Home » Forum » Boek verslaafd aan liefde

Boek Verslaafd aan liefde

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Harmony
Boek Verslaafd aan liefde

Wie van jullie kent dit boek? En ben je er wat mee opgeschoten na het lezen ervan?
Ik denk inmiddels dat ik het nodig moet lezen....

Chiquita
als ebook

vgm heb ik m ooit als ebook gekregen. Nog nooit gelezen omdat het ging over de partner van een vriendin en die 2 zijn inmiddels uit elkaar

Nijntje
Erg boeiend

Ik heb hem gelezen en ook andere boeken van Jan geurtz. Erg boeiend. Je kunt Jan geurtz op YouTube opzoeken dan heb je een impressie en idee of het je aanspreekt.

Yanea
Jan Geurtz?

Oh grappig, ik dacht dat het over een boek van Byron Katie ging.
Niet gelezen (maar dat vermoedde je vast al).

Jo Hanna
Mwah

Sinds Geurtz vergoeilijkend deed over het jarenlange (seksueel) misbruik van volgelingen van zijn Boeddhistische ‘leraar’ kan ik zijn beoordelingsvermogen niet meer serieus nemen. Als verwachtingen loslaten betekent dat je een ernstige misbruiker zijn gang laat gaan, ‘omdat je niet oordeelt’ haak ik af. Vervolgens oordeelt hij overigens wel snoeihard over het slachtoffer. Dat heet victim blaming, de status quo van de macht dienen en daar je voordeel mee doen. Het heeft met verlichting hoegenaamd niets te maken. Dat boek hoef je dus niet te lezen.

Jo Hanna

Mari
ja wat Jo Hanna zegt

Dat vind ik 100% precies zo. Het boek leek aardig maar toets was de praktijk: een misbruiker vergoeilijken en het slachtoffer blamen. Big fail.

Mari
hm

Ik heb nog even een filmpje van Geurtz gekeken over deze zaak en hoor dat zaken toch genuanceerder liggen in zijn visie. Ik zie hem nu toch anders. Enfin onderzoek zelf zou ik zeggen

elledoris
wel lezen

Ik heb het boek kortgeleden gelezen, helaas pas na mijn scheiding. Ik heb mn ogen uit mn kop gehuild dat ik dat boek niet eerder onder ogen heb gehad. Het laat heel goed zien hoe patronen ontstaan en hoe mensen proberen hun gemis aan te vullen met de ander en dat de ‘enige’ manier om een relatie te verbeteren is dat partners zichzelf onder ogen zien en aanpakken. Dat kan ook al werken als één van de twee dat gaat doen.
Als je Jan Geurtz te spiritueel vind kan je ook een boek van Riekje Boswijk-Hummel lezen, Revolutie binnen de relatie. Zij schrijft - vind ik- overzichterlijker, nuchterder, maar de theorie is hetzelfde.
Het heeft mij zo duidelijk gemaakt waar de schoenen wringen dat ik bijna zou zeggen dat stellen waar het niet goed gaat dit verplicht zouden moeten lezen - maar ja, dat werkt niet natuurlijk.

elledoris
en ook

Als het boek je relatie niet redt, in mijn geval zou ik dan veel bewuster daarvan zijn geweest en denk ik niet zo hard de depressie in zijn geknald als dat mij nu gebeurd is (gaat nu na ruim een jaar gelukkig weer een beetje de goede kant op - mede door de verkregen inzichten)

moederziel
Elledoris

Wow, dat had ik kunnen schrijven.

Hoewel ik de boeddhistische stukken van Jan Geurtz oversla (ik heb niks met mediteren, sorry), vond ik zijn deel in Verslaafd aan liefde over zelfliefde en toedekking een eye opener. Ik kreeg het advies dit boek te lezen van een dierbare vriend die op dat moment al 8 jaar verder was dan ik ;-) Ik las het boek toen mijn huwelijk al verloren was en las het dan ook niet als relatieredder maar juist als richtingaanwijzer naar mezelf en meer zelfvertrouwen.

Eenzelfde effect op mij had het boek Liefdesbang van Hannah Cuppen. Had ik dat allemaal maar eerder geweten, dan had ik de symbiose in mijn relatie herkend en misschien eerder kunnen ontwarren. Dat had mij zeker uit de existentiële crisis gehouden waar in nu na mijn relatiebreuk keihard in donderde.

Harmony
Nodig

Door jullie reacties weet ik nu zeker dat het iig de moeite van het lezen waard is. Ik zit zelf middenin een crisis en heb tegen mijn partner al vaker gezegd dat ik vind dat we met onszelf aan de slag moeten. Wat hij daar mee doet, kan ik niet opleggen. Maar ik wil voor mijn eigen aandeel in de problemen zeker beginnen met dit boek.

elledoris
ook interessant

Hoi Harmony, ik ben heel benieuwd of je al aan lezen toegekomen bent en zo ja, wat je ervan vind/vond. Mocht het je aanspreken, ik heb sinds een paar dagen ook nog een ander boek in huis, waarbij ik denk 'had ik dat maar eerder gehad'... het is 'Tantra, het geheim van de liefde' door Jan den Boer & Carline van Wijngaarden. Gaat echt over líefde (en absoluut niet over grenzeloze sex). Heel helder en toegankelijk geschreven. Ik zou het iedereen willen aanraden die meer uit zijn relatie wil halen.

Harmony
Elledoris

We zijn al weer een tijdje verder en ik heb echt boeken verslonden. Over mannen in midlifecrisis, Liefdesbang (hierboven genoemd), partners met Asperger (mijn vermoeden) en ben inderdaad ook begonnen aan Jan Geurtz. Die heb ik niet uitgelezen, ik vind zijn schrijfstijl niet lekker. Toen heb ik op advies van jou Revolutie binnen de relatie gelezen. Die vond ik fijner om te lezen. Het verwarrende is dat ik in heel veel van deze boeken van alles herken.
Nu ben ik sinds kort in therapie, ik hoop dat dat mij dat gaat helpen om mijn eigen valkuilen te leren (her)kennen en er anders mee om te gaan.
Op advies van mijn psycholoog lees ik nu Leven in je leven van Jeffrey Young & Janet Klosko.
Mijn relatie is daarmee niet gered, maar hopelijk kom ik er sterker uit met meer inzicht in mijn eigen issues.

elledoris
Asperger

Ik had ook het vermoeden dat mijn ex Asperger had/heeft. Maar hoe meer ik mijn eigen valkuilen heb leren kennen, hoe meer ik daaraan twijfel. Fijn dat je therapie hebt. Hopelijk krijg je snel handvatten en meer inzicht in je/jullie patronen. En ik hoop dat je daarmee betere besluiten kan nemen dan ik heb gedaan.

Harmony
Benieuwd

Elledoris,
Ik ben nu erg benieuwd waarom je nu denkt dat je ex misschien geen Asperger heeft.
Wil je daar iets meer over kwijt?
Ik ben in mijn geval er wel redelijk zeker van, omdat ik niet de enige ben die communicatieproblemen met hem ondervind/ondervond. En nog heel veel andere aparte dingen herken. Maar daarmee wil ik mezelf niet vrijpleiten hoor. Ik ben onderdeel van de foute patronen.

elledoris
lastig te zeggen

waarom ik nu denk dat dat misschien niet zo is. Ik heb ondertussen heel veel verhalen over echtgenoten gehoord en gelezen waarbij die mannen een behoorlijk gebrek aan inlevingsvermogen hebben. En vrouwen vaak indirecte boodschappen geven. Dat herken ik ook. Ik heb mijn eigen gebruiksaanwijzing de laatste tijd beter leren kennen. En misschien heeft hij wel geen asperger, maar een gebruiksaanwijzing die gewoon heel anders is dan mijn eigen. Zoiets.