Home » Forum » Relaties » Cadeau aan moeder of vader

Cadeau aan moeder of vader

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dochter
Cadeau aan moeder of vader

Mijn ouders hebben qua spullen alles wat ze willen hebben.
Nu ze ouder worden vind ik het leuker om iets met ze te gaan doen en ik weet dat zij dat ook leuk vinden. Dus om een activiteit (iets bezoeken, etentje o.i.d.) met ze te gaan doen.

Vinden jullie het raar als je een cadeau geeft wat je alleen met je vader of alleen met je moeder gaat doen? Dus dat je je eigen gezin er niet bij betrekt als je iets gaat doen?

En zouden jullie dan wel alle namen van mijn gezin op de kaart (bon voor de activiteit) zetten? Dat komt dan misschien weer verwarrend over als je het geeft?

Ik ben benieuwd of mensen dit herkennen? En hoe ze dit doen.

Pooh bear
Leuk

Ik vind het een heel leuk idee om je moeder of vader een uitje te geven.
Heb ik bij mijn moeder ook wel eens gedaan soms met hele gezin bv uit eten maar ook wel eens alleen met mijn moeder.
Vind dat helemaal niet raar als gezin geef je je moeder bv een theaterbezoek maar omdat het niet leuk is om alleen te gaan gaat 1 van jullie met haar mee.

Lou
Helemaal niet raar

Ik heb net gisteren nog een uitje aan mijn moeder gegeven. Een uitje met mij dus. Van mijn man en dochter kreeg ze een bos bloemen. Dus nee, ik vind het niet raar, ik doe het wel vaker en heb nog nooit gehoord dat het raar zou zijn.

Maar dan natuurlijk niet de namen van je gezin op de kaart, dit is een cadeautje alleen van jou voor haar. Of voor hem. Man en kinderen kunnen iets kleins meenemen als ze niet met lege handen willen staan. In mijn geval was dat dus een bos bloemen.

40er
Sterker nog

Op de trouwdag van mijn ouders krijgt alleen moeder een"uitje" aangeboden. Vader maken we er niet blij mee en die hoeft niks en heeft alles al (zijn woorden) en daarom gaan we alleen met moeder op stap.

Dus nee, ik vind het niet gek!

Flanagan
Uitleg

Je kan je gezin uitleggen waarom je je vader of moeder dit kado wilt geven, als een bijzonder uitje nu ze dat nog aan kunnen.

Je kan ook je vader informeren dat je van plan was om binnenkort met je moeder iets speciaals te doen. Zo wordt hij niet overvallen door het bericht van een uitje van moeder en dochter en heeft hij het gevoel er toch bij betrokken te zijn.
Ik neem aan dat hij zijn vrouw graag een speciale dag met haar dochter gunt.

Je kunt vader en moeder ook verwisselen; dat moeder haar man gunt om een dagje met dochter op pad te gaan.

Flanagan
Namen

Zet gewoon alle namen op de kaart omdat het een kado is van het gezin. Je gezin en jij zijn toch één.
Waarom zouden zij met een apart kado moeten komen...

Schrijf alleen duidelijk op de kaart dat het gaat om een uitje betreft van ouder met jou.

Lou
Flanagan

'Je gezin en jij zijn toch één.'

Dat vind ik niet, maar dat is misschien bij iedereen anders. Doet me wel denken aan die keer dat ik mijn dochter een uitje gaf: samen een paar dagen naar Parijs. Zegt mijn man tegen dochter: 'En mijn cadeau is dat ik niet meega.' Dat klonk vooral erg grappig, maar er zat nog een kern van waarheid in ook.

(Vervolgens gaf hij haar wel extra zakgeld mee.)

Wilgenkatje
' 'En mijn cadeau is dat ik niet meega.''

Als het een weekend shoppen zou zijn, zou de vader in dit gezin dat ook zeggen :)

TS, je kunt prima een cadeau geven met elkaar, waarna vervolgens alleen zoon/dochter met vader/moeder een uitstapje maakt. Goed idee.
Daarnaast is het leuk om nu en dan iets voor 'met z'n allen' te plannen, al wordt dat lastiger als de (klein)kinderen ouder worden en een eigen weekendagenda hebben.

Mijn man kreeg op zijn 60ste verjaardag een ballonvaart cadeau van de kinderen en aanhang plus mijn broer en gezin - en ik mocht mee. Ontzettend leuk cadeau, prachtige ervaring! Als ik hetzelfde voor dit kroonjaar ook krijg, kan hij met mij mee voor een reisje over een andere regio.

AnnaNiem
gewoon doen

Ik ben met mijn moeder een keer een dagje naar de Huishoudbeurs geweest. Zonder vader, zonder man, zonder kind (die was bij de andere oma). Gewoon even een moeder-dochterdag. Andere keren heb ik ze samen kaartjes gegeven ergens voor en zonder ons. Manlief heeft nu zijn moeder een dagje uit gegeven. Ze willen gaan toeren, ergens wat eten etc. Oftewel quality time met zijn moeder. Veel plezier! Want inderdaad, wat moet je mensen geven die alles al hebben? Ervaringen, uitjes etc. En afhankelijk van wat het is, is het alleen, samen, met ons of zonder ons.

Half a twin
Afhankelijk van de activiteit

Een avondje theater geef ik aan mijn ouders dat doen ze nog prima samen. Een avond orgelconcert in de Bavo in Haarlem geef ik aan mijn vader en dan ga ik zelf mee. Dat is een liefhebberij die ik deel met mijn vader, mijn moeder (en mijn gezin) vindt daar niks aan.
Een etentje doen we met het hele gezin.

Kyana
Ja natuurlijk

Ik ga ook regelmatig een dagje weg met alleen mijn moeder. Juist fijn om even samen te zijn.
Mijn man zou dan niet daarnaast nog apart een cadeau geven denk ik. Wij doen meestal samen met cadeaus. Meestal zoekt de persoon die het dichtst bij de jarige staat het cadeau uit. Soms zoeken we allebei wat uit (gewoon omdat we er tegen aanlopen) en dan geven we het meestal ook samen. Dan heeft mijn man al iets gekocht bijvoorbeeld voor zijn moeder en dan kom ik bij een winkel en zie net iets waarvan ik weet dat ze het ook heel leuk zal vinden en dan koop ik dat ook. De jongste kinderen maken een tekening of iets dergelijks voor de jarige. De oudste kinderen kopen apart een cadeautje als het gaat om familieleden die dicht bij staan zoals de oma's. Als het gaat om vrienden van ons bijvoorbeeld dan geven zij niks aparts.
Op de verjaardagskaart schrijven we al onze namen.
Ik zeg eigenlijk nooit nadrukkelijk dit is van mij. Ik maak niet expliciet duidelijk wie het heeft gekocht of wie iets geeft.

Jutta
Zelf begonnen.

Mijn moeder is er zelf mee begonnen om mij een stedentripje met haar cadeau te doen op mijn veertigste verjaardag. Ik koos toen voor Florence, was onvergetelijk! Tien jaar later werd ik 50 en toen werd het aanbod herhaald. Ik koos toen voor Parijs, samen met mijn moedet en zus. Ook weer geweldig. Omdat ik het zo leuk vond heb ik mijn moeder dit jaar meegevraagd voor een fietsdriedaagse in Groningen. We hebben de Sterren op het Hoogelandroute gefietst, een route waarbij je ook plaatselijke kunstenaars bezoekt. Weer een topdriedaagse, ondanks de hitte. In schoonfamilie ligt dit allemaal iets minder voor de hand maar ook hier heb ik voorgesteld schoonmoeder te trakteren op een dagje Keukenhof met dochters en schoondochters. Schoonvader werd op dezelfde dag leuk bezig gehouden door zijn zoons. Daarna hadden schoonouders,elkaar sinds jaren weer eens heel wat te vertellen! Kortom, ik vind het een heel goed plan.