Home » Forum » Ben stom geweest

Ben stom geweest

25 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marywee
Ben stom geweest

Ik wil graag mijn verhaal kwijt. Ik heb intense pijn dat ik hels gereageerd heb op een vals berichtje dat ik op de telefoon van mijn vriend zag. Er kwam een messenger bericht met allemaal hartjes binnen wat achteraf reclame bleek te zijn. De reden dat ik zo reageerde is omdat er al weken spanningen zijn die verklaarbaar ingevuld zijn door mij, maar waar hij niet over praat. Dat resulteerde dat zijn gedrag veranderde naar mij toe en mij soms vergat of lullig reageerde als ik uitlegde hoe ik mij erover voelde. De ruzie is zo hoog opgelopen dat hij mij zei dat het over is omdat ik hem niet vertrouw. Met die hevige bonje zijn we uit elkaar gegaan. Hij heeft een groot ego en is zwart/wit in denken en ik heb nu al dagen niets gehoord. Het is mijn eigen schuld dat ik het zo heb doen laten klappen. Maar de onderliggende redenen gaven serieus aanleiding dat ik weinig vertrouwen kreeg van hem over dingen en dat stomme berichtje triggerde mij op de verkeerde manier. Ik ben zo ontzettend bang dat ik lange tijd niets meer hoor. Ben er zo ziek van.

Miss
Herkenbaar

Helaas weet ik precies hoe je je voelt voelt.
Ik schrijf al een geruime tijd mee bij het draadje verder gaan na ontrouw.

Er zijn dagen bij dat het onbetrouwbare gevoel de overhand nemen bij mij, het vertrouwen dat afgelopen week weer zo nihil is....
Ik heel goed kan begrijpen dat jou vriend daar niet meer mee door kan en wil gaan. Hoeveel pijn het ook doet. Kun je jezelf nu voorstellen dat je vertouwen nog ooit terug gaat komen?

Ik eerlijk gezegd niet. Bij mij Is het nog maar amper hersteld. Ondanks dat ga ik momenteel niet meer uit mijn plaat tegen hem, zoals jij. En vaart het hier rustig. Maar ik vind het ontzettend moeilijk. Dus sorry dat ik het zo zeg. Maar probeer zijn standpunt als iets positiefs te gaan zien.
Weet je heel zeker dat hij niets te verbergen heeft, omdat hij zo boos werd?
Werk aan jezelf.
Heb je daar hulp bij? Ben je erg onzeker?
Hoe Is de schade zo ontstaan dat je zo wantrouwt?

Veel sterkte, nogmaals je bent niet alleen. Vandaag heb Ik er ook enorm veel last van. Als het vertrouwen beschadigt is is eigenlijk heel veel gebakken lucht.

Marywee
Miss

Het vertrouwen zit em niet in een ander persoon, het vertrouwen zit in een probleem waar hij niet open over kan zijn. Het vertrouwen is niet weg. Ik ben alleen door iets anders getriggerd.

Chiquita
uitleggen

Leg jouw kant van het verhaal uit in een brief of mail, waarom werd je getriggerd, wat deed dat met jou, en dan wat het deed dat je dat berichtje zag op zijn telefoon, hou het dus bij jezelf.
Eventueel als laatste zin dat je hem wil helpen of bijstaan of dat het oplucht als hij wil en kan praten over wat hem dwars zit

Guera
Wat deed je op zijn telefoon?

En waarom?
Als dat is vanwege vertrouwen dan snap ik hem. Geen vertrouwen? Dan wordt het wel een moeilijk verhaal.

Flanagan
Guera,

Je gaat er van uit dat TS op zijn telefoon zat te ‘koekeloeren’.
Onlangs kreeg mijn man een berichtje binnen met de tekst ‘laat je niet inpakken’. Zijn mobiel lag op tafel, vlak voor ons neus. Vanwege een moeizaam contact tussen mij en een familielid, ging bij mij de haren omhoog. Wie en waarom?
Gelukkig kon ik mij inhouden. TS zat al in een gespannen periode, dat is niet goed voor je zelfvertrouwen en beoordelingsvermogen.
Later op de dag werd mij duidelijk dat zijn voetbalvrienden een wedstrijd gingen bezoeken.ik was blij dat ik niet over dat bericht begonnen was.

Flanagan
Marywee,

Mail hem en geef aan dat je hem graag wilt zien om een en ander uit te spreken.
Als hij dat ook wil, kunnen jullie samen werken aan herstel. Wilt hij dat niet, kan je ook afvragen of jullie inderdaad wel goed bij elkaar passen. Zwart-wit kijkers zijn niet de meest gemakkelijke partners. Dan rolt het balletje al gauw naar één kant.
Succes

Marywee
Weet het niet

Ik zat niet op de telefoon te koekeloeren, die legde hij weg en dan springt dat scherm nog een keer aan.

En ja vertrouwen weg is funest. Er waren de afgelopen week al kleine dingetjes gebeurd. Kreeg een botte opmerking toen ik zei wat iets met me deed toen ik ergens geen reactie op kreeg en hij ineens 2 uur niet bereikbaar was. Paar dgn erna ging hij iets doen wat ik niet wist en zei stellig dat hij het wel gezegd had en waarom ik zo’n issue maakte om niets en ik alleen maar zei dat ik het raar vond.
Weer een paar dgn later zou hij mij ophalen toen we elkaar paar dagen niet gezien hadden en had hij geen tijd om bij te kletsen, maar moest gelijk door. Kortom, ik merkte verandering in zijn gedrag en als een druppel op een gloeiende plaat zag ik dit op de telefoon wat niets bleek te zijn.
Ik begrijp het niet en heb in de momenten steeds geprobeerd gesprek aan te gaan, maar ik word ruw weggezet.
Ik weet gewoon niet wat er aan de hand is allemaal.

Knurf
Tja

'Ik weet gewoon niet wat er aan de hand is allemaal.'

Ik vermoed dat hij al een tijdje klaar was met jullie relatie, en dat dit voor hem de druppel was die de emmer deed overlopen.

Marywee
Knurf

Ja, ben ik ook bang voor, jammer dat je er altijd weer zo moet achterkomen, ipv dat er gesprekken worden

Marywee
Toevoeging

Jammer dat ik er altijd zo moet achterkomen, ipv dat er gesprekken worden gevoerd

(Dat had er moeten staan)

Marywee
Nog steeds niets

Dagen zijn gepasseerd. Ik heb mijn excuus voor mijn gedrag gemaakt. Heb gevraagd of hij er nog een keer over wil spreken en dat wil hij als we eraan toe zijn. Dat was het. Ik zit nu in de stilte en adzondering. Er is zoveel meer aan de hand.

@Emma
Negeren

Hij negeert je en dat is dodelijk voor jou. Hij mag dat niet doen. Nooit, hoe stom je ook bent geweest.
Zijn jullie al lang samen en hebben jullie kinderen?

Knurf
Emma

Het is uit tussen TS en die man. Natuurlijk mag hij haar dan negeren.

@Emma
Knurf

Ja je hebt gelijk. Had ik overheen gelezen. Hij heeft het uitgemaakt.

Marywee
Sja klopt- hij heeft het uitgemaakt

Twee jaar, geen kinderen samen.
In een hooglopende ruzie het uitmaken terwijl iemand je confronteert met iets, is niet fair.
We zijn geen 20 meer, was dat maar waar.

Knurf
Laat los Marywee

Laat het los, je schiet er niets mee op om je steeds maar af te vragen of het wel eerlijk was en of er geen dingen achter zaten.

Thera
Knurf

Ik zal niet zeggen dat je zoiets nooit los moet laten, maar vraag me af of het wel altijd goed is en mogelijk om zoiets gelijk los te laten. Op grond waarvan denk jij eigenlijk van wel?

Knurf
Thera

Ik snap je vraag niet. Uit de berichten van TS blijkt dat de relatie al langere tijd slecht was, en nu is het uit. Er zijn geen kinderen, ze woonden niet samen, TS vertrouwde haar vriend niet en hij werd gestoord van haar jaloezie.

Wat valt daar nog vast te houden dan?

Thera
Knurf

Marywee zegt herhaaldelijk dat er meer is. Ze lijkt verbijsterd. Ze kan er de vinger niet op leggen. Jij houdt denk ik van een overzichtelijke kijk op de dingen en stelt vast waar zijn gedrag vandaan komt (jij weet dat) en zegt: niet meer zeuren. Ik vind dat een beetje raar.

@Emma
Over loslaten en vasthouden
Thera
Mooi

Het gaat er dus om dat je er achter moet komen wat jij nodig hebt voordat je loslaat. Eerder loslaten zal niet lukken en is ook niet wenselijk.

Marywee
Dat is het

Ik kan er idd niet de vinger opleggen. Sommige dingen zijn te accepteren andere dingen niet. Er zijn heel wat uitdagingen en ik sta erbij en probeer te helpen, omdat het dingen zijn die mij ook aangaan en krijg er geen inzage in. Dat heeft zich geuit in wantrouwen. Ik probeer me er bij neer te leggen en naar mijn stuk te kijken. Meer kan ik niet doen.
Nog steeds niets gehoord.

Knurf
Thera

Probeer niet in te vullen wat ik denk of vind. Je kent mij niet.

Ik snap dat TS het gevoel heeft dat er meer aan de hand moet zijn geweest. Maar haar ex heeft er blijkbaar geen behoefte aan om er met haar over te praten. Dát is wat ze los moet laten, om verder te komen.

Marywee
Knurf

Daar heb je gelijk in.