd achter de feiten aan liep.

Miss
Keerpunt

Ik herken dit Compleet.

Na jaren altijd door weer en wind mij kapot gesjouwd te hebben heb Ik vorig jaar besloten eerst mijn eigen gezondheid voorop te gaan zetten. Al branden de kiet af. Ik stond niet meer op om het vuur te doven. Eten? Ga maar naar de friettent, geen schone kleren? Kijk maar wat er nog wel ligt.
Ik ging totaal in protest. Ik stel voor dat je nu op zn punt bent gekomen dat eens te gaan doen.
Natuurlijk niet letterlijk zoals ik het beschrijf, maar ik kan je vertellen : Ik voel je.

Ik deed werkelijk alles, echt alles, zelfs boeiboarden schuren, afkitten van de aanrecht, de trap schilderen, de was, koken, drie keer per week naar trainen en zwemles rijden, dertig uur werken, het kon hier niet op.
Tot Ik een punt bereikte om eens echt naar mezelf te gaan kijken waarom ik deed wat ik deed. En mezelf zo enorm voorbij liep.
Het is onstaan uit mijn jeugd, altijd maar zorgen en een psych moeilijke man. Misschien kun je voor jezelf eens gaan evalueren waar het vandaan komt?

Als je dat duidelijk hebt. Kun je je focus eens op verandering gaan leggen. Jezelf.

Ik heb hiervoor een mindfulness en zelfcompassie training gedaan. Iedereen walste maar over mij heen.
En nu?
Nu doe Ik het niet meer, dan is het maar een puinhoop, dan gaan ze zelf mee aan de bak. Ze weten dat ik hun huishoudster niet meer ben. Ga samen om de tafel.
En als man klaagt dat er nog schilderwerk te doen is of wat dan ook, pak ik zijn beide handen vast en zeg kijk hier heb je er ook twee.

Ik wil je niet aanvallen, in tegendeel, je laten zien dat het komt omdat je toch alles wel oplost en daar moet je vanaf...
Dan gebeurd het maar niet, helaas geen training etc. etc.
Ik weet hoe enorm moeilijk dat is, ik weet dat ik letterlijk klapper tandend in bed lag van verdriet en boosheid ( ook mede door andere respectloze zaken)

Vertel je man dit nogmaals, alles. Desnoods schrijf je hem een brief.

Tessa
Staak

Staak. Gewoon stoppen met alles. Ze zoeken het maar uit. Niks meer doen totdat er echt iets verandert.
Moeilijk, radicaal maar uiterst effectief. Met dat lapwerk van afspraakje hier en regelingtje daar ga je het niet redden.
Je jongste is 8 jaar. Weet je wel dat je dus nog makkelijk 10 jaar op deze manier kunt doorgaan? Wil je dat?
Je hebt nu het punt bereikt dat je het zat bent. Gebruik die kracht om dingen in beweging te zetten.
Heel veel succes

Bregje
miss

Ja zo herkenbaar!

Ik heb zelf de eigenschap dat ik alles perfect wil doen, ik kan niet tegen rotzooi en ik wil iedereen tevreden houden zodat er te veel op mijn bord ligt.

Mijn man daarentegen moet echt aangestuurd worden anders doet hij geen flikker.. dat was vroeger thuis zo, op het werk moet hij ook aangestuurd worden en als hij weet wat hij moet doen dan doet hij het wel, maar is hij klaar dan gaat hij netflixen, hij zal nooit uit zichzelf de was aanzetten, stofzuigen, even stoffen, met huiswerk mee helpen..

En op een gegeven moment knalt het dan even.. en daarna gaat het weer even goed en zo gaat het altijd. En als ik dan niet oplet, dan is hij zoveel met zijn eigen hobby's bezig en doe ik alles weer regelen in huis.

Dank je wel voor je goede tips, zal er zeker over nadenken!

Miss
Dat dus

Precies Tessa.

Ga in beweging bregje, laat zien dat je kinderen zo niet meer met je om hoeven te gaan.

Mijn kind ( ook 10 jaar ) is hierdoor ook mede positief veranderd en weet dat ik nog heeeeeel veel voor hem doe, maar alleen nog met respect.

Anders geen frikandel broodjes meer haha, trainen of andere leuke activiteiten omdat ik er anders ziek van word en plat kan. Daardoor ook geen geld verdien en jump xl activiteiten van de baan zijn. Want mama is knock out.

Phryne Fisher
Maar

Is hij verder wel lief? Mijn ex deed niets in huis en had wel kritiek op alles wat ik deed. Sinds de scheiding moet ik alles zelf doen, maar dat is veel minder erg dan je ergeren aan een partner die niets doet (en onaardig is).
Het gaat toch niet veranderen.

Bregje
phryne fisher

Haha ja hij is verder wel lief hoor.. alleen dit is een dingetje.

Lanza
In staking gaan is een goeie

Het is echt belachelijk dat jij niks voor jezelf kunt doen. Als Zumba zo belangrijk voor je is, dan zou ik het weer oppakken. Als je man er is, dan is hij er die uren en de dagen dat hij er niet is zou ik oppas regelen. Je moet echt meer voor jezelf opkomen en beter je grenzen bewaken. Zo te horen wordt er flink misbruik van je gemaakt.

Miss
:-)

Precies bregje, dat is de kern.
Het altijd maar goed te willen doen en alles netjes houden. Ik kickte gewoon af van dagelijkse stofzuigen, naar één keer heel goed en één keer heel vluchtig.
Man kwam dan binnen en keek me aan, wat is hier gebeurd? Met deze zandbak binnen.

Dan keek ik naar de grond en zei : Geen idee? De huishoudster was vrij vandaag. Ging Ik gewoon heerlijk een broodje op het terras eten in mijn eentje met een boek in mijn hand.

Begin er maar eens mee! :-)

Volgend jaar ga Ik EINDELIJK een opleiding doen die ik al jaren uitstel, dus net als jij!!
De rest kan mij " gestolen worden"
Heb direct met hun een overleg gehad, dat ze nog meer aan de bak mogen.
Dat ik ook iemand ben en niet zomaar iemand, hun vrouw, zijn mama. Dat werkt door in positiviteit. Het is nu veel gezelliger in huis. Ook doordat ik vaak de boel de boel laat.
Maar dat moet je leren. Ik heb nog meer tips maar laat eerst de rest maar eens op je inwerken :-)

Bregje
miss

Ik vind je tips ontzettend goed! Dank je wel.

Nou mijn man heeft volgens mij schrik gekregen.. heeft net spontaan de vergadering verzet naar vanmiddag (was met de juf van school over de musical, hij doet de regie). Dus hij kan wel mee naar de bios.

En nu is hij spontaan de kinderen ophalen van school.. Ook al zitten ze in groep 7 en 6.. maar dat zullen ze wel leuk vinden.

En hij vroeg of er nog was in de kast gelegd kon worden..

Zal dit het begin zijn van het goede?

En ik.. ik ben even boven aan het staken met de laptop. Even simpel spelletjes doen! Verstand op nul!

Annemarie
zou het helpen

Als ik het goed begrijp ziet jouw man zelf het werk gewoon echt niet liggen en is het niet perse zo dat hij niet wil helpen ?
Kijk als iemand gewoon echt niet wil dan houdt het op dan is het onbeschoft gedrag, maar hoe frustrerend en onbegrijpelijk ook, als iemand het werk echt oprecht niet ziet dan moet je die persoon wellicht helpen.

Nu begrijp ik dat je er niet op zit te wachten en dat het voelt alsof je misschien kleuterjuf bent, maar zou het helpen als je elke week samen met hem een taken- actielijst opstelt, per dag wat je verwacht dat hij die dag gedaan heeft? Als je het hem vraagt doet hij het blijkbaar wel. Het enige (en dat is lastig omdat jij het wel ziet) is dat je dan los moet laten, dat als hij voor die dag de afgesproken taken/acties af heeft en nog tijd over, dat hij dan niet uit zichzelf alvast een taak van de dinsdag of extra taak oppakt.
Je zou dit zelf met het hele gezin kunnen doen en ophangen in de keuken en dat iedereen zijn/haar taak afvinkt, zodat het ook zichtbaar is? Ook de kinderen zouden best elke dag een klein klusje kunnen doen bijv was in de wasmand, vaatwasser inruimen... ik roep maar wat uit de losse pols hoor! Probeer gewoon even met je mee te denken, zodat jij niet overloopt en politieagent bent voor je gevoel

Lanza
Maar dan

is het nog steeds Ts die alles bedenkt en regelt. Dat is nu juist waar ze vanaf moet. Die man woont in het huis, dus hij helpt niet, hij doet gewoon zijn eigen huishouden. Niet zien is echt een slecht excuus. Hij heeft geen reden het te doen of te zien, want ts doet het toch wel.

Fransien
tsja

Jij hebt langzamerhand van je hele dag een werkdag gemaakt en je man heeft werk en vrije tijd.
Daar waar jij de gaten dichtloopt hangt hij achterover. Hij voelt zich verantwoordelijk voor zijn werk, jij voelt je verantwoordelijk voor je werk, je kinderen, je studie en het huishouden.
Hij werkt ongeveer 37 uur per week, jij ongeveer 31 per week plus een opleiding waar je minimaal 8 uur per week in moet steken. Ik ga er vanuit dat de opleiding is om beter te gaan verdienen/leuker werk te krijgen, dus dat geldt als werktijd. Jij werkt dus bijna 40 uur en in ieder geval meer dan hij.

Hij gedraagt zich alsof hij de kostwinnaar is en jij als enige taak huishouden en kinderen hebt.
Dit wringt.

Je kunt met de vuist op tafel slaan, maar dat heeft eerder weinig succes gehad. Je kunt ook de afspraken gaan handhaven. Als hij dochter niet naar toneel brengt, dan gaat ze maar niet. Als hij geen eten kookt op zijn vrije dagen, dan kook jij alleen voor jou en de kinderen en dan eten jullie dat buiten zijn blikveld op. Als hij niet poetst dan doe jij dat niet, en je maakt de urgentie desnoods duidelijk door limonade op de keukenvloer te laten opdrogen. Dan wordt het misschien duidelijk dat het niet meer zo kan.

Bregje
Fransien

Zo met die uren heb ik het nog niet eens bekeken.. maar het klopt inderdaad wel. Ik poets nu bij mensen thuis en ik wil voor mezelf beginnen als budgetcoach. Ik zal 8 uur in de week moeten studeren maar ik kom maar toe aan 3 uurtjes maximaal.

Gelukkig kookt hij wel als hij thuis is, dat is voor hem een hobby en ik haat koken, ik kan het ook niet, als hij late dienst heeft dan eten wij pizza of friet..

Zal over die andere tips even nadenken.. heb wel al gezegd dat hij vanavond met de kinderen naar de generale moet voor de playbackshow, hij moet als deze is werken.. en dan ziet hij er wel iets van en blijft het voor mij voor zondag nog een verrassing, en kan ik tussendoor even in bad.. maar heb ook aangegeven dat hij zelf met deze dingen moet komen en dat ik het zat ben om te blijven moederen, ik heb al 2 kinderen..

Maar toch is hij lief hoor..

Annemarie
lanza

ja dat is juist, maar als het helpt in je dag soepel te laten verlopen, wat als de man wel wil maar het echt niet ziet? Je hoeft ook niet te zeggen jij moet... Je kan ook bespreken met elkaar hoe de komende week er uitziet wie wat op de agenda heeft en dan vragen wie pakt deze week wat op? Dan moet er wel zelf ook nagedacht worden.

Bovendien wat als ze dat op bijv zondag als gezin zouden bedenken, wie weet wordt TS verrast en bedenken man en kinderen zelf iets wat ze kunnen/willen doen, of komen ze met creatieve oplossingen. Soms hebben mensen/ gezinnen een zetje nodig om dagelijkse structuur te doorbreken.

Verwachten dat gedrag wat jaren ingesleten is direct anders is/wordt werkt niet. Vaak werkt het even en dan gaan mensen weer terugvallen in hun oude patronen. Wellicht door dit een aantal keer te doen, gaat het op een gegeven moment vanzelf.

Bovendien het was maar een idee het hoeft niet wat maar voor TS werkt

Miss
Jeuj

Al één stapje inzicht.
Focus je op muizen stapjes ook met name naar je man toe. Je zit zo verweven in een patroon dat gaat vanaf nu langzaam aan veranderen.

De was ligt iets minder netjes, iets meer onkruid, iets meer rommel.
Als je vanavond de kaarsjes aan steekt als jullie ( of hun) terug zijn van de playback show zie je het zand niet meer liggen en oogt die stapel knutsel spullen eigenlijk best gezellig.
Laat zien wie je bent, en idd jij hebt straks even geen tijd omdat je in bad gaat.
Daarna ben je er weer. Zet hem op! Xx

Jasmijn
lijst met activiteiten maken

Kan je niet een lijst met wekelijkse taken ergens ophangen, op een whiteboard en dan een vakje waar je je naam in kunt vullen en een datum (net zoals je dat ziet op toiletten in openbare gelegenheden, wie wanneer heeft schoongemaakt)
Eind van de week, wis je de namen en data weer (de taken blijven staan) en er start een nieuwe week. De eerste week staat er waarschijnlijk achter iedere taak jouw naam en datum, maar als het goed is, en je bespreekt het goed, dan moet dat langzaam gaan verbeteren (door de echtgenoot die uit zichzelf niets ziet)
De kinderen kunnen de taken oppakken die ze al kunnen, dingen als vaatwasser legen, je eigen spullen opruimen of eigen slaapkamer stofzuigen.
Ik heb boven de wasmachine een fool-proof uitleg geschreven, stapsgewijs hoe de wasmachine werkt, ook hoe je was sorteert, dat er alleen volle trommels gedraaid worden enz. een 8 jarige zou dat zelfs moeten kunnen. (nu vind ik de wasmachine aanzetten niet het meeste werk natuurlijk, maar mijn zoon van 18 draait nu wel eens een wasje als er genoeg ligt.) en ik heb onlangs een robotstofzuiger gekocht (n.a.v. een draadje hier, zo geweldig handig! Die zou je jullie gezin echt cadeau moeten doen, binnenkort komen de feestdagen er weer aan, vaak weet je toch niets te vragen.)

Miss
Vragen blijft toch

Bregje reken je niet te rijk. Vragen blijft.
Wij hebben hier een white board gehad toen dit proces begon. Geheugen steuntjes.

Nu verdeel ik de taken. Omdat er gewoon minder hoeft te gebeuren dan eerst, omdat alles zo spik en span moest zijn van mij.
Nu slaan ze hun bed dicht. Laten de hond uit zich zelf uit en laden de vaatwasser in en uit.
Kopje kapot omdat zoon het deed?
Jammer dan, gaan we wel weer naar action.
Geef de kids meer verantwoordelijkheid!

Hihi en nou hou ik op !
Coach jezelf !!!! :-) Yeah!

Miss
Jaaa

Tegelijk geantwoord jasmijn ! Precies :-)

Annemarie
jasmijn en miss

dat is deels ook mijn punt vragen blijft, vandaar dat een lijstje maken. Of zoals jullie zeggen een Whiteboard maken zaken inzichtelijk maakt. En als het dan een aantal malen gedaan is wordt het wellicht een nieuwe gewoonte en hoef je niet meer te vragen. Uiteraard zal er dan wel iets nieuws komen wat wel gevraagd moet,maar omdat er al veel wel automatisch gaat stoort het niet meer zo snel...

Pagina's