Home » Forum » Ben ik terecht jaloers

Ben ik terecht jaloers?

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Angela
Ben ik terecht jaloers?

Mijn man had toen hij nog studeerde een relatie gehad met een Amerikaanse uitwisselingsstudente. Ze hadden ook echt plannen dat hij na zijn studie naar Amerika zou verhuizen. Het is toen uitgegaan omdat zij toch verder wilde gaan met haar ex. Na dat hij over die klap was gekomen heeft hij mij ontmoet werden verliefd kregen een relatie en getrouwd en hebben we ook samen 2 kinderen

Sinds een tijdje heeft mijn man weer contact met zijn Amerikaanse ex. Zij is dus gescheiden van de man voor wie zij mijn man voor heeft gedumpt. De eerste berichten waren nog onschuldige berichten die gingen over trump, corona en over koetjes en kalfjes. Maar heb ook berichten gelezen van haar over hun relatie en hoe leuk ze het samen hadden. En als het kan wil ze weer hem graag ontmoeten. En waar ik ook geen fijn gevoel van heb is dat mijn schoonmoeder het helemaal geweldig vind want het was zo'n leuke en slimme meid. Het zit me allemaal niet lekker.

wil40
Nee.

Ik zou er ook niet blij mee zijn. Ik heb ook een ex die mij na jaren weer eens wilde zien en bijpraten. Ik heb hem gewoon een vriendelijk kort berichtje teruggestuurd dat ik hem het beste wenste maar verder geen behoefte had aan contact.
Dus zeggen tegen je man, dat je het contact maar niks vindt en hij mag er een eind aan breien op een nette manier. Jaloers? Misschien wel, daar mag je man blij mee zijn, je wenst geen onrust in jullie relatie en zijn ex gaat verder niets positiefs bijdragen. En zo'n schoonmoeder die haar ophemelt is ook foute boel.
Stoken in een goed huwelijk noem ik dat.

Mijntje
ingeruild

Je schoonmoeder kan haar schoondochter niet uitkiezen, dat moet ze aan haar zoon overlaten.
Het kan natuurlijk, dat je weer wordt ingeruild, maar dat kan ook met een van de vrijwilligsters van de tennisvereniging, bij wijzen van spreken. Iemand is nooit je bezit. Investeer in je relatie, praat met je man over wat je bezighoudt, vraag hem wat hem bezighoudt.

juf Ank
ja

Je b ent zeker terecht jaloers, ik snap het althans prima. Ik zou er eigenlijk ook een goed gesprek over aangaan want dit is vragen om moeilijkheden. Als er inderdaad dingen besproken worden in de zin van hoe leuk het wel niet was en het zelfs zo belangrijk is dat je je moeder ervan op de hoogte brengt die er dan ook weer een mening over heeft...
Ik zou groen en geel zijn.

Flanagan
Fijn voor je kinderen..

Hier ook een schoonmoeder die de harmonie tussen ons onderuit haalde. Het heeft lang geduurd maar man uiteindelijk ingezien hoe verkeerd en egoïstisch gehandeld had. Hij noemde het een leerzame fase. Ik gaf aan dat die fase vol onzekerheid onze kinderen niet verdiend hadden.

Grr, die oogkleppen en niet verder kijken dan je neus lang is. Hoe kunnen mensen zo gevoelloos zijn.
Je reactie is niet uit jaloersheid maar uit verantwoordelijkheid naar je gezin.

Maro
terecht

Wat vindt je man ervan? Merk je dat het verder gaat dan gewoon gevleid zijn?
Overigens vind ik het geloof ik niet heel netjes van haar en van je schoonmoeder ook niet.

Mijntje
vastbinden

Maar wat zegt hij erover? Hij kan ook zeggen: nee. Ze heeft hem toen laten zitten, herinner hem er nog maar aan :-)
Hij kan ook ja zeggen. En jou zeggen dat hij wel wil afspreken maar niks met haar wil. Dat kan je niet verbieden. Je kan je man moeilijk vastbinden. Maar hij kan jou wel geruststellen. En ik zou idd ook over die opmerking van je schoonmoeder praten.

ElenaH
Ach

'Maar heb ook berichten gelezen van haar over hun relatie en hoe leuk ze het samen hadden. En als het kan wil ze weer hem graag ontmoeten. '

Als je man je die berichten gewoon laat lezen, is er waarschijnlijk niet zo veel aan de hand.

skik
Hiding in plain sight

"Als je man je die berichten gewoon laat lezen, is er waarschijnlijk niet zo veel aan de hand."

Of een heel handig trucje om zonder argwaan van jouw kant te kijken hoe ver hij hiermee kan gaan.

skik

Sinilind
Nope

"Stay away from my husband!"
Niet fraai want zij is inmiddels gesxheiden, dus vrij, en nostalgisch. Achteraf gezien heeft ze er misschien spijt van dat ze niet voor je man gekozen heeft. Maar goed, weet je. Hoe realistisch is het dat zij richting Europa vertrekt of jouw man richting Amerika? Leuk is anders.
Ik heb zoiets meegemaakt, ex-man was verliefd of getrouwde vrouw (vrouw van een vriend van hem) toen hij me leerde kennen. Ik heb nooit getwijfeld aan de liefde van mijn man voor mij, maar jaren later kreeg man een mailtje van haar (in het begin van email verkeer, in 1995, we hadden nog een gezamenlijk account). Ze wou weten hoe het met hem ging, of hij gelukkig was en, jawel ze was net gescheiden. IK heb het mailtje beantwoord met "stay away from my family" soort van strekking. Kreeg nog antwoord van haar dat het niet haar bedoeling was geweest. Yeah right...
Ik vertelde wel mijn man van mijn mail naar haar.
Dus. Vertrouw altijd op je instinct, als je iets niet lekker vind ruiken dan stinkt het waarschijnlijk ook.
Sini

Veer
Mooi Sini

Dat had ik ook kunnen doen. Scheer je weg!

En dat staat dan voor de liefde van mijn man (en gezin). Hij is zó leuk, dat ik goed snap dat een ander hem ook zou willen. Mijn lichte jaloezie is dan een compliment aan hem...

Verder ben ik niet jaloers hoor. Man gaat gewoon met vrienden op stap ed. Maar mocht ik een mogelijke kaper op de kust zien (is één keer gebeurd) dan is de boodschap helder: ophoepelen!

Margo
Goed zo sini

Goed geschreven Sini.

Zo zou ik het ook doen, en heb ik ook gedaan.
Niemand komt zo ongevraagd mijn huwelijk binnen....punt.
Ga het gesprek aan, en laat weten hoe je je voelt, en probeer het om te draaien, hoe zou hij zich voelen als er een ex op jou pad komt.

elledoris
Waarom?

Mijn ervaring is eigenlijk dat jaloezie alleen opspeelt als je ergens onzeker over bent. Heb je ergens, misschien ver weg gestopt, twijfels over de liefde van je man voor jou? Of ben je zelf sowieso onzeker? Dat zijn volgens mij de vragen waar het omgaat.
Ik zou ook jaloers zijn geweest, maar bovenstaande was dan ook beide van toepassing toen ik nog met mijn ex was.

Angela
Met man gepraat

Gisteravond is mijn man er zelf over begonnen en vroeg ook want ik er van vond. Heb gezegd dat ik er niet blij mee bent. Hij zei zelf dat hij het contact met ex vriendelijk gaat beëindigen. Want hij is namelijk nog lang niet vergeten hoe ze hem heeft pijn gedaan. Dus tussen mijn man en mij zit het goed.

De relatie met mijn schoonmoeder is niet goed maar we gedogen elkaar. Maar toen ze zei hoe geweldig ex was dat deed mij wel pijn. Kan ook niet begrijpen dat ze haar zo geweldig vind zij heeft haar zoon behoorlijk veel pijn gedaan.

@elledoris Ja het klopt dat ik wat onzeker ben. Heb geen twijfels over de liefde van mijn naar naar mij. Dat zit wel goed. Maar twijfel wel veel over mezelf en of ik wel goed genoeg ben voor mijn man. Mijn man en zijn familie zijn hoogopgeleid en ik en mijn familie niet.

wil40
Angela.

"Hij zei zelf dat hij het contact met ex vriendelijk gaat beëindigen."

Mooi:-)

Pluis
Angela

Dat is mooi, dat je man dat zelf zo voelt en het afhoudt.
De opmerking van je schoonmoeder vind ik ook heel erg naar. Weet je man daarvan? en hoe kijkt hij daar tegenaan? Hij heeft het blijkbaar over dat contact met zijn ex gehad met zijn moeder, hij kan nu misschien terloops iets zeggen over hoe vreselijk ze hem behandeld heeft en dat hij daarom geen behoefte heeft aan contact met haar. Misschien gekoppeld aan een opmerking over hoe blij hij is met jou. En dat hij achteraf blij is dat ze hem gedumpt heeft, want anders had hij jou nooit ontmoet. Zoiets. Zodat zijn moeder weer even herinnerd wordt aan wat een naar tiep die ex eigenlijk is.

juf Ank
en je kunt man

vragen om zijn moeder met zoveel woorden te vertellen hoe kwetsend het voor jou is dat zij die ex zo ophemelde. Als hij dat doet is het ook meteen duidelijk dat hij niet duldt dat zij jou zo schoffeert.

madee
Blij dat je man ook twijfels had

over het hernieuwde contact. Hij houdt dus van jou en zijn gezin en ik vind het heel terecht dat je je territorium afbakent (en hij ook), zoiets voel je en heeft niets met jaloezie te maken als je het mij vraagt maar met vrouwelijke intuïtie. Schoonmoeder....zucht...

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.