Home » Forum » Botsende werktijden

Botsende werktijden

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
StarbucksMilano
Botsende werktijden

Goedemorgen,

Situatie : Sinds 4 jaar gescheiden, 3 kinderen tussen 6 en 15 jaar.
Regeling voor de oudste : week 1 volledig bij mij, week 2 van maandag tot en met vrijdag bij mij. Regeling voor de twee jongsten : ieder weekend bij mij. Dit in verband met werktijden.
Lat-relatie sinds 14 maanden, maar recent 3 weken uit elkaar geweest na een heftige ruzie.

Ik zoek een constructieve oplossing om tijd voor elkaar te hebben.

Ik werk in wisselende diensten.
Mijn nachtdienst begint in de nacht van maandag op dinsdag, om 23.30u tot 9.30u. Dit is 5 dagen. Op zaterdagochtend ben ik rond 4 a 5 uur in de ochtend klaar.
Mijn dagdienst is van 7.30u tot 17u, waarbij ik op maandag om 5.30u begin.
Het weekend heb ik vrij en dan komen mijn kinderen.

Mijn vriend werkt van 11u tot 13u en van 16u tot middernacht. In het weekend regelmatig van 9.30u tot middernacht. Hij is vrij op dinsdag en afwisselend op maandag of zondag. Dit is in theorie, wanneer een collega vrij heeft of ziek is, vervalt de vrije dag en kan hij die later een keer opnemen.

Wat we nu doen is als ik nachtdienst heb gehad op dinsdag lunchen met elkaar en als ik dagdienst heb gehad avondeten en blijf ik daar slapen. Daarnaast de incidentele vrije zondag die hij heeft,maar dan heb ik ook mijn kinderen. Verder contact is vooral dat ik na zijn dienst doordeweeks naar daar ga om te slapen als ik dagdienst heb of even tussendoor overdag als ik nachtdienst heb, tussen zijn twee blokken.

Ik was voor de breuk ongelukkig met de situatie, ik miste hem erg, maar nam het als vaststaand gegeven. Tijdens de breuk ben ik even uitgegaan met een man met reguliere werktijden en ontdekte ineens hoe fijn het was om na je werk samen tijd door te kunnen brengen, in het weekend erop uit samen enzovoort. Ik wil absoluut verder met mijn vriend, maar de weinige tijd samen wringt wel ontzettend.

Wie kan er meekijken naar de mogelijkheden?

Flanagan
Latten

Als je hart bij hem ligt, is latten een optie waarbij jullie minder met elkaar rekening hoeven te houden op tijden dat je werk en je kinderen ook aandacht vragen en je juist kan genieten van de tijd die je voor elkaar maakt.
Andere knop om, omdat ik niet denk dat hij zijn baan gaat inleveren en hij nooit ‘s avonds thuis zal zijn. Met latten verklein je botsingen omdat je je verwachtingen anders plant.

StarbucksMilano
Klopt

Latten doen we al inderdaad. Op termijn willen we ooit samenwonen maar zeker het eerstvolgende jaar/jaren nog niet.

Om nu samen tijd door te brengen moeten we echt vrij nemen. Zo gaan we binnenkort samen een lang weekend weg, door allebei vrij te nemen en de kinderen bij mijn ex te laten. Ik zou graag, zeker doordeweeks, meer mogelijkheden vinden om elkaar te zien,binnen de normale situatie waarin we allebei werken. Ik zie zelf alleen niet goed meer hoe.

Flanagan
Out of the box

Mijn buurman werkte in het restaurant van zijn familie. Zijn vrouw werd gek van zijn werktijden zodat zij altijd voor de kinderen moest zorgen. Ze zijn uit elkaar.
Maar er zijn ook echtparen die samen een restaurant runnen.
Met our of the box dacht ik aan een baan voor jou binnen hetzelfde bedrijf zodat jullie elkaar meer zien en spreken of dingen samen doen. Maar niet allebei werken tot middenachter, natuurlijk.

Mocht hij inderdaad in een restaurant werken, kan je met je kind(eren) daar vaker ‘s avonds gaan eten, eet hij even met jullie mee. Heb je hem wel even bij je.

StarbucksMilano
Bedankt voor de tip

Ik werk in een totaal andere branche maar daar wekelijks gaan eten is een leuk idee!