Home » Forum » Date gedoe

date gedoe

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Katrien
date gedoe

Hallo, graag even jullie mening:
Ik 'ontmoette' via een datingsite een meneer die ik een keer geliked had. En met ontmoeten bedoel ik dan dat hij met teruglikete en een berichtje stuurde. Ik antwoordde iets van "goh leuk, zullen we wat dingen over ons leven uitwisselen" waarop hij meteen zijn telefoonnummer gaf en wilde bellen.
Ik zei dat ik het liever wat rustiger aan deed (en dan bedoel ik: een weekje heen en weer mailen en elkaar dan ontmoeten) want dat ik telefonisch contact meteen niet zo goed voelt.
'nou ja okay dan' zei hij per mail, maar toch jammer want ja je kan elkaar zo veel beter leren kennen. Nu hebben we dus nog twee keer gemaild en hij blijft maar aangeven dat hij willen bellen. Ik ervaar dat als dwingend en begin af te haken.
Vriendinnen zeggen "ja je moet ook gewoon bellen als hij dat wil". Maar dat voelt voor mij of ik nu al mijn eigen tempo niet respecteer. Let wel: ik hoef geen weken te mailen hoor en als hij nou het niet elke keer had gezegd, was ik misschien nu al overstag, beltechnisch gezien. Nu ga ik met mijn hakken in de grond, merk ik. Is dat koppig of juist goed voor jezelf zorgen? Ik weet het niet. Graag hoor ik hoe jullie het zouden doen.

Baby-Lon
Slim

Ik vind het slim en zou eerlijk gezegd helemaal afhaken, als je nu al over je weerstand heen zou stappen zou dat niet handig zijn denk ik. Je hebt nog niet eens een klik! Iha vind ik, bij daten op sites al helemaal, dat je elk signaal van weerstand wat je bij jezelf voelt volledig zou moeten respecteren en volgen.

AlisonH
Afkappen

Wat moet je met zo’n dwingeland?
Als hij nu al over je grenzen gaat wordt dat doorgaans niet beter. Waarom zou je tijd en energie stoppen in de eerste week van contact met iemand waarbij dingen meteen vervelend worden?
Next!

AlisonH
Vriendinnen

En oh ja dat advies van je vriendinnen vind ik helemaal idioot. Je moet ook gewoon bellen “als hij dat wil”. Waarom? Je bent die man toch niks verplicht? Je moet in dit stadium helemaal niks.?

wil40
Geen schrijver?

Of is er een reden dat hij liever niet schrijft? Zwaar dyslecties en moet zijn zus je mailen?

En nee, jij hoeft niet te gaan bellen als je daar nog niet aan toe bent. En bij zoveel weerstand in een eerste week klinkt het niet echt als een gezellige groeiende kennismaking. Als je hem dwingend vindt belooft het niet veel goeds voor de toekomst.

@Emma
snel

Mijn date wilde ook al meteen afspreken (niet bellen overigens). We hadden net ieder één berichtje gestuurd. Normaal zou ik het te snel hebben gevonden, maar dit voelde goed. Na afspraak gemaakt te hebben geen contact meer gehad. Pas na de 1e date telnrs uitgewisseld en een week later zijn we pas gaan appen, over een volgende afspraak. En ja ik heb nu al 3 jaar een bijzonder fijne relatie met hem en we bellen alleen in noodgevallen ;-). Zolang het goed voelt hoef je niet altijd te doen wat je gewend bent. Maar dit klinkt wel fout, wegwezen!

Flanagan
Verwachting

Maar zo wordt daten wel op de media gepresenteerd; snelle manier om iemand te leren kennen en ermee leuke dingen te doen zoals uit eten gaan.
Op tv zie je vrolijke lachende mensen die een gezellige avond beleven. Dus op zich niet vreemd dat hij je wilt bellen.

Daddy87
je moet niks

heel simpel je moet niks als je niet wilt. maar bedenk ook dat de andere kant enkel tekst leest en niet ziet hoe jij je daar bij voelt.

zelf ben ik ook niet van het typen en spreek liever de persoon face 2 face of via telefoon. nou ben ik, door ervaring op mijn werk, een stap verder en proberen mij op verschillende manieren te verplaatsen in de persoon aan de andere kant. maar niet iedereen kijkt zo ver.

ik ben zelf ook een vrij direct persoon, misschien deze man ook.

misschien kun je hem een gouden middenweg aanbieden, waar jullie beide je goed bij voelen?

wellicht is het foute boel, goed mogelijk maar dat hoeft natuurlijk niet.

Lanza
Je hoeft

niks te doen waar je geen zin in hebt. Rare vriendinnen heb jij.

Niki73
Wensen respecteren

Als iemand nu al niet naar jouw wensen luistert, belooft dat weinig goeds voor de rest van een eventuele relatie: snel wegwezen!!

Suze
Eens

Voor deze gelegenheid ben ik het met Lanza eens;-).
Ik vermoed (invulling van mijn kant) dat ze TO erg graag aan de man willen hebben.

Ook eens met alle andere posters met de strekking: als hij je wensen nu al niet respecteert dan wegwezen! Klinkt echt niet fijn.

Daarnaast: als je gevoel zegt dat het niet lekker voelt: luister er dan naar!

Daten moet toch op zijn minst leuk zijn en moet je toch een goed gevoel gevoel geven?

elledoris
Snel afspreken

Ik bel nooit want ik hou niet van bellen en als ze dat willen zeg ik dat dus ook. Wel probeer ik zo snel mogelijk af te spreken voor een bakkie want appen kan ook weer een heel vertekend beeld geven. Ben de ware nog niet tegengekomen maar het is leuk tijdverdrijf en wel leuke dates gehad. Maar ga geen dingen doen die je niet wil voor iemand die je niet kent!!

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.